GIOVINCO Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Λοιπον πηρα προσφατα αυτη την καρτα μαζι με το tomb raider. Σε καποια φαση και ενω επαιζα με πεταει στα windows και μου λεει αλλαξε drivers ή ριξε τις ρυθμισεις γραφικων. Βλεποντας αυτο και ανησυχοντας τι παιζει ψαχνομαι λιγο με θερμοκρασιες. Βλεπω οτι ανεβαζει μεχρι 72 (λογικα γιατι ειχα υπερβει κατα πολυ τα ορια της μνημης στις ρυθμισεις του παιχνιδιου, δεν ειδα μπαρα σε φαση GTA V οποτε λεω οτι με αφηνει να σηκωσω τα δεχεται, ειδα ομως με το GPUZ οτι εχω ξεφυγει σε μνημες), μου φαινονται πολλα και ρυθμιζω μεσω OC GURU σε manual το fan speed ετσι : Ολα καλα με το παιχνιδι απο τοτε, και θερμοκρασια σε full load δεν ανεβηκε ποτε πανω απο 62. Το θεμα ειναι ομως πως απο τοτε εχω εναν ανεπαισθητο αλλα εκνευριστικο θορυβο στα windows και με θερμοκρασιες 26 με 30. Ερωτησεις 1) Ειναι λογικο να κανει τοσο θορυβο το fan στο 33% της λειτουργιας του? Εγω λεω ναι 2) Χρειαζεται να δουλευει στο 33% για τοσο μικρες θερμοκρασιες και αν οχι πως γινεται να τον ριξω κι αλλο? Η καρτα ειναι Gigabyte με το ενα fan, η εκδοση OC, και ο θορυβος ειναι σιγουρα απο εκει, το τσεκαρα.
Ghost007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Λοιπον πηρα προσφατα αυτη την καρτα μαζι με το tomb raider. Σε καποια φαση και ενω επαιζα με πεταει στα windows και μου λεει αλλαξε drivers ή ριξε τις ρυθμισεις γραφικων. Βλεποντας αυτο και ανησυχοντας τι παιζει ψαχνομαι λιγο με θερμοκρασιες. Βλεπω οτι ανεβαζει μεχρι 72 (λογικα γιατι ειχα υπερβει κατα πολυ τα ορια της μνημης στις ρυθμισεις του παιχνιδιου, δεν ειδα μπαρα σε φαση GTA V οποτε λεω οτι με αφηνει να σηκωσω τα δεχεται, ειδα ομως με το GPUZ οτι εχω ξεφυγει σε μνημες), μου φαινονται πολλα και ρυθμιζω μεσω OC GURU σε manual το fan speed ετσι : Ολα καλα με το παιχνιδι απο τοτε, και θερμοκρασια σε full load δεν ανεβηκε ποτε πανω απο 62. Το θεμα ειναι ομως πως απο τοτε εχω εναν ανεπαισθητο αλλα εκνευριστικο θορυβο στα windows και με θερμοκρασιες 26 με 30. Ερωτησεις 1) Ειναι λογικο να κανει τοσο θορυβο το fan στο 33% της λειτουργιας του? Εγω λεω ναι 2) Χρειαζεται να δουλευει στο 33% για τοσο μικρες θερμοκρασιες και αν οχι πως γινεται να τον ριξω κι αλλο? Η καρτα ειναι Gigabyte με το ενα fan, η εκδοση OC, και ο θορυβος ειναι σιγουρα απο εκει, το τσεκαρα. το οc τι μαρανε ... 6 ευρω παραπανω εχει η ρημαδα με δυο φαν... τεσπα τωρα αν ειναι λογικο να κανει τοσο θορυβο οσο λες..αναλογος σε τι στροφες δουλευει ψαχτο λιγο να δεις ... αν μιλαμε για βουητο ... αν μιλαμε κατι σε τριξιμο ας πουμε τοτε εχει προβλημα το φαν πηγαινε την πισω στο καταστημα... θερμοκρασια παντως εχει παρα πολυ και δε ξερω και μηπως και το κουτι σου δε βοηθαει στο ολο θεμα + οτι φυσικα ειναι με ενα ανεμιστηρα μονο... για ψαξου να δεις τι θερμοκρασιες πρεπει να εχουν αυτες οι καρτες δες τπτ review.. 1
GIOVINCO Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Κραζεις χωρις λογο το ενα fan. (Δεν ειχα χωρο για τη μεγαλη. Ή μαλλον ειχα αλλα ηθελε παιδεμα) Και αυτο γιατι με λιγο ψαξιμο βλεπεις πως ρωτανε αλλοι με καρτες με δυο fan αν ειναι λογικο να ανεβαζουν 75αρια σε full load. Κομπλε ειμαι πλεον με θερμοκρασιες, το θεμα ειναι αν με παιρνει να ριξω κι αλλο το fan speed για χρηση windows χωρις να ανεβαζει θερμοκρασιες και αν ναι πως Στις 1360 στροφες δουλευει (33% βαση ρυθμισης guru)
Ghost007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Κραζεις χωρις λογο το ενα fan. (Δεν ειχα χωρο για τη μεγαλη. Ή μαλλον ειχα αλλα ηθελε παιδεμα) Και αυτο γιατι με λιγο ψαξιμο βλεπεις πως ρωτανε αλλοι με καρτες με δυο fan αν ειναι λογικο να ανεβαζουν 75αρια σε full load. Κομπλε ειμαι πλεον με θερμοκρασιες, το θεμα ειναι αν με παιρνει να ριξω κι αλλο το fan speed για χρηση windows χωρις να ανεβαζει θερμοκρασιες και αν ναι πως Στις 1360 στροφες δουλευει (33% βαση ρυθμισης guru) λοιπον τσεκαρα λιγο τη καρτα ακομα και αυτη με τα 2 ανεμιστηρια πανω κατω κυμαινεται σε αυτα τα επιπεδα θερμοκρασιας γιατι δεν εχουν καλο συστημα ψυξης γενικοτερα ..ιδικα αυτη με το ενα.. και επισης ειναι σχετικα θορυβοδες 7db αυτη με τα 2 φαν ...ποιο πανω απο την 750τι σε load ... τωρα για το αν πεφτει ποιο κατω αν δε γινεται απο το msi ισως πεζει κατι με bios οπως ειχαν βγαλει παλαιοτερα για καποιες 750τι ... αλλα δε ξερω να σου πω κατι σιγουρα...
lucidsteve Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Προσωπικά δε θα έβαζα τόσο επιθετικό fan control. 72 είναι σχετικά ψηλά αν δεν έχεις κάνει oc (δεν αναφερομαι στης gigabyte που ειναι αστείο το factory oc) αλλά όχι οτι θα πάθει και κάτι ένα maxwell. Μπορείς να βάλεις το φάν να μην ανεβαίνει τοσο επιθετικά μέχρι τα 55 και μετά να ανεβαίνει πιο απότομα. Επίσης δες μέσα το κουτί να μην έχει κάτι απο κάτω η κάρτα και γενικά να έχει χώρο. Επίσης ξεσκόνισε/καθάρισε τα φαν του case. 1) O θόρυβος είναι σχετικός και τον αντιλαμβάνεται ο καθένας διαφορετικά. Είναι λογικό πάντως να το ακούς αν ειναι ένα φαν. (αναγκάζει πολλες στροφές το λεπτό) 2) Πολλές βγαίνουν και με 0db φαν αν είσαι στο desktop. Θεωρητικά αν είσαι σε desktop Μπορεις να δοκιμάσεις να ξεκινάει το φαν μετά τα 35 κελσιου. Αν έχεις θεμα με το oc guru δοκίμασε το msi afterburner. edit: τσεκαρε στο ιντερνετ ριβιου, αλλους με την ιδια κάρτα πως πανε οι θερμοκρασίες τους; 2
BabisTs Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Είσαι κάπως ψηλά σε temps (όχι ανησυχητικά βέβαια) με την 950 ίσως λόγω ενός fan μόνο.Σε ένα άλλο setup που έστησα με αυτήν http://www.skroutz.gr/s/7388178/Gigabyte-GeForce-GTX950-2GB-GV-N950WF2OC-2GD.html πάνω από 62-65 βαθμούς δεν έχει δεί ακόμα το παιδί.Τσέκαρε και το airflow του κουτιού σου, βέβαια γιατί αν έχεις τώρα τον χειμώνα 72 στο auto καλοκαίρι θα είσαι στους 77-80 και βάλε.Παίξε με fan profile και τσέκαρε το airflow του κουτιού σου.
Ghost007 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Είσαι κάπως ψηλά σε temps (όχι ανησυχητικά βέβαια) με την 950 ίσως λόγω ενός fan μόνο.Σε ένα άλλο setup που έστησα με αυτήν http://www.skroutz.gr/s/7388178/Gigabyte-GeForce-GTX950-2GB-GV-N950WF2OC-2GD.html πάνω από 62-65 βαθμούς δεν έχει δεί ακόμα το παιδί.Τσέκαρε και το airflow του κουτιού σου, βέβαια γιατί αν έχεις τώρα τον χειμώνα 72 στο auto καλοκαίρι θα είσαι στους 77-80 και βάλε.Παίξε με fan profile και τσέκαρε το airflow του κουτιού σου. δεν φταιει το κουτι φιλε μου.. δες το συστημα ψυξης της μιας και της αλλης και θα καταλαβεις...νορμαλ ειναι η θερμοκρασιες του για τα δεδομενα αυτα δυστηχως... γενικως ποιο τραγικη υλοποιηση gigabyte δεν εχω ξαναδει απο της 950 ακομα και αυτη με τα 2 ανεμιστηρια... 1
BabisTs Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Παντως με ένα καλό fan profile θα βρίσκεται σε καλά temps ο Ts.Στου παιδιού που έστησα με την 950 (stock την λειτουργεί σχεδόν πάντα) ακόμα και στα 1600+mhz oc profile που του έχω φτιάξει όποτε το χρειάζεται να το ενεργοποιεί και με ένα επιθετικό προφίλ στα φουρφούρια μια χαρά παίζει θερμοκρασιακά η κάρτα (δεν βλέπει του 60 βαθμούς).Περισσότερο ο TS χρειάζεται ένα profile για το καλοκαίρι μιας και στους 72 που έχει στο auto απλά δεν νοιώθει ο maxwell πυρήνας. 1
lucidsteve Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Τώρα είδα το heatsink της. Πραγματικά πολύ αδύναμο. Σα να υποεκτίμησαν την 950 στη gigabyte. 1
GIOVINCO Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Με manual δεν εχω πανω απο 62 με ωρες παιχνιδιου σε gta v και rise of the tomb raider. Εχω βαλει και φωτο πως ακριβως το εχω βαλει. Το ερωτημα μου ειναι αν και πως γινεται να κατεβασω κι αλλες στροφες το fan στις χαμηλες θερμοκρασιες. Δεν μπορω ουτε με guru προς το παρον ουτε με Afterburner. Αρα ή 33% ειναι το κατωτερο ή κατι δεν καταλαβαινω καλα
Ghost007 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Με manual δεν εχω πανω απο 62 με ωρες παιχνιδιου σε gta v και rise of the tomb raider. Εχω βαλει και φωτο πως ακριβως το εχω βαλει. Το ερωτημα μου ειναι αν και πως γινεται να κατεβασω κι αλλες στροφες το fan στις χαμηλες θερμοκρασιες. Δεν μπορω ουτε με guru προς το παρον ουτε με Afterburner. Αρα ή 33% ειναι το κατωτερο ή κατι δεν καταλαβαινω καλα κοιτα απο οσο ξερω οπως σου ειπα και παραπανω η καρτα οπως παλαιοτερα και η 750τι ειναι fixed το ποσο χαμηλα μπορει να παει το φαν... αλλα... επειδη και τοτε θελαν καποιοι να κατεβει ποιο κατω κλπ καποια στιγμη ειχε βγει ενα bios το οποιο σε αφηνε να κανεις αυτο ... οποτε ριξε κανα ματια αν πεζει κατι τετοιο η αλλιως ψαξε στα φορουμ μηπως εχει βγει κατι παρομοιο για να σε αφησει να το κανεις... παρολαυτα ξαναλεω ομως ...ο θορυβος ειναι βουητο απο τον αερα που βγαζει ο ανεμηστηρας ...η ειναι τριξιμο τπτ τετοιο και ειναι ελλατωματικος ...?
GIOVINCO Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Ο θορυβος ειναι ανεπαισθητος και ειναι κλασσικος fan (οχι βουητο δλδ η κατι προβληματικο) αλλα ειχα καλομαθει με την MSI 7770 που δεν ακουγοταν ΤΙΠΟΤΑ. Δεν ειχα καταλαβει πριν, οκ τωρα καταλαβα τι εννοεις, το ψαξα λιγο και οντως γινεται αλλα μερικοι λενε οτι παιζει να χασεις εγγυηση. Επισης διαβασα πως αν ριξεις με bios την ταχυτητα στο 25% παιζει να εχεις 50 βαθμους θεμοκρασιες idle. Οποτε οκ ακυρο Σ ευχαριστω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα