Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποφάσισα να βάλω ένα δεύτερο, μεγαλύτερο ssd από τον 60αρι που έχω εδώ και πολλά χρόνια.

Διάβασα για τους PCIe ssd και θέλω:

1)     Την γνώμη σας εάν αξίζει ο Samsung 950 Pro 512GB PCIe

2)      Εάν συνδέετε στη μητρική μου P8Z77V_PRO ver1

3)      Τι εναλλακτικές μου προτείνετε περιπου στα 300€

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλεις pcie x4 αντάπτορα για να τον κουμπώσεις επάνω. 

Σε μητρική Ζ77 που είχε update BIOS για υποστήτιξη NVNe τον δίσκο τον αναγνώρισε κανονικά και δεν υπήρχε κανένα θέμα. Υπάρχει περίπτωση να παίξει και χωρίς τέτοιο update αλλά αν δεν γίνει δοκιμή όπως καταλάβαίνεις δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Δυστηχώς το σαιτ της μητρικής σου έχει πρόβλημα δεν μπορείς να δεις πληροφορίες. Μπορείς όμως να στείλεις μέηλ στην asus και θα σου απαντήσουν.

Γράψε όμως ποια είναι η χρήση που κάνεις στο pc σου. 

Επίσης δεν θα πιάσεις τις max ταχύτητες αλλά περίπου στα 1600 (αναφέρομαι στο read).

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.

οτι αξιζει , αξιζει το θεμα ειναι οτι θελεις ανταπτορα για να τον βαλεις στην μητρικη σου και να moddaris το bios για να παιξει

ναι....το φοβόμουν αυτό. Στο όρθιο δεν μπαίνει?

Θέλεις pcie x4 αντάπτορα για να τον κουμπώσεις επάνω. 

Σε μητρική Ζ77 που είχε update BIOS για υποστήτιξη NVNe τον δίσκο τον αναγνώρισε κανονικά και δεν υπήρχε κανένα θέμα. Υπάρχει περίπτωση να παίξει και χωρίς τέτοιο update αλλά αν δεν γίνει δοκιμή όπως καταλάβαίνεις δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Δυστηχώς το σαιτ της μητρικής σου έχει πρόβλημα δεν μπορείς να δεις πληροφορίες. Μπορείς όμως να στείλεις μέηλ στην asus και θα σου απαντήσουν.

Γράψε όμως ποια είναι η χρήση που κάνεις στο pc σου. 

Επίσης δεν θα πιάσεις τις max ταχύτητες αλλά περίπου στα 1600 (αναφέρομαι στο read).

Έχω το τελευταίο update του bios της μητρικής μου. Η χρήση του pc μου είναι παιχνίδια και μ’ αρέσει να είναι γρήγορος. Γιατί δεν θα πιάσω MAX ταχύτητα? 

Ναι...θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με την ASUS

Δημοσ.

Στα παιχνίδια δεν θα δεις διαφορά. Πάρε ένα 2.5άρη ssd όπως τον Samsung 850 Pro 515GB,

Max ταχύτητα θα πιάσεις. ΛΑΘΟΣ δικό μου.

Το τελευταίο BIOS μπορείς να έχεις αλλά ποιο είναι και τι εξυπηρετεί αυτό?

Δημοσ.

Στα παιχνίδια δεν θα δεις διαφορά. Πάρε ένα 2.5άρη ssd όπως τον Samsung 850 Pro 515GB,

Max ταχύτητα θα πιάσεις. ΛΑΘΟΣ δικό μου.

Το τελευταίο BIOS μπορείς να έχεις αλλά ποιο είναι και τι εξυπηρετεί αυτό?

Για να επικοινωνήσω με την ASUS μου ζητά product serial number, ή πρέπει να ανοίξω το κουτί ή να βρω την συσκευασία. Αύριο θα στείλω το mail όπου θα έχω όλα τα απαραίτητα στοιχειά που μου ζητά.

Για το BIOS δεν μπορώ να σου απαντήσω. Είναι ver 2104

Δημοσ.

Για να επικοινωνήσω με την ASUS μου ζητά product serial number, ή πρέπει να ανοίξω το κουτί ή να βρω την συσκευασία. Αύριο θα στείλω το mail όπου θα έχω όλα τα απαραίτητα στοιχειά που μου ζητά.

Για το BIOS δεν μπορώ να σου απαντήσω. Είναι ver 2104

Όχι απαραίτητα δεν χρειάζεται serial number. Αν πας στο σαιτ της asus----->support------>email us και επιλέγεις στο 1ο πεδίο compliant

Δημοσ.

Η απάντηση της ASUS

-----------------------------------------------------

Dear valued customer

Regarding your below request, this motherboard does not have an M.2 socket.

In order to use an M.2 device, an M.2 PCI-E controller will be required.

-----------------------------------------------

42,90 ο M.2 PCI-E controller + 339,78 ο SSD = απαγορευτικό

Δημοσ.

Και πάλι σαν ξεκάθαρη απάντηση δεν μου κάνει. Στο έγραψα και πιο πριν για την χρήση που κάνεις δεν πρόκειται να δει καμμία μα καμμία διαφορά. Πάρε τον Samsung 850 PRO 512 με λιγότερα χρήματα και χωρίς κανέναν ενδοιασμό αν θα είναι συμβατός ή όχι.

Δημοσ.

Εδώ δεν ξέρει να το γράφει καν, το pci epxress ssd τον μάρανε...

Και αυτό το λέω γιατί οι τύποι που θα μπουν στη συγκεκριμένη διαδικασία να το κάνουν να αποδώσει και να εκτιμήσουν τη διαφορά, έχουν ξεπεράσει το επίπεδο του Δημοτικού...

Δημοσ.

Εδώ δεν ξέρει να το γράφει καν, το pci epxress ssd τον μάρανε...

Και αυτό το λέω γιατί οι τύποι που θα μπουν στη συγκεκριμένη διαδικασία να το κάνουν να αποδώσει και να εκτιμήσουν τη διαφορά, έχουν ξεπεράσει το επίπεδο του Δημοτικού...

Μάλλον η απάντηση σου έχει στόχο να με προσβάλει και όχι να με βοηθήσει.

Ο λόγος που γράφω στο forum είναι διότι δεν γνωρίζω πώς δουλεύει κάτι τέτοιο και εάν θα πετάξω τα λεφτά μου όταν προχωρήσω σε μια τέτοια αγορά.

Το δημοτικό δεν ξέρω που κολάει, πάντως για να σε ενημερώσω, εάν είχα τελειώσει πανεπιστήμιο, όπως εσύ, δεν θα χιαζόμουν βοήθεια από τους insomniacs

Δημοσ.

Μπορείς βέβαια να κάνεις και το εξής αν και εφόσον είσαι διατεθιμένος να δώσεις 300άρι. Να πάρεις 2 ssd samsung evo. Είτε 2 500άρηδες είτε ένα με 250 και έναν νε 500 giga.

Δημοσ.

Μάλλον η απάντηση σου έχει στόχο να με προσβάλει και όχι να με βοηθήσει.

Ο λόγος που γράφω στο forum είναι διότι δεν γνωρίζω πώς δουλεύει κάτι τέτοιο και εάν θα πετάξω τα λεφτά μου όταν προχωρήσω σε μια τέτοια αγορά.

Το δημοτικό δεν ξέρω που κολάει, πάντως για να σε ενημερώσω, εάν είχα τελειώσει πανεπιστήμιο, όπως εσύ, δεν θα χιαζόμουν βοήθεια από τους insomniacs

Το Δημοτικό κολλάει στο ότι είναι "pci express". Αυτό που γράφεις σου έχει μείνει από τον πολύ Βαρουφάκη.

Καλά, τώρα δεν θα πιάσω κοντρίτσες μαζί σου, για το πόσο πανηγύρι είναι το insomnia και τι διαφορά έχει αυτός που ζητάει βοήθεια, από αυτόν που τη δίνει, μάλλον. Αν δεν ήταν και οι αγγελίες, πολλοί θα είχαμε φύγει ήδη από εδώ - εδώ και πολύ καιρό...

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι, από τη στιγμή που αποδέχεσαι και ο ίδιος το ρόλο του μαθητευόμενου, τι πάτε και σας κολλάει καρφί ένας τίτλος που είδατε κάπου ξέμπαρκα στο internet και θέλετε να αποκτήσετε το πιο εξεζητημένο hardware του κόσμου, που δεν γνωρίζετε καν πως λειτουργεί, πράγμα που σημαίνει ότι είστε πολλά επίπεδα γνώσης και εμπειρίας πίσω, για να το εκτιμήσετε - εδώ και οι υπόλοιποι, άμα δε βάλουμε κανα ειδικό bench, πιο πολύ για placebo effect μιλάμε, συνήθως... Και κάνει και ένα σκασμό λεφτά. Δηλαδή, μπορείς να τα πετάξεις και αλλού καλύτερα, άμα σου πιάνουν τόπο.

Προσδιόρισε πρώτα τις ανάγκες σου, προσαρμόσου στο επίπεδο που φτάνεις, για την ώρα - με ή χωρίς τη βοήθεια άλλων...Και όταν φτάσεις να πιάνεις και το ms στα latency με το μάτι ή δεν ξέρω και εγώ τι, μπορείς να κάνεις μια μελέτη σκοπιμότητας, για εσένα πρώτα και καταλήγεις και σε rig που καίει την παραγωγή του cern, αφού είσαι τόσο μαγκιόρος.

"PCI express SSD"...και ποιος ξέρει και που θέλεις να το κοτσάρεις (ούτε controller δεν έχεις) και τι θα περιμένεις...Έλεος, δηλαδή...

ΥΣ. Αν δώσεις λίγο βάση σε αυτά που σου λέω, θα καταλάβεις ότι σε βοηθάω περισσότερο από όσο νομίζεις.

Δημοσ.

Το Δημοτικό κολλάει στο ότι είναι "pci express". Αυτό που γράφεις σου έχει μείνει από τον πολύ Βαρουφάκη.

Καλά, τώρα δεν θα πιάσω κοντρίτσες μαζί σου, για το πόσο πανηγύρι είναι το insomnia και τι διαφορά έχει αυτός που ζητάει βοήθεια, από αυτόν που τη δίνει, μάλλον. Αν δεν ήταν και οι αγγελίες, πολλοί θα είχαμε φύγει ήδη από εδώ - εδώ και πολύ καιρό...

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι, από τη στιγμή που αποδέχεσαι και ο ίδιος το ρόλο του μαθητευόμενου, τι πάτε και σας κολλάει καρφί ένας τίτλος που είδατε κάπου ξέμπαρκα στο internet και θέλετε να αποκτήσετε το πιο εξεζητημένο hardware του κόσμου, που δεν γνωρίζετε καν πως λειτουργεί, πράγμα που σημαίνει ότι είστε πολλά επίπεδα γνώσης και εμπειρίας πίσω, για να το εκτιμήσετε - εδώ και οι υπόλοιποι, άμα δε βάλουμε κανα ειδικό bench, πιο πολύ για placebo effect μιλάμε, συνήθως... Και κάνει και ένα σκασμό λεφτά. Δηλαδή, μπορείς να τα πετάξεις και αλλού καλύτερα, άμα σου πιάνουν τόπο.

Προσδιόρισε πρώτα τις ανάγκες σου, προσαρμόσου στο επίπεδο που φτάνεις, για την ώρα - με ή χωρίς τη βοήθεια άλλων...Και όταν φτάσεις να πιάνεις και το ms στα latency με το μάτι ή δεν ξέρω και εγώ τι, μπορείς να κάνεις μια μελέτη σκοπιμότητας, για εσένα πρώτα και καταλήγεις και σε rig που καίει την παραγωγή του cern, αφού είσαι τόσο μαγκιόρος.

"PCI express SSD"...και ποιος ξέρει και που θέλεις να το κοτσάρεις (ούτε controller δεν έχεις) και τι θα περιμένεις...Έλεος, δηλαδή...

ΥΣ. Αν δώσεις λίγο βάση σε αυτά που σου λέω, θα καταλάβεις ότι σε βοηθάω περισσότερο από όσο νομίζεις.

Όταν άνοιξα το topic, ήμουν πιεσμένος για την σωστή απόφαση που πρέπει να πάρω.

Η πίεση που είχα λοιπόν με παράσυρε στο psi και όχι στο pci :P

Και ΝΑΙ… μ αρέσει το hi tech  pc και ας το έχω μόνο για το FB.

Σίγουρα θα εγκαταστήσω ένα NVMe SSD  (που είναι και η σωστή ονομασία) όμως πρέπει να σκεφτώ το ενδεχόμενο μια καινούριας MB και να απαλλαχτώ από το αρχαίο z77 (αυτό θα το συζητήσουμε αργότερα).

• Like 2

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...