Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας.

Σκέφτομαι να πουλήσω το μοτο μου. Έχω βάλει ήδη αγγελία και έχουν εμφανιστεί  δύο υποψήφιοι για να την δουν. Το ερώτημα είναι τι κάνω. Αν δηλαδή θέλει να την δοκιμάσει (που θα θέλει) τον αφήνω μόνο του επάνω στην μηχανή;

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που συμφωνήσουμε ποια διαδικασία ακολουθείται.

Όπως θα καταλάβατε πρώτη φορά κάνω πώληση!

Δημοσ.

Δεν αφηνεις ποτε καποιον μονο του να παρει την μοτοσυκλετα ετσι, μπορει να σηκωθει και να φυγει και αντε βρες τον η να κανει καποιο ατυχημα, συννενοησου μαζι του σε ποιον μηχανικο θελετε να πατε να το δειτε, σε περιπτωση που επιμενει να το δοκιμασει ζητας ταυτοτητα για να την κρατησεις και βεβαιωνεσε πως εχει διπλωμα οδηγησης σε περιπτωση που γινει κατι και ανεβαινεος πισω μαζι του.

Αν συνενοηθειτε καλο ειναι να σου κανει καταθεση στην τραπεζα ωστε να εισαι καλυμενος απο ολες τις πλευρες εσυ και αυτος, πατε υπουργειο και κανετε την μεταβιβαση και αυτο ηταν.

Δημοσ.

επειδη εχω πουλησει-αγορασει αρκετες μοτο η διαδικασια που κανω ειναι παντα η εξης:

ραντεβου σε καποιο σουπερ μαρκετ - πολυκαταστημα με μεγαλο παρκινγκ για να δει εκει την μηχανη ο αγοραστης

αν ερθει μονος του τοτε του ζητας ταυτοτητα η διπλωμα για να την κανει βολτα ΜΕΣΑ στο παρκινγκ αν ειναι με καποιον αλλο δεν ζητας κατι αφου ο αλλος θα κατσει μαζι σου.

αφου τα συμφωνησετε η σου δινει τα λεφτα στο χερι η σου κανει καταθεση και μετα πατε στο συγκοινωνιων ή καλυτερα σε ΚΕΠ για τη χαρτουρα.
τα χαρτια που χρειαζεσαι σαν πωλητης:

- Αδεια

- κτεο

- Βεβαιωση καταβολης τελων κυκλοφοριας απο την εφορια (πας στην εφορια και την παιρνεις κατευθειαν, δεν χρειαζεται να πας στην     εφορια που ανηκεις)

- ταυτοτητα

στο συγκοινωνιων μπορει να φας και ολοκληρο πρωινο για να κανεις την μεταβιβαση εγω μια φορα το εκανα (ηταν περιοδος που δεν εκαναν μεταβιβασεις τα κεπ) απο τοτε ποτε ξανα!

Δημοσ.

Πριν από λίγο με πήρε ένας από τους ενδιαφερόμενους και αφού μου είπε ότι ενδιαφέρεται σοβαρά για τη μηχανή, μου ζήτησε τον αρ. Κυκλοφορίας (για να φτιάξει την ασφάλεια), αν είναι πληρωμένα τα τέλη, καθώς και τον αριθμό πλαίσιου . Καταλαβαίνω να ζητά τα πρώτα δύο. Τον αριθμό πλαίσιου όμως τι τον θέλει?

Δημοσ.

να δει η ασφαλιστικη αν ειναι σε καμια υποπτη λιστα;

Δεν το γνωρίζω. Βέβαια τώρα που κοίταξα το χαρτί της ασφάλειας είδα οτι αναφέρει τον αρ. πλαισίου.

Μήπως το θέλει και αυτό για την ασφάλεια?

Δημοσ.

λογικα για να δει αν συμφωνει ο αριθμος πλαισιου με την αδεια (γιατι μπορει να το εχεις τρακαρει να ειχε αρπαξει και να εβαλες μεταχειρισμενο σκελετο)

Δημοσ.

Και κάτι άλλο. Τα παράβολα (ή κάτι τέτοιο που παίρνουμε απο την τράπεζα ) ποιός τα πληρώνει;

Ο πωλητής ή ο αγοραστής;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...