Προς το περιεχόμενο

Φρένα αυτοκινήτου

giorgos6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδιά έχω αλλάξει φρένα στο αμάξι εδώ και μισό χρόνο και από τότε που τα έβαλα μέχρι και σήμερα όταν πατάω φρένο τσιρίζουν..όταν ζεσταθουν τα φρένα μου φαίνεται ότι τσιρίζουν περισσότερο..γτ μπορεί να το κάνει αυτό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά έχω αλλάξει φρένα στο αμάξι εδώ και μισό χρόνο και από τότε που τα έβαλα μέχρι και σήμερα όταν πατάω φρένο τσιρίζουν..όταν ζεσταθουν τα φρένα μου φαίνεται ότι τσιρίζουν περισσότερο..γτ μπορεί να το κάνει αυτό?

Καλησπέρα, τσιρίζουν ή τρέμει το τιμόνι?

Τι αμάξι έχεις?Λογικά πρέπει να είναι σκληρά τα τακάκια ή να έχουν φαγωθεί.

Μόνο τσιρίζουν..δεν τρέμει το τιμόνι..έχω ένα ford Fiesta πετρελαίου του 2004 μοντέλο..δεν νομίζω να έχουν φαγωθεί κιόλας

Λογικα θα πρέπει να είχαν στρώσει,Θυμάσαι τι μάρκα είχες βάλει.Ρώτησα μήπως τρέμει το τιμόνι γιατί εάν έτρεμε όταν είχαν ζεσταθεί τα φρένα κάτι θα γινόταν με ευθυγράμμιση-ζυγοστάθμιση ή πιθανόν στραβοι δίσκοι φρένων

Προφανώς έχεις ταλαιπωρημένες δισκοπλακες με "πατουρα" .Να πας  εκει που τα έβαλες να σου "λιμαρουν"τις γωνιές απο τα τακακια.

δηλαδη μπορει να μην ειναι καλη μαρκα τα τακακια για αυτο τσιριζουν?

Πάρα πολύ πιθανό, ειδικά αν είναι toyota η οποία άλλαζει προμηθευτές μερικές φορές με χειρότερους. Θα βρείς έναν ΚΑΛΟ μάστορα ΦΡΕΝΑ(εννοείται πληρώνεις κάτι παραπάνω), θα σου βρεί το κατάλληλο ανταλλακτικό και αν χρειαστεί θα σου κοιτάξει τους δίσκους. Μπορεί να σου έβαλε και σχεδόν φθαρμένα μεταχειρισμένα πάνω, δε μπορείς να το ξέρεις. Οι δίσκοι είτε φτιάχνονται είτε άλλαζονται. Δυστυχώς όπως και στα λάστιχα δεν σηκώνει το συγκεκριμένο θέμα γυφτιές γιατί εκεί πάνω στηρίζονται ζωές η δική σου και των υπόλοιπων. Μια φορά να ζεσταθούν τα φρένα πολύ και να αποτύχουν δε ξέρεις που θα βρεθείς. Ειδικά σε κατηφόρα. Κάνε το εξής τεστ. Με το νύχι σου (οχι το δάκτυλο), πέρασε μια την επιφάνεια της δισκόπλακας. Αν καταλαβαίνεις να βρίσκει αυλάκια έστω και πολύ μικρά,θες επισκευή φρένων. Αν δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα από τα παραπάνω, απλά αλλάζεις μάρκα και τύπο και λογικά θα είσαι ΟΚ.

δηλαδη μπορει να μην ειναι καλη μαρκα τα τακακια για αυτο τσιριζουν?

Τυχαίνει αναλόγως της μάρκας στα τακάκια να κάνουν θόρυβο . Δεν σημαίνει ότι έχεις πρόβλημα ούτε ότι δεν είναι καλά στο φρενάρισμα.

Απο την στιγμή που έχει ελεγχθεί το αμάξι και ότι οι δίσκοι είναι οκ  δεν χρειάζεται να σε προβληματίζει κάτι άλλο .  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...