alhtakos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα. Μετακόμισα σε νέα περιοχή. Έκανα αίτηση στον ΟΤΕ και μου απάντησε ότι είμαι εκτός οργανωμένου δικτύου (δεν έχει κολώνες) και πρέπει να καταβάλω το ποσό των 700€ για να κάνει την επέκταση και να με συνδέσει. Σε απόσταση 130μ. μένει ένας φίλος που έχει σύνδεση. Δυστυχώς δεν έχω οπτική επαφή και δεν θέλω να βάλω στην ταράτσα του κεραίες κλπ αφού πάλι δεν τον βλέπω από τη δική μου ταράτσα. Μου λέει τράβα καλώδιο, δεν έχω πρόβλημα και θα μοιραζόμαστε τα έξοδα. Σκέφτηκα να τραβήξω καλώδιο pet από το κουτί που έχει κάνει τη σύνδεση ο ΟΤΕ και να πάρω κι εγώ Internet. Με πρόχειρο υπολογισμό χρειάζομαι καλώδιο pet 2 ζευγών (http://www.kafkas.gr/proionta/kalodia/tilepikoinonion-data/tilefonika-exot-chorou/kal-pet-ao2ys-st-2y-2x2x0-6-cablel_94673/) 160μ. περίπου (υπολογίζοντας και τις στροφές που θα χρειαστεί μέχρι να φτάσει τα κουτιά). Το καλώδιο θα το περάσω μέσα από 2 γειτονικά οικόπεδα μέσα από τη ρυμοτομική γραμμή που έχει ο θείος μου (έχω συνεννοηθεί, δεν έχει πρόβλημα). Μέχρι να χτιστούν θα έχει κάνει ελπίζω ο ΟΤΕ επέκταση. Σε ερώτηση σε γνώστη φίλο, μου είπε με utp καλώδιο δεν μπορείς να πας θα έχεις διακοπές, μόνο αν μεταφέρεις το τηλεφωνικό σήμα στο δικό σου σπίτι και μετά το κουμπώσεις σε router, έτσι θα έχεις μια χαρά Internet. Ουσιαστικά μου είπε κάνω μεταφορά της τηλεφωνικής γραμμής πιο πέρα. Η ερώτησή μου είναι θα μπορέσω στην ίδια γραμμή που φέρνει ο ΟΤΕ και σε τέτοια απόσταση να μεταφέρω το Internet ή θα δημιουργήσω πρόβλημα στη γραμμή του φίλου μου;
nikos1982 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 https://www.google.gr/search?q=inernet+meso+doriforou&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=i2XwVrWpHOL5ywPAyako#q=internet+%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%89+%CE%B4%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%85 για δες αυτο λιγο να δεις αν σε συμφέρει σε τιμες.
NikosKallithea Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Αν μεταφέρεις την τηλεφωνικη γραμμη του φιλου σου και κουμπώσεις ρουτερ σαφως και θα εχεις το τηλέφωνο του και ίντερνετ, το πρόβλημα ειναι οτι δεν θα εχει αυτός(ο φιλος σου) ιντερνετ, ενας μονο ρουτερ μπορεί να συνδεθει σε μια γραμμη https://www.google.gr/search?q=inernet+meso+doriforou&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=i2XwVrWpHOL5ywPAyako#q=internet+%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%89+%CE%B4%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%85 για δες αυτο λιγο να δεις αν σε συμφέρει σε τιμες. Τα δορυφορικά εχουν ογκοχρεωση
nikos1982 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 δεν εχει πει τι θελει να κανει οποτε για αυτο το ειπα να το δει αν τον συμφερει. πρωσοπικα αυτο με το καλωδιο στον φιλο κτλ το βλεπω μπατμανιες. να ρωτηση τους γειτονες πως εχουν τηλεφωνώ η αν καποιος αλλος θελει να βαλει και να μοιραστούν τα εξοδα.
nikos903 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δεν γίνεται να σου δώσει ο ΟΤΕ γραμμή στο κουτί και μετά εσύ να πάρεις απο εκεί την γραμμή όπως μπορείς; Ρώτα τους μια. Αλλιώς για WiFi θα ήταν η καλύτερη λύση αλλά σίγουρα δεν γίνεται; Ούτε κοντάρι αν πετάξεις ή αν πας την κεραία σου 50 μέτρα πιο πέρα; Αν μπορείς ανέβασε τα 2 σπίτια απο google maps.
alhtakos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Έκανα αίτηση στη διεύθυνση που μένω και μου απάντησαν ότι θέλουν 700€. Πως να τους πω τώρα ότι μένω αλλού; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μεταφέρω ενσύρματα το Internet σε τέτοια απόσταση;
NikosKallithea Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Έκανα αίτηση στη διεύθυνση που μένω και μου απάντησαν ότι θέλουν 700€. Πως να τους πω τώρα ότι μένω αλλού; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μεταφέρω ενσύρματα το Internet σε τέτοια απόσταση; Ενσύρματα οχι μεχρι 100 ειναι το όριο, παντως δες και τις κολώνες, το 700 δεν ειναι και απαγορευτικό 1
nikos903 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Το ethernet πάει μέχρι 100 μέτρα, άρα το αφήνουμε (μέτρα την απόσταση σε ευθείας απο το google maps just in case). Ασύρματα κάπως θα πάει δεν μπορεί, ψάξτο λίγο. Πάρε τους και πες τους θα πας εσύ ζεύγος στο καφάο/κέντρο (ή οτι άλλο έχετε εκεί). Δεν ξέρω πως πάνε τα πράγματα εκεί αλλά τι τους νοιάζει αυτούς πως πάει σπίτι σου... Ρώτα τους, δεν έχεις τίποτα να χάσεις.
jmirko15 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 http://www.skroutz.gr/s/7043055/Ubiquiti-AF-5G30-S45.html
nikos903 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 http://www.skroutz.gr/s/7043055/Ubiquiti-AF-5G30-S45.html Γιατί να δώσει 160€ σε μια κεραία; (που θα χρειαστεί 2). Με 2 του 50ρικου και 20-30€ καλώδια μπορεί να κάνει δουλειά. Βέβαια το τι μπλοκάρει το σήμα δεν έχω καταλάβει.....
alhtakos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δεν υπάρχει καλώδιο που να πηγαίνει στα 160-170μ.; Ασύρματα δεν έχω οπτική επαφή, με κόβουν δέντρα ψηλά.Βγαίνοντας στην ταράτσα μου δεν βλέπω την ταράτσα του φίλου μου.
jmirko15 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Γιατί να δώσει 160€ σε μια κεραία; (που θα χρειαστεί 2). Με 2 του 50ρικου και 20-30€ καλώδια μπορεί να κάνει δουλειά. Βέβαια το τι μπλοκάρει το σήμα δεν έχω καταλάβει..... Προφανώς Απλώς εγώ έχω χρησιμοποιήσει αυτή την μάρκα και την εμπιστεύομαι
karaLRS Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Με 900 mhz πιάτο και σε τόσο μικρή απόσταση πιθανών να μπορείς να φτιάξεις ένα link. Βάλε καμία φωτογραφία αυτό που βλέπεις από το μπαλκόνι.
nikos903 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δεν υπάρχει καλώδιο που να πηγαίνει στα 160-170μ.; Με Ethernet μέσα; Αν πάρεις Cat6 μπορεί να γίνει η σύνδεση κανονικά (θεωρητικά πάντα στα 100 μέτρα είναι το όριο πάντως, πάνω απο εκεί δεν σου εγγυάται κανένας) αλλά τόσα μέτρα καλώδιο ποιος το προστατεύει; Θα στο φάνε τα ποντίκια Άσε που μπορεί να κόψει απο τον ήλιο κτλπ... Το εξωτερικού χώρου είναι και πανάκριβο.... Η ασύρματη ζεύξη θα έλεγα είναι καλύτερη... Αν θες όπως και δήποτε να πας ενσύρματα μπορεί κάπου στην μέση να χρειαστεί να βάλεις repeater, ή κανένα switch αν δεν βρεις repeater. Λογικά πρέπει να υπάρχει και repeater με POE που να μην χρειάζεται ρεύμα απο πρίζα εκεί που θα κάνει επανεκπομπή... Προφανώς Απλώς εγώ έχω χρησιμοποιήσει αυτή την μάρκα και την εμπιστεύομαι Καλά ubi είναι κομπλέ μηχανήματα δεν λέω, απλά αυτό το συγκεκριμένο είναι λίγο overkill για μία ζεύξη τόσο μικρή και χωρίς μεγάλες απαιτήσεις.
mitsus Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Μπορείς να κάνεις αυτό που σου προτείνει ο nikos903. Κάνε αίτηση στο όνομα σου αλλά με την διεύθυνση του φίλου σου, για να παραδοθεί εκεί η γραμμή και από εκεί την τραβάς με τον τρόπο που λες στο σπίτι σου. Έτσι θα έχεις τηλ δικό σου και το router-internet στον χώρο σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα