Προς το περιεχόμενο

Τα όρθια γραφεία δε φέρνουν ουσιαστικά οφέλη για την υγεία μας

Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

iloveuselessknowledge_2015-05-08_11-55-5

Εγω βλεπω παντως οτι ο πρωτος αριστερα γουσταρει περισσοτερο.

Κατσε να βαλω τα γυαλια μου..

Ουπσ κειμενο ειναι αυτο (less than 70)?

Σορυ λαθος ;-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδια, ποιος σας ειπε οτι στα ψηλά γραφεια δεν εχουν καρεκλες?

Εχουν ειδικα ψηλά σκαμπω που μια χαρα σε ξεκουραζουν.

Ποιος ειπε οτι δουλεια γραφειου θα γινεται σε ορθια σταση.........

• Like 1

Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για να κάθεται πολλές ώρες. Είναι αφύσικο.  Ούτε να είναι όρθιος και ακίνητος πολλές ώρες. Επειδή οι περισσότεροι υποφέρουν από την μέση τους παρά από τα πέλματα τους, τα όρθια γραφεία είναι προτιμότερα. 

Ο Θεός δεν έπλασε τον άνθρωπο για να είναι γραφιάς. Αυτό είναι φαινόμενο του τελευταίου αιώνα. Στην πράξη όποιος πάει για δύο ώρες, τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα γυμναστήριο λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα καθιστικής ζωής. Γι' αυτό και οι μεγάλες εταιρείες έχουν γυμναστήρια στα κτίρια τους. Από την άλλη το όνειρο του Νεοέλληνα είναι εσωτερικό πάρκινγκ στο σπίτι του, πάρκινγκ στην εργασία του, κουστούμι, κλιματισμός, γραφείο, καθισιό και μετά καθιστός για φραπέ στη καφετέρια. Αυτό έως να πέσει στα νύχια των ορθοπεδικών και σε λαμόγια φυσιοθεραπευτές. Εκτός και αν έχει καμιά γραμματέα με ''ιδιαίτερη ηθική'' και σωματικά χαρίσματα. 

Στην Ελλάδα έχω παρατηρήσει πως όσοι είναι όρθιοι σε ταμεία μετακινούνται λίγο περισσότερο από όσους είναι καθιστοί. Ένα βήμα δεξιά αριστερά είναι σημαντικό.

Γενικά το καθισιό σε ακινητοποιεί. Φυσικά άλλο φαντάρος τσολιάς κλαρίνο στην σκοπιά και άλλο φαντάρος που μετακινείται για να ελέγχει  τον χώρο της σκοπιά του. Τα έχω περάσει.  

Και γιατι τον επλασε (!), ω μεγάλε προφήτη;

• Like 1

Εγώ είμαι στην 3η εβδομάδα που έκανα τη μετάβαση, ενώ είχα εργονομική καρέκλα 300 ευρώ. Είχα δυνατούς πόνους στην πλάτη, στον αυχένα, ενοχλήσεις στη μέση και πονοκεφάλους. Δουλεύω minimum 12ωρο κάθε μέρα (δουλεύω στο σπίτι). Πλέον μόνο ο πόνος στη μέση έχει μείνει και αυτό επειδή έχω κακή στάση (σκοπεύω να αγοράσω το balance board για να διορθωθεί και αυτό).

Συγνωμη αν καταλαβα καλα το balance board ειναι αυτο σαν πατινι που κανει τραμπαλα?εκτος οτι θα στεκεσαι ορθιος θα ισορροπεις πανω στο 400ευρω πατινι?Ποσα σε πληρωνουν ρε φιλαρακι? :P :P

Ναι η καθιστικη ζωη επιδρα ασχημα στο σωμα αλλα οποιος ειναι aware θα πηγαινει ηδη γυμναστηριο/σπορ οποτε δε περιμενε το γραφειο να τον πατατιασει.

Το ορθιο γραφειο οπως πολυ σωστα ειπε ενας πιο πανω βολευει τον εργοδοτη για να μη τεμπελιαζεις κ νασαι στη τσιτα ακουραστος αρα νεος χωρις απαιτησεις αρα φτηνος.Βλεπε ανακυκλωτηρια υπαλληλων απτις μεγαλες αλυσιδες ηλεκτρικων κ τηλεπικοινωνιων.

Α κ τις συνεπειες της ορθοστασιας οπως κιρσους φλεβιτη μεση πελματα νευρολογικα θεματα στα ποδια ισχυαλγιες που χτυπανε παλι στη μεση δε τα σχολιασα.Ρωτα ενα σερβιτορο να σου πει πχ

το ψηλό γραφείο δεν πάει μόνο του , συνδυάζεται και με διάδρομο από κάτω , ο editor , o ceo που ξημεροβραδιάζεται στα 50 πατώματα sto new york δουλεύει με πυτζάμα , διάδρομο , οθόνη και ποντίκι καθώς περπατάει

Ναι. Μοδες της Νεας Υορκης. Καλη τυχη ευχομαι σ' αυτον που περπαταει και δουλευει ποντικι παραλληλα.

Δε γινεται.

Γινεται μονο οταν περπατας στο διαδρομο κι αλλαζεις τραγουδια. Μονο τοτε.

Ακουστε λοιπον για μια ωραια και υπουλη παθηση . Λεγεται Λιπωδης Διήθηση στο συκώτι. Καποτε ειχε συνδιαστει μονο με το αλκοολ και την κακη διατροφη, ε λοιπον οι νεες ερευνες δειχνουν οτι αν καθεσαι πανω απο 5 ωρες την ημερα, ανεξαρτητα εαν γυμναζεσαι και δεν πινεις, το συκωτι συσσωρεύει λιπος που δημιουργει ουλωδη ιστο με οχι τοσο ευχαριστα αποτελεσματα.

Η δουλεια μου ειναι καθιστικη. Δεν πινω, δεν καπνιζω αλλα εβαλα 10 κιλα μετα το στρατο. Οποτε πηγαινω για μια απλη εξεταση με υπερηχο αυτο ειναι εκει. Και η απαντηση στην ερωτηση του γιατρου ειναι "οχι δεν πινω". Υποχωρει μονο το καλοκαιρι που δεν δουλευω , αλλα δεν αλλαζω ουτε διατροφικες συνηθειες , ουτε γυμναζομαι. Απλα δεν καθομαι...

Και γιατι τον επλασε (!), ω μεγάλε προφήτη;

Που το κατάλαβες πως είμαι προφήτης.

Τα συγχαρητήρια μου ευφυέστατε φίλε μου.

Είσαι από τα  ευγενικά σαΐνια που σπανίζουν. 

manoskap
 Δούλεψε ξανά. Τώρα έχει πάρει σύνταξη, αλλά πονάει πολύ στη μέση. Δεν είναι εύκολο να είσαι όρθιος. Εγώ κάνω καθιστική εργασία και υποφέρω επίσης. Απ ότι κατάλαβα θέλει γυμναστική, να σηκώνεσαι ανά ώρα κτλπ. 

• 5 χρόνια αργότερα...
Στις 23/3/2016 στις 4:25 ΜΜ, Gilfoyle είπε

Μη συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Κανείς δεν είπε ότι άμα απλά στέκεσαι όρθιος θα θεραπευτεί ο καρκίνος, ο ήλιος θα λάμπει και θα βγούμε από το μνημόνιο.

Τα standing desks είναι καλύτερα από τα παραδοσιακά γραφεία υπό κάποιες προϋποθέσεις. Για παράδειγμα να στέκεσαι πάνω σε κάποιο anti-fatigue χαλάκι για να μη πονάνε τα πόδια σου, να κάνεις διαλείμματα για να κάθεσαι (όχι 8ωρο συνεχόμενα όρθιος), ίσως κάποιο balance board κτλ. 

Επίσης είναι πολύ πιο εύκολο (ψυχολογικά) να κάνεις διαλείμματα για κάποιο snack ή τουαλέτα, απ' ότι άμα ήσουν καθισμένος, επειδή είσαι ΗΔΗ όρθιος. Πόσες φορές έχει τύχει να θέλετε να τσιμπήσετε κάτι, ή να πιάσετε ένα αντικείμενο που είναι λίγο πιο μακριά απ' ότι φτάνει το χέρι σας και να βαριέστε ΤΟΣΟ πολύ που προτιμάτε απλά να μη πιάσετε το αντικείμενο;

Εγώ είμαι στην 3η εβδομάδα που έκανα τη μετάβαση, ενώ είχα εργονομική καρέκλα 300 ευρώ. Είχα δυνατούς πόνους στην πλάτη, στον αυχένα, ενοχλήσεις στη μέση και πονοκεφάλους. Δουλεύω minimum 12ωρο κάθε μέρα (δουλεύω στο σπίτι). Πλέον μόνο ο πόνος στη μέση έχει μείνει και αυτό επειδή έχω κακή στάση (σκοπεύω να αγοράσω το balance board για να διορθωθεί και αυτό).

Είναι πολύ νωρίς για να βγουν έρευνες, καθώς δε ξέρω σε τι συνθήκες εργάζονταν όρθιοι αυτοί που συμμετείχαν στις έρευνες πριν 16 χρόνια που λέει το άρθρο. Το πιο πιθανό είναι ότι θα συμπεριέλαβαν κομμώτριες πχ επειδή "αυτοί δουλεύουν όρθιοι". Καμία σχέση δηλαδή με το περιβάλλον του standing desk που περιέγραψα πιο πάνω.

Αν μη τι άλλο καις περίπου 400 θερμίδες περισσότερες το 8ωρο, απ' ότι άμα καθόσουν. Σχεδόν όσο ένα τρεξιματάκι μιας ώρας. Χαλάει κανέναν αυτό;

Το ιδανικότερο βέβαια θα ήταν ένα treadmill desk, αλλά μικρά μικρά βήματα!

Ξαναλέω, όλα τα παραπάνω ισχύουν από προσωπική εμπειρία και υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις και προετοιμασίες. Το ότι πήρε κάποιος όρθιο γραφείο δε σημαίνει ότι θα λυθούν τα πρόβληματά του.

Ευχομαι υγεία. Επειδή εγω έκανα σήμερα τη μετάβαση (8 ωρες από το σπίτι συνεχόμενα 8 χρόνια - με 10 κιλά plus) και πέρα από ανα μισάωρο κανένα 5 λεπτο περιφορά εντός χώρου, θα με ενδιέφερε η αποψη σου μετά από 5 χρόνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...