Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Εχω ενα tablet/laptop της Asus με 32 gb χωρητικοτητα και windows 8.1 Το προβλημα ειναι πως βλεπει total capacity 19,21gb (μετα απο format, πριν εβλεπε 16gb) και εχει ενα recovery partition 9,69gb. 

Μπορω να κανω καπως merge τα partitions? Eιχα πεσει ψαχνοντας σε κατι οδηγιες που ελεγαν να κατεβασω το EaseUS Partition Master και να διαγραψω τον recovery partition και επειτα να κανω merge. Το θεμα ειναι πως διαγραφοντας το recovery, μου πεταξε μπλε οθονη με critical_error και αναγκαστηκα να κανω format επειτα, ευτυχως ειχα περασει πρωτα το recovery σε usb stick.

Yπαρχει καποιος ασφαλης τροπος να το κανω ολο αυτο χωρις να μου σκασει παλι format γιατι βαριεμαι οικτρα ολη τη διαδικασια? 

Ευχαριστω

Στην ουσια ακολουθησα αυτον τον οδηγο http://www.howtogeek.com/139710/remove-your-pc%E2%80%99s-recovery-partition-and-take-control-of-your-hdd/

Αλλα πατησα Apply αφου επελεξα τη διαγραφη του Recovery και πριν προλαβω να κανω Resize/Move partition του C δισκου. Παιζει να φταιει αυτο για την μπλε οθονη? Δε θυμαμαι ακριβως το error NOMIZΩ ομως οτι ηταν 0xC00000225 και μετα μου ζητησε το παρακατω 

IMAG0541.jpg

Edit: Εν τω μεταξυ βλεπω και το παρακατω βιντεο που παιζει με commands και φαινεται απλη διαδικασια, δεν μπορω να καταλαβω τι στραβωσε σε μενα...

Kαι ολα αυτα για να βρω χωρο για τα windows 10...

Δημοσ.

δεν νομιζω πως μπορεις να πειραξεις το recovery,μενεις οπως ειναι προφανως και αν το πειραξεις δεν νομιζω να μπορεις να ξανα κανεις χρηση του,καρτα sd και καπως ετσι προχωρας

• Moderators
Δημοσ.

δεν νομιζω πως μπορεις να πειραξεις το recovery,μενεις οπως ειναι προφανως και αν το πειραξεις δεν νομιζω να μπορεις να ξανα κανεις χρηση του,καρτα sd και καπως ετσι προχωρας

Κι εγω εκει ψιλοκαταληγω μετα απο πολυ διαβασμα. Προφανως ειναι διαφορετικη ιστορια στα tablets, γιατι γενικως υπαρχουν πολλοι οδηγοι για το πως μπορεις να διαγραψεις το recovery partition. Aπλως κατα τα φαινομενα η Asus (και αλλες εταιρειες απ'ο,τι ειδα) εχει μεσα στο συγκεκριμενο partition και καποια σημαντικα αρχεια συστηματος. 

Ή αυτο, ή εχω καταλαβει κατι πολυυυ λαθος :P

Δημοσ.

απο οσα διαβασα οχι δεν ειναι εφικτο με τροπο νομιμο,αλλα και με πλαγιο δεν θα βγει ακρη αλλα να καταστραφει το recovery.εαν ηταν android θα εβρισκες roms,αλλα εδω ειναι ενα κλειστο συστημα,διαβαζω σε ξενα φορουμ 1 ωρα ,μη προσπαθησεις κατι τετοιο πιστεψε με,εχει υποδοχη καρτας μνημης μονο αυτον το δρομο βλεπω

Δημοσ.

Aπλως κατα τα φαινομενα η Asus (και αλλες εταιρειες απ'ο,τι ειδα) εχει μεσα στο συγκεκριμενο partition και καποια σημαντικα αρχεια συστηματος. 

Λογικά θα είναι μαζί με το uefi partition που ευθύνεται για το boot,μπορείς να ανεβάσεις την εικόνα του δίσκου από την διαχείριση δίσκων να δούμε τι παίζει;

Προφανώς αν κάνει Boot από το recovery θα πρέπει να αλλάξεις πρώτα από που ξεκινάει,να κάνεις reboot και μετά να κάνεις ότι είναι στα διαμερίσματα.

edit:

Λογικά και όταν σου έβγαλε το error ξεκινώντας με ένα dvd/usb τον windows και κάνοντας ένα (3-4) startup repair θα έφτιαχνε.

• Moderators
Δημοσ.

Λογικά θα είναι μαζί με το uefi partition που ευθύνεται για το boot,μπορείς να ανεβάσεις την εικόνα του δίσκου από την διαχείριση δίσκων να δούμε τι παίζει;

Προφανώς αν κάνει Boot από το recovery θα πρέπει να αλλάξεις πρώτα από που ξεκινάει,να κάνεις reboot και μετά να κάνεις ότι είναι στα διαμερίσματα.

edit:

Λογικά και όταν σου έβγαλε το error ξεκινώντας με ένα dvd/usb τον windows και κάνοντας ένα (3-4) startup repair θα έφτιαχνε.

Θενξ μαν. 

Εδω ειναι η εικονα του δισκου, ειναι ο Δισκος 0, δεν ξερω αν βγαζεις ακρη. (εικονα 1)

Ετσι οπως το θετεις ισως το ξαναδοκιμασω, το πολυ πολυ το ξαναστηνω, τωρα που πηρα μπρος :lol:

Επισης μηπως ξερεις αν ειναι φυσιολογικο να ειναι δεσμευμενα τοσα GB μην εχοντας περασει κανενα προγραμμα πλην του Chrome? (εικονα 2).

Εικονα 1

post-122525-0-74361700-1458838943_thumb.jpg

Εικονα 2

post-122525-0-90017600-1458838967_thumb.jpg

Δημοσ.

Ναι 14-15gb είναι νορμάλ,μην πω και λίγα αν έχει και swap και page.

Για την πρώτη εικόνα το 100Mb είναι το διαμέρισμα εκκίνησης και τα 10gb στο τέλος πρέπει κανονικά να μπορείς να τα σβήσεις χωρίς πρόβλημα.

Τρέξε μια το easybcd community(ελεύθερο) και κάνε copy/paste εδώ το τι σου βγάζει, στην καρτέλα view settings στην οποία και ανοίγει εξαρχής.

Πολύ πιθανόν στο boot menu να ψάχνει για το recovery και για αυτό να βγάζει error.

Λάθος,τώρα είδα ότι στην λίστα το recovery το έχει πριν από το c ,για αυτό σου βγάζει λάθος.

• Moderators
Δημοσ.

Ναι 14-15gb είναι νορμάλ,μην πω και λίγα αν έχει και swap και page.

Για την πρώτη εικόνα το 100Mb είναι το διαμέρισμα εκκίνησης και τα 10gb στο τέλος πρέπει κανονικά να μπορείς να τα σβήσεις χωρίς πρόβλημα.

Τρέξε μια το easybcd community(ελεύθερο) και κάνε copy/paste εδώ το τι σου βγάζει, στην καρτέλα view settings στην οποία και ανοίγει εξαρχής.

Πολύ πιθανόν στο boot menu να ψάχνει για το recovery και για αυτό να βγάζει error.βγα

Λάθος,τώρα είδα ότι στην λίστα το recovery το έχει πριν από το c ,για αυτό σου βγάζει λάθος.

Λοιπον μου βγαζει το παρακατω:

There is one entry in the Windows bootloader.

Default: Windows 8.1

Timeout: 30 seconds

EasyBCD Boot Device: C:\

Entry #1

Name: Windows 8.1

BCD ID: {current}

Drive: C:\

Bootloader Path: \Windows\system32\winload.efi

Πως προχωραω τωρα? Σβηνω το partition παλι και yolo, ή αλλαζω οπως ειπες απο που ξεκιναει και μετα να το διαγραψω? Επισης πως αλλαζω απο που ξεκιναει? Bare with me γιατι τα windows δεν ειναι το δυνατο μου σημειο :)

Δημοσ.

Πως προχωραω τωρα? Σβηνω το partition παλι και yolo,

Ναι,δεν βλέπω τίποτα παράξενο για να μην δουλέψει,ξεκινάει αμέσως από το c χωρίς να μπλέκει το recovery.

Κάνε έναν κόπο να βάλεις γράμμα μονάδος στο 100Mb(δεξί κλικ->αλλαγή γράμματος) να δούμε τι έχει μέσα,για να σιγουρευτούμε ότι όντως ξεκινάει από εκεί.

Ή απλά ξανά κάνε αυτά που λέει στον οδηγό αλλά έχε ένα usb με windows για να μπορείς να κάνεις επιδιόρθωση εκκίνησης αν σου ξανά κάνει κόλπα.

• Moderators
Δημοσ.

Ναι,δεν βλέπω τίποτα παράξενο για να μην δουλέψει,ξεκινάει αμέσως από το c χωρίς να μπλέκει το recovery.

Κάνε έναν κόπο να βάλεις γράμμα μονάδος στο 100Mb(δεξί κλικ->αλλαγή γράμματος) να δούμε τι έχει μέσα,για να σιγουρευτούμε ότι όντως ξεκινάει από εκεί.

Ή απλά ξανά κάνε αυτά που λέει στον οδηγό αλλά έχε ένα usb με windows για να μπορείς να κάνεις επιδιόρθωση εκκίνησης αν σου ξανά κάνει κόλπα.

Μολις ειδα οτι το easybcd μου πεταξε το εξης:

EasyBCD has detected that your machine is currently booting in EFI mode. Due to limitations set by Microsoft, many of EasyBCD's multi-booting features cannot be used in EFi mode and have beein disabled.

Μας χρησιμευει καπου αυτο ή μπα?

Δημοσ.

Μολις ειδα οτι το easybcd μου πεταξε το εξης:

EasyBCD has detected that your machine is currently booting in EFI mode. Due to limitations set by Microsoft, many of EasyBCD's multi-booting features cannot be used in EFi mode and have beein disabled.

Μας χρησιμευει καπου αυτο ή μπα?

Μόνο αν το easeUS έχει πρόβλημα να διαχειριστεί διαμερίσματα σε uefi που δεν νομίζω όμως να συμβαίνει κάτι τέτοιο. (νέα έκδοση έχεις έτσι; )

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Nαι η τελευταια ειναι. Το δοκιμαζω παλι και ελπιζω να πετυχει μπας και καταφερω να εγκαταστησω τα 10ρια :lol:

Thanks TheELF! Επιτελους το καταφερα χωρις παρατραγουδα :)

Προφανως κατι πηγε στραβα την πρωτη φορα που το δοκιμασα, αλλα ok :D

Edit: Μπλε οθονη παλι μετα απο επανεκκινηση...

• Moderators
Δημοσ.

Tελικα επειτα απο αλλο ενα reset, το πηρα αποφαση και δεν ξαναπειραζω τα partitions :lol: 

Ιt is what it is, εχω και την 64ρα καρτουλα και εναν 150ρη δισκο στο πληκτρολογιο και θα κανω τη δουλεια μου ανετα.

Ευχαριστω πολυ παιδες για τη βοηθεια.

Δημοσ.

Πέρασες τα 10 τελικά ή θα μείνεις με τα 8.1; Γιατί για το t100 λένε ότι πάει πολύ χειρότερα συνολικά με τα 10, δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και με αυτό.

• Moderators
Δημοσ.

Πέρασες τα 10 τελικά ή θα μείνεις με τα 8.1; Γιατί για το t100 λένε ότι πάει πολύ χειρότερα συνολικά με τα 10, δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και με αυτό.

Προσπαθω να  τα περασω τωρα, βασικα κατεβαζει ανελεητα αρχεια, θα παρει καμποσο. 

Με προβληματισες τωρα, αν ειναι να το ακυρωσω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...