DDevil Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Μια full-time εργασία θα πρέπει να παρέχει μισθό τουλαχιστον τοσο, οσο για να καλύπτονται οι βασικές αναγκές του εργαζομενου. Αν δεν μπορούν να καλυφθούν, που θα βρεί το κίνητρο για να αποδώσει ? Φιλε οχι και φουλ μισθο μην τον κακομαθουμε κιολας , μικρος ειναι ακομα θα μάθει σιγα σιγα. Βεβαια σε αυτο το σημειο να πουμε οτι μικρος μπορει να θεωρειται κάποιος ο οποιος έχει ηδη πτυχιο πανεπιστημιου ισως και μεταπτυχιακο και ξέρει τουλαχιστον βασικά πραγματα στην πληροφορική ή τον προγραμματισμο. Αλλα για την Ελλαδα ειναι "μικρος" πως να το κανουμε. Καταλαβαινετε τωρα γιατι δεν προκειται να πάμε ευκολα μπροστα σαν χωρα ετσι? και μια ζωη θα παιρνουμε τις εξελιξεις και τις καινοτομιες 5 χρονια αργοτερα απο εκει που ξεκινησαν. Ακριβως επειδη εχουμε κολλησει σε μια συγκεκριμενη νοοτροπια. Το οτι ενας εργαζομενος δεν ειναι ευχαριστημενος δεν ειναι μονο δικο του προβλημα κυριε διευθυντα ειναι και δικο σας. Δεν βαριεσαι θα φευγουνε οι επιστημονες και θα μαθαινουμε απο το εξωτερικο οτι εκαναν ανακαλυψεις και προχωρησαν την επιστημη ενα βημα πιο μπροστα. Αφου εδω δεν έχουμε τα @@ και την νοοτροπια να τους κρατησουμε και οταν μας λενε τα προβληματα και τις ανησυχιες τους εμεις απλα πουλάμε τρελα. 2
DeltaLover Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Μια full-time εργασία θα πρέπει να παρέχει μισθό τουλαχιστον τοσο, οσο για να καλύπτονται οι βασικές αναγκές του εργαζομενου. Αν δεν μπορούν να καλυφθούν, που θα βρεί το κίνητρο για να αποδώσει ? Φυσικά έτσι είναι. Για παράδειγμα ο μέσος όρος ετησίων απολαβών για έναν Junior Developer σε όλη την Αμερική είναι περίπου $60Κ ενω στην Νέα Υόρκη που το κόστος διαβίωσης είναι μεγαλύτερο φτάνει τα $67Κ. Βέβαια αυτά τα νούμερα είναι μέσοι όροι, οπότε κάποιος που δεν έχει αρκετές ικανότητες μπορει να ξεκινήσει με πολυ λιγότερα. Μέσα σε λίγα χρόνια ο τυπικος developer μπορεί εύκολα να περάσει τα $100Κ ενω ο πολυ καλός θα φτάσει στην περιοχή των $150Κ η και παραπάνω. Φιλε οχι και φουλ μισθο μην τον κακομαθουμε κιολας , μικρος ειναι ακομα θα μάθει σιγα σιγα. Βεβαια σε αυτο το σημειο να πουμε οτι μικρος μπορει να θεωρειται κάποιος ο οποιος έχει ηδη πτυχιο πανεπιστημιου ισως και μεταπτυχιακο και ξέρει τουλαχιστον βασικά πραγματα στην πληροφορική ή τον προγραμματισμο. Αλλα για την Ελλαδα ειναι "μικρος" πως να το κανουμε. Καταλαβαινετε τωρα γιατι δεν προκειται να πάμε ευκολα μπροστα σαν χωρα ετσι? και μια ζωη θα παιρνουμε τις εξελιξεις και τις καινοτομιες 5 χρονια αργοτερα απο εκει που ξεκινησαν. Ακριβως επειδη εχουμε κολλησει σε μια συγκεκριμενη νοοτροπια. Το οτι ενας εργαζομενος δεν ειναι ευχαριστημενος δεν ειναι μονο δικο του προβλημα κυριε διευθυντα ειναι και δικο σας. Δεν βαριεσαι θα φευγουνε οι επιστημονες και θα μαθαινουμε απο το εξωτερικο οτι εκαναν ανακαλυψεις και προχωρησαν την επιστημη ενα βημα πιο μπροστα. Αφου εδω δεν έχουμε τα @@ και την νοοτροπια να τους κρατησουμε και οταν μας λενε τα προβληματα και τις ανησυχιες τους εμεις απλα πουλάμε τρελα. Φυσικά και είναι "μικρός" (Junior) ο κάτοχος master ο οποίος δεν έχει επαγγελματική εμπειρία. Οσο για το Το οτι ενας εργαζομενος δεν ειναι ευχαριστημενος δεν ειναι μονο δικο του προβλημα κυριε διευθυντα ειναι και δικο σας. Στην ελεύθερη αγορά o "διευθυντης" θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να προσαρμοστεί για να κρατήσει τον "εργαζόμενο" που και αυτός με την σειρά του θα αναγκαστεί να να βελτιώσει τις υπηρεσίες που προσφέρει βελτιώνοντας το ROI σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
DDevil Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Ναι μικρος ειναι αλλα οχι για να δουλευει τσάμπα. Μια σωστη εταιρεια και σοβαρη θα τον πάρει αμα την ενδιαφερει θα τον εκπαιδευσει και θα πληρώνεται στην εκπαιδευση αν οχι με εναν μισθο οπως ενας κανονικος εργαζομενος αλλα θα πληρώνεται. Βεβαια αυτο ειναι απαιτηση στη συγκεκριμενη χωρα που σε θελουν έτοιμο. Θα το δει αρνητικά ο άλλος αμα του το πεις. Σιγουρα θα πρεπει να βελτιώνεται συνεχώς να διαβάζει και να ενδιαφέρεται αυτο δεν το αρνειται κανεις (εκτος και αμα ο εργαζομενος ειναι τεμπέλης και καβατζώνεται) που και αυτο εξισου ασχημο ειναι με τον κακο εργοδοτη αλλα δεν βλεπω πουθενα να προσαρμόζεται ο εργοδοτης ισα ισα σου λενε αυτη ειναι η αγορα εργασιας εσυ θα προσαρμοστεις. Σε ενα αλλο θρεντ στο μπλα μπλα σου λενε κιολας οτι πρεπει να αντέχεις την ειρωνια και να απαντας και πολιτισμένα. Αμα τον νευριάσεις τον άλλον τι πολιτισμενα να σου απαντησει?
Anagramatistis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 παιδιά εγώ δέν τα λέω για να σας στεναχωρώ ούτε έχω κανά μαγαζάκι και ψάχνω κορόιδα για να τα εκμεταλευτώ.. σας προσγειώνω στην πραγματικότητα.. μπαίνω στο φόρουμ γιατί μου αρέσει η παρέα σας.. Προφανώς ένας εργοδότης που σου λέει να δουλεύεις αμισθί αντί να επενδύει πάνω σου είναι ανάξιος σχολιασμού.. όταν σε πληρώνει κάθε επόμενο μήνα επικαλούμενος την οικονομική κρίση.. σε βάζει να κάνεις και άσχετα πράγματα από το ΙΤ.. εννοείται ότι δέν μπορείς ποτέ να τον σεβαστείς ούτε να έχεις καλή συνεργασία μαζί του.. αλλά και αυτοί αναγκάζονται να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους.. Είχα πάει πρόσφατα σε μιά συνέντευξη σε μιά μικρή εταιρία και ο εργοδότης μόνο που δέν έκλαιγε όταν τον ρώτησα γιατί του έφυγαν 2 προγραμματιστές.. Ο ένας δικαιολογήθηκε ότι μετά από 6 μήνες δουλειάς βαρέθηκε να ασχολείται με ορολογία λογιστηρίου στα προγράμματα και ο άλλος την έκανε γιατί βρήκε δουλειά σε μεγάλη γνωστή εταιρία.. Εσάς πώς θα σας έρχονταν να δίνατε έστω 600 Ευρώ για 6 μήνες σε ένα άτομο να σας κάνει μιά δουλειά.. να τον εκπαιδεύατε.. να τον είχατε μη στάξει και μή βρέξει και αυτός για ευχαριστώ να σας απαύτωνε???? Γνωρίζω πολλές εταιρίες που πάνε και φέρνουν προγραμματιστές από τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Μολδαβία και άλλες παρόμοιες χώρες.. Και επειδή έκανα και μιά αναφορά στους εφοπλιστές.. τόσα χρόνια που παρακαλούσαν να φέρουν Ελληνες στα καράβια τους δέν πατούσε ψυχή.. όλοι θέλανε να φοράνε το κουστουμάκι τους, να βάζουν απολυμαντικό και κρεμούλα στα χεράκια τους και να την αράζουν σε ένα γραφειάκι.. φταίνε αυτοί τώρα που σας βγάζουν δαχτυλάκι και δουλεύουν αποκλειστικά με Φιλιπινέζους και Κογκολέζους? Εχουν ανοίξει και ιδιωτικές ναυτικές σχολές στις χώρες τους για να τους πέρνουν εκπαιδευμένους με τη μία.. Στην Ελλάδα τα έχουμε παρεξηγήσει τα πράγματα λιγάκι.. για όλα φτάινε οι κακοί επιχειρηματίες, η πλουτοκρατία και ο κακός ο λύκος.. και επιμένουμε σε νοοτροπίες εποχής Σοβιετικής Ενωσης.. Για να πάρετε λεφτά από το ΙΤ πρέπει να γίνετε αστέρια.. να φτιάξετε ένα όνομα.. να ποστάρετε στο LinkedIn σας κατεβατά προτζεκτάκια που να εντυπωσιάζουν.. με άλλα λόγια να έρθετε σε ένα επίπεδο.. μέχρι τότε θα τρώτε σκόνη.. πως να το κάνουμε? διορθώστε με άν τα λέω λάθος.. η Ελλάδα είναι μικρό μαγαζί και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας.. Αν εσυ θές 10 ωρες να κάνεις μιά δουλειά που εγώ μπορώ να την κάνω σε 1 γιατί να σε πληρώσω 10 φορές παραπάνω??? Σε εκμεταλεύομαι ή μήπως σου κάνω χάρη που σε ανέχομαι και σε πληρώνω απο πάνω???
Dinos_12345 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 ^true that, αλλά το πρόβλημα που έχουμε ΟΛΟΙ σήμερα ακόμα και σερβιτόρος αν θες να γίνεις θες μία εμπειρία. Αν δεν προσλάβει κάποιος στην αρχή ΠΩΣ θα την αποκτήσεις; Με την ίδια λογική, αν δεν δείξει κάποιος good faith σε αυτόν που κάνει τη δουλειά σε 10 ώρες πως θα φτάσει κάποτε να πάει κοντά σε αυτόν που την κάνει σε μια. Μάλλον η απάντηση είναι ότι δεν θα φτάσει, αλλά έτσι θα έχουμε μία αγορά πολύ στάσιμη.
Lanike71 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 @ anagramatistis : Εσύ πριν μας έλεγες ότι οι νέοι προγραμματιστές πρέπει να δουλέψουν τσάμπα, τώρα μας μιλάς για εργοδότες που κλαίνε και οδύρονται που τους έφυγε ο υπάλληλος; Η μαύρη αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα, μεγάλο μέρος των εσόδων των εταιριών είχε να κάνει με κρατικά χρήματα, δυστυχώς. Βλέπε ιστοσελίδες δήμων μπλα μπλα...Μόλις κόπηκαν αυτά, ζόρικα τα πράγματα. Το παράδοξο είναι ότι ενώ πανευρωπαικά η ζήτηση για πληροφορικούς αυξάνεται, όλο και λιγότερα άτομα επιλέγουν για σπουδές τον τομέα αυτό. Οπότε ξέρεις τι συμβαίνει όταν ζήτηση > προσφορά...Και πού ' σαι: Αν κάποιος είναι αστέρι, δε θα μείνει με 600, να είσαι σίγουρος.
Anagramatistis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 έχετε ακούσει ποτέ στη ζωή σας τη λέξη transferable skills? Το επάγγελμα του σερβιτόρου δέν είναι εύκολο και έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις.. πρέπει να είσαι ευπαρουσιάστος, ευγενικός, γλυκομίλητος, να ξέρεις πως να φερθείς στον πελάτη γιατί είσαι η βιτρίνα του μαγαζιού και να κάνεις και το "παιχνίδι στη σάλα" που λενε στο χωριό μου.. να είσαι σβέλτος σε υπολογισμούς, να έχεις καλή μνήμη, να ανταποκρίνεσαι σε πίεση, να έχεις υπομονή μπλα μπλα μπλά... Αμα εσύ πάς στον εργοδότη "σα το κουτάβι" και δέν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου ή δέν δείχνεις κάποια ευστροφία στην ομιλία και στις κινήσεις σου πώς να βρείς δουλειά μετα??? δεν βρίσκετε δουλειά ως σερβιτόροι, δέν βρίσκετε ώς προγραμματιστές, το ένα σας ξινίζει το άλλο σας βρωμάει.. εμ ή ο γυαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε... Πρίν κάνετε την επόμενη επαγγελματική σας κίνηση κάντε ένα projection τον εαυτό σας για λίγο στη θέση του εργοδότη.. πώς θα αντιδρούσατε στη θέση του, τί θα περιμένατε να ακούσετε και να δείτε.. και συμπεριφερθείτε αναλόγως.. Αμα του πείτε πάντως αυτά που γράφετε εδώ θα πάρετε πόδι.. Ειναι σίγουρα αντιεπαγγελματικά και σχεδόν προσβλητικά.. Πώς να σας εμπιστευτεί ό άλλος με τα μυαλά που κουβαλάτε? Εσείς θέλετε τα λεφτά και να κάνετε μιά δουλίτσα.. τον επιχειρηματία δέν τον ρωτάτε τί τραβάει όμως για να φέρει βόλτα το μαγαζί και τί έξοδα έχει.. Ανοίχτε εσείς μιά δική σας εταιρία ή δουλεύετε ελεύθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι να δείτε την γλύκα.. Υπάρχουν και εταιρίες που έχουν εξωστρεφή φιλοσοφία και κάνουν χρυσές δουλειές στο εξωτερικό.. ψάχτε τες.. Επίσης το ξαναλέω.. κυνηγήστε κάποια πιστοποίηση πχ Java 8.. μετράνε παρα πολύ.. Τέλειο εργασιακό περιβάλλον δέν υπάρχει.. πάντα θα υπάρχει κάτι να στη σπάει.. αλλά να φεύγεις από μιά εταιρία για 100 και 150 Ευρώ παραπάνω είναι γελοίο και δείχνει ανωριμότητα..
DDevil Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Φιλε εχεις παρεξηγησει κάποια πραγματα. Δεν θα μου πει εμενα ο εργοδοτης τι ειναι ανώριμο και τι όχι. Πολυ αέρα δινετε στους εργοδοτες σας αν σας φωνάζουν στο γραφειο και σας λενε οτι το να φυγεις επειδη δεν σου δινω 200 ευρω παραπανω ειναι ανωριμοτητα.... το τι λεφτά χρειάζομαι εγω στην ζωη μου ειναι ενα θεμα που δεν αφορά τον εργοδοτη. Επισης δεν με αφορά τι εξοδα έχει για να κρατησει την επιχειρηση αυτος μπορει να πηγε να δανειστηκε απο τοκογλυφους τι με ενδιαφερει εμενα? εγω για δουλεια παω εκει αν μπορει να μου δωσει αυτα που ζητάω θα συνεργαστουμε. Πολυ φλυαρος θα ησουν παντως για εργοδοτης. Τελος σερβιτορος έχεις δουλεψει ποτε και κρινεις τι χρειαζεται? γιατι απο ολα αυτα που έγραψες ουτε τα μισα δεν χρειαζονται. Απο που και ως που θα κανει υπολογισμους ο σερβιτορος? ταμειακη μηχανη ειναι? γιατι να ειναι ομιλητικος θα πιασει κουβεντα? σε τι να εχει υπομονη? να μιλας για πραγματα που έχεις κανει και γνωριζεις.Γιατι μπαινεις εδω με υφος δασκαλιστικο και πας να μας την πεις. Σερβιτορος εχω κανει 2 χρονια σε δεξιώσεις γαμων δεν χρειαζοταν καμια μνημη τα πιατα ειχαν συμφωνηθει απο πριν. Ειπαμε σε μερικα μαγαζια ο κακος πελατης τρωει ποδι αποευθειας που παει να κανει φασαρια χωρις λογο δεν τον γλειφουμε.
hackman Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Και αυτοί που είναι οσα περιγράφεις και πληρώνονται σαν δούλοι ? Πρέπει να λενε και ευχαριστώ επειδη εχουν δουλεια οπως φαίνεται... Αν ένας εργοδότης κανει καλο management και δεν θέλει να δουλεύει οσο λιγοτερο γινεται και να δουλεύουν οι αλλοι, μονο και μόνο επειδη ειναι εργοδότης, μπορει να τα καταφερει με αξιοπρεπείς μισθούς. Αν δεν μπορεί, βάζει περισσοτερη προσωπικη δουλειά. Αυτο γίνεται αν προσαρμοζεται και ο εργοδότης στις καταστασεις, οχι μονο ο εργαζόμενος.
Lanike71 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Και αυτοί που είναι οσα περιγράφεις και πληρώνονται σαν δούλοι ? Πρέπει να λενε και ευχαριστώ επειδη εχουν δουλεια οπως φαίνεται... Αν ένας εργοδότης κανει καλο management και δεν θέλει να δουλεύει οσο λιγοτερο γινεται και να δουλεύουν οι αλλοι, μονο και μόνο επειδη ειναι εργοδότης, μπορει να τα καταφερει με αξιοπρεπείς μισθούς. Αν δεν μπορεί, βάζει περισσοτερη προσωπικη δουλειά. Αυτο γίνεται αν προσαρμοζεται και ο εργοδότης στις καταστασεις, οχι μονο ο εργαζόμενος. Δυστυχώς οι εργοδότες δε σκέφτονται έτσι. Ο εργοδότης σκέφτεται "έχω κάνει επένδυση 200.000 ευρώ. Εγώ από αυτή την επένδυση θέλω στην τσέπη μου καθαρά 5.000 το μήνα". Τώρα αν το 5χίλιαρο το βγάλει από τους 5 προγραμματιστές, από τον ιδιοκτήτη με το ενοίκιο, από την καθαρίστρια, από το e-shop που αγοράζει μελάνια για τους εκτυπωτές, πάντως θα σφίξουν κολαράκια για να βγει ο στόχος. Στο λέω γιατί αυτή τη στιγμή εγώ το έζησα, καθώς δουλεύω στην ίσως νο 1 στον κλάδο της, εταιρία. Με την κρίση, μάζεψε προμηθευτές,εργαζομένους κλπ και μας είπε αυτό που σου λέω, "δε βγαίνω, έφαγα πιστόλια, πρέπει να ζήσω μπλα μπλα". Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η παραγωγή παρέμεινε ίδια σε αριθμούς. Και καλούμαι εγώ να πληρώσω τα πιστόλια του αφεντικού...Κατάλαβες;
tsofras Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Εσείς θέλετε τα λεφτά και να κάνετε μιά δουλίτσα.. τον επιχειρηματία δέν τον ρωτάτε τί τραβάει όμως για να φέρει βόλτα το μαγαζί και τί έξοδα έχει.. Ανοίχτε εσείς μιά δική σας εταιρία ή δουλεύετε ελεύθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι να δείτε την γλύκα.. --- Τέλειο εργασιακό περιβάλλον δέν υπάρχει.. πάντα θα υπάρχει κάτι να στη σπάει.. αλλά να φεύγεις από μιά εταιρία για 100 και 150 Ευρώ παραπάνω είναι γελοίο και δείχνει ανωριμότητα.. Μήπως να λυπηθούμε τον εργοδότη και να του κάνουμε και δώρο κανα μισθό? Τα θέλεις και τα λές αυτά? Τι μας ενδιαφέρει τι τραβάει ο εργοδότης? Αν δεν μπορεί να ζήσει την εταιρεία του ας την κλείσει . Όσο για την ανωριμότητα δεν έχω να σχολιάσω κάτι, απλά με αυτά που γράφεις καλύτερα πήγαινε σε άλλο ποστ μόνο συμβουλές δεν δίνεις για τον νέο κόσμο , απλά λές τι βλακείες σου και με άσχημο ύφος 2
DDevil Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Μήπως να λυπηθούμε τον εργοδότη και να του κάνουμε και δώρο κανα μισθό? Τα θέλεις και τα λές αυτά? Τι μας ενδιαφέρει τι τραβάει ο εργοδότης? Αν δεν μπορεί να ζήσει την εταιρεία του ας την κλείσει . Όσο για την ανωριμότητα δεν έχω να σχολιάσω κάτι, απλά με αυτά που γράφεις καλύτερα πήγαινε σε άλλο ποστ μόνο συμβουλές δεν δίνεις για τον νέο κόσμο , απλά λές τι βλακείες σου και με άσχημο ύφος χαχα καλα αυτο με την ανωριμοτητα ηταν κορυφαιο. "Κυριε φευγετε επειδη δεν σας δινω 200 ευρω παραπανω? ειστε ανωριμος!" εχεις κανει οικογενεια εσυ στο μεταξυ και τα 200 ευρω ακομα καλυπτουν τρυπες. Τεσπα κλασσικα μπαινει καποιος εδω γραφει τα δικα του αμα τον συναντήσεις μετα απο 2-3 χρονια που θα εχει μπει στο χορο θα σου πει ναι τοτε ελεγα αλλα... οπως ο Μουζαλας ζητησε συγγνωμη απο τον Δενδια που διαδηλωνε εναντιον του οσο δεν ηταν υπουργος και δνε ηξερε τι παιζει.
Anagramatistis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 από τη μιά οι φοιτητές των ελληνικών ιδρυμάτων που ακόμα κολάνε πολιτικές αφίσες .. από την άλλοι οι καταπιεσμένοι αρχάριοι προγραμματιστές που θέλουν 1000 Ευρώ πρώτο μισθό.. και μου λές εμένα τώρα για επιχειρηματικότητα, ανοικτές αγορές και ανταγωνισμό στην Ελλάδα.. Μάθετε Λινουξ και μπείτε στο Δημόσιο ρε παιδιά να τελειώνουμε...
Papakaliati Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Για να πάρετε λεφτά από το ΙΤ πρέπει να γίνετε αστέρια.. να φτιάξετε ένα όνομα.. να ποστάρετε στο LinkedIn σας κατεβατά προτζεκτάκια που να εντυπωσιάζουν.. με άλλα λόγια να έρθετε σε ένα επίπεδο.. μέχρι τότε θα τρώτε σκόνη.. πως να το κάνουμε? διορθώστε με άν τα λέω λάθος.. η Ελλάδα είναι μικρό μαγαζί και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας.. Αν εσυ θές 10 ωρες να κάνεις μιά δουλειά που εγώ μπορώ να την κάνω σε 1 γιατί να σε πληρώσω 10 φορές παραπάνω??? Σε εκμεταλεύομαι ή μήπως σου κάνω χάρη που σε ανέχομαι και σε πληρώνω απο πάνω??? Αμα καποιος ειναι τοσο καλος ωστε να μπορει να φτιαξει και ονομα οπως λες, δεν θα κατσει δευτερολεπτο να ασχοληθει με την αγορα της Ελλαδας, ακομη και ας μενει εδω. Και αυτος που κανει την δουλεια σε μια ωρα που καποιος αλλως χρειαζεται 10, θα κοστολογει τοσο ακριβα αυτην την ωρα, που η εταιριες στην Ελλαδα απλα δεν θα εχουνε το budget να τον απασχολησουνε. 1
DDevil Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Μια και μιλάμε για πραγματικοτητες αναγραματιστη να σου πω και εγω μια : Το δημοσιο αυτη τη περιοδο προφανως και προσφέρει πολυ καλύτερες συνθηκες εργασιες που δεν μπορουν να προσεγγίσουν ακομα και οι μεγάλες εταιρειες , οποτε κτυπα φιλικά τον εργοδοτη σου στη πλάτη και πες του τι να κανουμε ετσι ειναι η πραγματικοτητα πρεπει να προσαρμοστεις το δημοσιο που κοροιδευες τοσα χρονια εχει γινει καλυτερος εργοδοτης απο σενα!!! χαχα πες του το αυτο θα αφρισει. Ετσι οπως εχει γινει η Ελλαδα χαλαρα θα προτεινα σε καποιον να μπει δημοσιο παραλληλα να μαθαινει πραγματα (γιατι θα εχει ελευθερο χρονο να τα μαθει) και μολις τελειωσει η μπορα και ειναι καλος και δεν εχει βαρεθει βαράει μια παραιτηση και πάει να δουλέψει αλλου. Προς το παρον ομως μονο χαζος θα ηταν καποιος που θα κλοτσουσε ευκαιρια δημοσιου και στην ιδιωτικη τι θα μαθεις θα σε βαζει να κανεις απο ολα στο τελος δεν θα μαθεις τιποτα και ουτε ελευθερο χρονο θα εχεις να διαβασεις ή αν εχεις λιγο θα εισαι ψοφιος που δεν θα θες να τα κοιταξεις καν. Το μονο διλλημα ειναι δημοσιο ή εξωτερικο σε καλη εταιρεια? το δημοσιο Vs ιδιωτικη εγχωρια εγω δεν θα το σκεφτομουν καν θα επελεγα το 1ο. Σορρυ φιλε οι εργοδοτες σου εχουν ξεφτυλιστει και πανε να ξεφτυλισουν και εμάς μαζι. Δημοσιο : Σταθερος μισθος Ιδιωτικο : Ελα απο εδω και βλέπουμε αν εχω σε πληρώνω. Δημοσιο : 40 μέρες αδεια το χρονο Ιδιωτικο : Tι ακομα δεν ηρθες θες και άδεια? Δημοσιο : Ρεπο οφειλομενα τα παιρνεις ... Ιδιωτικο : Δεν εχει οφειλομενα τα δουλεψες για χάρη της εταιρειας που σε ταιζει. Δημοσιο : 9μηνη αδεια σε εγγυο Ιδιωτικο : Θα σε παραιτησουμε. Και κοροιδευεις κιολας το δημοσιο? το ιδιωτικο θα επρεπε να κοροιδευεις. Ακομα και εργοδοτης να εισαι και να μπηκες εδω να υποστηριξεις την ομάδα σου θα έπρεπε να εισαι πιο συγκρατημένος σε αυτα που γράφεις. Κανεις δεν γουσταρει να ειναι σκλάβος και βεβαια προτιμά να περάσει μια μέρα ρεπο με την οικογενεια του ή την γκομενα του απο το να ερθει στη δικη σου δουλεια και να ασχολειται με πελάτες και υποθέσεις. Μονο ενα σπασικλάκι θα ελεγε ααα προτιμω την δουλειά απο το ρεπο .... μου αρεσει που κανει εντυπωση κιολας στους εργοδοτες αμα το ακουσουν αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα