Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Αντιμετώπιζω πρόβλημα με την προσπάθεια μου να δημιουργήσω ένα CD ήχου που να παίζεται από όλες τις συσκευές αναπαραγωγής CD. Έχω ένα δίσκο CD που είχα γράψει στο παρελθόν από τον Η/Υ με το Nero express και το οποίο παίζει στο CD player του home stereo (technics sl-pg580a) ενώ στο φορητό (Panasonic rx-dt 401) όχι. Βγάζει την ειδοποίηση no disc. Σημειωτέον ότι και τα δύο CD players παίζουν όλα τα CD ήχου που έχω αγοράσει ή από εφημερίδα. Πως γίνεται λοιπόν να μην μου παίζει το CD που γράφω με το Nero ή με το wmp των windows 8 όταν μάλιστα τα αρχεία είναι της ίδιας μορφής cda?? Που κάνω λάθος? Τί άλλο μπορώ να δοκιμασω?

Δημοσ.

κατεβασε την ταχυτητα εγγραφης και τσεκαρε οτι το filesystem ειναι ISO/Joliet και οχι UDF ή κατι παρομοιο

Δημοσ.

Καλησπέρα. Αντιμετώπιζω πρόβλημα με την προσπάθεια μου να δημιουργήσω ένα CD ήχου που να παίζεται από όλες τις συσκευές αναπαραγωγής CD. Έχω ένα δίσκο CD που είχα γράψει στο παρελθόν από τον Η/Υ με το Nero express και το οποίο παίζει στο CD player του home stereo (technics sl-pg580a) ενώ στο φορητό (Panasonic rx-dt 401) όχι. Βγάζει την ειδοποίηση no disc. Σημειωτέον ότι και τα δύο CD players παίζουν όλα τα CD ήχου που έχω αγοράσει ή από εφημερίδα. Πως γίνεται λοιπόν να μην μου παίζει το CD που γράφω με το Nero ή με το wmp των windows 8 όταν μάλιστα τα αρχεία είναι της ίδιας μορφής cda?? Που κάνω λάθος? Τί άλλο μπορώ να δοκιμασω?

Όπως τα περιγράφεις το panasonic δεν υποστηρίζει CDR δηλαδή δισκάκια εγγραφής (ΔΕΝ μιλώ για τα αυτά που εχεις αγοράσει ή από εφημερίδες). Αν στο παρελθόν είχες χρησιμοποιήσει δισκάκια CDR με επιτυχία τοτε εχει απορυθμισει το laser ή πρέπει να βρεις την ίδια μάρκα και ίδιο τυπο (cdr+ ή cdr-) που χρησιμοποιούσες

Edit: Βρήκα τα specs και δεν αναφέρει τιποτα για υποστήριξη cdr

edit2: Το panasonic ειναι μηχάνημα 25ετίας. Σχεδόν σίγουρο το οτι δεν υποστηρίζει cdr

Δημοσ.

Μηπως το φορητο δεν τα πηγαινει καλα γενικα με τα εγγραψιμα CD;

Μπορει να συμβαινει αυτο, ειτε λογω κατασκευης (παλιοτερα καποια μοντελα ειχαν "εκ γεννετης" αδυναμια να διαβασουν recordable CDs ή επαιζαν συγκεκριμενες μαρκες CD-R μονο) ειτε λογω παλαιοτητας, καθως ο μηχανισμος αναγνωσης με τα χρονια χανει την αποτελεσματικοτητα του και αυτο φαινεται ειδικα στα CD-R που ειναι πιο "δυσκολα" στην αναγνωση σε σχεση με τα "πρεσαριστα".

Δημοσ.

Ευχαριστώ 

booka

isay

SupaCoopa

για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας.

Όντως το φορητό είναι αρκετά παλιό αλλά και το cd player του στέρεο επίσης, γι αυτο δεν σκέφτηκα να ψάξω στα specs για υποστήριξη αυτών των cd's. Οπότε να μην περιμένω να παίξει δίσκους εκτός των αγορασμένων από δισκογραφικές....!

Το δεύτερο όμως CD player (του home stereo -technics sl-pg580a-) γιατί δεν μου παίζει το επανεγγράψιμο cd και παίζει το cd-r ?

Edit: Θα δοκιμάσω το tip του booka και θα επανέλθω! 

πως θα τσεκάρω ότι το filesystem είναι ISO/Joliet και όχι UDF ή κάτι παρόμοιο?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δισκάκια cd-rw πότε δεν έπαιζαν σε cd player, δεν μπορούσαν να το διαβάσουν. Σε φορητο discman sony ενώ υποστήριζε cd-rw (2003)  δυσκολευόταν το cd να παίξει και μετά το 3 τραγούδι απλά δεν έπαιζε, ενώ τα cd-r έπαιζαν χωρίς πρόβλημα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Από τις ρυθμίσεις του nero, αν και νομίζω για audio-cd είναι προκαθορισμένο.

Δημοσ.

Υπάρχει και κάτι άλλο που  μπορείς να τσεκάρεις.

Να αγοράσεις ένα AUDIO CD-r. Προσοχή γιατί τα audio cd-r ενώ είναι ακριβώς ίδια με τα DATA CD-R έχουν ενσωματωμένο κώδικα που δηλώνει ότι ο αγοραστής πλήρωσε με την αγορά και τα πνευματικά δικαιώματα. Τα audio cd γράφουν πάνω στη στη θήκη με ευκρίνεια AUDIO CD-R και εμφανίζουν συνήθως τη χωρητικότητα ΜΟΝΟ σε λεπτά (70 min - 80 min κτλ) και όχι σε MB (700MB - 800MB κτλ) ή σε λεπτά ΚΑΙ ΜΒ.

Αυτό είναι ένα τρικ που εφαρμόστηκε την εποχή που έγινε ή μεγάλη έκρηξη με τις αντιγραφές μουσικών cd έτσι ώστε ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων να πάρει και αυτός το μερίδιο του από την αντιγραφή των cd.

Μετά, αρκετοί (επόνυμοι) κατασκευαστές cd player εφάρμοσαν σύστημα ανίχνευσης αυτού του κώδικα και αν δεν τον έβρισκαν δήλωναν ότι δεν υπάρχει cd ή ότι δεν υποστηρίζεται. Αν και νομίζω ότι η Panasonic δεν ήταν μέσα στη λίστα με τους κατασκευαστές που απαιτούσαν audio cd δε χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις.

π.χ. https://www.skroutz.gr/c/472/cd-dvd-Blu-Ray-media.html?from=catspan&keyphrase=audio+cd-r

Επίσης, αυτό που είπε ο booka για την ταχύτητα συνήθως ισχύει. Δηλαδή δεν γράφουμε μουσικά δισκάκια, ιδίως για παλαιότερες συσκευές, σε ταχύτητες μεγαλύτερες του 6χ, ενώ προτείνεται η 4χ.

Τέλος, τα επανγγράψιμα μάλλον θα πρέπει να τα ξεχάσεις γιατί η υποστήριξη τους από τις συσκευές αναπαραγωγής είναι πολύ μικρή.

Δημοσ.
micos000

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου!

Είχα (τώρα που το αναφέρεις) αγοράσει κάποτε από το eshop κάποια audio cds τα οποία και έψαξα να βρω για να τα δοκιμάσω με το φορητό Panassonic, αλλά δεν τα βρήκα.

Θα αγοράσω κάποια καινούργια θα το δοκιμάσω και θα σου πω. 

Ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθειά σου!

Δημοσ.

Να 'σαι καλά.

Ελπίζω να σου αναγνωρίσει τα audio-cd (κατά 99% θα το κάνει). Υπάρχει ξέρεις και η λύση του car fm transmitter που του συνδέεις ένα usb ή κάρτα μνήμης με mp3 και τα ακούς από το ραδιόφωνο του ηχοσυστήματος. Δεν είναι πολύ ακριβά και από ebay ή Κίνα (π.χ. aliexpress) είναι ακόμα ποιο φθηνά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...