Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαβάζω για καταναλωση και εξαπινα κτλ κτλ και χτυπιέμαι απο τα γελια....

Πως σου κατεβηκε η ιδεα οτι αν μια καρτα έχει εξάπινο αναγκαστικά θα καιει τα κερατα της μονο εσύ το ξερεις....

r7 250 65W TDP

750Ti  60W TDP

r7 360  100W TDP 

Κοινως με μια 750Τι και καλυτερη αποδοση θα ειχες και μικροτερη καταναλωση 

και με μία 360 πανω κατω την ιδια καταναλωση αν σκεφτεις οτι ο επεξεργαστής καιει αρκετά παραπανω οταν χρησιμοποιείται η ενσωμματωμενη....

• Like 3
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με τόσο low end καρτες γραφικών το crossfire μοιαζεί με ανέκδοτο, τωρα αν εσένα σου αρκούν τα γραφικά του 7850, τότε οτι και να βάλεις θα σου φανεί γρηγορότερο, απλά ΑΥΤΟ που είναι σίγουρο είναι οτι το να μην βάζεις μια ρ7 370 επάνω ή μια gtx 750ti, επειδή φοβάσαι την κατανάλωση, αυτό είναι καθαρά ψυχολογικό placebo effect που δεν έχει κάνένα νοημα απολύτως εκτος αν έχεις χόμπι με το κομπιουτεράκι και το ρολόι της δεη να σκέφτεσαι ακόμα και να ανάψεις μια λάμπα

2. όπως σε συμβούλεψαν να περιμένεις την νεα γενιά gpu, δεν το αντιλαμβάνομαι αλλά και στις προηγούμενες γενιές να πήγαινες καρτών γραφικών γύρω στα 200€ έπαιρνες gpu μερικές εκατοντάδες φορές γρηγορότερη απο τον 7850, όπως π.χ. η HD7850 πριν τα βαφτίσια της σε 370,

Το καπέλο στην amd δεν καταλαβαίνω τον λόγο το βγάζεις αλλά εντελώς φιλικά και χωρις καμία διάθεση ειρωνίας αν έπαιζες έστω σε 1080 με μια gtx 960 ή r9 280, δε νομίζω να ξανα ανακατευόσουν με apu, igpu ή όπως αποκαλεί κάθε εταιρία τα ανάπηρά on board  τσιπάκια, Βεβαια ο καθε ενας και οι ανάγκες του κάποιοι παίζουν ακόμα παιχνίδια και στο facebook που δεν καταλαβαίνω την ύπαρξη τους

Αν με εποιανες φιλε μου τι ενοουσα για καταναλωση δεν ηταν στην πλατη το ρολοι της δεη κ να κοιταμε αν ειναι συνεχες η εναλασομενο το ρευμα αλλα κατι πολυ απλο,να παρω μια gtx 960? τι να την κανω να βαζω μπρως το αυτοκινητο οταν μενει απο μπαταρια? το ξερεις φιλε μου πως κ r9 ειχα κ οτι μπορεις να φανταστεις αλλα θελω να μου πεις κατι τι ευχαριστιεσαι με την gtx 960? την δυναμη της την ομορφια της η τα χρηματα που κανει? οτι κανεις κ εσυ κανω κ εγω με λιγο!!! κ το τονιζω λιγο κατωτερα γραφικα γιατι πολυ απλα η gtx 960 ειναι υπερβολη απλα κ οχι μονο θεμα καταναλωσης

Δημοσ.

Σ αν με εναν i5 οποιον θες εσυ κ μια 750 ti μπορει να το υποστηριξει 450watt τροφοδοτικο? η απαντηση η δευτερη ειναι οχι απλα στην πρωτη σιγουρα πως μπορεις με 450watt να δουλεψεις τον υπολογιστη ανετα η γνωμη μου παντα

Φτανει και περισεύει ενα καλο 450αρι για I5 και 750ti.

Μικροτερη καταναλωση έχει ένα τετοιο σύστημα απο το δικό σου.

• Like 2
Δημοσ.

Kosgreece πίστεψέ με εσένα μπορεί να σε βολεύει η λύση apu με hybrid crossfire και 40 fps, σε έναν gamer που θέλει γραφικά και αρκετά fps μια 960 4gb θα ήταν μια τέλεια κάρτα, σε σχέση τιμής απόδοσης. Μην υπερβάλλουμε ξαναλέω, οι apu δεν είναι ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, μια 960 έχει δεν ξέρω και γω πόσες φορές περισσότερη ισχύ από hybrid crossfire με 7870k και r7 250.

Δημοσ.

Δεν είπα προφανώς οτι κάνει μόνο για flash games αλλά αφού ο χρήστης του υπολογιστή τον προορίζει για gaming γιατι να μην πάει για παράδειγμα σε μια μτχ κάρτούλα γραφικών όπως μια 7850, αφού υπάρχει μια προτήμιση στην amd που καί πολυ πιο γρήγορη είναι βασικά δεν υπάρχει καμία σχέση και ούτε και ιδιαίτερα ενεργοβόρα είναι αφού έχουμε τόσο θέμα με την κατανάλωση

@kosgreece φίλε ενα καλό επώνυμο τροφοδοτικό στων 450-500 ονομαστικών watt γύρω στο 50αρικό μπορεί να σηκώσει όλα τα πιθανά σεταπ και που ανέφερες και που ανέφερα και μάλιστα ξεκούραστα

• Like 2
Δημοσ.

Ας σταματήσει η καραμέλα με τις θερμοκρασίες των amd, είπαμε συγκρίνοντας σε παρόμοια ισχύ έναν amd με έναν intel, πχ g3258 με έναν x4 760k στα 3.8 ghz και οι δύο, δεν λέω 860k μιας και είναι σε συνολική ισχύ αρκετά δυνατότερος, σε θερμοκρασίες με την ίδια aftermarket ψύκτρα, ο 760k θα είναι πολύ πιο κρύος. Ο λόγος είναι επειδή το μεταλλικό καπάκι στον athlon κοινώς ihs είναι κολλημένο επάνω στην die, ενώ στον g3258  υπάρχουν δύο διαφορές, η μία είναι πως έχει τα vrm εντός του τσιπ και η άλλη πως το ihs δεν είναι κολλημένο όπως στον athlon, αλλά έχει θερμοαγώγιμη πάστα μεταξύ ihs και die, η οποία λέγεται tim (thermal interface material) και είναι μέτριας ποιότητας, Επομένως παρόλο που ο athlon καταναλώνει περισσότερο, είναι λογικό να είναι πιο κρύος, λόγω της πολύ αποτελεσματικότερης απαγωγής θερμότητας, η οποία δεν είναι εφικτή στον pentium λόγω των vrm και του άθλιου tim, εκτός βέβαια αν γίνει delid που εκεί τα πράγματα στρώνουν αρκετά, αλλά και πάλι τα vrm θα συμβάλλουν στην αυξημένη θερμοκρασία. Αυτά λοιπόν περί θερμοκρασιών σε clock to clock και με την ίδια ψύξη, μιας και έτσι είναι μια σωστή σύγκριση όσον αφορά τις θερμοκρασίες.

Συγγνωμη αυτη τη στιγμη μιλαμε για APU και Dual Graphics. Και σου λεω οτι με την APU και ενεργα τα ενσωματομενα γραφικα οι θερμοκρασιες ειναι στο Θεο. Στο λεω απο προσωπικη εμπειρια. Μερονυχτα ολοκληρα εφαγα για να το αναλυσω, μεχρι και αφτερ μαρκετ ψυκτρα πηρα, με ψυκτρακια στα vrm της μητρικης εχω βαλει. Μολις απενεργοποιησα τα ενσωματωμένα γραφικα επεσαν οι θερμοκρασιες.

Για μενα ηταν ταλαιπωρια. Ο Mult1C0r3Cpu εχει ιδιο επεξεργαστη και μπορει να το επιβεβαιωσει.

και δεν ειναι καραμελα, ειναι γεγονος.

• Like 1
Δημοσ.

Συγγνωμη αυτη τη στιγμη μιλαμε για APU και Dual Graphics. Και σου λεω οτι με την APU και ενεργα τα ενσωματομενα γραφικα οι θερμοκρασιες ειναι στο Θεο. Στο λεω απο προσωπικη εμπειρια. Μερονυχτα ολοκληρα εφαγα για να το αναλυσω, μεχρι και αφτερ μαρκετ ψυκτρα πηρα, με ψυκτρακια στα vrm της μητρικης εχω βαλει. Μολις απενεργοποιησα τα ενσωματωμένα γραφικα επεσαν οι θερμοκρασιες.

Για μενα ηταν ταλαιπωρια. Ο Mult1C0r3Cpu εχει ιδιο επεξεργαστη και μπορει να το επιβεβαιωσει.

ευχαριστω φιλε μου για τις εμπειριες σου κ θα το δω κ εγω κ σε πιστευω αλλα θα το ελενξω κ εγω να σαι καλα παντως φιλε μου :-) αν κ μεχρι τωρα ολα ειναι χαμηλα

Δημοσ.

Αν με εποιανες φιλε μου τι ενοουσα για καταναλωση δεν ηταν στην πλατη το ρολοι της δεη κ να κοιταμε αν ειναι συνεχες η εναλασομενο το ρευμα αλλα κατι πολυ απλο,να παρω μια gtx 960? τι να την κανω να βαζω μπρως το αυτοκινητο οταν μενει απο μπαταρια? το ξερεις φιλε μου πως κ r9 ειχα κ οτι μπορεις να φανταστεις αλλα θελω να μου πεις κατι τι ευχαριστιεσαι με την gtx 960? την δυναμη της την ομορφια της η τα χρηματα που κανει? οτι κανεις κ εσυ κανω κ εγω με λιγο!!! κ το τονιζω λιγο κατωτερα γραφικα γιατι πολυ απλα η gtx 960 ειναι υπερβολη απλα κ οχι μονο θεμα καταναλωσης

Δεν πιάνω τι γράφεις ακριβώς ουτε το παράδειγμα σου με το αυτοκίνητο (για να μείνει το αμάξι by the way εν κινήσει είναι να μην δουλεύει π.χ. ο αυτόματος του δυναμό)

Απο εκεί και πέρα θεωρώ οτι έχεις μπλέξει λίγο τα θέματα επιδόσεων καταναλώσεων και κόστους, προφανώς οτι είναι πιο γρήγορο έχει μεγαλύτερες ανάγκες σε ενέργεις κλπ, Απο ποιά σκοπιά είναι υπερβολή η 960, για αυτό που κατασκευάστηκε gaming είναι μια καλή τιμια επιλογή. το κάνει σίγουρα πολύ καλά με κάποιες παραχωρήσεις σε 1080, κάποιος που θέλει 2Κ ή 4Κ gaming δεν κάνει ούτε για ζήτω, ανάλογα με τις ανάγκες του και τις δυνατότητες του ο κάθε χρήστης, ΑΛΛΑ να λέμε οτι κάνεις το ίδιο με ενα APU μια 7750, μια Ρ9 270 και με μία titan είναι μια λάθος άποψη που την έχει πολύς κόσμος που δεν είναι πραγματικά γνώστης αλλά έχει μια επιφανειακή ιδέα και νομίζει οτι οι άλλοι είναι κορόιδα που χαλούν απλώς χρήματα ένω ο ίδιος τους έχει πιάσει μαλάκες, κάποιοι ισχυρίζονται ακόμα οτι και το ps4 έχει καλύτερα γραφικά απο pc ή ο 9590 είναι το απόλυτο deal, ε εδω σταματά όποια συζήτηση η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη αλλά π[ολλοί αρέσκονται να κυνηγούν χείμερες....

Δημοσ.

Αυτο που σου λεει ο arrows ειναι πως εσυ σε medium η σε low η σε χαμηλοτερη αναλυση. Ευχαριστιεσαι να παιζεις το GTA, αλλους τους αρεσει να παιζουν gta σε ultra γραφικα και 4k αναλυση. Εεε μια apu η η r7 250 δεν το πετυχαίνει αυτο σε καμια περιπτωση.

Και ενταξει αν ειχαμε λεφτα, σιγουρα θα πηγαινες και συ σε πολυ πιο δυνατο μηχάνημα με καλυτερη καρτα γραφικων κτλ οπως και εγω, οπως και οι περισσοτεροι.

Δημοσ.

Αυτο που σου λεει ο arrows ειναι πως εσυ σε medium η σε low η σε χαμηλοτερη αναλυση. Ευχαριστιεσαι να παιζεις το GTA, αλλους τους αρεσει να παιζουν gta σε ultra γραφικα και 4k αναλυση. Εεε μια apu η η r7 250 δεν το πετυχαίνει αυτο σε καμια περιπτωση.

Και ενταξει αν ειχαμε λεφτα, σιγουρα θα πηγαινες και συ σε πολυ πιο δυνατο μηχάνημα με καλυτερη καρτα γραφικων κτλ οπως και εγω, οπως και οι περισσοτεροι.

φιλε μου δεν κατακρηνω κανεναν για την επιλογη του να παρει την 960 ισα ισα απλα λεω κατι απλο με πολυ λιγοτερα λεφτα εχω την αποδοση οχι 100% που εχει η 960 αλλα 60% μην πω παραπανω την εχω κ ο λογος που το λεω ειναι οχι τα fps που εχεις στο game αλλα αν το παιζεις ευχαριστα,πχ το battlefield 4 το παιζω στα τερματα οπως θα το επαιζε κ ενας με μια 960 αυτο εννοω απλα,οτι ειναι καλυτερη η 960 απο το συστημα μου συνφωνω αλλα για μενα ειναι υπερβολη αυτο να παρω την 960 ενω το παιζω στα τερματα με anti allazing ολα full,τωρα επηδει δεν ειμαι απο τους ανθρωπους που λεω οτι λεει το manual μονο με πραξη κ μετρησεις λεω την γνωμη μου λεω το εξης,οποιος εχει gtx 750 ti να δει αν τραβαει τοσο απο το τροφοδοτικο γιατι εγω δεν το πιστευω γνωμη μου ειναι αυτο παιδια

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ σε αυτό, εγώ διαφώνησα στο άλλο που είπες, ότι για καλύτερη απόδοση και θερμοκρασίες αξίζουν οι intel και σου απαντώ ως προς την απόδοση ναι ειδικά για το single core, αλλά όσον αφορά τις θερμοκρασίες αυτό δεν ισχύει, αυτό τόνισα και όχι περί dual graphics. Για τα dual graphics είναι φυσιολογικό να ανεβαίνει η θερμοκρασία του τσιπ, όμως όσον αφορά θερμοκρασίες amd και intel οι amd έχουν καλύτερη απαγωγή θερμότητας.

Δημοσ.

Σαν εταιρεια οντως μπορει να διαφερουν απο γενιες σε γενιες. Αλλα για τους FM2 αναφερομαι (καθως δεν ειχα αλλη γενια AMD) και δεν εχω σχηματισει και την καλυτερη αποψη, για την συγκεκριμενη γενια. Αντιθετα ειχα διαβασει αρκετα καλα σχολια για τους AM3+

Και εκει που ταλαιπωρηθηκα πολυ ηταν οτι κανενα προγραμμα δεν διαβαζε σωστα την θερμοκρασια, οπου το διαπυστωσα μετα.

Δημοσ.

Σαν εταιρεια οντως μπορει να διαφερουν απο γενιες σε γενιες. Αλλα για τους FM2 αναφερομαι (καθως δεν ειχα αλλη γενια AMD) και δεν εχω σχηματισει και την καλυτερη αποψη, για την συγκεκριμενη γενια. Αντιθετα ειχα διαβασει αρκετα καλα σχολια για τους AM3+

Και εκει που ταλαιπωρηθηκα πολυ ηταν οτι κανενα προγραμμα δεν διαβαζε σωστα την θερμοκρασια, οπου το διαπυστωσα μετα.

ναι φιλε μου :-) δεν εκραξα κανεναν δεν ειπα για κανεναν τπτ φιλε μου αλλα οποιος εχει ανφηβολιες μπορει να ερθει στον χωρο μου κ ολα στην πραξη να λυθουνε γιατι πισω απο ενα pc ολοι ξερουμε να λεμε πολλα,εκτος αυτου εχω φιλο με i7 920 κ θα ψαξω να βρω gtx 750 ti να κανουμε τα bencmark κ θα σας δειξω αποτελεσματα να δω μετα τι αλλο θα μου λενε οτι δεν ισχυει κ διαφορα,εδω δεν ξεραμε ολοι μας ακομα κ εγω αν κανει crossfire με 250x ο a10 7870k μονο ενα παληκαρι μου απαντησε κανενας αλλος δεν ηξερε,ετσι κ αλλιως χθεσινος δεν ειμαι αλλα δεν το επαιξα ξερωλας ποτε αυτα που βλεπω λεω κ οτι με την amd κανεις πολλα περισσοτερα με την ενσωματομενη καρτα παρα με εναν intel,ημουν intelakias κ εγω κ εχω post ακομα κ εδω μεσα με εναν q6600 κ μια asus maximus extreme που εκανα τοτε τις δοκιμες μου αλλα τοτε η amd ηταν για τα μπαζα ηταν μοτορι χωρις δυναμη τωρα η amd με τους apu ανεβαινει με τρελους ρυθμους γιατι εχει ποιασει το νοημα η intel απο την αλλη θελει να φτασει απο 14μικρα στα 0,001 ελεος κ δεν δεινει βαση σε ενσωματωμενη καρτα γραφικων δεν με ενδιαφερουν τα 8 threads η τα 808threads απλα πραγματα κ οποιος πιστευει πως το crossfire δεν αξιζει σε τοσο low profile καρτες εδω ειμαι δεν χανομαι ελατε να πιουμε καφε να το δειτε κ στην πραξη κ εξαλλου πρωτη φορα εφτιαξα συστημα με apu κ απλα τρελαθηκα με τα αποτελεσματα πριν ειχα εναν i7 920 που πηρε ο φιλος παραπανω κ ημουν απογοητευμενος τελειως κ τερμα η intel για μενα να δεινω ενα καρο λεφτα κ νταβατζιλικι να σου λεει αγορασε κ καρτα γραφικων αν θες παιχνιδια,κ οικονομικο θεμα δεν εχω αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου

κ επησεις πολλα μελη ψαχνουν να βρουν reviews για καταναλωση καρτων γραφικων οπως μου εδειξαν η απο τις μαμα εταιριες η απο gpuboss πχ κ.α οτι μας πασαρουν το παιρνουμε κ λεμε κ ευχαριστω κ απο τις εταιριες αλλα κ οι ποιο πολλοι reviews ειναι απατες για μενα πολλα συνφεροντα πεζονται αν δεν δεις με τα ματια σου τι ειναι τι κανει μην πιστευεις τπτ στο youtube υπαρχει τιπακι που με τον a10 7870k κανει heaven κ βγαζει τρελα αποτελεσματα χαχαχαχαχα πρεπει να τον πιστεψουμε? οτι βλεπω λεω γι'αυτο δεν ανεβασα κανενα review εγω γι αυτο το θεμα,καλυτερα να κανουμε τον σταυρο μας καθε πρωι απο εκει που βγαινει ο ηλιος! φιλικα παντα κ χωρις παρεξηγησεις δεν θελω να φανω τπτ ταπινη γνωμη λεω

Δημοσ.

Καταληγουμε παλι σε αυτο που σου ειχα πει οτι ο a10 7870k ειναι great value for money για να παιζεις lol και wow . kosgreece τι ακριβως σπουδαζεις , γιατι απο την ψυχωση με τα ρευματα θα ελεγα ηλεκτρολογος  :D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...