hariskar Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Αν βάλω στη θέση 1 το DVD-player και στη θέση 2 τo Windows Boot Manager (P0.....SDD), αν το DVD-player δεν περιέχει κάποιο CD/DVD bootable δε θα έπρεπε αυτόματα να εκκινήσουν τα Windows από τη θέση 2; Αυτό δε συμβαίνει, αλλά κολλάει το PC εκεί και λέει να βάλω κάποιο bootable medium. Μήπως μπορείτε να προτείνετε κάποια λύση; Ευχαριστώ! Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2016 από hariskar
xbalanque Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 από την στιγμή που έβαλες τα windows δεν υπάρχει λόγος να έχεις τα cd πρώτο βάλε τον σκληρό και δοκίμασε να κάνεις bios update γιατί μπορεί αυτό που έχεις να μην είναι συμβατό με w10
hariskar Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Στη θέση 1 θέλω να έχω Network PXE boot (το DVD-player το έφερα σαν παράδειγμα), όμως θα πρέπει απαραίτητα να μπορεί να εκκινήσει το PC με τα windows στη θέση 2. Στο BIOS έβαλα το τελευταίο beta firmware και δεν άλλαξε κάτι. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά; Μήπως φταίει κάποια ρύθμιση στο BIOS; Ο δίσκος παρέλειψα να αναφέρω ότι είναι SSD. Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2016 από hariskar
xbalanque Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 κοιτα λίγο τις ρυθμισεις στο bios και είναι όλα σωστά βάλε τον σκληρό στην θέση ένα στο sata της μητρικής συνήθως ναι μπορεί αλλά βάλε το εσυ΄στην θέση 1 για σιγουριά
hariskar Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Οι ρυθμίσεις στο BIOS μου φαίνονται σωστές. Έχω κάνει πολλές δοκιμές με ρυθμίσεις και εκδόσεις firmware αλλά πάλι τίποτα. Ο SSD είναι ση θέση 0 και το DVD στη θέση 1. Δοκίμασα να τα βάλω στη θέση 1 και 2 αντίστοιχα, αλλά πάλι δεν άλλαξε κάτι.. Σε ευχαριστώ
hariskar Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 'Οχι καινούριο είναι: PSU CORSAIR VS SERIES VS550 - 550W, CASE COOLERMASTER RC-241-KKN1 ELITE 241 BLACK, RAM CORSAIR CMY8GX3M2A2400C11R VENGEANCE PRO 8GB (2X4GB) DDR3 2400MHZ C11 DUAL CHANNEL KIT, CPU INTEL CORE I5-4590 3.30GHZ LGA1150 - BOX, MICROSOFT WINDOWS 8.1 64-BIT GREEK DSP, ΜΗΤΡΙΚΗ GIGABYTE GA-Z97P-D3 RETAIL
BlueBlood7 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Με τα UEFI και Legacy παίξε. Αρχικά να έχεις στο Boot Mode Selection--->Uefi and Legacy 1
hariskar Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Το έχω δοκιμάσει χωρίς αποτέλεσμα, θα το ξαναδώ όμως. Αυτό όμως πως μπορεί να κάνει τον Windows Boot Manager στο BIOS να μπουτάρει μόνο από την Boot option 1; Σε ευχαριστώ!
BlueBlood7 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Κάποια ρύθμιση στο BIOS είναι. Τσέκαρε αν το csm είναι enabled και αν υπάρχει κάπου η επιλογή secure boot να είναι disabled.
hariskar Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Βρήκα τη λύση: Για PXE boot υπήρχαν 2 επιλογές μία UEFI και μία legacy. Επέλαγα τη legacy σαν Boot option 1. Το Boot option 2 όμως ήταν UEFI (Windows Boot Manager). Το πρόβλημα ήταν ότι από legacy δεν μπορούσε να πάει στην επιλογή 2 γιατί ήταν UEFI. Έτσι επέλεξα την κάρτα δικτύου UEFI, πλέον και τα 2 είναι UEFI και λειτουργούν όλα τέλεια! Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια και το χρόνο σας! 1
varg88 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Στις 24/3/2016 στις 2:12 ΜΜ, hariskar είπε Βρήκα τη λύση: Για PXE boot υπήρχαν 2 επιλογές μία UEFI και μία legacy. Επέλαγα τη legacy σαν Boot option 1. Το Boot option 2 όμως ήταν UEFI (Windows Boot Manager). Το πρόβλημα ήταν ότι από legacy δεν μπορούσε να πάει στην επιλογή 2 γιατί ήταν UEFI. Έτσι επέλεξα την κάρτα δικτύου UEFI, πλέον και τα 2 είναι UEFI και λειτουργούν όλα τέλεια! Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια και το χρόνο σας! Σου είναι εύκολο να μου πεις που ακριβώς βρίσκεις την επιλογή UEFI/Legacy γιατί έχω φάει το bios και δεν τα βρίσκω πουθενά. Το interface της μου σπάει τα νεύρα και δυστυχώς στο classic mode δε μου εμφανίζει τίποτα!
Dark_Nightfall Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 17 ώρες πριν, varg88 είπε Σου είναι εύκολο να μου πεις που ακριβώς βρίσκεις την επιλογή UEFI/Legacy γιατί έχω φάει το bios και δεν τα βρίσκω πουθενά. Το interface της μου σπάει τα νεύρα και δυστυχώς στο classic mode δε μου εμφανίζει τίποτα! Αν θυμάμαι καλά στην καρτέλα bios features πρέπει να υπάρχει κάπου επιλογή για csm enable /disable. CSM Enable =legacy mode , CSM Disable=uefi mode. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα