Aten-Ra Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 1: Και οι δυο κάνουν CrossFire. H AMD λέει καλύτερα η iGPU και η dGPU να έχουν τις ίδιες μνήμες (DDR-3 + DDR-3). 2: Tι σε πειράζει να χρησιμοποιήσεις το 6-pin ?? 3: Στην θέση σου θα περίμενα τις καινούργιες κάρτες που θα βγουν το καλοκαίρι. Θα υπάρχει κάρτα πιο γρήγορη από την R7 360 χωρίς 6pin. Στο ερώτημά σου, η 250 με τους 512 είναι πρακτικά cape verde pro δηλαδή 7750, οπότε δυνατότερη Πιο γρήγορη είναι αυτή με τους 384 + GDDR-5, αυτή με τα 512 χάνει λόγο της DDR-3.
kosgreece Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 gddr5 μνημη εχει κ αυτη με τους 512 prossesor γι'αυτο το ελεγα ο λογος που πηρα τον επεξεργαστη ειναι αυτος να κανω crossfire,το 6πυνο δεν το θελω λογο καταναλωσης ρευματος αλλα οπως κ να εχει με το crossfire εχω πολυ καλη αποδοση σε καλη τιμη κ θα παιζω τα παντα φιλε μου κ ανετα παντα
dimyok Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Είδη είσαι πολύ χαμηλά σε κατανάλωσή .Αν θες πιο χαμηλα παιζεις με τα graphics του επεξεργαστη .Στην πράξη δεστο σε LOL και WOW .
kosgreece Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 ναι το ξερω φιλε μου με την r7 250 σε crossfire εχω φτασει την r7 360 σχεδον χωρις 6πυνο κ θα ειναι τρελη μαγκια αυτη,αν παρουμε παραδειγμα απο τον φιλο που εχει τον a10 7850k με την r7 250 1g gddr5 κ να του βγαζει 394σκορ ειναι απλα απιστευτο απο μονο του,η r7 360 σε αλλον φιλο με i5 του βγαζει 520σκορ του φιλου τα αποτελεσματα ειναι τα εξης Unigine heaven 4 ultra.extreme/8x antiallazing a10 7850k - 201σκορ a10 7850k + r7 250 1g gddr5 - 394σκορ σε εμενα σκετος ο a10 7870k στο heaven μου βγαζει 279σκορ μονος του!!!! σε crossfire τι θα βγαλει εκει με τρελαινει η κατασταση
dimyok Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 http://www.pcgamer.com/how-to-overclock-amd-cpu-processor/#page-2 ανεβαινει και αλλο
kosgreece Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 κατσε φιλε μου να δουμε τι θα κανει με το crossfire κ μετα πρατουμε αναλογως
kosgreece Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Για ολους τους φιλους που ελεγαν οτι δεν αξηζει το crossfire με overclock τον επεξεργαστη στα 4,4ghz απο 3,9 stock η καρτα η ενσωματωμενη καρτα του επεξεργαστη κ τα αποτελεσματα ειναι τα εξης πρωτα τι λενε τα windows 7 ultimate ΜΕ CROSSFIRE!!!!!!
BloodDonor89 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Γιατι εχω την εντυπωση οτι in game δεν θα δεις καμια διαφορα; Εχω την αισθηση πως το crossfire η το SLI αντιστοιχα θα ειχαν περισσοτερο νοημα πχ σε προγραμματα για animation, 3d editors etc. οσο για τα benchmarks ειναι για τους λατρεις τον αριθμων. Για παιχνιδια το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο. Ισως να κανω και λαθος δεν ξερω, διορθώστε με!
kosgreece Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Γιατι εχω την εντυπωση οτι in game δεν θα δεις καμια διαφορα; Εχω την αισθηση πως το crossfire η το SLI αντιστοιχα θα ειχαν περισσοτερο νοημα πχ σε προγραμματα για animation, 3d editors etc. οσο για τα benchmarks ειναι για τους λατρεις τον αριθμων. Για παιχνιδια το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο. Ισως να κανω και λαθος δεν ξερω, διορθώστε με! Επηδει φιλε μου οπως κ εσυ εχεις αυτην την εντυπωση ετσι κ εγω στο in game το crysis 3 το παιζω στα high ενω πριν δεν μπορουσα καμια σχεση με πριν κ επηδει ειναι μπερδεμα να βαλω βιντεο να το διαπυστωσεις μπορεις να ερθεις σπιτι μου να πιουμε κ ενα καφε να το δεις κ στην πραξη Ανακαιφαλαιωση για μενα παντα καλυτερα να κανεις crossfire αν θες κατι μετριο που θα παιζει ολα τα παιχνιδια ανετα με μεγαλη ευκολια κ να ξεχασεις τα εξαπυνα κ γενικα τις καινουργιες καρτες που δεν θα εχουν,ο λογος ειναι απλος,η amd εκανε ενα τεραστιο βημα σε αυτο κ για μενα τα καταφερε οπου η intel αν δεν βαλει μυαλο κ δεν εστιαση σε αυτα που κανει η amd εμενα προσωπικα οπως κ αλλοι θα την ξεχασουν η γνωμη μου παντα,οποιος νομιζει πως τα benchmark ειναι μονο για αριθμους περαμα βρισκομαι να ερθει να δει οτι θελει στην πραξη να τα πουμε κ απο κοντα κ φυσικα δεν θα κοιτατε τους intel αν σας ενδιαφερουν μονο τα παιχνιδια για ολα τα αλλα παω πασο ολα τα παραπανω ειναι προσωπικη μου γνωμη κ μονο
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Επηδει φιλε μου οπως κ εσυ εχεις αυτην την εντυπωση ετσι κ εγω στο in game το crysis 3 το παιζω στα high ενω πριν δεν μπορουσα καμια σχεση με πριν κ επηδει ειναι μπερδεμα να βαλω βιντεο να το διαπυστωσεις μπορεις να ερθεις σπιτι μου να πιουμε κ ενα καφε να το δεις κ στην πραξη Ανακαιφαλαιωση για μενα παντα καλυτερα να κανεις crossfire αν θες κατι μετριο που θα παιζει ολα τα παιχνιδια ανετα με μεγαλη ευκολια κ να ξεχασεις τα εξαπυνα κ γενικα τις καινουργιες καρτες που δεν θα εχουν,ο λογος ειναι απλος,η amd εκανε ενα τεραστιο βημα σε αυτο κ για μενα τα καταφερε οπου η intel αν δεν βαλει μυαλο κ δεν εστιαση σε αυτα που κανει η amd εμενα προσωπικα οπως κ αλλοι θα την ξεχασουν η γνωμη μου παντα,οποιος νομιζει πως τα benchmark ειναι μονο για αριθμους περαμα βρισκομαι να ερθει να δει οτι θελει στην πραξη να τα πουμε κ απο κοντα κ φυσικα δεν θα κοιτατε τους intel αν σας ενδιαφερουν μονο τα παιχνιδια για ολα τα αλλα παω πασο ολα τα παραπανω ειναι προσωπικη μου γνωμη κ μονο Ανάλογα με το budget επιλέγει κανείς amd ή intel, γνώμη μου πως δεν αξίζει ο a10 7870k με r7 250 crossfire αλλά αξίζει ένας 860k με μια 750ti για παράδειγμα, ωστόσο εσύ ήδη είχες τον apu οπότε το hybrid crossfire είναι ένα καλό boost στην δύναμη των γραφικών, σε ανάλυση 1366x768-1600x900 θα παίζει άνετα mid-high με κλειστά φίλτρα πολλά τελευταία games με τουλάχιστον 50 fps, ανάλογα με το πόσο καινούριο και απαιτητικό είναι το κάθε παιχνίδι φυσικά, άλλα θα βγάζουν περισσότερα και άλλα λιγότερα fps. Αλλά αν εσύ είσαι οκ δεν τίθεται θέμα, εγώ σε 720p παίζω με τον apu της υπογραφής low-medium 50 fps κατά μέσο όρο παιχνίδια όπως gta v το οποίο παίζω σε 1366x768, bf4 multiplayer 64 παίκτες 720p ανάλυση, watch dogs 720p 35-40 fps κλπ, εμένα μου αρκεί, παρόλο που δεν είναι ότι καλύτερο αυτή η ανάλυση, αλλά αν σκεφτείς πως τα κάνει όλα με igpu του 2012 δεν έχω παράπονο. Τώρα για το αν αξίζουν οι intel για το gaming ναι αξίζουν, αλλά δεν συγκρίνονται με τους apu, είναι τελείως διαφορετικά πράγματα, η intel εστιάζει σε καθαρή επεξεργαστική ισχύ και χαμηλή κατανάλωση με το ανάλογο βέβαια κόστος, η amd εστιάζει στα ενσωματωμένα γραφικά και ένα all around chip με χαμηλή τιμή, οπότε αυτό που λες αν η intel δεν βάλει μυαλό είναι άτοπο. Κάθε τσιπ που υπάρχει στην αγορά έχει τον ρόλο του, πχ θες φθηνό all around chip ένας apu a10 7850k είναι λουκούμι, θες φθηνό gaming pc με discrete κάρτα παίρνεις 860k / i3 με μια mid range κάρτα, υπάρχουν λύση για κάθε τσέπη .
BloodDonor89 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Οπως μπορεις να δεις στην υπογραφη μου εχω και εγω συστημα AMD FM2 γενιας, καλη ωρα οπως εσυ. Για μια περιοδο (κανα 4 μηνο), ειχα Dual graphics μια R5, περα απο μερικα GB παραπανω που μου εδωσε δεν ειδα καμια αλλη διαφορα. Ισα εβλεπα ανεβασμενες θερμοκρασιες στη CPU παρολο που ειχα after market heatsink, αλλα το οπτικο αποτελεσμα δεν ηταν διαφορετικο. Ναι τα FPS ανεβηκαν λιγο (10-15) αλλα και παλι σε παιχνιδια οπως PES, LoL, GTA δεν εβλεπα καμια διαφορα με τα 10-15 fps παραπανω απ οτι ημουν πριν. Απλα το ειχα dual graphics ΜΟΝΟ για τα GB επιπλεον που μου εδινε συνολικα 3. Αν πηγαινες εδω https://www.skroutz.gr/s/7199409/XFX-Radeon-R7-360-2GB-R7-360P-2DF5.html πιστεψε θεωρω πως θα ειχες πολυ καλυτερα αποτελεσματα και ποιον ψυχροτερο επεξεργαστη καθως δεν θα χρειαζοσουν την APU. Δεν ειμαι fanboy ουτε της INTEL ουτε AMD, αλλα με τους INTEL μπορει να τους πληρωνεις παραπανω, αλλα ξερεις οτι θα εισαι πολυ καλυτερα κι απο θερμοκρασιες κι απο αποδοση. Η amd ειναι μια λυση οικονομικη γι αυτους που θελουν εναν υπολογιστη γενικης χρησεως με gaming τον ελευθερο χρονο και να κανεις τη δουλεια σου ανετα και οικονομικα. και εννοειται πως ειμαι ευχαριστημενος με την AMD για ξεκινησα να παιζω με την APU παιχνιδια καινουρια σε νορμαλ αναλυση και ημουν χαρουμενος μονο που επαιζα. Ποτε δεν με ενδιεφεραι αν εβλεπα σκιες η τις κινησεις του νερου σε ορισμενα games ειτε τον ιδρωτα τον παιχτων στο προ. Προχθες επαιζα το Battlefield Hardline με το συστημα της υπογραφης μου σε ultra γραφικα και με 1080 αναλυση. Οπως βλεπεις τιμώ δεοντως την AMD, και την καρτα γραφικων της υπογραφης μου την πηρα απο ενα παλικαρι εδω στις αγγελιες του insomnia στα 100€ εντος εγγυησης 2 χρονια ακομα. Ενα ενδιαφερο στοιχειο ειναι να μας πεις τι θερμοκρασιες πιανει ο επεξεργαστης με την APU ενεργη και με ανενεργη. Πχ σε μενα χωρις την APU ο επεξεργαστης ειναι πολυ ψυχρος. Ενω με την ΑΡU ενεργη ειχα 15-20 βαθμους πανω σε θερμοκρασια. και παλι δεν σε κατηγορω για κατι, καλα εκανες. Και εγω εκανα δοκιμες.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Ας σταματήσει η καραμέλα με τις θερμοκρασίες των amd, είπαμε συγκρίνοντας σε παρόμοια ισχύ έναν amd με έναν intel, πχ g3258 με έναν x4 760k στα 3.8 ghz και οι δύο, δεν λέω 860k μιας και είναι σε συνολική ισχύ αρκετά δυνατότερος, σε θερμοκρασίες με την ίδια aftermarket ψύκτρα, ο 760k θα είναι πολύ πιο κρύος. Ο λόγος είναι επειδή το μεταλλικό καπάκι στον athlon κοινώς ihs είναι κολλημένο επάνω στην die, ενώ στον g3258 υπάρχουν δύο διαφορές, η μία είναι πως έχει τα vrm εντός του τσιπ και η άλλη πως το ihs δεν είναι κολλημένο όπως στον athlon, αλλά έχει θερμοαγώγιμη πάστα μεταξύ ihs και die, η οποία λέγεται tim (thermal interface material) και είναι μέτριας ποιότητας, Επομένως παρόλο που ο athlon καταναλώνει περισσότερο, είναι λογικό να είναι πιο κρύος, λόγω της πολύ αποτελεσματικότερης απαγωγής θερμότητας, η οποία δεν είναι εφικτή στον pentium λόγω των vrm και του άθλιου tim, εκτός βέβαια αν γίνει delid που εκεί τα πράγματα στρώνουν αρκετά, αλλά και πάλι τα vrm θα συμβάλλουν στην αυξημένη θερμοκρασία. Αυτά λοιπόν περί θερμοκρασιών σε clock to clock και με την ίδια ψύξη, μιας και έτσι είναι μια σωστή σύγκριση όσον αφορά τις θερμοκρασίες.
arrows Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Με τόσο low end καρτες γραφικών το crossfire μοιαζεί με ανέκδοτο, τωρα αν εσένα σου αρκούν τα γραφικά του 7850, τότε οτι και να βάλεις θα σου φανεί γρηγορότερο, απλά ΑΥΤΟ που είναι σίγουρο είναι οτι το να μην βάζεις μια ρ7 370 επάνω ή μια gtx 750ti, επειδή φοβάσαι την κατανάλωση, αυτό είναι καθαρά ψυχολογικό placebo effect που δεν έχει κάνένα νοημα απολύτως εκτος αν έχεις χόμπι με το κομπιουτεράκι και το ρολόι της δεη να σκέφτεσαι ακόμα και να ανάψεις μια λάμπα 2. όπως σε συμβούλεψαν να περιμένεις την νεα γενιά gpu, δεν το αντιλαμβάνομαι αλλά και στις προηγούμενες γενιές να πήγαινες καρτών γραφικών γύρω στα 200€ έπαιρνες gpu μερικές εκατοντάδες φορές γρηγορότερη απο τον 7850, όπως π.χ. η HD7850 πριν τα βαφτίσια της σε 370, Το καπέλο στην amd δεν καταλαβαίνω τον λόγο το βγάζεις αλλά εντελώς φιλικά και χωρις καμία διάθεση ειρωνίας αν έπαιζες έστω σε 1080 με μια gtx 960 ή r9 280, δε νομίζω να ξανα ανακατευόσουν με apu, igpu ή όπως αποκαλεί κάθε εταιρία τα ανάπηρά on board τσιπάκια, Βεβαια ο καθε ενας και οι ανάγκες του κάποιοι παίζουν ακόμα παιχνίδια και στο facebook που δεν καταλαβαίνω την ύπαρξη τους 1
kosgreece Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Ανάλογα με το budget επιλέγει κανείς amd ή intel, γνώμη μου πως δεν αξίζει ο a10 7870k με r7 250 crossfire αλλά αξίζει ένας 860k με μια 750ti για παράδειγμα, ωστόσο εσύ ήδη είχες τον apu οπότε το hybrid crossfire είναι ένα καλό boost στην δύναμη των γραφικών, σε ανάλυση 1366x768-1600x900 θα παίζει άνετα mid-high με κλειστά φίλτρα πολλά τελευταία games με τουλάχιστον 50 fps, ανάλογα με το πόσο καινούριο και απαιτητικό είναι το κάθε παιχνίδι φυσικά, άλλα θα βγάζουν περισσότερα και άλλα λιγότερα fps. Αλλά αν εσύ είσαι οκ δεν τίθεται θέμα, εγώ σε 720p παίζω με τον apu της υπογραφής low-medium 50 fps κατά μέσο όρο παιχνίδια όπως gta v το οποίο παίζω σε 1366x768, bf4 multiplayer 64 παίκτες 720p ανάλυση, watch dogs 720p 35-40 fps κλπ, εμένα μου αρκεί, παρόλο που δεν είναι ότι καλύτερο αυτή η ανάλυση, αλλά αν σκεφτείς πως τα κάνει όλα με igpu του 2012 δεν έχω παράπονο. Τώρα για το αν αξίζουν οι intel για το gaming ναι αξίζουν, αλλά δεν συγκρίνονται με τους apu, είναι τελείως διαφορετικά πράγματα, η intel εστιάζει σε καθαρή επεξεργαστική ισχύ και χαμηλή κατανάλωση με το ανάλογο βέβαια κόστος, η amd εστιάζει στα ενσωματωμένα γραφικά και ένα all around chip με χαμηλή τιμή, οπότε αυτό που λες αν η intel δεν βάλει μυαλό είναι άτοπο. Κάθε τσιπ που υπάρχει στην αγορά έχει τον ρόλο του. Σεβομαι φιλε μου την γνωμη σου κ τα λεγομενα σου κ συνφωνω παραλληλα με αυτα που λες αλλα θελω απο μεριας μου μιας κ ολοι μας ειμαστε με την καλη ενοια εγωιστες η οτι αλλο το εχει ο ελληναρας αυτο κ το λεω πολυ φιλικα χωρις παρεξηγησεις θελω να σε ρωτησω κατι πολυ απλο κ αν θες απαντησε μου φιλε μου αν θες,το συστημα μου οπως ειναι το λεω στην πρωτη σελιδα χωρις την 250x αλλα 250 απλη μπορει να το υποστηριξει 450 καλο τροφοδοτικο οπως πχ ενα corsair η ενα cooler master? απλα ενα ναι η ενα οχι θελω φιλε μου κ στο λεω αυτο γιατι θελω να μου πεις επησεις αν με εναν i5 οποιον θες εσυ κ μια 750 ti μπορει να το υποστηριξει 450watt τροφοδοτικο? η απαντηση η δευτερη ειναι οχι απλα στην πρωτη σιγουρα πως μπορεις με 450watt να δουλεψεις τον υπολογιστη ανετα η γνωμη μου παντα Φιλε bloodDonor89 οι θερμοκρασιες μου σε idle με ενεργη apu ειναι 25 κ σε full load οχι σε παιχνιδι που ειναι χαλαρο αλλα furmark stress 10 λεπτων δεν ξεπερναει τους 41 βαθμους αν ειναι πολλοι οι 41 βαθμοι τι να πω εχω υδροψυξη enermax liqmax 2 120s Τωρα οσο για τον a8 5600k φυσικα κ δεν θα εχει καποια επιθημητα αποτελεσματα χωρις να κατακρηνω τον επεξεργαστη σου φιλε μου προσθεου αλλα οτι καινουργιο απο πλευρας apu amd κανει θαυματα απλα στα παιχνιδια
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 @Arrows δεν αντιλέγω σε αυτά που λες, αλλά οι apu έχουν την ισχύ για κανονικά games, σε χαμηλή ανάλυση και settings, ωστόσο είναι ανέκδοτο στα αυτιά κάποιου πως ο apu κάνει μόνο για facebook games. @Kosgreece δεν θέλω να φανώ intel fanboy, αλλά φτάνει και περισσεύει 450αρι για i5 και 750ti μην πω μάλλον για i5 και r9 380, μάλιστα το μηχάνημά σου με τον apu και την 250 άνετα τραβάει περισσότερα watt από i5 και 750ti και επίσης δεν είναι μόνο τα corsair και coolermaster τα κορυφαία psu, υπάρχουν τα enermax, τα seasonic, τα thermaltake, τα evga και αρκετά ακόμη επώνυμα. Επίσης θαύματα δεν κάνει ένας apu αν μιλάμε για κανονικό gaming με settings και φίλτρα, μην θεοποιούμε τους apu, για casual gaming με θυσίες σε ανάλυση και γραφικά αρκούν, ωστόσο για gaming της προκοπής χρειάζεται discrete κάρτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις