Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ξανακάνω αίτηση σε διαφορετική διεύθυνση δηλαδή 150μ. πιο δίπλα;

Και μετά αφού μου το φέρουν στο κουτί του γείτονα, το συνδέω με καλώδιο pet και το πάω σε μένα;

Δημοσ.

Πες τους να στο φέρουν μέχρι τον τελευταίο στύλο αν γίνεται. Όπου πιο κοντά σου μπορούν τέλος πάντων. Μετά θα βρεις εσύ άκρη να το πας σπίτι σου.

Απο αυτούς θες απλά να σου φέρουν κοντά σου ένα ζεύγος, όχι στύλους, αυτό πες τους και δες τι θα σου πούνε.

Δημοσ.

Τι να σου πω, ιδέα δεν έχω... Ρώτα τους, δεν έχεις κάτι να χάσεις.

Ρώτα μια τον poulinos αν ξέρει μιας και μπλέκεται με τον ΟΤΕ, μπορεί να είναι μέσα.

Δημοσ.

Τα δέντρα δεν είναι τίποτα (δέντρα, όχι δάσος :P), το WiFi περνάει. Ανέβασε μια φωτογραφία να δούμε για τι εμπόδια μιλάμε.

Βέβαια σε τέτοια απόσταση πρέπει να βάλει και ο άλλος κεραία σωστή, όχι μόνο εσύ.

Δημοσ.

Ο poulinos ποιος είναι;

Το καλύτερο είναι να μπορούσα να το μετέφερα ενσύρματα για να είχα πιο σταθερή σύνδεση.

Στο παλιό σπίτι έπαιρνα από τον πατέρα μου στα 20μ. και το repeater συνέχεια κολλούσε.

Μου είχε σπάσει τα νεύρα.

Δημοσ.

Poulinos είναι χρήστης του forum, αν χτυπήσεις αναζήτηση θα τον βρεις. Νομίζω έχει σχέσεις με ΟΤΕ άρα μπορεί κάτι να έχει πάρει το αυτί του. Βέβαια τώρα είναι πρωί άρα πάρε καλύτερα τηλέφωνο στον ΟΤΕ να δεις αν γίνεται.

Δεν είναι ασταθής η ασύρματη σύνδεση, αν κάνεις σωστή εγκατάσταση όλα είναι κομπλέ.

Τα repeater άστα, είναι πονεμένη ιστορία, εδώ όμως λέμε για link και όχι για επανεκπομπή, άλλο πράγμα δηλαδή.

Δημοσ.

linκ?

Δηλαδή με 2 τέτοια http://www.e-shop.gr/tp-link-cpe210-24ghz-300mbps-9dbi-outdoor-cpe-p-PER.612746 θα κάνω δουλειά;

Επίσης σε απόσταση 20μ. υπάρχει ένας άλλος γείτονας που θέλει εν συνεχεία να πάρει από εμένα.

Σε αυτόν πως θα δώσω; Με repeater θα παίξει ή θα έχω πάλι κολλήματα;

Δημοσ.

Λίνκ, σύνδεση κεραία με κεραία δηλαδή και απο εκεί παίρνεις πάλι ethernet.

Καλύτερα πάρε 2 της ubiquity, loco m2 πχ αν θες μόνο ένα λινκ.

Αυτός στα 20 μέτρα έχει οπτική με εσένα και τον άλλον;

Δημοσ.

Στα 20μ ναι τον βλέπω από την ταράτσα μου ξεκάθαρα. Έχει στέγη ο δίπλα μου, θα ανέβω επάνω να ρίξω μια ματιά από τον 2ο όροφό του αν βλέπει την ταράτσα του φίλου μου.

Δημοσ.

Αν δεν θέλεις να πληρώσεις το ποσό για να έρθει το χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ με κολόνες μέχρι εσένα, καλύτερη λύση θεωρώ, αφού μπορείς, να περάσεις εξωτερικό τηλεφωνικό καλώδιο τύπου ΡΕΤ. Είναι πολύ ανθεκτικό και αντέχει σε ακραίες συνθήκες περιβάλλοντος.

Κάνεις λοιπόν αίτηση για εγκατάσταση στον χώρο του φίλου σου και απλά μετά το μεταφέρεις στο δικό σου σπίτι. Αν δηλώσεις στην αίτηση την δικιά σου διεύθυνση, ο ΟΤΕ δεν θα σε συνδέσει, εκτός κι αν πληρώσεις το αρχικό ποσό που ζητά.

Τώρα, για τον άλλο φίλο σου, περνάς ένα UTP εξωτερικών χώρων και θα του δώσεις ενσύρματη σύνδεση. Μην μπλέκεις με ασύρματες ζεύξεις και πληρώνεις τζάμπα, αν φυσικά υπάρχει δυνατότητα.

Υπόψιν ότι από τα 700€ που θα πληρώσεις για να σου φέρουν τηλεφωνική γραμμή στο σπίτι σου, κάποια στιγμή θα σου επιστραφεί ένα ποσό, όταν συνδεθούν μελλοντικά και άλλοι συνδρομητές από την τελευταία κολόνα. Επίσης αν και ο γείτονάς σου θέλει τηλεφωνική σύνδεση, τότε τα έξοδα επιμερίζονται. Ρώτα σχετικά τον ΟΤΕ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...