Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το σύστημά μου είναι:

MSI Z170A GAMING M5

INTEL SKYLAKE 6700K

8 GB RAM DDR4

AMD RADEON 7900 3GB

1TB WD HDD

WINDOWS 8.1 64BIT

Χωρίς να πειράξω τίποτα παρατήρησα σήμερα ότι ο υπολοστής σερνότανε. Το σύστημα είναι "φρέσκο" μετά από format μιας εβδομάδας. Ανοίγω τη διαχείριση εργασιών και βλέπω ότι η συχνότητα του επεξεργαστή είναι 0.80. Μπαίνω στο bios βλέπω και εκεί ότι η συχνότητα είναι 0,80 αντί για 4000 που έγραφε. Βάζω τις default ρυθμίσεις στο bios και δεν γίνεται τίποτα. Η ταχύτητα μένει η ίδια. Overclocking δεν έχω κάνει.

Εδώ έχω μια φωτογραφία από τη διαχείριση εργασιών.

Task_Manager.png

Δημοσ.

Κατέβασε το cinebench, prime 95, IBT, ότι σου είναι πιο εύκολο, και ενώ το τρέχεις (για λίγα δευτερα (πρόσεχε το prime 95 για να κλείσει θα πατήσεις το εικονίδιο κάτω δεξια)) τσεκάρεις την συχνότητα με το CPUZ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Και στο cpu z που έχω εγκατεστημένο την ίδια συχνότητα γράφει με τη διαχειριση εργασιών.

Core speed 801.95

Multipier x8

Bus speed 100.9

Δεν καταλαβαίνω χτες ήταν μια χαρά

Δημοσ.

μια χαρα ειναιφιλε...800x8=3.6 και με turbo 4.0 αυτες δεν ειναι οι ταχυτητες?

η ταχυτητα που βλεπει στο task manager ειναι μικρη διοτι δενκανεις τπτ εκεινη την δεδομενη στιγμη...(1% χρηση) αρα ολοι οι πυρηνες ειναι στο 0 εκτος απο εναν που δουλευει για τις βασικες λειτουργειες!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ο υπολογιστής σέρνεται απίστευτα. Στο Bios γράφει συχνότητα επεξεργαστή 0,80 αντί για 4000 που έγραφε. Όλα είναι σε stock ρυθμίσεις στο Bios.

Δημοσ.

σερνεται με 1% χρηση?εντυπωση μου προκαλει...

οταν λες σερνεται τι εννοεις?

επισης εχεις κατεβασει κανα παιχνιδι η κατι αλλο τελευταια?μερικα εχουν  malwares που προκαλουν αυτο το συρσιμο που λες αλλα στο task manager  φαινεται και 100% χρηση ο υπολογιστης!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ανεβάζω μια φωτογραφία από cpuz

cpuz.png

Εχω ψάξει για ιούς με adwcleaner, malwarebytes, και hitman pro. Δεν βρήκε τίποτα. Το μόνο που έκανα εγκατάσταση σήμερα ήταν το malwarebytes

Επισκέπτης
Δημοσ.

Στο bios τι να πειράξω γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.

Δημοσ.

Να δεις μηπως:
1) αν εχει κλειδωσει στη χαμηλοτερη συχνοτητα = 8 Χ 100, απο τα σχετικα με τον επεξεργαστη
η και
2) αν ειναι κλειδωμενο καποιο power option -> στις μεγιστες επιλογες εξοικονομησης ενεργειας

Επισκέπτης
Δημοσ.

Στα power options στα Windows έχω επιλέξει μέγιστες επιδόσεις. Θα ξαναμπω στο bios να δω αν μπορώ να αλλάξω κάτι.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έτσι μου ρχεται να το πετάξω από το μπαλκόνι. Στο Bios γράφει cpu speed 0.80 Ghz.

Δεν βρήκα τίποτα στο Bios. Δεν ξέρω τι να κάνω

Δημοσ.

Μηπως για αρχη, αντι για "Auto", να βαλεις Manual τις (σωστες) ρυθμισεις του?

Αν παλι επιμενεις, να το πεταξεις απο το μπαλκονι σου...
πες μου απλως: που + ποτε -> να βρισκομαι απο κατω!
:devil:

Επισκέπτης
Δημοσ.

Χαχα ωραίος. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι να πειράξω. Λίγο στο overclocking που πήγα και κοίταξα είναι στο standard οι ρυθμίσεις δεν βρήκα επιλογές που να αλλάζουν και να τις καταλαβαίνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...