Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχετε να προτείνετε κάποιο πρόγραμμα φιλικό και εύκολο πάντα μιας και είμαι άσχετος για κατασκευή android εφαρμογής;

 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

App Invetor 2,είναι πολύ απλό και πιστεύω ότι πρέπει για απλά και μικρά project,και δεν χρειάζεται να έχεις γνώσεις προγραμματισμού...

  • Moderators
Δημοσ.

Θεωρώ ότι είναι καλό και βολικό, χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει επαγγελματικά. Ο emulator του ψιλοαργεί, έχω ακούσει από πολλούς πολύ καλά λόγια για το Genymotion αν θες να τον αντικαταστήσεις. Από κει και πέρα πιστεύω θα βοηθούσε να μας πεις τι θεωρείς "φιλικό και εύκολο". Πχ εγώ θεωρώ το android studio φιλικό και εύκολο, αλλά άμα δεν έχεις ιδέα από προγραμματισμό και θεωρείς "φιλικό και εύκολο" ένα WYSIWYG editor τότε μπορεί το android studio να μη σου κάνει.

Δημοσ.

Aν θες να ασχοληθείς σοβαρά με android καλώς η κακώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το android studio.Προσωπικά το χρησιμοποιώ για 2-3 μήνες και είναι πολύ βολικό (έχω αλλάξει γραμματοσειρά , theme ).O emulator του αργεί να ξεκινήσει αρκετά αλλά όταν ξεκινήσει λειτουργεί μια χαρά , προσωπικά προτιμάω το genymotion που είναι πολύ πιο γρήγορο ( πχ αν θες με τον default emulator να δημιουργήσεις 5-6 συσκευές να τεστάρεις την εφαρμογή σου θα σου πάρει "χρόνια" μέχρι να ξεκινήσουν ενώ με το genymotion ξεκινάει σε 30-40 δευτερόλεπτα ).

 

Επίσης το version control στο android studio είναι πολύ καλό και σου δίνει πάρα πολλές επιλογές, αν και προτιμώ το command line ..μου έκανε φοβερή εντύπωση .

Αν θες να ξεκινήσεις να μαθαίνεις android έχει βγάλει η google κάτι μαθήματα στο udacity για αρχάριους που πιστεύω πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις.( μπορείς να τα βρεις και δωρεάν )

https://www.udacity.com/course/android-development-for-beginners--ud837

Δημοσ.

Για το build in emulator του Android Studio, googlαρετε πως να ενεργποιησετε το Haxm. Μετά πηγαίνει σφαίρα, αλλά χρειάζεσαι Intel επεξεργαστή με virtualization. Το Genymotion σταθερή αξία, μόνο αυτό χρησιμοποιώ πλέον.

Δημοσ.

Για το Udacity που είπε ο visualizer ισχύει ότι έχει μαθήματα και μάλιστα πολύ καλογραμμένα. Εγώ κάνω με υποτροφία το Ruby Nanodegree, και έχω πάθει πλάκα από το πόσο καλά το έχουν οργανώσει. Με λίγα λόγια, αν ξοδέψεις χρόνο στο Udacity μόνο χαμένος δε θα βγεις

Απορία δική μου. Για να κάνεις μία εφαρμογή στο Android studio, πόσο καλή Java πρέπει να ξέρεις; Είδα ότι σου κάνει το UI μόνο του, άρα εσύ πρέπει να γράψεις τις διαδικασίες πίσω από κάθε UI element.

Δημοσ.

Απορία δική μου. Για να κάνεις μία εφαρμογή στο Android studio, πόσο καλή Java πρέπει να ξέρεις; Είδα ότι σου κάνει το UI μόνο του, άρα εσύ πρέπει να γράψεις τις διαδικασίες πίσω από κάθε UI element.

 

Πρέπει να ξέρεις java, τώρα το πόσο καλή δε μπορώ να σου πώ "τόσο καλη", εξαρτάται τι θες να υλοποιήσεις. Προσωπικά όταν ξεκίνησα android development ήξερα java κάτω του μετρίου και έτσι αναγκάστηκα να ψαχτώ και σε αρκετά σημεία της γλώσσας. Πάντως δε φτάνει μόνο να ξέρεις java, μιας και πρέπει να κατανοήσεις τον κύκλο ζωής των android apps, και να τριφτείς με το SDK. Εγώ είχα πάρει 3 μαθήματα από Coursera και με κατατόπισαν αρκετά, but still αν δε βγάλεις τα μάτια σου στο διάβασμα δε θα πάς μακριά. 

 

edit: Για το UI που λες, μπορεί να έχει drag n drop αλλά στην ουσία είναι xml, οπότε θές και πολύ basic γνώσεις xml ή μια επαφή με κάποια markup language γενικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...