Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από κάνα μήνα χρήσης ήρθα να πω τις εντυπώσεις μου... μπήκα στο παλιό μου ποστ το οποίο εχει κλειδωθει, γιατί ?, και διάβασα όλα τα σχόλια. Κάποιοι κάνουν λες και την πήρα με δικά τους λεφτα... μη ξεχασετε να ψηφίσετε συριζα εσείς. .τεσπα , συνεχίζω. ..

Η τηλεόραση μου έχει αφήσει προς το παρόν μεικτά συναισθήματα.

Σαν μέγεθος οι 65 ίντσες ήταν η μόνη σίγουρα σωστή επιλογή που εκανα. Δεν νομίζω να ξανά πέσω χαμηλότερα , μην ανέβω κι άλλο αργότερα. ..

Την έχω συνηθίσει, κι είναι ότι πρέπει για 3 μέτρα απόσταση για να πεις ότι πλησιάζεις στην κινηματογραφικη εμπειρία ....

Το gaming με ps4 και black ops 3 είναι φοβερό! Η κεγα ο η οθόνη που κάποιοι ,ίσως σωστα, λένα ότι δεν βολεύει για gaming, μια χαρά βολεύει σ τα 3 μέτρα και μάλιστα κάνω και καλυτερα σκορ. Το input lag απλά αντπαρκτο.. τουλάχιστον στο game mode που παίζω.

Συνεχίζω. .

Το μενού της το βρίσκω εξαιρετικό χώρες φυσικά να έχω δοκιμάσει της Σονυ και lg . Γρήγορο με πολλές διευκολυνσεις. Το δε χειριστήριο τ α σπάει! Ελέγχω και τον αποκωδικοποιητη της νοβα και το ήχο σύστημα μου , όλα με 1 χειριστήριο!

Και παω και στις ταινιες....

Οι έτοιμες ρυθμίσεις δεν είναι άσχημες αλλά θέλουν δουλιτσα για καλύτερα αποτελέσματα. Έχω ρίξει πολύ διάβασμα για όλα όσα μπορώ να πειράξω στα picture options... και ακόμα δεν είμαι ικανοποίημενος με το αποτέλεσμα.

Έχω δει ταινίες τύπου άνω των 10 giga. Οι πολύ πρόσφατες έχουν φοβερή ποιότητα. Αν πάμε σε λίγο πιο παλιες τύπου 10ετιας κι ας είναι 1080p,έχουν ένα ψηφιακό θόρυβο, που με ενοχλεί για τόσο μεγάλης ποιότητας αρχεια. Επίσης το να συνδέσεις τον υπολογιστή σου και να δεις άμεσα τις ταινίες ίσως δεν είναι η καλύτερη λύση μιας και χάνεις κάποιες ρυθμίσεις από το να συνεδεες ένα σκληρό πάνω στην τηλεόραση.

Ο οτε tv είναι ανεκτος μιας και είναι όλα του τα κανάλια hd, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την νοβα στα μη hd κανάλια της που είναι αισχος.

Για αθλητικά έχει μια αντίστοιχη με τα games επιλογή ονόματι sports. Καλή γρήγορη λύση αλλά κι αυτό θέλει κάτι μικρορυθμισεις τις οποίες δεν τις έχω πετύχει ακομα. Για παράδειγμα, σε 4k ποιότητα μέσω YouTube βίντεο που δείχνει στιγμιότυπα από ποδόσφαιρο, η εικόνα είναι τέλεια αλλά στη κίνηση σχηματίζεται ένα πιξελαρισμα γύρω από τους παίκτες. Μάλλον θέλω να διαβάσω κι αλλο.

Ένα άλλο θέμα είναι το Light bleed που έχω προσέξει τις τελευταίες μέρες, δεν ήταν έτσι από την αρχη...κι ελπίζω να μην συνεχίσει να αυξάνεται. Υπάρχει στις σκηνές με μαύρο φόντο που όμως φωτίζονται είτε από υπότιτλους είτε από κάτι φωτεινό στη μέση ,πχ φεγγάρι. .. ειδικά πάνω αριστερά μου σπάει τα νευρα... Βέβαια πρέπει να το δείξω σε κάποιον για να το προσέξει.

Από την κούτα η τηλεόραση είχε μια μπλε χροιά στα παντα... Έχω παίξει λίγο με τα 2 point system...αλλά φτιάχνω το μπλε, χαλάει το πράσινο κοκ.

Σκέφτομαι να πάρω την υπηρεσία του πλαισίου στα 60 ευρώ για καλιμπραρισμα η να αγοράσω το dvd της Disney WOW.

Τελος Κάτι γκρινιάρης κομπλεξικοί ξερολες μπορούν να κάτσουν να ψάχνονται στις 30 τους ίντσες. .. θα χαρώ να τα συζητήσω με όσα παιδιά με βοήθησαν εξ αρχής στην επιλογή μου.

Αυτά για αρχη, θα συνεχίσω και με εικόνες.

Δημοσ.

Μετά από κάνα μήνα χρήσης ήρθα να πω τις εντυπώσεις μου... μπήκα στο παλιό μου ποστ το οποίο εχει κλειδωθει, γιατί ?, και διάβασα όλα τα σχόλια. Κάποιοι κάνουν λες και την πήρα με δικά τους λεφτα... μη ξεχασετε να ψηφίσετε συριζα εσείς. .τεσπα , συνεχίζω. ..

Η τηλεόραση μου έχει αφήσει προς το παρόν μεικτά συναισθήματα.

Σαν μέγεθος οι 65 ίντσες ήταν η μόνη σίγουρα σωστή επιλογή που εκανα. Δεν νομίζω να ξανά πέσω χαμηλότερα , μην ανέβω κι άλλο αργότερα. ..

Την έχω συνηθίσει, κι είναι ότι πρέπει για 3 μέτρα απόσταση για να πεις ότι πλησιάζεις στην κινηματογραφικη εμπειρία ....

Το gaming με ps4 και black ops 3 είναι φοβερό! Η κεγα ο η οθόνη που κάποιοι ,ίσως σωστα, λένα ότι δεν βολεύει για gaming, μια χαρά βολεύει σ τα 3 μέτρα και μάλιστα κάνω και καλυτερα σκορ. Το input lag απλά αντπαρκτο.. τουλάχιστον στο game mode που παίζω.

Συνεχίζω. .

Το μενού της το βρίσκω εξαιρετικό χώρες φυσικά να έχω δοκιμάσει της Σονυ και lg . Γρήγορο με πολλές διευκολυνσεις. Το δε χειριστήριο τ α σπάει! Ελέγχω και τον αποκωδικοποιητη της νοβα και το ήχο σύστημα μου , όλα με 1 χειριστήριο!

Και παω και στις ταινιες....

Οι έτοιμες ρυθμίσεις δεν είναι άσχημες αλλά θέλουν δουλιτσα για καλύτερα αποτελέσματα. Έχω ρίξει πολύ διάβασμα για όλα όσα μπορώ να πειράξω στα picture options... και ακόμα δεν είμαι ικανοποίημενος με το αποτέλεσμα.

Έχω δει ταινίες τύπου άνω των 10 giga. Οι πολύ πρόσφατες έχουν φοβερή ποιότητα. Αν πάμε σε λίγο πιο παλιες τύπου 10ετιας κι ας είναι 1080p,έχουν ένα ψηφιακό θόρυβο, που με ενοχλεί για τόσο μεγάλης ποιότητας αρχεια. Επίσης το να συνδέσεις τον υπολογιστή σου και να δεις άμεσα τις ταινίες ίσως δεν είναι η καλύτερη λύση μιας και χάνεις κάποιες ρυθμίσεις από το να συνεδεες ένα σκληρό πάνω στην τηλεόραση.

Ο οτε tv είναι ανεκτος μιας και είναι όλα του τα κανάλια hd, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την νοβα στα μη hd κανάλια της που είναι αισχος.

Για αθλητικά έχει μια αντίστοιχη με τα games επιλογή ονόματι sports. Καλή γρήγορη λύση αλλά κι αυτό θέλει κάτι μικρορυθμισεις τις οποίες δεν τις έχω πετύχει ακομα. Για παράδειγμα, σε 4k ποιότητα μέσω YouTube βίντεο που δείχνει στιγμιότυπα από ποδόσφαιρο, η εικόνα είναι τέλεια αλλά στη κίνηση σχηματίζεται ένα πιξελαρισμα γύρω από τους παίκτες. Μάλλον θέλω να διαβάσω κι αλλο.

Ένα άλλο θέμα είναι το Light bleed που έχω προσέξει τις τελευταίες μέρες, δεν ήταν έτσι από την αρχη...κι ελπίζω να μην συνεχίσει να αυξάνεται. Υπάρχει στις σκηνές με μαύρο φόντο που όμως φωτίζονται είτε από υπότιτλους είτε από κάτι φωτεινό στη μέση ,πχ φεγγάρι. .. ειδικά πάνω αριστερά μου σπάει τα νευρα... Βέβαια πρέπει να το δείξω σε κάποιον για να το προσέξει.

Από την κούτα η τηλεόραση είχε μια μπλε χροιά στα παντα... Έχω παίξει λίγο με τα 2 point system...αλλά φτιάχνω το μπλε, χαλάει το πράσινο κοκ.

Σκέφτομαι να πάρω την υπηρεσία του πλαισίου στα 60 ευρώ για καλιμπραρισμα η να αγοράσω το dvd της Disney WOW.

Τελος Κάτι γκρινιάρης κομπλεξικοί ξερολες μπορούν να κάτσουν να ψάχνονται στις 30 τους ίντσες. .. θα χαρώ να τα συζητήσω με όσα παιδιά με βοήθησαν εξ αρχής στην επιλογή μου.

Αυτά για αρχη, θα συνεχίσω και με εικόνες.

Πήγαινε σε αυτή την σελίδα http://demo-uhd3d.com/ και κατέβασε όλα τα βιντεάκια.

Και μετά κλάψε τα ωραία σου λεφτουδάκια γιατί δεν θα μπορέσεις να δεις ποτέ σου τέτοια εικόνα δια του

streaming και δια του youtube

Ειδικά στο παρακάτω βιντεάκι να δεις τι κλάμα έχει να πέσει

http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=67

Στο τέλος σε βλέπω να χρυσοπληρώνεις τα 4Κ blu-ray για να δεις της προκοπής 4Κ βίντεο.

Μετά το πιξέλιασμα ευκαιρία να μάθεις στην πράξη τι εστί ροή δεδομένων και τι εστί 4Κ βίντεο της προκοπής.

Η φερραρι θέλει δρόμο και η 65 αρα κορυφαία βιντεάκια.Αυτό θα το καταλάβεις αν δεις όλα τα βιντεάκια που σου προτείνω.

Το ξέρω οτι θα με καταλάβεις,αλλά είναι ήδη αργά.

Υ.Γ.:Καλορίζικη  και καλή τηλεθέαση!

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τα λινκ, θα τα τσεκάρω όταν γυρίσω το μεσημέρι.

Αν κι είσαι εριστικός και κομπλεξικός κατά τη γνώμη μου, τις είδα τις μπηχτές σου στο άλλο ποστ,δεν θα κάτσω να σχολιάσω περαιτέρω τις απόψεις σου. Χρειάζονται και τύποι σαν εσένα για μία πιο σφαιρική άποψη σε ένα φορουμ, να σαι καλά λοιπον.

ΥΓ. Vdsl 50αρα και 4κ συνδρομή στο netflix είναι συν 30 ευρώ το μήνα, πόσο που μπορώ να διαθέσω. Συν ότι έχουν αρχίσει να βρίσκονται 4κ torrents σιγά σιγα..

Δημοσ.

αστον να λεει, και εγω με vdsl τα βλεπω ολα απροβληματισμα, πηγα βεβαια στην αντιστοιχη της sony εγω που "διαβαζει" και HDR.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν καλορίζικη η τηλεόραση και καλές θεάσεις !

Σχετικά με τα μεγέθη τι έχω προσέξει.  Οι πωλητές τηλεοράσεων και κάποιοι άλλοι φωστήρες , στο θέμα διαστάσεων λένε διάφορες παπάτζες.Για μεγάλες τηλεοράσεις , θα σου πουν ότι πρέπει να τοποθετηθούν στην αίθουσα των κατόπτρων στις Βερσαλίες,κατά μήκος της αιθούσης , έτσι ώστε να βλέπεις σε απόσταση τουλάχιστον 37,5 μέτρων και σίγουρα όχι κάτω από 25,3 μέτρα ,ενώ ιδανική απόσταση θέασης θα είναι τα 52,375 μέτρα (χωρίς διόπτρα Χ9). Το 2005 έβλεπα σε προτζέκτορα , οθόνη 145 ίντσες , από απόσταση 4,5 μέτρα. Και ήταν ... καταπληκτικά!

Με τη δική μου ... λόξα πάντως, σε αυτα τα χρήματα ή θα πήγαινα -100ευρώ και θα έπαιρνα 70αρα Sharp

ή θα πήγαινα στα +500 ευρώ και θα έπαιρνα 75αρα Samsung σε απλή full hd ανάλυση.

Δημοσ.

να ταν η ζηλια ψωρα... θα χε κολλησει ολος ο κοσμος

Τα δυο χιλιαρικάκια έχω προτιμήσει να τα ρίξω σε 5820Κ-32gb ram -6gb gpu.

xaxaxaxa

65αρα θα έπαιρνα μόνο αν μου δίνανε δωρεάν 4Κ bluray ταινίες(τις γνήσιες των dvd με τα τρελά mbps).Το γιατί απαντιέται αν δεις τα promo βιντεάκια που προτείνω

Καλύτερα pc που φυσάει και δέρνει και 40αρα UHD τηλεόραση,παρά 65 αρα UHD τηλεόραση και

κονσερβοκούτι pc.

Εγώ και βλέπω UHD βίντεο και μπορώ να το επεξεργάζομαι ανετότατα.

Εσύ άραγε πόσο ανετότατα θα μπορεις να το επεξεργάζεσαι με το κονσερβοκούτι σου;

Οπότε με σταθερό το οικονομικό budget ποιος κάνεις ποιο σωστή διαχείρηση χρημάτων;

Εντάξει,αν έχεις μια μηχανή που κόβει ευρώ και μπορείς να αγοράσεις τα πάντα,τότε πάω πάσο!

και αν νομίζεις οτι οι 40αρες δεν κάνουν για UHD βίντεο,τότε έλα να σε βάλω στην κατάλληλη απόσταση θέασης και να μου πεις μετά αν μπορώ να δω ή όχι UHD βίντεο με την 40αρα.

Δεν ξέρω για τα δικα σας σαλόνια,αλλά το δικό μου το παραμετροποιώ όπως θέλω εγώ και όχι όπως μου το επέβαλλε η διακοσμήτρια.

Το δικό σου Pc δεν ξέρω τι είδους παραμέτρους πρέπει να το δώσεις για να μην "κρασάρει" όταν θα ρεντάρει UHD βίντεο

Υ.Γ.:ποιο καλό παιδάκι θα αντάλλασσε pc 2011-3,  5820Κ,32gb ram ,6gb gpu  με μια 65αρα UHD τηλεόραση;

Δημοσ.

Που να σε ρωταγαμε κιολας για το που θα εδινες εσυ 2000 ευρω και σε ποια περιπτωση θα επαιρνες εσυ 65αρα... τι κατεβατα θα μας εγραφες

Δημοσ.

Που να σε ρωταγαμε κιολας για το που θα εδινες εσυ 2000 ευρω και σε ποια περιπτωση θα επαιρνες εσυ 65αρα... τι κατεβατα θα μας εγραφες

Το σχολιο σου με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί εμμέσως πλην σαφώς μας είπες πως ούτε και εσύ θα
αντάλλασσες το 2011-3 με μια 65αρα.

Είδες τελικά που συμφωνούμε σε κάτι;

Υ.Γ.:Δωράκι από τον θείο,για να δεις πόσο μπροστά είναι ακόμη και οι βούλγαροι.

Δεκάδες βίντεοκλιπ σε UHD ήδη οι βούλγαροι ,ενώ οι δικοί μας κοιμούνται!!!!!!!!!!!

εμείς το μόνο που ξέρουμε είναι να κολλάμε στο λογότυπο ένα HD άσχετα αν το βιντεάκι είναι
upscaling από sd (καλή ώρα τηλεοπτικά κανάλια)
Δημοσ.

Δηλαδή εγω που βλεπω 140'' στα 3,8 μετρα με ανάλυση 1080 και εδωσα και 3000+€ για μια βλακεια πως τη λενε..... αα optoma, ειμαι μ@λ@κ@ς εεεεε???  

Χαχαχαχαχα  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D

Τελικα εχει και ψυχαγωγικο χαρακτήρα το Insomnia......   

Ευγε στους φιλους οπου size matters......

Δημοσ.

Δηλαδή εγω που βλεπω 140'' στα 3,8 μετρα με ανάλυση 1080 και εδωσα και 3000+€ για μια βλακεια πως τη λενε..... αα optoma, ειμαι μ@λ@κ@ς εεεεε???  

Χαχαχαχαχα  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D

Τελικα εχει και ψυχαγωγικο χαρακτήρα το Insomnia......   

Ευγε στους φιλους οπου size matters......

δηλαδή αν έχω 300" στα 3,8 μέτρα στα 720χ576 θα είμαι πιο έξυπνος;

χαχαχαχαχαχα.

κάποιοι εδω μέσα έχουν ταυτίσει την ποιότητα εικόνας με το μέγεθος προβολής.

Δηλαδή μεταξύ 8κ 95" και 1000" 1080 θα επιλέξω τα  1080;

χαχαχαχαχαχα

μάλλον τα μάτια κάποιων είναι τόσο αναίσθητα στην οξύτητα και στην ευκρίνεια της εικόνας
και το μόνο που αρεσκονται είναι στο μέγεθος.

Εμ φίλε μου αν τα μάτια σου δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την ευκρίνεια του 2160  λογικό είναι
να πας σε 1080 μεγάλων διαστάσεων.

Την βουλγάρα με το λινκ που έδωσα πριν στα 2160,που είπαμε οτι θα την δεις;
Στις 140' των 1080;

χαχαχαχαχαχα

Ευτυχώς το μηχανάκι σου που θα κάνει αυτόματο downscaling,αλλιώς θα είχες και ενδείξεις
τύπου "error"

xaxaxaxaxa

Το μηχανάκι σου όσο δεν υπήρχε το 2160 ήταν καλό,τώρα είναι για πέταμα.
Ξηλώσου να πάρεις άλλο στα 2160.

χαχαχαχαχαχα

Αυτά για μερικούς που δεν ξέρουν τι εστί τεχνολογία και μαρκετινγκ εταιρειών
Δημοσ.

Εχεις δίκιο. αυτοί που εβγαλαν τους προτζεκτορες μας έπιασαν όλους κοροιδα... Τσάμπα εντυπωσιαζομασταν απο την εξομοίωση του cinema στα σαλόνια μας.... Ειδικα απο το 2003 που βλεπαμε που 4Κ και 1080 καθε μερα.....  Να σαι καλα, 21 εκατοστα.... Το γελιο κανει καλο στην υγεια... Αυριο κομμένα τα ανέκδοτα στους συνεργάτες....Έχουμε εδω. Καλο σου βράδυ φίλε...η Θείε?

Λοιπόν Φιλε #Robie1983.

Πολυ καλη επιλογή, οπως στα έλεγα ουτε στο gaming ειχες να φοβηθείς καττι ουτε το μέγεθος ηταν κακο. 

Απλα να σε ξε αγχώσω σε μερικά θέματα,

Στις παλιές ταινίες απο 2008 και πριν ηταν της μοδας ενα εφε που λεγόταν film grain. Το οποιο ήταν ουσιαστικά απομίμηση του κόκκου που έβγαζαν τα αναλογικά μέσα (φιλμ). Αυτο με τα χρόνια που η ανάλυση και η ευκρίνεια υπερτερεί απο τα classic του cinema, σταμάτησε σταδιακά. Δεν φταιει η TV σε κατι Dont worry.

Αν θες να μειωθεί κάπως ενεργοποίησε ΜΟΝΟ για το USB την βελτίωση MPEG απο την αυτόματη στο μετριο η και υψηλό. Το Movie στο auto 1.

To ιδιο ισχύει και για την Nova που εχει κυρίως SD κανάλια. Εκει δωσε διαφορετικές ρυθμίσεις. Πρώτα επέλεξε το τρέχουσα πηγή, ωστε οτι πειράζεις να επηρεάσει μονο αυτο. Ευκρίνεια κατω απο 40, Δυναμική αντίθεση στο μέτριο, μαύρο στο σκούρο, Mpeg και βελτίωση ψηφιακού στο μετριο και Θερμοκρασία χρώματος στο ψυχρό.

Για να εχεις πιο σκούρο μαύρο στα letterbox ενεργοποίησε το movie auto 1 και βαλε τον οπίσθιο φωτισμό πιο χαμηλά. Αν θες περισσότερη φωτεινότητα παιξε με το gamma. Φωτεινότητα οχι παννω απα 40

δοκιμασε και μιλαμε.

Δημοσ.

Εχεις δίκιο. αυτοί που εβγαλαν τους προτζεκτορες μας έπιασαν όλους κοροιδα... Τσάμπα εντυπωσιαζομασταν απο την εξομοίωση του cinema στα σαλόνια μας.... Ειδικα απο το 2003 που βλεπαμε που 4Κ και 1080 καθε μερα.....  Να σαι καλα, 21 εκατοστα.... Το γελιο κανει καλο στην υγεια... Αυριο κομμένα τα ανέκδοτα στους συνεργάτες....Έχουμε εδω. Καλο σου βράδυ φίλε...η Θείε?

Λοιπόν Φιλε #Robie1983.

Πολυ καλη επιλογή, οπως στα έλεγα ουτε στο gaming ειχες να φοβηθείς καττι ουτε το μέγεθος ηταν κακο. 

Απλα να σε ξε αγχώσω σε μερικά θέματα,

Στις παλιές ταινίες απο 2008 και πριν ηταν της μοδας ενα εφε που λεγόταν film grain. Το οποιο ήταν ουσιαστικά απομίμηση του κόκκου που έβγαζαν τα αναλογικά μέσα (φιλμ). Αυτο με τα χρόνια που η ανάλυση και η ευκρίνεια υπερτερεί απο τα classic του cinema, σταμάτησε σταδιακά. Δεν φταιει η TV σε κατι Dont worry.

Αν θες να μειωθεί κάπως ενεργοποίησε ΜΟΝΟ για το USB την βελτίωση MPEG απο την αυτόματη στο μετριο η και υψηλό. Το Movie στο auto 1.

To ιδιο ισχύει και για την Nova που εχει κυρίως SD κανάλια. Εκει δωσε διαφορετικές ρυθμίσεις. Πρώτα επέλεξε το τρέχουσα πηγή, ωστε οτι πειράζεις να επηρεάσει μονο αυτο. Ευκρίνεια κατω απο 40, Δυναμική αντίθεση στο μέτριο, μαύρο στο σκούρο, Mpeg και βελτίωση ψηφιακού στο μετριο και Θερμοκρασία χρώματος στο ψυχρό.

Για να εχεις πιο σκούρο μαύρο στα letterbox ενεργοποίησε το movie auto 1 και βαλε τον οπίσθιο φωτισμό πιο χαμηλά. Αν θες περισσότερη φωτεινότητα παιξε με το gamma. Φωτεινότητα οχι παννω απα 40

δοκιμασε και μιλαμε.

χαχαχαχα

ούτε ελληνικά δεν έχεις μάθει να διαβάζεις.

Δεν έκανα κριτική για την τεχνολογία των projector αλλά για τον δικό σου τον 1080 που είναι για πέταμα
διότι δεν μπορείς να δεις το 2160 και οτι πρέπει να τα ξανασκάσεις χοντρά για να ξαναμπείς στο
παιχνίδι της οπτικοακουστικής εμπειρίας.

Ευτυχώς πάντως που τα μάτια σου δεν έχουν πρόβλημα και με το χρώμα γιατί προτζέκτορ ασπρόμαυροι
δεν νομίζω να κυκλοφορούν.

έχω την εντύπωση πως αν ξανασυναντηθούμε σε 5 χρόνια εσύ θα υποστηρίζεις τον 2160 προτζέκτορα και εγώ την 4320 τηλεόραση

Τελικά μια ζωή πίσω θα βρίσκεσαι;

χαχαχαχαχαχα

Άλλος ένας αρχαιολογος της τεχνολογίας

Ειλικρινά φίλε μου,με έκανες και γέλασα μέχρι δακρύων.

Σε ευχαριστω! Καληνυχτα!

Υ.Γ.:Στο χωριό μου έχω πολύ καλές ρεματιές.Όταν αποφασίσεις να συγχρονιστείς με το 2016 για να δεις
και εσύ 2160,πάρε με τηλέφωνο.Μια απόφαση είναι.Το σφουρλίζουμε στο ρέμα το μηχανάκι σου και αγοράζουμε ένα στα 2160 για να αποκτήσουν ξανά αίγλη οι 140"
Δημοσ.

Πραγματικά στην αρχή νόμιζα οτι είσαι τρολ. Άλλα μάλλον τα πιστεύεις όσα λες.

Αν θες λοιπόν σωστή ωραία και όμορφη συζήτηση, χωρις εξυπναδες....Δεν έχω θέμα, ένα τελευταίο να σου πω με μορφή παρομοίωσης που σου αρέσουν κιόλας (με την Ferrari).

Η ποιότητα με την ποσότητα είναι δυο άκρες. Αν όμως ισορροπήσουν μεταξύ τους τότε το αποτέλεσμα ειναι και εντυπωσιακό και χορταστικό παράλληλα.

Πχ, Πάω μια μέρα σε ένα κάλο εστιατόριο του Μποτρινι. και μου φτιάχνει ενα εξαιρετικό Λιγκουινι. Απο τα καλύτερα που θα εχω φάει, άλλα η ποσότητα που μου φέρνει ειναι 3 πιρουνιές!!! Θα το φάω, θα εντυπωσιαστώ, μπορεί να πάθει όντως οργασμό ο ουρανίσκος μου άλλα το αποτέλεσμα θα είναι ενα δυστυχώς...... Μετα από 45 λεπτά, αντε μια ώρα, πάλι θα πεινάω..

Προτιμώ να φάω μισό ταψί παστίτσιο πολίτικο, η μια σταβλισια μπριζόλα απο τα Καλύβια, τα οποία φαγητά μπορει να μην ειναι εξαιρετικα σαν το Λικουινι του Μποτρινι άλλα είναι γευστικά μια χαρά για τους περισσοτερους και στο τέλος της ημέρας θα ειμαι και χορτάτος (η σκασμένος)..

Κατάλαβες την διάφορα? Απο το Λιγκουινι σε πήγα σε παστίτσιο και μπριζολα, δεν σε πηγα σε νερόβραστο πατσά......

Το 1080 μια χαρά ανάλυση ειναι. Πάνω από δυο εκατομμύρια εικονοστοιχεια. Μπορεί να μην ειναι σαν τα 4Κ που βλέπουμε στα μαγαζιά αλλά μια χαρά αποδεκτή ευκρίνεια δίνει. Ταινίες βλέπουμε και μας ενδιαφέρει και το περιεχόμενο τους, δεν κατασκευαζουμε γραφικά, ουτε ψηφιακό μοντάζ κάνουμε.

Όταν θα βγει φθηνότερος 4Κ θα τον πουλήσω και θα πάρω αλλο. Όπως και κάνω τοσα χρονια. Καθε 8 μήνες αλλαζω ενισχυτή, θα κολλήσω στο προβολι, ηδη αυτος ειναι ο τεταρτος....

ΥΓ. Το εστιατόριο του Μποτρινι, μια χαρά μερίδες κάνει. Απλα χρησιμοποιησα ενα παράδειγμα τυχαία. 

Για τους υπολοίπους ελπίζω να ήμουν ψυχαγωγικός....... :-D  :-D

Δημοσ.

Πραγματικά στην αρχή νόμιζα οτι είσαι τρολ. Άλλα μάλλον τα πιστεύεις όσα λες.

Αν θες λοιπόν σωστή ωραία και όμορφη συζήτηση, χωρις εξυπναδες....Δεν έχω θέμα, ένα τελευταίο να σου πω με μορφή παρομοίωσης που σου αρέσουν κιόλας (με την Ferrari).

Η ποιότητα με την ποσότητα είναι δυο άκρες. Αν όμως ισορροπήσουν μεταξύ τους τότε το αποτέλεσμα ειναι και εντυπωσιακό και χορταστικό παράλληλα.

Πχ, Πάω μια μέρα σε ένα κάλο εστιατόριο του Μποτρινι. και μου φτιάχνει ενα εξαιρετικό Λιγκουινι. Απο τα καλύτερα που θα εχω φάει, άλλα η ποσότητα που μου φέρνει ειναι 3 πιρουνιές!!! Θα το φάω, θα εντυπωσιαστώ, μπορεί να πάθει όντως οργασμό ο ουρανίσκος μου άλλα το αποτέλεσμα θα είναι ενα δυστυχώς...... Μετα από 45 λεπτά, αντε μια ώρα, πάλι θα πεινάω..

Προτιμώ να φάω μισό ταψί παστίτσιο πολίτικο, η μια σταβλισια μπριζόλα απο τα Καλύβια, τα οποία φαγητά μπορει να μην ειναι εξαιρετικα σαν το Λικουινι του Μποτρινι άλλα είναι γευστικά μια χαρά για τους περισσοτερους και στο τέλος της ημέρας θα ειμαι και χορτάτος (η σκασμένος)..

Κατάλαβες την διάφορα? Απο το Λιγκουινι σε πήγα σε παστίτσιο και μπριζολα, δεν σε πηγα σε νερόβραστο πατσά......

Το 1080 μια χαρά ανάλυση ειναι. Πάνω από δυο εκατομμύρια εικονοστοιχεια. Μπορεί να μην ειναι σαν τα 4Κ που βλέπουμε στα μαγαζιά αλλά μια χαρά αποδεκτή ευκρίνεια δίνει. Ταινίες βλέπουμε και μας ενδιαφέρει και το περιεχόμενο τους, δεν κατασκευαζουμε γραφικά, ουτε ψηφιακό μοντάζ κάνουμε.

Όταν θα βγει φθηνότερος 4Κ θα τον πουλήσω και θα πάρω αλλο. Όπως και κάνω τοσα χρονια. Καθε 8 μήνες αλλαζω ενισχυτή, θα κολλήσω στο προβολι, ηδη αυτος ειναι ο τεταρτος....

ΥΓ. Το εστιατόριο του Μποτρινι, μια χαρά μερίδες κάνει. Απλα χρησιμοποιησα ενα παράδειγμα τυχαία. 

Για τους υπολοίπους ελπίζω να ήμουν ψυχαγωγικός....... :-D  :-D

Ξέρεις ποια είναι η διαφορά μας;

Εσύ βλέπεις την τεχνολογία ως καταναλωτής και εγώ ως "κατασκευαστής"

Ο κατασκευαστής είναι λάτρης της hi-end υλοποίησης ενώ ο καταναλωτής λάτρης των
καταναλωτικών μοντέλων.

Αν το 2017 π.χ. αρχιζαν να κυκλοφορούν βίντεο και τηλεοράσεις σε 8Κ ανάλυση σε πολύ προσιτή τιμή
τότε θα σου έλεγα και το 4Κ είναι για πέταμα.

Κατάλαβες τώρα γιατί μου αρέσει και η πρωτοπορία;

Κατασκευαστής=hi-end=πρωτοπορία
καταναλωτής=καταναλωτικά μοντέλα=τεχνολογική βραδυπορία

Το 1080 το έμαθε ο κοσμάκης από το 2010 και μετά.Εγώ το ήξερα από το 2005.
Δηλαδή ο καταναλωτής το γνώρισε το 2010 ενώ ο κατασκευαστής το 2005

Να σου πω και το κερασάκι στην τούρτα;

Μπορείς να μου βρείς modulator στα 2160p με hdmi είσοδο και σε προσιτή τιμή για να σηκώσω
στα UHF, UHD σήμα;

Να στήσω δικό μου πειραματικο τηλεοπτικό κανάλι,με δικά μου γραφικά;
Να είμαι ο πρωτος εντός και εκτός εισαγωγικών πανελλαδικά που θα σηκώσει UHD σήμα στα UHF;

Δεν μας ενδιαφέρει η γεωγραφική κάλυψη,ας είναι και ένα τετράγωνο.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το hi-end,η πρωτοπορία δηλαδή.

Κατάλαβες λοιπόν πως λειτουργεί ένα τεχνολογικό μυαλό;

Δεν ρίχνουμε χιλιαδες ευρώ για να καταναλώνουμε καταναλωτικά πρότυπα,
αλλα για να είμαστε πάντοτε στην τεχνολογική κορυφή.

Υ.Γ.:Για τα γραφικά του καναλιού μην νοιάζεσαι.Για κάτι τέτοιες καταστάσεις
έχει αγοραστεί το 2011-3 και έχει εγκατασταθεί το after effects.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...