Προς το περιεχόμενο

Δεν συνδέεται μέσω ethernet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα notebook hp pavilion dv9925nr με windows 7.

Συνδέομαι κανονικά στο διαδίκτυο με wifi αλλά πρόσφατα ανακάλυψα ότι υπάρχει πρόβλημα στη σύνδεση μέσω ethernet. Στο κέντρο δικτύου μου βγάζει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στο internet. Προσπάθησα να εφαρμόσω διάφορες λύσεις μέχρι και την απεγκατάσταση του driver του ethernet και την επανεγκατάσταση. Όμως όλες απέτυχαν. Να ενημερώσω ότι πρόσφατα άλλαξα και μόντεμ για άλλους λόγους όμως το πρόβλημα παραμένει. Επίσης, έκανα boot από USB με linux και η σύνδεση του ethernet λειτουργεί κανονικά εκεί. Άρα πιθανολογώ ότι δεν είναι πρόβλημα hardware.

Ανεβάζω και μια εικόνα από το ipconfig /all μήπως μπορέσετε να με βοηθήσετε κάπως.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

post-150632-0-56080900-1458582619_thumb.jpg

Δημοσ.

Όταν συνδέσεις το καλώδιο σου βγάζει οτι συνδέθηκε? αν ναι πάνε στις ρυθμίσεις και βάλε χειροκίνητα ip,subnet και getaway θα δουλέψει.

Αν είναι σταθερές ενεργοποίησε το dhcp

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όταν συνδέσεις το καλώδιο σου βγάζει οτι συνδέθηκε? αν ναι πάνε στις ρυθμίσεις και βάλε χειροκίνητα ip,subnet και getaway θα δουλέψει.

Αν είναι σταθερές ενεργοποίησε το dhcp

Μου βγάζει ότι συνδέθηκε όταν βάζω το καλώδιο. Έχω αλλάξει χειροκίνητα τις ρυθμίσεις που λες και δεν λύθηκε το πρόβλημα. Το dhcp πως το ενεργοποιώ;

Δημοσ.

Καλησπέρα !

Μπορώ να ρωτήσω ποια motherboard έχεις κι αν έχει επάνω της (onboard) την κάρτα δικτύου ; Αυτό το NVIDIA Nforce Controller #2 που λέει στις ρυθμίσεις του ifconfig δεν μου φαίνεται και πολύ σόι. Δηλαδή μάλλον δεν αναγνωρίζει καλά την κάρτα δικτύου. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Άμα θέλεις, σαν πρώτο βήμα μπορείς να σβήσεις το driver της κάρτας δικτύου και να αφήσεις μετά τον υπολογιστή να την αναγνωρίσει μόνος του και να δούμε τι θα βγάλει.

Άμα αυτό δεν πετύχει, τότε πες μας ποια κάρτα δικτύου έχεις και θα δούμε πού υπάρχουν drivers για τα Windows 7.

Επίσης αν θέλεις, θα βοηθούσε να μας στείλεις τα αποτελέσματα της εντολής ifconfig όταν μπαίνεις απ' το Linux. Από εκεί θα μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει.

Στη διάθεσή σου,

Ο Άσπρος Γάτος

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τι δεν σου φαίνεται σοι, αυτή την κάρτα δικτύου έχει το laptop.

Δημοσ.

Καλησπέρα !

Είπαμε ότι άμα θέλεις γράψε μας και το αποτέλεσμα της ifconfig όταν μπαίνεις με το Linux. Τότε θα φανεί ποιες είναι στ' αλήθεια οι σωστές ρυθμίσεις και πώς έπρεπε ν' αναγνωρίζεται η κάρτα δικτύου που έχει το laptop.

Μ' ένα φιλικό νιαούρισμα,

Ο Άσπρος Γάτος

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το έκανα αυτό που μου λες χωρίς αποτέλεσμα... το θέμα είναι ότι πλέον άλλαξε και μου βγάζει NVIDIA Nforce Controller #3 και η αλήθεια είναι ότι αυτό με προβληματίζει κι εμένα.

Αν είναι εύκολο μπορείς να μου πεις με τι εντολή θα το βρω αυτό στο linux; Επειδή δεν το κατέχω πολύ.

Τους drivers τους βρίσκω από το Link.png Site: linkαυτό και κατεβάζω το NVIDIA nForce AR Chipset Driver το οποίο είναι αρκετά παλιό.

Δημοσ.

Στο Linux οι κάρτες δικτύου έχουν κωδικούς όπως eth0, eth1, eth2 κλπ.

Δεν ξέρω σε ποια "θέση" βλέπει τη δικιά σου κάρτα δικτύου.

Μπορείς κατ' αρχήν να γράψεις στο command prompt ως εξής :

sudo dmesg | grep eth

Θα σου βγάλει όλα τα σχετικά μηνύματα που έχουν να κάνουν με κάρτες δικτύου. Έστω ότι τη δικιά σου κάρτα τη βλέπει ως eth0. Μετά μπορείς να γράψεις sudo ifconfig eth0 και θα σου εμφανίσει τα στοιχεία της.

Ή μπορείς επίσης να γράψεις sudo dmesg | grep eth0

Φιλικά,

Ο Άσπρος Γάτος

Επισκέπτης
Δημοσ.

Βάλε μια φωτο από την διαχείρηση συσκευών και κοίτα στον πίνακα ελέγχου, στο κέντρο δυκτίου και κοινής χρήσης> αριστερή μπάρα επέλεξε το 'αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα' και δες την κατάσταση για την κάρτα δυκτίου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...