Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Έχω ένα "πρόβλημα" στο οικιακό μου δίκτυο. Το πρόβλημα αυτό φαίνεται ποιο πολύ στα games. Γενικά το ms μου είναι καλο "66ms από cmd & 75 in game". Το δύσκολα έρχονται όταν βάζει κάποιος να δει ένα video να ακούσει ένα τραγούδι. Εκεί το ms αρχίζει και αφηνιάζει. Τώρα αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν με τον εξοπλισμό που έχω γίνετε να κάνει έναν διαμοιρασμο της ταχύτητας (. Αν όχι με το τι πρέπει να προμηθευτώ για να πετύχω κάτι που θα με εξυπηρετεί.

Main: Speedport Entry 2i

Acces: Sagemcom

-Η σύνδεση μετάξι του γίνετε με Ethernet.

-Το μονο που παίρνει internet μέσα από το σπίτι με Ethernet είναι ο σταθερός μου

Ps: Ping σε google και 12 το βραδυ.

post-237397-0-55725500-1458771780_thumb.png

post-237397-0-25823200-1458771781_thumb.png

Δημοσ.

Έχω ένα "πρόβλημα" στο οικιακό μου δίκτυο. Το πρόβλημα αυτό φαίνεται ποιο πολύ στα games. Γενικά το ms μου είναι καλο "66ms από cmd & 75 in game". Το δύσκολα έρχονται όταν βάζει κάποιος να δει ένα video να ακούσει ένα τραγούδι. Εκεί το ms αρχίζει και αφηνιάζει. Τώρα αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν με τον εξοπλισμό που έχω γίνετε να κάνει έναν διαμοιρασμο της ταχύτητας (. Αν όχι με το τι πρέπει να προμηθευτώ για να πετύχω κάτι που θα με εξυπηρετεί.

Main: Speedport Entry 2i

Acces: Sagemcom

-Η σύνδεση μετάξι του γίνετε με Ethernet.

-Το μονο που παίρνει internet μέσα από το σπίτι με Ethernet είναι ο σταθερός μου

Ps: Ping σε google και 12 το βραδυ.

α.ζητα Fast path για να παρεις το καλυτερο Ping που γινεται.αν και ισως να εισαι Fast path.αν εισαι θα πρεπει να εχεις 6-8 ms ping με τον dns του παροχου σου πχ Ns1.otenet.gr

β.δες αν το ρουτερ εχει qos ή να μπορεις να ορισεις bandwidth ανα θυρα ethernet ή ανα ssid ή ανα Pc(mac address)(αν και το κοβω δυσκολο να εχει κατι παραπανω περα απο qos).

γ.αν καποιος μπαινει με Pc εκει μπορεις να του βαλεις το net limiter το προγραμμα και να του περιορισεις το bandwidth.υπαρχουν και καλυτερα ρουτερ πχ draytek 2760 που εχει bandwidth management οπως νομιζω εχει και το tp link 9980 αλλα αυτο σημαινει οτι πρεπει να βαλεις το χερι στην τσεπη και ειδικα για το draytek θα παει πολυ βαθια στην τσεπη.

αν εχεις και voip τηλεφωνια τοτε δεν γινεται να βγει το speedport γιατι θα χασεις την τηλεφωνια οποτε το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις το speedport σαν bridge ή σαν pppoe-passthrough και απο πισω ενα router να κανει κληση Pppoe και να διαχειριζεται αυτο το bandwidth οπως και γενικα την συνδεση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Soz για την αργοπορία. Qos έχω αυτό. Απλά ξεκινάμε από το "να λολα ένα μηλο" γιατί δεν ξέρω που μου πάνε τα 4 από εδώ και πέρα ^^

-Είμαι ήδη σε fast. ping με Ns1.otenet.gr έχω 16-20.

-Για να βάλω το πρόγραμμα κάπως χλομό περισσότερο μπαίνουν από κινητά και tablet  και από ένα laptop αλλα μονο στην ιδέα όταν θα μπει πρόγραμμα για περιορισμό θα λένε ότι κολλάει και να το βγάλω ^^

-Voip έχει το modem αλλα δεν έχει περαστεί πάνω οποτε είμαι ακόμα με σπλιτερακι

post-237397-0-41995600-1458947177_thumb.png

Επεξ/σία από EmmanouilT
Δημοσ.

Soz για την αργοπορία. Qos έχω αυτό. Απλά ξεκινάμε από το "να λολα ένα μηλο" γιατί δεν ξέρω που μου πάνε τα 4 από εδώ και πέρα ^^

-Είμαι ήδη σε fast. ping με Ns1.otenet.gr έχω 16-20.

-Για να βάλω το πρόγραμμα κάπως χλομό περισσότερο μπαίνουν από κινητά και tablet  και από ένα laptop αλλα μονο στην ιδέα όταν θα μπει πρόγραμμα για περιορισμό θα λένε ότι κολλάει και να το βγάλω ^^

-Voip έχει το modem αλλα δεν έχει περαστεί πάνω οποτε είμαι ακόμα με σπλιτερακι

ναι στα κινητα ολο και κατι θα υπαρχει αντιστοιχο αλλα ναι δεν θα το περασουν.και στο pc σωστα ειπες μπορει να φωναζουν.

κανονικα αν εισαι με καλωδιο και δεν κατεβαζει κανεις και εχεις fast path πρεπει να εχεις 6-8 Ms και οχι 16-20 εκτος αν εισαι low depth interleave.

ρουτερ μπορεις να αλλαξεις αλλα οκ σκοπος ειναι να γινει με αυτο για να μην πληρωσεις για αλλο ρουτερ.οχι οτι ενα tp link 9980 δεν θα ειναι καλυτερο απο το speedport αλλα ειναι και 100 ευρω ρουτερ.αν ησουν voip μονο ρουτερ θα μπορουσε να μπει απο πισω γιατι το speedport θα ειχε και την τηλεφωνια οποτε αμα το καταργουσες θα χανες και την τηλεφωνια.

τωρα για το qos

εδω εχει το Manual που γραφει αρκετα πραγματα

https://www.cosmote.gr/fixed/documents/10280/87751345/Speedport+Entry+2i(V1+0)MaintenanceManagement_GR.pdf/a7afbe69-faa7-4ff1-adcd-eb0bb869eece

το κακο ειναι οτι δεν μπορω να σε βοηθησω.ξερω απεξω απεξω καποια πραγματα για qos με τετοιο τροπο οποτε και χωρις να το εχω μπροστα μου δεν μπορω καν να κανω δοκιμες.

αυτο που μπορω να βοηθησω ειναι οτι θες να δωσεις Priority στην lan που εισαι εσυ.να παρει το μεγιστο.δεν ειναι υποχρεωτικο να μπουν ολα τα πεδια πανω εφοσον εσυ παιζεις μονο σε μια lan.ειναι σαν να φτιαχνεις rule και μετα να το κανεις apply στο interface.

αντιθετα για το wifi ή για τις Lan που μπαινουν οι αλλοι θες να δωσεις την λιγοτερη προτεραιοτητα.οπως καταλαβα σε αφηνει να ορισεις και προτεραιοτητα αλλα μπορεις να δωσεις και commited rate σε σενα.οτι οτι και να γινει θα παρεις το bandwidth που θες πχ 10 mbit..

εχει αναλυτικο qos απλα ειναι πιο δυσκολο απο αλλα ρουτερ που απλα οριζεις ενα bandwidth και προτεραιοτητα σε εφαρμογες χωρις πολλα πολλα .δηλαδη μερικα αλλα router σου βγαζουν ports/εφαρμογες και σου λενε διαλεξε Low medium high ή σου λενε δωσε minimum και max bandwidth για την ταδε mac address ή για το ταδε interface.εδω μπορεις να κανεις περισσοτερα αλλα ειναι καπως πιο δυσκολο.

Δημοσ.

Χμμμμ ναι, είναι λίγο μπελάς ^^ Εάν ορίσω μονο τα port. Ώστε να δώσει προτεραιότητα εδώ. Θα κάνει δουλειά ?

post-237397-0-55445700-1459339652_thumb.png

Δημοσ.

Τίποτα. Μπορεί τώρα να θέλει τίποτα άλλες παραμέτρους και του ότι δεν ξέρω το "βγάζω" άχρηστο. Δεν έχουν βγάλει και τίποτα στο portforward και ούτε πρόκειται ^^ Διαβάζω το manual αλλα κάπου χάνομαι. Ok μπορεί να τα λέει αναλυτικά αλλα είναι στην ορολογία των δικτύων. Θα πήγαινα σε κανένα ποιο easy ρουτερακι αλλα 100+ να τα σκάσω τώρα δεν τα έχω...

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να πάρεις κάποιο άλλο modem/router που να κάνει καλύτερη διαχείριση των συνδέσεων και να μην μπουκώνει. Ότι κάνεις απο παραμετροποιησεις σε ένα router που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα πολλά clients είναι μεσοβίζικες λύσεις και δεν θα μείνεις ευχαριστημένος 100% στο τέλος. π.χ. εγώ που έχω το draytek 2760 δεν χρειάστηκε να επέμβω σε τίποτα, το router ήδη ξέρει πως να αξιοποιήσει και να διαχειριστεί πολλές συνδέσεις χωρίς να "κρεμάσει" κανένα pc,κινητό,tablet κτλπ. Μπορεί να κατεβάζει 2ος υπολογιστής απο torrent και να παίζει ο 1ος LoL και να μην καταλάβει κόλλημα ή διαφορά στο lag. Όταν ζητάνε πολλά clients την σύνδεση κάνει εγγενώς balance το bandwidth για να τους εξυπηρετήσει όσο καλύτερα μπορεί χωρίς να μπουκώνει και να κρεμάει με lag spikes και time outs.

Υπάρχει λανθασμένα η λογική του γιατί να δώσω πολλά λεφτά για modem/router αφού θα πιάσει την ίδια ταχύτητα, δεν είναι μόνο η ταχύτητα που κάνει ένα router καλό, αν κάποιος έχει στο σπιτι πολλές συσκευές που συνδέονται ασυρματα και ενσύρματα τότε είναι must ένα καλό router για την σωστή εξυπηρέτηση αυτών.

Δημοσ.

Όταν μιλάς για draytek δεν χρειάζεται πολλά λόγια είναι ότι καλύτερο είχα πάρει ποτέ , εχω το vigor 2700 και πραγματικά δεν παίζεται ότι και να συνδέσω πάνω ότι και να κατεβάσω το qos κάνει σωστά την δουλειά του.(απο το 2009-2015 δούλευε ασταμάτητα ). Τώρα για αλλαγή πήρα ένα fritz 7270 καλό και αυτο σε όλα του αλλά πιστεύω τα draytek είναι ένα κλικ πάνω.

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να πάρεις κάποιο άλλο modem/router που να κάνει καλύτερη διαχείριση των συνδέσεων και να μην μπουκώνει. Ότι κάνεις απο παραμετροποιησεις σε ένα router που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα πολλά clients είναι μεσοβίζικες λύσεις και δεν θα μείνεις ευχαριστημένος 100% στο τέλος. π.χ. εγώ που έχω το draytek 2760 δεν χρειάστηκε να επέμβω σε τίποτα, το router ήδη ξέρει πως να αξιοποιήσει και να διαχειριστεί πολλές συνδέσεις χωρίς να "κρεμάσει" κανένα pc,κινητό,tablet κτλπ. Μπορεί να κατεβάζει 2ος υπολογιστής απο torrent και να παίζει ο 1ος LoL και να μην καταλάβει κόλλημα ή διαφορά στο lag. Όταν ζητάνε πολλά clients την σύνδεση κάνει εγγενώς balance το bandwidth για να τους εξυπηρετήσει όσο καλύτερα μπορεί χωρίς να μπουκώνει και να κρεμάει με lag spikes και time outs.

Υπάρχει λανθασμένα η λογική του γιατί να δώσω πολλά λεφτά για modem/router αφού θα πιάσει την ίδια ταχύτητα, δεν είναι μόνο η ταχύτητα που κάνει ένα router καλό, αν κάποιος έχει στο σπιτι πολλές συσκευές που συνδέονται ασυρματα και ενσύρματα τότε είναι must ένα καλό router για την σωστή εξυπηρέτηση αυτών.

Σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου. Συμφωνώ ότι αξίζει να δόσεις λεφτά για modem/router για να πετύχεις ένα καλο αποτέλεσμα. (η αγορά θα γίνει μέσα με τέλη καλοκαιριού λόγο του ότι δεν έχω για την ώρα να πάρω κάτι άλλο) απλά έλεγε μήπως υπήρχε λύση με το συγκεκριμένο που διαθέτω, ώστε να περάσουν οι μέρες λίγο ομαλά !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...