Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αγοραστής vs πωλητή.

ανοίγω αυτό το θέμα γιατί χτυπάω κόκκινο όταν βλέπω υποψήφιους πωλητές να ζητούν κατάθεση χρημάτων έναντι μιας αντικαταβολής.

αν υποθέσουμε ότι είναι απατεώνας ο αγοραστής....χασούρα 5-10 ευρώ

αν υποθέσουμε ότι είναι απάτη ο πωλητής...χασούρα το ποσό της πώλησης.

εδώ κάνουμε αγορές από καταστήματα με αντικαταβολή και βγαίνει ο κάθε πικραμένος και ζητάει προκαταβολή χρημάτων χωρίς να μπορεί να εγγυηθεί τίποτα.

κάποτε αυτό το παραμυθάκι πρέπει να τελειώσει.

έχω κάνει μερικές πωλήσεις κι εγώ.όλες έγιναν με αντικαταβολή και δεκτό έλεγχο του πακέτου που στέλνω.

επίσης γνωρίζω και το ρίσκο της μη παραλαβής.

δεν έχω δικαίωμα όμως να ζητώ προκαταβολή από υποψήφιο αγοραστή...το θεωρώ ανήθικο.

• Like 2
  • Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

δεν σε υποχρεώνει κανένας να δεχτείς τους όρους του πωλητή όπως και ο πωλητής δεν είναι υποχρεωμένος να δεχτεί τους όρους σου. Γενικά το λέω οχι προσωπικα

Οπότε απλά πας στην παρακάτω αγγελία :)

Εδιτ: Φυσικά προσέχεις που βάζεις τα χρήματα , δλδ κοιτάς αξιολογήσεις και συμπεριφορά του πωλητή, σκέφτεσαι το προιόν που αγοράζεις αν είναι κάποιο περίπλοκο ηλεκτρονικό (πχ λαπτοπ) που θα ήταν καλύτερο για χερι χερι  για ελενχο ... στο τελευταίο παράδειγμα βεβαια ούτε η αντικαταβολή σε σώζει.

Απλα προσπερνάς την αγγελία και ας δώσεις 20 ευρώ παραπάνω στον επόμενο πωλητή που θα είναι κοντά σου η συμφωνεί με τους όρους σου.

δεν στέλνεις απλά χρήματα χωρίς σκέψη... ετσι επειδη είδες μια πολύ καλη ''ευκαιρια''

Αυτονόητα πράγματα  δηλαδη, αν και πρέπει να τα λέμε συνέχεια όταν κάποιος πέφτει θύμα απατεώνα...

Δημοσ.

δεν σε υποχρεώνει κανένας να δεχτείς τους όρους του πωλητή όπως και ο πωλητής δεν είναι υποχρεωμένος να δεχτεί τους όρους σου. Γενικά το λέω οχι προσωπικα

Οπότε απλά πας στην παρακάτω αγγελία :)

Εδιτ: Φυσικά προσέχεις που βάζεις τα χρήματα , δλδ κοιτάς αξιολογήσεις και συμπεριφορά του πωλητή, σκέφτεσαι το προιόν που αγοράζεις αν είναι κάποιο περίπλοκο ηλεκτρονικό (πχ λαπτοπ) που θα ήταν καλύτερο για χερι χερι για ελενχο ... στο τελευταίο παράδειγμα βεβαια ούτε η αντικαταβολή σε σώζει.

Απλα προσπερνάς την αγγελία και ας δώσεις 20 ευρώ παραπάνω στον επόμενο πωλητή που θα είναι κοντά σου η συμφωνεί με τους όρους σου.

δεν στέλνεις απλά χρήματα χωρίς σκέψη... ετσι επειδη είδες μια πολύ καλη ''ευκαιρια''

Αυτονόητα πράγματα δηλαδη, αν και πρέπει να τα λέμε συνέχεια όταν κάποιος πέφτει θύμα απατεώνα...

αν έτρωγαν οι πωλητές ένα όμορφο μποϊκοτάζ,θα βλέπαμε συμμόρφωση....κι επαναλαμβάνω....τι είναι ο πωλητής που ζητάει κατάθεση?..κατάστημα?,εταιρία?

όσο για μένα προσωπικά,κατάθεση σε πωλητή δεν κάνω κι ας έχει 3000 θετικές αξιολογήσεις...

και υπόψιν,ψωνίζω απ όλο τον κόσμο με την ασφάλεια της paypal,όχι να δώσω σε κάθε τυχάρπαστο με δικαιολογία τις αξιολογήσεις τα ωραία μου χρήματα.στην στραβή θα κυνηγάω φαντάσματα.

υ.γ. μάλλον εγώ είμαι χαζός που πουλάω με αντικαταβολή!...όμορφα και τίμια!

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες, αλλά το ρίσκο υπάρχει ακόμα και σε χέρι χέρι συναλλαγή η αντικαταβολή.

-Πχ αγοράζεις μια μητρική η μια κάρτα γραφικών με συνάντηση και πας σπίτι και βλέπεις οτι δεν ανάβει.

-H πχ σου έρχεται μια αντικαταβολή με σπασμένο το προϊόν/ελαττωματικό η ακόμα και άδειο δέμα με πέτρες. 

-Η ακόμα και αντικαταβολή να πάρεις μια μητρική π.χ. και να ζητήσεις ελενχο, πιστεύεις ο κούριερ θα περιμένει να στήσεις το σύστημα και να δεις αμα λειτουργεί;

Προσωπικά όταν πουλάω, κοιτάω ο αγοραστής να είναι από Αθήνα να το δει το προϊόν, να πάρω και εγω τα χρήματα μου αμεσα, να τελειώνουμε και οι 2 ευχαριστημένοι 

Η αντικαταβολή από την μεριά του πωλητή, πέρα απο το ρίσκο να σου επιστραφεί το δέμα και να χρεωθείς μεταφορικά έχει και το οτι περιμένεις μετά τα χρήματα από την εταιρία κούριερ 10μερες πάνω κάτω, και δεν έχεις χρήματα η το προϊόν  στα χέρια σου να το χρησιμοποιήσεις. 

Η αν σου επιστραφεί, μπορει εσυ να έχεις ρίξει ακυρο σε άλλους ενδιαφέρομενους επειδή είπες ότι πωλήθηκε και μέχρι τοτε να έχει χάσει και αξια το προιον σου και να είναι χρονοβόρο πάλι να βρεις αγοραστή.

Αλλο παράδειγμα στέλνω ενα Samsung S7, άντε τώρα αν γίνει στραβή να είμαι στο περίμενε 2 εβδομάδες ή αν το παραλάβει το παιδι άντε να περιμένω πάλι 2 εβδομάδες χωρίς κινητό, μέχρι να εχω τα λεφτά να αγοράσω το επόμενο που έχω βάλει στο μάτι.

ΣΥΝ οτι μπορεί να χαθεί μια αγγελία που είχα βάλει στο μάτι και ήθελα να αγοράσω αλλά δεν είχα χρήματα 

Δημοσ.

@tarif16 δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω χρηματα για μεταχειρισμενο αν δεν διαπιστωσω ότι πρωτον οντως υπαρχει και δεν θα παρω κανενα κουτι που αντι να εχει ένα τηλεφωνο πχ. θα εχει πετρες μεσα ( ω ναι εχουν γινει απειρα τετοια ) και δευτερον αν προκειται για ηλεκτρικη/ηλεκτρονικη συσκευη το κατά ποσο δουλευει. 

Δημοσ.

Εγώ σαν πωλητής δεν θέλω να πάρω το ρίσκο της χασούρας των 5-10 ευρώ, και του χρόνου που χρειάζεται, αλλά όπως εσύ αναφέρεις, πρέπει να το πάρω.
Εγώ σαν αγοραστής έχω την επιλογή αν θα πάρω το ρίσκο της κατάθεσης, το αγοράζω από αλλού.

Πολύ απλά, αν κάποιος θέλει να πωλήσει έπειτα από κατάθεση και μόνον, είναι δικαίωμα του, όπως δικαίωμα είναι του αγοραστή να θέλει να αγοράσει με αντικαταβολή μετά από έλεγχο.

Δημοσ.

Κατ'αρχην η αντικαταβολή δεν σε εξασφαλίζει από την στιγμή που καμιά εταιρία Courier δεν σε αφήνει να ελέγξεις το πακέτο πριν το πληρώσεις.

Δεύτερον στην καλύτερη περίπτωση ο Πωλητής θα δει τα χρήματα του μετά απο μια εβδομάδα,ενω εσυ θα παραλαβεις το προϊόν σου άμεσα.

Τρίτον η ανάγκη αυτή δεν υπήρχε παλιότερα,τα παντα σχεδον γίνονταν με αντικαταβολή,γεννήθηκε στην πορεία γιατι υπήρξαν παρα πολλοί αναξιόπιστοι αγοραστές που δεν πηγαίναν να παραλάβουν αυτο το οποίο παρήγγειλαν - συμφώνησαν.

Επίσης οι περισσότεροι "Πωλητές" έχουν αξιολογήσεις ενώ οι περισσότεροι αγοραστές έχουν προφίλ λίγων ημερών. 

Τέταρτον όπως πολύ σωστά επισήμανε το άλλο παλικάρι,σε κάθε αγοραπωλησία τους όρους τους θέτει ο Πωλητής,αν δεν συμφωνείς απλά δεν αγοράζεις.

Το να προσπαθείς να πεις ότι η δική σου άποψη είναι σωστή και του άλλου η απόφαση λάθος και να το γενικεύεις είναι εξορισμού λάθος,ο καθένας μας δικαιούται την άποψη του και το πως θα κινηθεί στην ζωή του όπως και εσυ την δική σου,άρα δικαιούσαι την άποψη που μόλις διατύπωσες αλλά δεν δικαιούσαι να θέλεις να την "επιβάλεις" και στους υπολοίπους.

..και τελευταίο .. όταν σου συμβεί και εσένα να τρέχεις άδικα να συσκευάσεις παραδώσεις,να περιμένεις μέρες,και τελικά να πληρώνεις τα μεταφορικά διπλά  απο την τσέπη σου να εισαι σίγουρος θα αλλάξεις άποψη..

• Like 5
Δημοσ.

Η μόνη σίγουρη λύση είναι συναλλαγή χέρι με χέρι  για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο  και αξιολογήσεις να έχει ο άλλως μπορεί να σου τύχη η στραβή η εξ αποστάσεως συναλλαγές για μένα έχουν μεγάλο ρίσκο. 

Δημοσ.

Έχω κάνει άπειρες αγορές και πωλήσεις εδώ μέσα (οι αξιολογήσεις μου δεν είναι ούτε οι μισές από τις πωλήσεις που έχω κάνει μιας και οι περισσοτεροι αγοραστες που ειχα ειναι περιστασιακοι επισκεπτες του insomnia και δεν ασχολουνται με τις αγγελιες). 2 πράγματα κάνω πάντα:

1) όταν κοιτάζω να αγοράσω κάτι, αγνοω ΟΛΕΣ τις αγγελιες απο ατομα που δεν ειναι στην Αθηνα οσο καλη και να ειναι η προσφορα. Πολλές φορές βαζω αγγελια ζητησης και διευκρινιζω οτι με ενδιαφερουν ατομα ΜΟΝΟ από Αθηνα και μου στελνουν ατομα απο οτι πολη νά'ναι με ότι προσφορά να είναι και απανταω ξεκάθαρα "όχι".

2) όταν πουλαω κάτι, τονιζω σε κάθε αγγελια μου "μόνο από Αθήνα". Αυτό συμβαινει γιατι μόνο με τετ-α-τετ ελεγχο μπορεις να εισαι κατα 99% σιγουρος οτι αν κατι παει στραβα ειναι δικο σου λαθος. Και πάλι μου στελνουν συνεχεια ατομα που αφου μου κάνουν αρκετες ερωτησεις για το προϊον και ανταλλαξουμε και τηλεφωνα, τελικα μου πετανε το ωραιο "δεν μενω Αθηνα, το στελνεις με Ταχυδρομικη;". η απάντηση μου.... "όχι".

όσο καλή και αν φαίνεται μια προσφορά, ποτέ αγορες στις οποιες δεν μπορεις να αγγιξεις το προϊον πριν το αγορασεις. το 'ποτέ' δεν μπορω να το τονισω περισσοτερο.. και για τον πωλητη, και για τον αγοραστη. 

ΥΓ) έχω κανει καποιες ελαχιστες αγορες απο αλλες πολεις (και αυτό γιατι ήταν προϊοντα που δεν μπορουσα καν να βρω ευκολα στο ebay) αλλα τονιζα παντα στον πωλητη να πει στην εταιρεια courier οτι δεν θα το παραλαβω αν δεν προηγηθει ελεγχος και δεν ειχα θεμα με αυτον τον τροπο παρότι οι πιο πολλοι λενε οτι δεν γινετε, βεβαια πηγαινα απο τα γραφεια και εκανα τον ελεγχο, δεν αφηνα τον courier να ερθει σπιτι μου. εκει βεβαια ειναι ρισκο για τον πωλητη αν δεν παει ο αλλος καν να παραλαβει το προϊον οποτε επιστρεφουμε σε οτι εγραψα παραπανω.

Δημοσ.

Παρ ολο που ειμαι της ιδιας αποψης με τον θεματοθετη και ποτε μεχρι τωρα δεν αγοραζα με καταθεση χρηματων ακομα και απο μεγαλες εταιριες, το εκανα προσφατα σε αρκετες αγορες που εκανα απο τις αγγελιες εδω μεσα αλλα το εκανα γιατι ηταν μικρα ποσα οποτε δεν διακινδυνευα πολλα.

Για μεγαλα ποσα δεν θα το εκανα ποτε.

Ωστοσο ο πωλητης εχει τον πρωτο λογο στο πως θελει να γινει η συναλλαγη οποτε αν δεν συμφωνουμε απλα προσπερναμε την αγγελια.

Δημοσ.

Έχω κάνει άπειρες αγορές και πωλήσεις εδώ μέσα (οι αξιολογήσεις μου δεν είναι ούτε οι μισές από τις πωλήσεις που έχω κάνει μιας και οι περισσοτεροι αγοραστες που ειχα ειναι περιστασιακοι επισκεπτες του insomnia και δεν ασχολουνται με τις αγγελιες). 2 πράγματα κάνω πάντα:

1) όταν κοιτάζω να αγοράσω κάτι, αγνοω ΟΛΕΣ τις αγγελιες απο ατομα που δεν ειναι στην Αθηνα οσο καλη και να ειναι η προσφορα. Πολλές φορές βαζω αγγελια ζητησης και διευκρινιζω οτι με ενδιαφερουν ατομα ΜΟΝΟ από Αθηνα και μου στελνουν ατομα απο οτι πολη νά'ναι με ότι προσφορά να είναι και απανταω ξεκάθαρα "όχι".

2) όταν πουλαω κάτι, τονιζω σε κάθε αγγελια μου "μόνο από Αθήνα". Αυτό συμβαινει γιατι μόνο με τετ-α-τετ ελεγχο μπορεις να εισαι κατα 99% σιγουρος οτι αν κατι παει στραβα ειναι δικο σου λαθος. Και πάλι μου στελνουν συνεχεια ατομα που αφου μου κάνουν αρκετες ερωτησεις για το προϊον και ανταλλαξουμε και τηλεφωνα, τελικα μου πετανε το ωραιο "δεν μενω Αθηνα, το στελνεις με Ταχυδρομικη;". η απάντηση μου.... "όχι".

όσο καλή και αν φαίνεται μια προσφορά, ποτέ αγορες στις οποιες δεν μπορεις να αγγιξεις το προϊον πριν το αγορασεις. το 'ποτέ' δεν μπορω να το τονισω περισσοτερο.. και για τον πωλητη, και για τον αγοραστη. 

ΥΓ) έχω κανει καποιες ελαχιστες αγορες απο αλλες πολεις (και αυτό γιατι ήταν προϊοντα που δεν μπορουσα καν να βρω ευκολα στο ebay) αλλα τονιζα παντα στον πωλητη να πει στην εταιρεια courier οτι δεν θα το παραλαβω αν δεν προηγηθει ελεγχος και δεν ειχα θεμα με αυτον τον τροπο παρότι οι πιο πολλοι λενε οτι δεν γινετε, βεβαια πηγαινα απο τα γραφεια και εκανα τον ελεγχο, δεν αφηνα τον courier να ερθει σπιτι μου. εκει βεβαια ειναι ρισκο για τον πωλητη αν δεν παει ο αλλος καν να παραλαβει το προϊον οποτε επιστρεφουμε σε οτι εγραψα παραπανω.

πολύ απλά με επιβεβαιώνεις....σαν πωλητής θες την πίτα ολόκληρη και σαν αγοραστής τον σκύλο χορτάτο.

κι εξηγούμαι....εγώ που είμαι επαρχία δεν μπορώ ν αγοράσω από εσένα με αντικαταβολή,αλλά αν εσύ θες ν αγοράσεις από εμένα θες αντικαταβολή κι έλεγχο!

κατάλαβα κάτι λάθος?

το σίγουρο είναι ότι επειδή είμαι τίμιος,πολύ ευχαρίστως θα σου πουλήσω κάτι με έλεγχο,αλλά συνάμα είμαι εκτός λίστας γι αγοραστής από εσένα.σου κάνω για πωλητής αλλά είμαι αναξιόπιστος αγοραστής?

Κατ'αρχην η αντικαταβολή δεν σε εξασφαλίζει από την στιγμή που καμιά εταιρία Courier δεν σε αφήνει να ελέγξεις το πακέτο πριν το πληρώσεις.

Δεύτερον στην καλύτερη περίπτωση ο Πωλητής θα δει τα χρήματα του μετά απο μια εβδομάδα,ενω εσυ θα παραλαβεις το προϊόν σου άμεσα.

Τρίτον η ανάγκη αυτή δεν υπήρχε παλιότερα,τα παντα σχεδον γίνονταν με αντικαταβολή,γεννήθηκε στην πορεία γιατι υπήρξαν παρα πολλοί αναξιόπιστοι αγοραστές που δεν πηγαίναν να παραλάβουν αυτο το οποίο παρήγγειλαν - συμφώνησαν.

Επίσης οι περισσότεροι "Πωλητές" έχουν αξιολογήσεις ενώ οι περισσότεροι αγοραστές έχουν προφίλ λίγων ημερών. 

Τέταρτον όπως πολύ σωστά επισήμανε το άλλο παλικάρι,σε κάθε αγοραπωλησία τους όρους τους θέτει ο Πωλητής,αν δεν συμφωνείς απλά δεν αγοράζεις.

Το να προσπαθείς να πεις ότι η δική σου άποψη είναι σωστή και του άλλου η απόφαση λάθος και να το γενικεύεις είναι εξορισμού λάθος,ο καθένας μας δικαιούται την άποψη του και το πως θα κινηθεί στην ζωή του όπως και εσυ την δική σου,άρα δικαιούσαι την άποψη που μόλις διατύπωσες αλλά δεν δικαιούσαι να θέλεις να την "επιβάλεις" και στους υπολοίπους.

..και τελευταίο .. όταν σου συμβεί και εσένα να τρέχεις άδικα να συσκευάσεις παραδώσεις,να περιμένεις μέρες,και τελικά να πληρώνεις τα μεταφορικά διπλά  απο την τσέπη σου να εισαι σίγουρος θα αλλάξεις άποψη..

1ον...έλεγχος δεκτός από κούριερ....ψάξε λίγο για να μην κάνω διαφήμιση.

2ον...όταν πουλάς ο αγοραστής πληρώνει άμεσα,άρα εξασφαλίζεις τα χρήματά σου...και δεν είναι μια βδομάδα για να πάρεις τα χρήματα αλλά 3 εργάσιμες.

3ον...τελικά μιλάς αποκλειστικά σαν πωλητής!,υπάρχει και η άποψη του υποψήφιου αγοραστή και το ρίσκο που του επιβάλεις είναι πολύ μεγαλύτερο από μια πιθανή χασούρα μιας μεταφοράς.το οποίο ρίσκο το παίρνω ευχαρίστως σαν πωλητής,μπορείς να δεις αξιολογήσεις μου.σε καμία περίπτωση δεν θα επέβαλα σε υποψήφιο αγοραστη να μου προκαταβάλει 100-200-300-400-500...ευρώ,στην χειρότερη να απαιτούσα προκαταβολή το ποσό των μεταφορικών,μέχρι εκεί θα μπορούσα να δω αξιοπιστία.

Δημοσ.

πολύ απλά με επιβεβαιώνεις....σαν πωλητής θες την πίτα ολόκληρη και σαν αγοραστής τον σκύλο χορτάτο.

κι εξηγούμαι....εγώ που είμαι επαρχία δεν μπορώ ν αγοράσω από εσένα με αντικαταβολή,αλλά αν εσύ θες ν αγοράσεις από εμένα θες αντικαταβολή κι έλεγχο!

κατάλαβα κάτι λάθος?

το σίγουρο είναι ότι επειδή είμαι τίμιος,πολύ ευχαρίστως θα σου πουλήσω κάτι με έλεγχο,αλλά συνάμα είμαι εκτός λίστας γι αγοραστής από εσένα.σου κάνω για πωλητής αλλά είμαι αναξιόπιστος αγοραστής?

1ον...έλεγχος δεκτός από κούριερ....ψάξε λίγο για να μην κάνω διαφήμιση.

2ον...όταν πουλάς ο αγοραστής πληρώνει άμεσα,άρα εξασφαλίζεις τα χρήματά σου...και δεν είναι μια βδομάδα για να πάρεις τα χρήματα αλλά 3 εργάσιμες.

3ον...τελικά μιλάς αποκλειστικά σαν πωλητής!,υπάρχει και η άποψη του υποψήφιου αγοραστή και το ρίσκο που του επιβάλεις είναι πολύ μεγαλύτερο από μια πιθανή χασούρα μιας μεταφοράς.το οποίο ρίσκο το παίρνω ευχαρίστως σαν πωλητής,μπορείς να δεις αξιολογήσεις μου.σε καμία περίπτωση δεν θα επέβαλα σε υποψήφιο αγοραστη να μου προκαταβάλει 100-200-300-400-500...ευρώ,στην χειρότερη να απαιτούσα προκαταβολή το ποσό των μεταφορικών,μέχρι εκεί θα μπορούσα να δω αξιοπιστία.

Δεν κάνεις διαφήμιση αλλά ενημερώνεις που δεν είναι κακό,και πάνω απ'ολα στοιχειοθετείς την άποψη σου.

3 εργασιμες στην καλυτερη σου δηλώνουν πολλες φορες ανάλογα τα ταμειακά τους ξεπερνάνε αυτο το όριο και αν είσαι και σε άλλη τραπεζα πληρώνεις και προμήθεια.

Είμαι και πωλητής και αγοραστής,το αν θα ρισκάρει ο άλλος είναι δική του απόφαση δεν είναι δική μου,δική μου είναι το πως θα στοιχειοθετήσω μια αγγελία,και αν θα αγοράσω και δεχτώ σαν αγοραστής τους όρους που έχει μια αγγελία.

Μην αντιστρέφεις την ευθύνη λοιπόν,και πολύ περισσότερο επαναλαμβάνω κάτι στο οποίο δεν απάντησες,εγω δέχομαι την άποψη σου σαν αυτόνομη δικη σου άποψη.. εσυ δέχεσαι την δική μου ? Προφανώς οχι για να ανοίξεις νημα για αυτόν τον λόγο..

Για εμενα κιόλας τα πάντα δεν μεταφράζονται σε χρήματα,δεν εχει σημασία δηλαδή αν καποια στιγμή χάσω 10 50 100 ευρώ απο την στιγμή που εγω εχω αποφασίσει να το ρισκάρω,με χαλαει ομως πάρα πολυ να μου χαλάει η διάθεση και συγχρόνως να χάνω χρήματα απο λάθος αποφάσεις άλλων..

Κάθε ενήλικας λοιπόν πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις που του αναλογούν,και όχι και των δυο ρόλων,και του Πωλητή και του Αγοραστή,σε μια συναλλαγή.

Καταλαβαίνω οτι δεν μπορείς να εισαι ανταγωνιστικός ? με αυτόν τον τρόπο επειδή μένεις επαρχία και χρειάζεται να ρισκάρεις περισσότερες φορές απο κάποιον που μένει Αθήνα,το καταλαβαίνω και γι'αυτο δέχομαι την άποψη σου,αλλα βρε παλικαράκι εχεις καλύτερη ποιότητα ζωής εκεί που είσαι που είναι πολύ πιο σημαντικό.. κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις πάντα σε κάθε περίπτωση.. :)

Δημοσ.

Παρ ολο που ειμαι της ιδιας αποψης με τον θεματοθετη και ποτε μεχρι τωρα δεν αγοραζα με καταθεση χρηματων ακομα και απο μεγαλες εταιριες, το εκανα προσφατα σε αρκετες αγορες που εκανα απο τις αγγελιες εδω μεσα αλλα το εκανα γιατι ηταν μικρα ποσα οποτε δεν διακινδυνευα πολλα.

Για μεγαλα ποσα δεν θα το εκανα ποτε.

Ωστοσο ο πωλητης εχει τον πρωτο λογο στο πως θελει να γινει η συναλλαγη οποτε αν δεν συμφωνουμε απλα προσπερναμε την αγγελια.

δεν αντιλέγω,αλλά βλέπω πωλήσεις 300-400-500+++ευρώ και σου λέει ο άλλος κατάθεση.τι κατάθεση?μήπως να δίνουμε και το βιβλιάριο ολόκληρο?

έχω πουλήσει 2 ipad,2-3 τηλέφωνα...και θα συνεχίσω με δεκτό πάντα έλεγχο πακέτου.μου είναι αδιανόητο να σου ζητήσω 300 ευρώ χωρίς να δεις τι θα πάρεις....δεν το χωράει το μυαλό μου.γράφει ο άλλος θέλω τα χρήματα άμεσα...και τι είμαι εγώ?τράπεζα?,μια πώληση θέλει τον χρόνο της.

είμαι κι αισθάνομαι τίμιος,δεν μπορώ όμως αυτό να το επιβάλω στον αγοραστή όπως κάνουν πολλοί εδώ μέσα.

γι αυτό,ένα μποϊκοτάζ σ αυτή την νοοτροπία θα έδινε περισσότερες πιθανότητες σε απομακρυσμένους αγοραστές σε μια ευκαιρία.

ένα μικρό παράδειγμα....αγόρασα πρόσφατα ένα samsung tab s 10.5,το παληκάρι που το πούλαγε δεν ήξερε και πολλά από κούριερ κτλ. τον κατατόπισα και ζήτησα έλεγχο πακέτου το οποίο ξέχασε η υπάλληλος της κούριερ να το γράψει.όταν πήγα να το πάρω,δεν επετράπη να το ανοίξω και φυσικά δεν το πήρα.έπαιρνα τηλέφωνο τον πωλητή και δεν τον έβρισκα.πήρα την κούριερ της πόλης που το έστειλε και η υπάλληλος ήταν η ίδια που παρέλαβε το δέμα την προηγούμενη ημέρα.ανέφερε ότι ο πωλητής της είπε για έλεγχο κι το ξέχεσε να το γράψει....πάίρνει τηλ. την κούριερ της πόλης μου και πήγα να ανοίξω το δέμα παρόντος των υπαλλήλων.

πρώτο σοκ....ανοίγω και βλέπω κουτί από κορνφλεϊξ....φαντάζεσε να είχα προπληρώσει?από καρδιακό θα πήγαινα.

δεύτερο σοκ....ανοίγω το κουτί και βλέπω φανελάκι κομμένο με ψαλίδι και πιασμένο με συραπτικό....φαντάζεσε και πάλι να είχα προπληρώσει?..

τελικα μέσα ήτα το ταμπλετάκι με το φορτιστή και η απόδειξη,το τσεκάρισα,το πλήρωσα κι έφυγα!!!

αν είχα προπληρώσει,σίγουρα δεν θα έφτανα ν ανοίξω το μπλουζάκι,θα είχα σωριαστεί ξερός!!!

• Like 1
Δημοσ.

Χαχαχα και ετσι να αντιμετωπίζεις τα πράγματα,με χιούμορ αλλα κ με συνέπεια.

Φυσικά κ έχει να κάνει κ με τις εμπειρίες που εχει ο καθένας και πάνω σε αυτές μπορούμε να μιλάμε ώρες,

Αλλα αυτο που πρέπει να γινει κατανοητό ειναι οτι σε μια δημόσια συζήτηση μιλάμε "επί της αρχής",και δεν μπορει να κατηγορούμε τον Πωλητή για τους όρους που ξεκάθαρα και από την αρχή θέτει,τώρα το τι θα κάνει ο αγοραστής είναι δική του ευθύνη.. ο πωλητής παίρνει την ευθύνη και το ρίσκο  να μην πουληθεί το προϊόν του, αν έχει πολύ αυστηρούς όρους και μέχρι εκεί του αναλογεί.

Θα σου πω τι κάνω εγώ σαν αγοραστής,αγοράζω μόνο απο παιδιά με πάρα πολλές αξιολογήσεις,αξιολογώ και την τηλεφωνική μας επικοινωνία που πάντα υπάρχει πριν και αποφασίζω αν πάρω το ρίσκο να κάνω κατάθεση η όχι.. για laptop π.χ ποτέ δεν θα κάνω αγορά απο μακριά,μονο χέρι χέρι και εφόσον εχω τον απαραίτητο χρόνο 15'-20 λεπτά να το ελέγξω κιόλας.

Δημοσ.

Εάν δύναμαι να παραθέσω και εγώ μία άποψη,παρότι καινούριος εδώ,αλλά με αρκετες online αγοραπωλησίες εσωτερικού-εξωτερικού (eBay)...

Οι αγγελίες μεταχειρισμένων είναι ένα ρίσκο,και για τους δύο...Από αυτό το δεδομένο ξεκινούν τα πάντα...Δεν έχεις να κάνεις με κατάστημα (χωρίς αυτό να σημαίνει οτί δεν υπάρχουν προβληματα εκεί,ίσα-ίσα),δεν υπάρχει κάτι εγγράφως που να αποδεικνύει συναλλαγή,άρα είναι ο λόγος του ενός απέναντι στον άλλο....Όποιος δεν νιώθει καλά με αυτό,κάνει την υπομονή του και αγοράζει από κατάστημα να έχει να κυνηγά..Τόσο απλά,και δεν χαλιέται κανείς...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...