gentsugatensho Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα, θα ήθελα να μάθω πώς πολλαπλασιάζω ένα πίνακα με έναν αριθμό σε κώδικα matlab. Ο κώδικας μου είναι : [n d1] =3 * u(-5, -10, 8); [n d2] = u(0, -2, 12) - u(10, -2, 12); [n d3] = u(-5, -10, 10) + u(-5, -10, 10) * u(2, -10, 10); [n d4] = 0.9 * (dk(-10, -20, 20) - 3 * (dk(7, -20, 20))); Επίσης να σημειώσω ότι τίποτα από τις παραπάνω γραμμές δε λειτουργεί. Πως γίνεται να κάνω προσθέσεις, αφαιρέσεις κλπ, ενός αριθμού με πίνακα; Τα u & dk είναι συναρτήσεις σημάτων. Ευχαριστώ!
groot Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Το MATLAB λέει τι λάθος έχεις. Εάν το διαβάσεις, θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι λάθος κάνεις. Π.χ. τι λάθος σου βγάζει σε αυτές τις γραμμές; Γιατί αυτό που ζητάς ΔΕΝ είναι αυτό που λύνει το πρόβλημά σου. Και αυτό το γεγονός είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι πρόκειται για άσκηση που δεν κάθεσαι να λύσεις.
gentsugatensho Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Το MATLAB λέει τι λάθος έχεις. Εάν το διαβάσεις, θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι λάθος κάνεις. Π.χ. τι λάθος σου βγάζει σε αυτές τις γραμμές; Γιατί αυτό που ζητάς ΔΕΝ είναι αυτό που λύνει το πρόβλημά σου. Και αυτό το γεγονός είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι πρόκειται για άσκηση που δεν κάθεσαι να λύσεις. Άμα ήταν ισχυρό σημάδι ότι δεν κάθομαι να την λύσω, δεν θα έμπαινα στο κόπο να ρωτήσω καν. Άμα δεν μπορείτε να βοηθήσετε, μη μπαίνετε στο κόπο να σχολιάζεται τους άλλους. Έγραψα πολύ απλά τι θέλω να κάνω και ρωτάω πως θα το κάνω αν φυσικά γίνεται. error: binary operator '*': invalid number of output arguments 1
groot Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 OK.. εφόσον κατάλαβες ότι δεν μπορώ να βοηθήσω, δεν θα το κάνω. Cheers!
gentsugatensho Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 OK.. εφόσον κατάλαβες ότι δεν μπορώ να βοηθήσω, δεν θα το κάνω. Cheers! Εγώ πολύ απλά είπα ότι ο τρόπος σου δε μου άρεσε. Πολύ απλά και ωραία. 1
groot Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Εγώ πολύ απλά είπα ότι ο τρόπος σου δε μου άρεσε. Πολύ απλά και ωραία. Άμα δεν μπορείτε να βοηθήσετε, μη μπαίνετε στο κόπο να σχολιάζεται τους άλλους. Q.E.D. Sorry για το offtopic. Cheers! P.S. Αυτό που μέσα από τα γραπτά ενός αγνώστου, κάποιος άλλος μπορεί να καταλάβει τον τρόπο του, το ύφος του ή τι νούμερο παπούτσι φοράει... πάντα αναρωτιόμουν. Είναι κληρονομικό χάρισμα;
Dr.Fuzzy Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Θα συμφωνήσω με τον groot και δε θα σε βοηθήσω επίσης, όχι επειδή είμαι κακός και κομπλεξικός όπως σίγουρα πιστεύεις τώρα που διαβάζεις αυτό, αλλά επειδή στο #2 ο groot προσπαθεί ξεκάθαρα να σε βοηθήσει να καταλάβεις και να βρεις το λάθος αλλά εσύ προφανώς θέλεις τη λύση έτοιμη! 1
mentoras28 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Πολλαπλασιασμος πινακα με σταθερα γινετα με * . Τρεξε αυτο x = [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10]; k= 3 *x x2 = [1 2 3 4 5; 6 7 8 9 10]; k2= 3 *x2 Βλεπεις κατι περιεργο? Τωρα να σου κανω debugging σε ενα κομματι κωδικα, οχι δεν το κανω. Διαβασε λιγο καλυτερα πινακες , διανυσματα και πραξεις σε αυτα και ξαναρωτα .
flik Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Πρέπει να δεις τι επιστρέφουν οι συναρτήσεις. Επιστρέφουν αυτό που θες όντως; Γιατί την τιμή u(-5, -10, 8) την πολλαπλασιάζεις με 3, και έχεις output ενα array [n, d1]. Κατα τα άλλα, όπως είπε ο mentoras, αν έχεις έναν πίνακα Α και θες να τον πολλαπλασιάσεις με ένα βαθμωτό μέγεθος b, απλά κάνεις: C = b*A;
Gigamestin Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα, θα ήθελα να μάθω πώς πολλαπλασιάζω ένα πίνακα με έναν αριθμό σε κώδικα matlab. Ο κώδικας μου είναι : [n d1] =3 * u(-5, -10, 8); [n d2] = u(0, -2, 12) - u(10, -2, 12); [n d3] = u(-5, -10, 10) + u(-5, -10, 10) * u(2, -10, 10); [n d4] = 0.9 * (dk(-10, -20, 20) - 3 * (dk(7, -20, 20))); Επίσης να σημειώσω ότι τίποτα από τις παραπάνω γραμμές δε λειτουργεί. Πως γίνεται να κάνω προσθέσεις, αφαιρέσεις κλπ, ενός αριθμού με πίνακα; Τα u & dk είναι συναρτήσεις σημάτων. Ευχαριστώ! Να προτείνω κάτι. Ονόμασε τους πίνακες σου με γράμματα και απλά μετά κάνε τον πολλασπλασιασμό με αριθμό.Δηλαδή Α=[-5 -10 8] B=[0 -2 12] Οπότε αν θες να κάνεις επι εναν αριθμό τοτε απλά λές.Αnew=5*A
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα