Alex-ios Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα σας. Πριν λίγο μου ήρθε το καινούριο μου λαπτοπ (lenovo g50-70),αλλά έχω ένα ερώτημα το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω. Στην πρώτη φόρτιση του, ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω; Να το αφησω να φορτισει και μόλις φορτισει να το ανοίξω; Να το έχω στην πρίζα και ταυτόχρονα να το χρησιμοποιώ;;
meletis_m Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα, καλό είναι στην αρχή να κάνεις 2-3 πλήρεις φορτίσεις.Δηλαδή όταν η μπαταρία πάει στο 15 με 10% να το βάλεις για φόρτιση. Εάν μπορείς βάλτου και 1 SSD που τραβάει λιγότερη ενέργεια με τον HDD και θα κερδίσεις και ταχύτητα εγγραφής-ανάγνωσης. Καλοδούλευτο
CrimsonSky_gr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Κατι γενικοτερο επειδη σε βλεπω να ψαχνεσαι Γενικα η μπαταρια θα κανει degrade(θα χανει χωρητικοτητα) οταν το εχεις συνδεδεμενο στην πριζα και παραλληλα ειναι πανω η μπαταρια. Για να κρατησει οσο περισσοτερο γινεται η μπαταρια ειτε το φορτιζεις 100% και το δουλευεις μεχρι 5-10%, ειτε το συνδεεις στην πριζα και βγαζεις την μπαταρια
Alex-ios Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!!! :) :) :) :) :)
SPANK Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Βασικά δεν νομίζω οτι υπάρχει κατι standar μόλις γεμίσει η μπαταρία άρχισε να το λειτουργείς και με τον καιρό μετα απο μερικές φορτίσεις θα στρώσει η μπαταρία , δεν νομίζω γενικά οτι υπάρχει καποιος standar κανόνας ειδικά με τις σημερινές μπαταρίες τις σύγχρονες
HPPRO Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Τα περισσότερα καινούργια φορητά σταματάνε την φορτιση μολις η μπαταρια φορτισει στο 100% (η και λιγοτερο με ρυθμιση ειτε από το bios είτε από κάποια εφαρμογη του κατασκευαστη) Οπότε η μπαταρία δεν θα χαλασει αν ειναι μονιμα στην πριζα. Χρειάζεται ομως 1 φορά τον Μηνα να γινεται μια πληρης αποφορτιση και φορτιση για την σωστη λειτουργία και βαθμονόμησή της.
Euclides Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Μην ασχολείσαι καθόλου με την μπαταρία και μην ακούς ότι χαζό κυκλοφορεί στο Internet. Χρησιμοποίησε το laptop όπως γουστάρεις και μην αγχώνεσαι για το τίποτα. Η φθορά της μπαταρία έτσι κι' αλλιώς αρχίζει από την στιγμή που κατασκευάστηκε. Ο μεγαλύτερος εχθρός της είναι η θερμοκρασία, και ότι και να κάνεις, ακόμα και στο ψυγείο να την βάλεις, σε 2-3 χρόνια θα τα έχει φτύσει τελείως. Έτσι κι' αλλιώς δεν κοστίζει μια περιουσία. Με 30€, όταν τα φτύσει παίρνεις μια άλλη. ..., ειτε το συνδεεις στην πριζα και βγαζεις την μπαταρια Αυτή είναι η ιδανική συνταγή να καταστρέψεις τον δίσκο σου (και όχι μόνο) με τις ανωμαλίες του δικτύου της ΔΕΗ. 1
CrimsonSky_gr Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Μην ασχολείσαι καθόλου με την μπαταρία και μην ακούς ότι χαζό κυκλοφορεί στο Internet. Χρησιμοποίησε το laptop όπως γουστάρεις και μην αγχώνεσαι για το τίποτα. Η φθορά της μπαταρία έτσι κι' αλλιώς αρχίζει από την στιγμή που κατασκευάστηκε. Ο μεγαλύτερος εχθρός της είναι η θερμοκρασία, και ότι και να κάνεις, ακόμα και στο ψυγείο να την βάλεις, σε 2-3 χρόνια θα τα έχει φτύσει τελείως. Έτσι κι' αλλιώς δεν κοστίζει μια περιουσία. Με 30€, όταν τα φτύσει παίρνεις μια άλλη. Αυτή είναι η ιδανική συνταγή να καταστρέψεις τον δίσκο σου (και όχι μόνο) με τις ανωμαλίες του δικτύου της ΔΕΗ. 2.5 χρονια εμενα ηταν ακομα στο 85% health, ισως επειδη δεν ειμαι τοσο μπακαλης και απλας να μην με νοιαζει. Οσο για την ΔΕΗ και τη διακυμανση( η οποια καθοριζεται αυστηρα απο κανονισμους, αλλα ο ελληνας παντα ξερει καλυτερα) ψαξε τι ειναι το voltage regulation να μαθεις.
Dare-Devil Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα σας. Πριν λίγο μου ήρθε το καινούριο μου λαπτοπ (lenovo g50-70),αλλά έχω ένα ερώτημα το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω. Στην πρώτη φόρτιση του, ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω; Να το αφησω να φορτισει και μόλις φορτισει να το ανοίξω; Να το έχω στην πρίζα και ταυτόχρονα να το χρησιμοποιώ;; Καμία διαδικασία ! Ανάβεις και απολαμβάνεις !! Όλα αυτά περί φόρτισης μπαταριών πριν την πρώτη χρήση κτλ δεν ισχύουν στις λιθίου μπαταρίες . 1
Euclides Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 2.5 χρονια εμενα ηταν ακομα στο 85% health, ισως επειδη δεν ειμαι τοσο μπακαλης και απλας να μην με νοιαζει. Οσο για την ΔΕΗ και τη διακυμανση( η οποια καθοριζεται αυστηρα απο κανονισμους, αλλα ο ελληνας παντα ξερει καλυτερα) ψαξε τι ειναι το voltage regulation να μαθεις. Μεγάλο κατόρθωμα !!! Γλύτωσες 30€ που κάνει μια καινούρια μπαταρία, δηλαδή 10€ τον χρόνο, με το να βάλεις πονοκέφαλο το πως πρέπει να φροντίζεις την μπαταρία σου. Φαντάζομαι ότι αν αγοράσεις καινούριο αυτοκίνητο, θα το έχεις με τα πλαστικά για να μην χαλάσουν τα καθίσματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα