Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

 

Ένας φίλος θέλει να προσθέσει σε μια παλιά μητρική, μνήμη RAM. Η μητρική του είναι η Link.png Site: MSI- 7267 . 

 

Μπορείτε να μου πείτε τι τύπο μνήμη να βάλει, αλλά και μέγιστη χωρητικότητα? 

 

Εγώ βρήκα για παράδειγμα την παρακάτω. Θα είναι συμβατή?

 

http://www.e-shop.gr/ram-mushkin-991556-2gb-ddr2-667mhz-pc2-5300-essentials-series-p-PER.557020

 

Ευχαριστώ. 

 

 

  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

το λινκ γαι τις μνημες λεει bad request, κατι δεν εχει μπει σωστα...!!! 

 

 

αλλα γιατι κοιτατε τα χαρακτηριστικα στο mobot, και οχι απ ευθειας στην MSI που γραφει και τι μνημες παιρνει....?? 

https://www.msi.com/Motherboard/945GCM5F_V2.html#hero-specification

 

 

η μητρικη εχει 2 σλοτ για DDR2 -400mhz στα 1.8v και ΜΑΧ 4GB..!!

 

δεν ξερω κατα ποσο συμφερει η αγορα νεων..!  καλυτερα να κοιταξει στις αγγελιες..! 

Δημοσ.

Επίσης θέλει να περάσει στην συγκεκριμένη μητρική και ssd δίσκο. Θα κάνει δουλειά; Απο την άποψη ότι η μητρική απ´ ότι ειδα υποστηρίζει μέχρι και sata 2. Θα υποστηρίζει την ταχύτητα ενός ssd?

Δημοσ.

Από αυτά που έψαξα η max ram που μπορείς να βάλεις είναι 2GB δηλ. 1GB ανα σλοτ. Τώρα ίσως να παίρνει 4GB και να το έχει ψάξει ο cabdik με update το BIOS. Οι μνήμες που παίρνει είναι DDR2 μέχρι και 800MHZ.

 

Αν βάλει ssd πρέπει να περαστούν και win 7 και με αυτό το μηχάνημα δεν θα τραβάει. Να μείνει με hdd και win XP.

  • Like 2
Δημοσ.

Ναι ε? Πάντως ήδη πέρασα win7 στο ήδη υπάρχων με 512mb ram. Δυσκολεύεται, και είναι μόνο για ιντερνετ. Δηλαδή με 2gb ram και ssd δε θα γίνει καλή δουλειά?

 

Επίσης 2gb ram σε ένα slot δεν παίρνει? πρέπει να είναι 1+1?

Δημοσ.

Από όσο googlαρα παίρνει 1+1. Τώρα αν μπορείς να βρεις μια 2άρα να δοκιμάσεις καλό θα ήταν.

 

Τι πεπεξεργαστή έχει πάνω? Πρόσφατα δοκίμασα Pentium D και για internet με ssd την ψιλοπάλευε αλλά η εγκατάσταση ήταν φρέσκια και μόνο με drivers επάνω και 3-4 εφαρμογές. Τώρα με την πάροδο του χρόνου ίσως ζορίσει η κατάσταση. Και ο Pentium D είναι και διπύρηνος ας πούμε. Με Pentium 4 δεν το συζητώ καν.

  • Like 1
Δημοσ.

Ακομη και πρωτο revision φαινεται να παιρνει Pentium D 945
https://www.msi.com/Motherboard/support/945GZM3.html#support-cpu
για τον συγκεκριμενο cpu, εχω γραψει ολιγα παραπανω εδω:
http://www.insomnia.gr/topic/603520-cpu-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-ga-8i945p-g/
Ναι, με 2,5GB ram θα 'ναι ok! (Αν δεχεται 2αρια σε καθε slot)
 

Δημοσ.

ρε παιδια....., απλα πατηστε το λινκ που εβαλα στο ποστ μου..! εκει γραφει τις λεπτομερειες (κουμπι "DETAIL")..!  

 

 

παντως, αναλογα τον επεξεργαστη που εχει, δεν θα δει και μεγαλες διαφορες...!!!   

 

οπως σωστα λεει και ο BlueBlood7 πιο πανω, ακομα και με Pentium D, θα μπουκωνει το συστημα ακομα και στο σερφαρισμα στο ιντερνετ.  δεν ειναι θεμα μονο μνημης, αλλα και ο επεξεργαστης τερματιζει συνεχεια.  

εχω κι εγω ενα παρομοιο συστημα, σαν αυτο που ανεφερε ο Blue... με Pentium D (με HT) στα 3.0ghz, 1.5gb RAM και SSD....!!   παρ' ολο που η μνημη δεν τερματιζει. και ο SSD εχει δωσει μεγαλη ανασα στο συστηματακι, ο CPU  παρ' ολα αυτα, βαραει κοκκινα και καθυστερει το υπολοιπο συστημα....!  

 

αρα καλο ειναι να δουμε ολο το συστημα..!   η αν θελει να ειναι πιο ανετα το συστημα, ας βαλει μια ελαφρια διανομη LINUX....!!

  • Like 1
Δημοσ.

Συμφωνα με το link του, η μητρικη (μπορει να) ειναι: η 945gzm3 => 2 GB Ram :shifty:
http://www.manualslib.com/manual/360258/Msi-945gzm3.html?page=11#manual

Τελος εισαι σιγουρος πως εχεις Pentium D με HT? Ο μοναδικος σπανιοτατος, που
ειχε βγει ετσι, ηταν ενας "Εxtreme Edition" 840 & χλωμο να ειχε ερθει @ Ελλαδα :shock: 
http://ark.intel.com/products/codename/8020/Presler#@Desktop
http://ark.intel.com/products/codename/5788/Smithfield#@Desktop
http://ark.intel.com/products/27613/Intel-Pentium-Processor-Extreme-Edition-840-2M-Cache-3_20-GHz-800-MHz-FSB
 

Δημοσ.

αν κι εγω εχω ακομα πιο παλιο μηχανημα (s478)  δεν θυμαμαι ακριβως ποιο μοντελο ειναι,  αλλα θυμαμαι 2 τετραγωνακια στο CPU, στη διαχειριση εργασιων των Windows 7..!  τωρα του εχω περασει LInux...!!  θα το τσεκαρω..!   λες να εχω τετοιο σπανιο μοντελο?

 

καλο θα ηταν να ξεραμε, ακριβως τι εχει -τουλαχιστον το τριπτυχο CPU/Mobo/Ram- ωστε να ειχαμε πιο σφαιρικη εικονα....αλλα....!

 

 

τελος παντων, οσον αφορα την μητρικη, δεν καταλαβαινω γιατι το manualslib εχει 2gb MAX, και η MSI 4 gb MAX...!!   ποιον θα πιστεψω? την κατασκευαστρια εταιρια ή ενα site με manuals?   

 

 το λινκ που εβαλε, αυτη δειχνει.....!! 

εκτος κι αν εχει γινει λαθος στη μητρικη... την MS-7267 (MSI 945GZM3)    δεν ειπαμε?

 

post-121902-0-90723400-1458817218_thumb.jpg

Δημοσ.

Είναι άλλη μητρική αυτή που βάζεις αλλά φαίνονται παρόμοιες. Τώρα τι διαφορές έχουν τι να σου πω. Θα πρέπει να γίνει δοκιμή αν μπορεί να πάρει και 2GB ανα σλοτ.

 

Δυστηώς αυτοί οι επεξεργαστές δεν είναι για win 7 είναι η γνώμη μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...