siropio Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Χαίρετε, ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει λεπτομέρειες ή να παραθέσει κάποιες πηγές για τα εργασιακά από remote εργασία. Βασικά ενδιαφέρομαι να μάθω για τα εξής: ασφάλιση φορολογία αν η εταιρία είναι στο εξωτερικό φορολογία αν η εταιρία είναι στο εσωτερικό άδειες Πχ δείτε αυτή: https://www.crossover.com/x/#/redirect/job/362 Πόσα μένουν καθαρά εδώ? Ευχαριστώ, siropio ΥΓ Αν το topic είναι πιο λογικό να πάει στο Μπλα μπλα ζητώ συγγνώμη.
isim Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Βαση νομοθεσιας στην Ελλαδα δεν προβλεπεται Remote/Telecommute πρεπει να υπαρχει φυσικη παρουσια του εργαζομενου στον χωρο της επιχειρησης. Η τουλαχιστον ετσι μας εχει πει η HR
testtesttest Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 ωραια δικαιολογια η HR Αν κανεις μοντα με μπλοκακι μια χαρα γινεται.
isim Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Αν κανεις αυτο τοτε θα πληρωνεις διπλη φορολογια σε ΙΚΑ και ΤΕΒΕ. Για τρελους ψαχνεις!
testtesttest Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Στο ΙΚΑ και στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ πια) δεν πληρωνεις φορολογια, αλλα ασφαλιση. Επισης αν εισαι μισθωτος ΙΚΑ εξαιρεισαι απο τις εισφορες ΟΑΕΕ, επομενως δεν πληρωνεις διπλα. 2
defacer Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Βαση νομοθεσιας στην Ελλαδα δεν προβλεπεται Remote/Telecommute πρεπει να υπαρχει φυσικη παρουσια του εργαζομενου στον χωρο της επιχειρησης. Η τουλαχιστον ετσι μας εχει πει η HR Είτε η HR σας είπε βλακείες είτε μεταφέρεις τα λόγια της από κάποια συζήτηση που βγάζουν νόημα σε μια που δε βγάζουν. Αν κανεις αυτο τοτε θα πληρωνεις διπλη φορολογια σε ΙΚΑ και ΤΕΒΕ. Για τρελους ψαχνεις! Αυτό που είπε ο απο πάνω, δεν είναι έτσι τα πράγματα. 2
isim Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Με συγχωρεις ισως εκανα λαθος γιατι υπολογισα τα δικα μου εισοδηματα, σε μια συζητηση που ειχα κανει με τον λογιστη για να να βγαλω μπλοκακι δε με συνφερε λογο εισοδηματος. Η απαντηση που μου εδωσε εχει να κανει προφανως με την συμβαση που εχω εγω συγκεκριμενα που λεει 10 ,με 5:30 απογευμα και φυσικη παρουσια στον χωρο. Οποτε προφανως αν δεν υπαρχουν τετοιοι οροι στο συμβολαιο δεν θα υπαρχει θεμα με την Ελληνικη νομοθεσια; Παντως ειχε πει κατηγορηματικα οτι η Ελληνικη νομοθεσια δεν το προβλεπει σε "υπαλληλους γραφειου" να δουλευουν απο αλλη τοποθεσια εκτος απο γραφειο.
defacer Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Αν δουλεύεις από την Ελλάδα για κάποιον εργοδότη που έχει την έδρα του σε άλλη χώρα πρώτα απ' όλα δεν ξέρω καν εαν η σύμβασή σου υπόκειται στην ελληνική νομοθεσία. Και δε μου ακούγεται καθόλου λογικό να συμβαίνει αυτό γιατί διαφορετικά έχοντας μια telecommute σύμβαση παίρνεις ένα αεροπλάνο και αλλάζεις το νομικό καθεστώς 5 φορές τη μέρα, πράγμα τελείως παράλογο.
isim Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Για αυτα τα θεματα πρεπει να συμβουλευτεις λογιστη και την ΔΟΥ σου. Βγηκαμε εκτος του αρχικου θεματος. Ειχα μια συναδελφο που πληρωνε φορολογια και εδω αλλα και στην αγγλια, και αυτο εχει να κανει καθαρα με την συγκεκριμενη συμβαση. Τωρα που εχει παει στα κεντρικα εχει κλεισει το ΑΦΜ εδω και πληρωνει μονο στην Αγγλια. Ο φιλος που ανοιξε το θεμα καλυτερα να παει σε ενα λογιστη να ρωτησει, ο,τιδηποτε αλλο ειναι απλα για να λεμε
DaRkAnGeL999 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Απ'οσο γνωρίζω:Δουλεύεις με μπλοκάκι (πρέπει να τους κόβεις ενα τιμολόγιο/απόδειξη παροχής υπηρεσιών). Ασφάλεια πας ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ. Στην εφορία φαίνεται σαν εισόδημα απο όποια χώρα και αν είναι (δεν έχει σημασια ελλάδα η έξω). Με μια επιφύλαξη οτι αν σε πληρώνουν απο χώρα εκτος ΕΟΚ (π.χ USA) τότε το κράτος σου παρακρατάει 20% ως προκαταβολή και στο τέλος ή δίνεις παραπάνω ή σου γυρνάει το κράτος λεφτά (εδω γελάμε). Αν τα εισοδήματα σου είναι απο 1 μέχρι 3 εργοδότες μόνο ή απο πιο πολλούς αλλα οι συναλλαγές με τους 3 μαζί υπερβαίνουν το 75% των εσόδων σου τότε φορολογήσε σαν μισθωτός (22% ή 22,5% αν αλλάξει). Επίσης έχεις φόρο επιτηδεύματος + εκτακτη εισφορά αλληλεγγύης + οτι αλλο σκαρφιστεί το Ελ. κράτος στο σύντομο μέλλον. Οι άδειες δεν υπάρχουν και δεν ενδιαφέρουν το ελληνικό κράτος. Ελ. επαγγελματίας είσαι. Πρέπει να το συνεννοηθείς με την εταιρεία (αν θα σου δίνουν paid leave δλδ). Με κάθε επιφύλαξη γιατί στην Ελλάδα αλλάζουν απο μήνα σε μήνα τα φορολογικά. Όλα τα παραπάνω στην περίπτωση που δεν υφίστασαι ως υπάλληλος της εταιρείας αλλα ως εξωτερικός συνεργάτης που τους στέλνεις δελτιο παροχής υπηρεσιών. ΥΓ: Η crossover νομίζω θα σου ζαλίσει τα @@ μέχρι να συνεργαστείς και το 1ο τεστ είναι μέσω του hackerrank (τουλάχιστον για μια θέση που έκανα αίτηση). ΥΓ: Ρώτα 2-3 λογιστες και όχι μονο εναν. ΥΓ: ΠΟΛΥ χοντρικά νομίζω οτι θα σου μένουν 1500 το μήνα καθαρά. (για 12 μήνες και φυσικά δεν υπάρχουν δώρα κλπ) 2
insomnia888 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Η μορφή εργασίας στην οποία αναφερεσαι έχει κατοχυρωθεί νομικά στην Ελλάδα με το νομο 3846/2010 παράγραφος 5 ως ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ. Αποτελεί μορφή εξαρτημένης εργασίας που σημαίνει ότι ο εργοδότης σου κολλάει ενσημα. Σε περίπτωση που αυτός βρίσκεται στο εξωτερικό εσύ είσαι ο νόμιμος εκπρόσωπός του, αυτός σου στέλνει τα λεφτά για τις εισφορές στο ΙΚΑ και πας εσύ και τα πληρωνεις στο ΙΚΑ. Σε αυτη την περιπτωση θα πρέπει να του διευκρινήσεις ότι οι μισθοί είναι 14 για να μην πληρωνεις από την τσέπη σου. Φορολογία φυσικά στην Ελλάδα. 2
alex_000 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 1000 φορές να ανοίξεις μια εταιρία στην Κύπρο που θέλει 2 εβδομάδες. Κάνεις την τηλεργασία μέσω αυτής της εταιρίας και φορολογείσαι για τα εισοδήματα από μερίσματα / μισθούς της εταιρίας με Ελληνική κλίμακα ως Έλληνας πολίτης (παγκόσμιο εισόδημα). Ξεμπλέκεις από ΙΚΑ / ΤΕΒΕ και δεν ξέρω γω τι και από την εγκληματική γραφειοκρατεία αυτού του κράτους και είσαι και νόμιμος. (δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν εμπίπτει σε κάνα περίεργο νόμο περί offshore πάντως λείπω αρκετά χρόνια από Ελλάδα πλέον) Παράνομος μπορείς να κάνεις πολλά άλλα και να μην πληρώνεις φόρο πουθενά. (Εγκυκλοπαιδικά το λέω, δεν υποστηρίζω καμία παράνομη δραστηριότητα)
insomnia888 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 επίσης ένα αρνητικό της τηλεργασιας είναι ότι θα νιώθεις το αφεντικό να σε κουμαντάρει και να σε ελέγχει μέσα στο σπίτι σου πχ skype. Δεν είναι η καλύτερη αίσθηση. 1
siropio Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα πληροφορίες. Φυσικά και θα συνεχίσω το ψάξιμο και πιο επίσημα. Οι συζητήσεις με λογιστές είναι απαραίτητες. Αλλά όπως καταλαβαίνω θα χρειαστεί κάποιος "ψαγμένος" λογιστής. Anyway οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία καλοδεχούμενη!
xristareas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2017 Καλησπερα σε ολους. Τελικα siropio εβγαλες ακρη?? Ειμαι στην ιδια φαση με σενα και το ψαχνω αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη. Επειδη ειμαι Αγγλια σκεφτομαι να κανω κατι σαν αυτο που προτεινει ο alex_000. Ελπιζω να το δεις και να απαντησεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα