Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται φίλοι ! Μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια πλατφόρμα blog που να σου επιτρέπει να μπορούν να εισέλθουν μόνο εγγεγραμμένοι δηλαδή να φτιάξω ένα blog που να μην μπορούν να το επισκέπτονται ανώνυμοι αλλά μόνο μέλη που έχουν κάνει κανονική εγγραφή με το email τους 

Δημοσ.

Δηλαδή αν κατάλαβα σωστά , θέλεις το περιεχόμενο του blog να είναι διαθέσιμο μόνο σε συγκεκριμένους ανθρώπους.

Η καλύτερη επιλογή είναι να το στήσεις σε wordpress με την προσθήκη κάποιου membership plugin για να "κλειδώσει" το περιεχόμενο. Ρίξε μια ματιά σε αυτό το post http://chrislema.com/best-wordpress-membership-plugin-2015/ είναι αρκετά αναλυτικό για αυτού του είδους τα plugin.

Γενικότερα τα membership sites θέλουν πολύ δουλειά ελπίζω να το γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις κάτι τέτοιο. 

• Like 3
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, είμαι γνώστης τους blogger :P δεν ασχολήθηκα ποτέ με το wordpress και δεν καταλαβαίνω γιατί θέλει πολύ δουλειά, εγώ έχω στο μυαλό μου ότι απλά τα πατάω κουμπιά για να εγκρίνω :P 
Μπορείς να μου δώσεις κάποιο παράδειγμα τι εννοείς πολύ δουλειά αν σου είναι εύκολο παρακαλώ;

Δηλαδή αν κατάλαβα σωστά , θέλεις το περιεχόμενο του blog να είναι διαθέσιμο μόνο σε συγκεκριμένους ανθρώπους.

Η καλύτερη επιλογή είναι να το στήσεις σε wordpress με την προσθήκη κάποιου membership plugin για να "κλειδώσει" το περιεχόμενο. Ρίξε μια ματιά σε αυτό το post http://chrislema.com/best-wordpress-membership-plugin-2015/ είναι αρκετά αναλυτικό για αυτού του είδους τα plugin.

Γενικότερα τα membership sites θέλουν πολύ δουλειά ελπίζω να το γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις κάτι τέτοιο. 

Δημοσ.

Απλά είναι περίπλοκη η διαδικασία να προσθέσεις και να ρυθμίσεις το plugin που σου επιτρέπει να ελέγχεις τα members και τα σχόλια ,νομίζω οτι εννοεί

• Like 1
Δημοσ.

Η καλύτερη επιλογή είναι να το στήσεις σε wordpress με την προσθήκη κάποιου membership plugin για να "κλειδώσει" το περιεχόμενο. Ρίξε μια ματιά σε αυτό το post http://chrislema.com/best-wordpress-membership-plugin-2015/ είναι αρκετά αναλυτικό για αυτού του είδους τα plugin.

Το WordPress θέλει plugin για να ορισεις registered only content?

Δημοσ.

Το WordPress θέλει plugin για να ορισεις registered only content?

Θεώρησα πως θέλει να αποκομίσει κάποιο κέρδος από αυτού , εξού και η πρόταση για το membership plugin που και κλειδώνει το περιεχόμενο και δίνει δυνατότητα αποκόμισης χρημάτων.

Εκτός αν θέλει να το κάνει free οπότε ναι γίνεται απλά να κλειδώσει το περιεχόμενο για εγγεγραμένους χρήστες μόνο.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, είμαι γνώστης τους blogger :P δεν ασχολήθηκα ποτέ με το wordpress και δεν καταλαβαίνω γιατί θέλει πολύ δουλειά, εγώ έχω στο μυαλό μου ότι απλά τα πατάω κουμπιά για να εγκρίνω :P 

Μπορείς να μου δώσεις κάποιο παράδειγμα τι εννοείς πολύ δουλειά αν σου είναι εύκολο παρακαλώ;

Δεν έχω καταλάβει βέβαια ακόμα τον σκοπό του site που θέλεις να φτιάξεις. Το απλά κλειδωμένο περιεχόμενο σε τι εξυπηρετεί? Πως θα φέρεις traffic , ποιό είναι το κίνητρο να κάνει κάποιος εγγραφή για να δεί το περιεχόμενο , ποιό το συνολικό όφελος αυτού?

Δημοσ.

Θεώρησα πως θέλει να αποκομίσει κάποιο κέρδος από αυτού , εξού και η πρόταση για το membership plugin που και κλειδώνει το περιεχόμενο και δίνει δυνατότητα αποκόμισης χρημάτων.

Εκτός αν θέλει να το κάνει free οπότε ναι γίνεται απλά να κλειδώσει το περιεχόμενο για εγγεγραμένους χρήστες μόνο.

Δεν έχω καταλάβει βέβαια ακόμα τον σκοπό του site που θέλεις να φτιάξεις. Το απλά κλειδωμένο περιεχόμενο σε τι εξυπηρετεί? Πως θα φέρεις traffic , ποιό είναι το κίνητρο να κάνει κάποιος εγγραφή για να δεί το περιεχόμενο , ποιό το συνολικό όφελος αυτού?

Θα το πω πιο αναλυτικά, θέλω ένα blog που να φαίνεται το περιεχόμενο σε όλους τα άρθρα ας πούμε αλλά σε συγκεκριμένη κατηγορία να μην μπαίνει όποιος να ναι αλλά μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες, (ίσως στο μέλλον να θέλει και κάποια συνδρομή) για να ανοίξει η συγκεκριμένη κατηγορία για να μπορούν να δουν το περιεχόμενο. Δηλαδή ας πούμε στο μενού θα έχω

*Αρχική - ταδε 1 - αλλο 2 - ασχετο 3 * το άσχετο 3 να μην ανοίγει σε όλους αλλά μόνο σε όσους εγώ εγκρίνω. Και αν δεν γίνεται αυτό που περιγράφω παραπάνω ας είναι όλο blog κλειστό και να ανοίγει μόνο με εγγραφή. Οι επισκέπτες μου ξέρουν το περιεχόμενο άλλωστε υπάρχει και η σελίδα στο facebook για ενημέρωση, το κλειδωμένο περιεχόμενο εξυπηρετεί γιατί θέλω να προφυλαχτώ από συγκεκριμένα περιστατικά ανώνυμων και η καλύτερη λύση είναι μόνο αυτή.

Δημοσ.

Χμμμ... Περιστατικά ανώνυμων εννοείς το spam στα σχόλια ή αντιγραφή περιεχομένου? Και για τα 2 πάντως υπάρχουν λύσεις που δεν χρειάζεται να κλειδώσεις το περιεχόμενο.

Εναλλακτικά έχεις σκεφτεί να φτιάξεις μια κλειδωμένη ομάδα στο facebook και να προσθέσεις link στο site ούτως ώστε να έχει πρόσβαση εκεί όποιος εσύ θέλεις σε πρώτη φάση , να ρυθμίζεις πολύ πιο άνετα το ποιός λέει τι και πότε αλλά και να δίνεις ταυτόχρονα ένα βήμα στους αναγνώστες να συζητάνε. 

Πιστεύω ότι είναι καλύτερη τακτική για να μην κακοφανεί σε κάποιους αυτό το "κλείδωμα" που περιγράφεις και δεν εννοώ μόνο τους "ταραξίες".

Δημοσ.

Χμμμ... Περιστατικά ανώνυμων εννοείς το spam στα σχόλια ή αντιγραφή περιεχομένου? Και για τα 2 πάντως υπάρχουν λύσεις που δεν χρειάζεται να κλειδώσεις το περιεχόμενο.

Εναλλακτικά έχεις σκεφτεί να φτιάξεις μια κλειδωμένη ομάδα στο facebook και να προσθέσεις link στο site ούτως ώστε να έχει πρόσβαση εκεί όποιος εσύ θέλεις σε πρώτη φάση , να ρυθμίζεις πολύ πιο άνετα το ποιός λέει τι και πότε αλλά και να δίνεις ταυτόχρονα ένα βήμα στους αναγνώστες να συζητάνε. 

Πιστεύω ότι είναι καλύτερη τακτική για να μην κακοφανεί σε κάποιους αυτό το "κλείδωμα" που περιγράφεις και δεν εννοώ μόνο τους "ταραξίες".

Όχι τίποτα από αυτά τα δύο που περιγράφεις φίλε μου αυτά ξέρω να τα αντιμετωπίζω, δεν θα κακοφανεί στην μεγαλύτερη μερίδα των φαν σίγουρα γιατί το ζητάνε και οι ίδιοι από τους επισκέπτες μου πήρα την ιδέα αυτή και δεν ήταν μόνο 5-10 που το είπαν.

-

Επίσης αυτό που προσφέρω όπως το προσφέρω δεν το έχει αλλού ακόμα τουλάχιστον γιατί εγώ κρατάω τα ινία από την αρχή ως το τέλος, γι αυτό και με χτυπάνε "ανταγωνιστές" με πολύ βρώμικο τρόπο .. Απλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες στο τι ακριβώς γίνεται δεν θέλω να μοιραστώ όλη αυτήν την αρνητικότητα, η λύση είναι το κλείδωμα, ασχολούμαι 7 χρόνια με blogger το ξέρω πάρα πολύ καλά και είμαι διατεθειμένος να το αφήσω να ξεκινήσω σε πλατφόρμα που δεν την ξέρω να πάω πάλι από την αρχή (αυτό νομίζω να λέει πολλά) .

-

Αν έχω domain αγορασμένο στο wordpress μετά χρειάζομαι και σέρβερ; Αν δεν θέλω να το λειτουργήσω ως domain.wordpess.com αλλά σαν domain.com με πλατφόρμα wordpress . (τόσο άσχετος είμαι, sorry) 

Δημοσ.

Αν τώρα είναι το blog σου στο blogger τότε ναι θα χρειαστεί να αγοράσεις ένα νέο domain της μορφής domain.gr , ή com ή οτιδήποτε άλλο θέλεις αλλά προτίνω .gr λόγω geolocation που θα σε βοηθήσει και στο seo σε ένα μικρό βαθμό αλλά και το Ελληνικό κοινό είναι πιο συνηθισμένο σε αυτή την κατάλληξη.

Επίσης θα χρειαστείς και hosting , ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχεις σε data και traffic. Το ιδανικό είναι ένα vps και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 

Τέλος δεν γνωρίζω , μιας και δεν είμαι developer , αν γίνεται migration του site για να διατηρήσεις τα δεδομένα , αλλά πιστεύω ότι κάποιος από το forum θα μπορέσει να απαντήσει σε αυτό ή θα πρέπει να ρωτήσεις κάποιον πάροχο hosting. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...