Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα με την πολιτικη των μπατε σκυλοι αλεστε και αλεστικα μην δινετε δεν εχει κανεις ιδεα ποιος εχει εισελθει στην χωρα..και εν τω μεταξυ οι ροες συνεχιζονται σε απιστευτο βαθμο παρα την συμφωνια. Αυτο δεν ειναι μια βομβα για την κοινωνια μας?

Μεγατονων.

Έλα ρε, είμαστε Ευρωπαϊκή χώρα? :P

Ετσι λεμε.

Επισκέπτης
Δημοσ.

ποιο προσφυγικο; εγω απο αμεσες πηγες που ασχολουνται με το προβλημα, γνωριζω οτι οι συριοι προσφυγες ειναι μικρο ποσοστο, οι περισσοτεροι ειναι λαθρομεταναστες απο αλλες μουσουλμανικες χωρες που δεν εχουν σχεση με πολεμο.

Μπορείς να μου πεις απο που το έμαθες αυτο? Πηγη? Γιατί τυχαίνει να είμαι μελος οργανισμών που προσφέρουν εθελοντική βοήθεια και κατι τετοιο δεν ειδε κανείς. Μην ακούτε τα οσα λενε τα ΜΜΕ και τον τρομο και την απελπισία που περάνε συνεχώς. Το πρόβλημα θα λυθεί ΟΤΑΝ ανοίξουν τα σύνορα και ΟΤΑΝ σταματήσει ο πόλεμος.   Αλλά γιατι να γίνει αυτο όταν η διακίνηση προσφέρει κέρδη που μέχρι σήμερα φτάνουν τα 6 δις ευρώ.?  

Δημοσ.

Μπορείς να μου πεις απο που το έμαθες αυτο? Πηγη? Γιατί τυχαίνει να είμαι μελος οργανισμών που προσφέρουν εθελοντική βοήθεια και κατι τετοιο δεν ειδε κανείς. Μην ακούτε τα οσα λενε τα ΜΜΕ και τον τρομο και την απελπισία που περάνε συνεχώς. Το πρόβλημα θα λυθεί ΟΤΑΝ ανοίξουν τα σύνορα και ΟΤΑΝ σταματήσει ο πόλεμος. Αλλά γιατι να γίνει αυτο όταν η διακίνηση προσφέρει κέρδη που μέχρι σήμερα φτάνουν τα 6 δις ευρώ.?

ροες υπάρχουν εδώ και πάνω από δέκα χρόνια και μάλιστα πολύ μεγάλες.

Απλά εδώ και ένα χρόνο και κάτι άνοιξαν τα σύνορα εντελώς και άλλαξε η πολιτική σε υποδοχής προσφύγων, ακριτα. Γιαυτό και γίνεται της πουτανας.

Έχει διαφορά αν είναι συροι ή όχι;;

Ένας Σύρος δλδ που μένει ρακκα τα τελευταία 5-6 χρόνια, είναι καλός;

Ας μη γελιομαστε..

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό συμβαίνει και θα συμβαίνει μαζικοτερα όσο σκάνε βόμβες δεξιά κι αριστερά, απλά οι διαδικασίες παρακολούθησης απαιτούν και δικαστικους λειτουργούς.

Δεν είμαστε κ ούτε μιλάμε για σοβιετικη Ένωση, ανατολική Γερμανία, κίνα και λοιπους σοσιαλιστικους - κομουνιστικους παράδεισους .

Διατύπωσα 3 ενστάσεις:

1. Είναι επιτρεπτό αυτό το πράγμα σε μια δημοκρατική κοινωνία;

2. Πώς είναι ποτέ δυνατόν να πραγματοποιηθεί πρακτικά;

3. Ακόμα κι αν πραγματοποιηθεί, τι με εμποδίζει να πάρω ένα κινητό που δεν ξέρεις ότι ανήκει σε μένα;

Εσύ απάντησες μόνο στο #1, και βασικά η απάντησή σου ήταν "ναι εμένα δε με πειράζει". Θα με συγχωρήσεις αν all things considered τη θεωρήσω ανεπαρκή (hint: Apple vs FBI, δεν είναι να πεις ότι χρειάζεται να ψάξεις και πολύ), μήπως μπορείς να συμπληρώσεις;

Δημοσ.

Ναι γεννημενοι ολοι 1/1 και ολοι Μωχαμεντ.. Η αγνοια κινδυνου ειναι αυτη που σκοτωνει και οχι ο ιδιος ο κινδυνος.

Δημοσ.

Διάβασα τον προβληματισμό σου και ρώτησα πώς πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερα να γίνονται τα πράγματα. Από πού προκύπτει ότι "απαγορεύεται" οτιδήποτε; Μη το παίζεις θιγμένος, δε σε έθιξε κανείς.

Είναι νομίζω γνωστό σε όλο τον κόσμο πως δεν γίνεται ποτέ να αποδείξεις κάτι αρνητικό. Δε βλέπω πώς θα μπορούσε να είναι κανείς ποτέ σίγουρος ότι εγώ δεν είμαι μέλος του ISIS εκτός κι αν έχει στα χέρια του πρωτότυπη λίστα όλων των μελών μαζί με φωτογραφίες. Άρα μη πραγματοποιήσιμο.

Επίσης αυτό που προτείνεις έχει και μια σειρά από άλλα προβλήματα τα οποία κατά τη γνώμη μου το καθιστούν μη πραγματοποιήσιμο, όπως:

- Είναι παράνομο και ανήθικο να διώχνεις έναν υποτιθέμενο πρόσφυγα επειδή δεν έχει ταυτότητα.

- Τι είδους ταυτότητα είναι αυτή που θα ήταν αρκετή για ταυτοποίηση; Πχ στη Συρία που γίνεται το έλα να δεις ποιά/ποιές θα ήταν οι αρχές που θεωρείς αρμόδιες;

- Τις όποιες αρμόδιες αρχές τις εμπιστευόμαστε τυφλά (στην οποία περίπτωση το τι σημαίνει "απόδειξη ταυτότητας" που λες εσύ το αποφασίζει άλλος που δεν είναι καν Έλληνας πολίτης); Αν όχι, τότε πάλι ξαναγυρνάμε στο ίδιο πρόβλημα: πώς ορίζεις την "απόδειξη";

κλπ.

Αυτό καταπατάει κάθε ιδέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολύ πιθανό να είναι (και καλά κάνει να είναι) αντισυνταγματικό. Αλλά εκτός από αυτά, έχει κι άλλα προβλήματα όπως:

- Να παρακολουθούνται όλοι ανεξαιρέτως επειδή "είναι εν δυνάμει επικίνδυνοι"; Πώς θα σου ακουγόταν να πει κάποιος "από αύριο παρακολουθούμε όλα τα μέλη του (τάδε κόμματος) ώστε να αποφευχθεί τυχόν (τάδε δραστηριότητα) την οποία συνδέουμε εμείς οι ανήσυχοι με το κόμμα αυτό";

- Πώς ακριβώς θα ελέγχονται 1 εκατομμύριο άτομα;

- Ξέρεις υποθέτω ότι οι τρομοκράτες δεν κανονίζουν τις λεπτομέρειες βομβιστικών επιθέσεων από κινητά τα οποία είναι στο όνομά τους. Ακόμα κι αν εφαρμοζόταν αυτό το πλάνο, τι θα με εμπόδιζε να πάρω ένα κινητό από το δρόμο να κάνω τη δουλειά μου μ' αυτό;

Πρώτον 1/100Κ τρομοκράτης δεν έχει καμία σχέση με 1/100Κ βόμβα σε μετρό της Αθήνας, νομίζω είναι προφανές από το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει βόμβα σε μετρό της Αθήνας. Άλλο η βούρτσα κι άλλο το πορτοκάλι.

Δεύτερον δεν είπα να την αγνοήσεις, ακριβώς το αντίθετο: ρώτησα ποιός είναι κατά την άποψή σου ένας σωστός τρόπος αντιμετώπισης. "Όπως προτείνω"; Πού ακριβώς το προτείνω αυτό;

Να προσέχουμε λίγο για να είμαστε στην ίδια συζήτηση αν γίνεται.

Σεβαστά τα όσα αναφέρεις και απολύτως κατανοητά και βάσιμα. Από την άλλη όμως δεν βλέπω να γίνεται κάτι προς την κατεύθυνση του ελέγχου. Διαπιστώνεις εσύ να συμβαίνει κάτι τέτοιο? Αν ναι ποιές ενέργειες γίνονται προς αυτήν την κατεύθυνση που εγώ δεν βλέπω? Είτε σε θέτική είτε σε αρνητική περίπτωση όμως, τι πιστεύεις ότι θα έπρεπε να γίνει ώστε να προληφθούν στο μέτρο του δυνατού αυτά τα φαινόμενα αλλά και να γνωρίζουμε ποιός είναι αυτός που εισέρχεται;

Υ.Γ. καταλαβαίνεις ότι ο διάλογος δεν είναι άμεσος, οπότε πολύ εύκολο είναι το να διαστρευλωθούν τα λεγόμενα κάποιου (όπως έκανα και εγώ στα δικά σου). Δεν μιλάω για επί τούτου διαστρέβλωση, αλλά π.χ. ρωτώντας το τί πιστεύω ότι πρέπει να γίνει, αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρείς (-προτείνεις) το ότι αυτό που συμβαίνει τώρα δεν χρήζει αλλαγών και βελτιώσεων. Δεν το λες ρητάς, αλλά δεν το απορρίπτεις και με σαφήνεια.

Δημοσ.

Διατύπωσα 3 ενστάσεις:

1. Είναι επιτρεπτό αυτό το πράγμα σε μια δημοκρατική κοινωνία; θα το κάνουν οι συνθήκες να απαιτήσει η ίδια ή να το ανέβει.

2. Πώς είναι ποτέ δυνατόν να πραγματοποιηθεί πρακτικά; με αυτοματοματοποιημενα συστήματα αυτόματης καταγραφής λέξεων κλειδιών, σε συνδυασμό με τη δράση μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες θα εμπλουτίζουν τις βάσεις γνώσης.

3. Ακόμα κι αν πραγματοποιηθεί, τι με εμποδίζει να πάρω ένα κινητό που δεν ξέρεις ότι ανήκει σε μένα; δεν έχει σημασία η συσκευή αλλά τι φεύγει από αυτή, η συχνότητα και η γαιοδεσια.

Εσύ απάντησες μόνο στο #1, και βασικά η απάντησή σου ήταν "ναι εμένα δε με πειράζει". Θα με συγχωρήσεις αν all things considered τη θεωρήσω ανεπαρκή (hint: Apple vs FBI, δεν είναι να πεις ότι χρειάζεται να ψάξεις και πολύ), μήπως μπορείς να συμπληρώσεις;

Προσωπικά είμαι απόλυτα κυνικος σε τέτοια θέματα και θεωρώ θετικά τα οποία επιχειρήματα και ερωτήματα σαν αυτά που θέτεις, πλην όμως γκυκαναλατα και χαζοχαρουμενα.

Σε παλιότερο θέμα με το χτύπημα στη Γαλλία πχ, θεωρούσα δεδομένο το κλείσιμο συνόρων και το πως θα συμπεριφερθουν οι Ευρωπαίοι

Θα απαντήσω λίγο ότι να ναι γιατί είμαι από κινητό.
Δημοσ.

Κονσπίρασι θίορι μάτς?

γενικώς και εγώ δεν είμαι των θεωριών συνομωσίας αλλά μερικά παραδείγματα με έχουν κάνει να αναθεωρήσω μερικα πράγματα. γενικώς ούτε αποδέχομαι αλλά ουτε και απορρίπτω. 

δύο προσφατα παραδείγματα τα οποία έγιναν σε τέτοιες χρονικές στιγμές που γενικώς λες πως «άντε μία στο εκατομμύριο να είναι προβοκάτσια». 

1) όταν η Ρωσία άρχισε να διαδίδει φήμες προς όλους πως η Τουρκ εξασφαλίζει όπλα στην ISIS και γενικώς υποστηρίζει την ISIS. λίγο καιρό αργότερα ανακοινώνεται τρομοκρατική επίθεση σε αυτήν τη χώρα και φυσικά στοχοποιείται η ISIS. 

2) οι Τούρκοι κατηγορούν τους κούρδους πως είναι τρομοκράτες και όχι απελευθερωτές και όταν βομβάρδιζε θέσεις κούρδων δέχτηκε «πυρά» αντιδράσεων από όλους ακόμη και από τους παραδοσιακά συμμάχους τους Η.Π.Α. σχεδόν μετά από δύο κιόλας μέρες ανακοινώθηκε νέα επίθεση και φυσικά υπεύθυνοι ήταν οι κούρδοι.

Δεν αμφιβάλλώ πως δεν είναι αλήθεια όλα αυτά που παρουσιάζονται κατά καιρούς από τα Μ.Μ.Ε. αλλά μερικά παραδείγματα σε ωθούν στο να αρχίσει κανείς τις αμφιβολίες.

3) τώρα για την Ευρώπη γενικώς δεν πιστεύω πως ασκούν πρακτικές Η.Π.Α. στους πολίτες τους, αλλά σε καιρούς που υπάρχει πλέον μεταφορά πληθυσμού προς την ευρώπη από άλλες χώρες και γενικώς υπάρχει σύγχυση στο αν θε πρέπει να ανοιχτούν ή όχι τα σύνορα , έρχεται αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα να δικαιώσει και να σταματήσει με πάσα βεβαιότητα η ροή προς αυτές τις χώρες. επομένως δια παντός κλειστά τα σύνορα και δεν υπάρχει καμία σκέψη για άρση.

Το ξέρω πως είναι λίγο ακραία σα σενάρια αλλά πλέον δε μπορώ να τα απορρίψω πλήρως.

• Like 1
Δημοσ.

γενικώς και εγώ δεν είμαι των θεωριών συνομωσίας αλλά μερικά παραδείγματα με έχουν κάνει να αναθεωρήσω μερικα πράγματα. γενικώς ούτε αποδέχομαι αλλά ουτε και απορρίπτω.

δύο προσφατα παραδείγματα τα οποία έγιναν σε τέτοιες χρονικές στιγμές που γενικώς λες πως «άντε μία στο εκατομμύριο να είναι προβοκάτσια».

1) όταν η Ρωσία άρχισε να διαδίδει φήμες προς όλους πως η Τουρκ εξασφαλίζει όπλα στην ISIS και γενικώς υποστηρίζει την ISIS. λίγο καιρό αργότερα ανακοινώνεται τρομοκρατική επίθεση σε αυτήν τη χώρα και φυσικά στοχοποιείται η ISIS.

Όλοι γνωρίζουν και γνώριζαν τι συνέβαινε,όπως και με τις τουρκικές παραβιάσεις. απλά η Ρωσία έκανε ένα επικοινωνιακο μπλιτζκριγκ, έχει μεγάλη πείρα σε αυτά, λόγω σοβιετικης ένωσης.

2) οι Τούρκοι κατηγορούν τους κούρδους πως είναι τρομοκράτες και όχι απελευθερωτές και όταν βομβάρδιζε θέσεις κούρδων δέχτηκε «πυρά» αντιδράσεων από όλους ακόμη και από τους παραδοσιακά συμμάχους τους Η.Π.Α. σχεδόν μετά από δύο κιόλας μέρες ανακοινώθηκε νέα επίθεση και φυσικά υπεύθυνοι ήταν οι κούρδοι.

Δεν αμφιβάλλώ πως δεν είναι αλήθεια όλα αυτά που παρουσιάζονται κατά καιρούς από τα Μ.Μ.Ε. αλλά μερικά παραδείγματα σε ωθούν στο να αρχίσει κανείς τις αμφιβολίες.

Για εσένα ο κουρδος είναι μαχητης της ελευθερίας, για τον Τούρκο τρομοκράτης και αποσχιστης, τόσο απλά.

3) τώρα για την Ευρώπη γενικώς δεν πιστεύω πως ασκούν πρακτικές Η.Π.Α. στους πολίτες τους, αλλά σε καιρούς που υπάρχει πλέον μεταφορά πληθυσμού προς την ευρώπη από άλλες χώρες και γενικώς υπάρχει σύγχυση στο αν θε πρέπει να ανοιχτούν ή όχι τα σύνορα , έρχεται αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα να δικαιώσει και να σταματήσει με πάσα βεβαιότητα η ροή προς αυτές τις χώρες. επομένως δια παντός κλειστά τα σύνορα και δεν υπάρχει καμία σκέψη για άρση.

Είχαν προηγηθεί η Μαδρίτη, το Λονδίνο, το Παρίσι.

Το ξέρω πως είναι λίγο ακραία σα σενάρια αλλά πλέον δε μπορώ να τα απορρίψω πλήρως.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να μου πεις απο που το έμαθες αυτο? Πηγη? Γιατί τυχαίνει να είμαι μελος οργανισμών που προσφέρουν εθελοντική βοήθεια και κατι τετοιο δεν ειδε κανείς. Μην ακούτε τα οσα λενε τα ΜΜΕ και τον τρομο και την απελπισία που περάνε συνεχώς. Το πρόβλημα θα λυθεί ΟΤΑΝ ανοίξουν τα σύνορα και ΟΤΑΝ σταματήσει ο πόλεμος.   Αλλά γιατι να γίνει αυτο όταν η διακίνηση προσφέρει κέρδη που μέχρι σήμερα φτάνουν τα 6 δις ευρώ.?  

μου άρεσε αυτό για τα κέρδη. μπορείς να μου πεις πως λειτουργεί αυτό το κόλπο με τα κέρδη. εννοείς κέρδη για τους δουλέμπορούς ή για τα κράτη από τα οποία προέρχονται οι δουλέμποροι. είναι ο ίδιος μηχανισμός με την εμπορία γυναικών από βαλκάνια σε ενδοευρώπη; 

στο μόνο που δε θα συμφωνήσω είναι για τα ΜΜΕ. πουθενά σε κανένα κανάλι μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει τον όρο λαθρομετανάστης , μόνο πρόσφυγες ακούω. γενικώς δεν έχω παρατήρήσει αυτό που λες. τα κανάλια προσπαθούν να δημιουργούν συμπόνια και συμπάθεια προς τους δύστυχους αυτούς ανθρώπους και όχι αποστρέφεια και φοβία. μπορεί βέβαια να μου διαφεύγουν πολλές πηγες που εσύ ως μέλος έχεις καλλίτερη πρόσβαση και πληροφόρηση.

ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Like 1
Δημοσ.

μου άρεσε αυτό για τα κέρδη. μπορείς να μου πεις πως λειτουργεί αυτό το κόλπο με τα κέρδη. εννοείς κέρδη για τους δουλέμπορούς ή για τα κράτη από τα οποία προέρχονται οι δουλέμποροι. είναι ο ίδιος μηχανισμός με την εμπορία γυναικών από βαλκάνια σε ενδοευρώπη;

στο μόνο που δε θα συμφωνήσω είναι για τα ΜΜΕ. πουθενά σε κανένα κανάλι μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει τον όρο λαθρομετανάστης , μόνο πρόσφυγες ακούω. γενικώς δεν έχω παρατήρήσει αυτό που λες. τα κανάλια προσπαθούν να δημιουργούν συμπόνια και συμπάθεια προς τους δύστυχους αυτούς ανθρώπους και όχι αποστρέφεια και φοβία. μπορεί βέβαια να μου διαφεύγουν πολλές πηγες που εσύ ως μέλος έχεις καλλίτερη πρόσβαση και πληροφόρηση.

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Να πω λίγα που γνωρίζω εγώ και φυσικά θα μας ενημερώσει και ο άνθρωπος περαιτέρω.

Η Τουρκία αυτή τη στιγμή, τρέχει μια μπιζνα άνω των 20δις μέσω των κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών, χρυσού από την Περσία και άλλες χώρες, ναρκωτικών(Αφγανιστάν μέσω Περσίας), ορυκτών καυσίμων (μέσω Ιράκ, Περσίας, Συρίας - χαλιφατου).

Το κράτος ως κράτος δεν βγάζει άμεσα αλλά όλοι οι εμπλεκομενοι. Βλέπε οικογένεια Ερντογάν που έχει γίνει παμπλουτη και πολλοί πολλοί άλλοι, αυτό που λέμε τουρκικό κατεστημένο.

Βέβαια μαζί με αυτούς και πολλοί ξένοι, όπως διπλωματες ξένων χωρών.

• Like 2
Δημοσ.

Όλοι γνωρίζουν και γνώριζαν τι συνέβαινε,όπως και με τις τουρκικές παραβιάσεις. απλά η Ρωσία έκανε ένα επικοινωνιακο μπλιτζκριγκ, έχει μεγάλη πείρα σε αυτά, λόγω σοβιετικης ένωσης.

Για εσένα ο κουρδος είναι μαχητης της ελευθερίας, για τον Τούρκο τρομοκράτης και αποσχιστης, τόσο απλά.

Είχαν προηγηθεί η Μαδρίτη, το Λονδίνο, το Παρίσι.

να σε ρωτήσω κάτι ως άσχετος που είμαι. θυμάμαι γενικώς κάποτε τον ετσεβιτ να χαρακτηρίζει ως τρομοκράτες του Έλληνες αγωνιστές και να χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως πρώην Τουρκική επάρχία. Ξεχνάει πως σε αυτά τα μέρη υπήρχαν ελληνικές αποικιές πολύ πριν φτάσουν αυτοί.

λογικώς για τον όρο τρομοκράτης δεν πρέπει να υπάρχουν κάποια κοινώς αποδεκτά κριτήρια με τα οποία να χαρακτηρίζεται έτσι κάποιος; τελευταίο «εκτός θέματος» και σε ευχαριστώ που ασχολείσαι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...