Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. Έχει ο αδελφός μου ένα υπολογιστή dell που τώρα έχει 2xKingston KTW149-ELD 1Gb μνήμη.

Θα ήθελα από 2 γιγα να την κάνω 4 ή 8 γιγα, ανάλογα με το κόστος βέβαια. Τι μνήμη να πάρω? Δεν είναι καλύτερα να πάρω μία νέα 1x4 ? Αν πάρω 2x2 θα μπορώ στις άλλες δύο θέσεις (από τις 4 συνολικά) να βάλω και τις 2 παλιές και να έχω συνολικά 6 GB?

Παναγιώτης

Δημοσ.

θα βοηθουσε να μας ελεγες μοντελο μητρικης

να δουμε εαν μπορει να παρει παραπανω αρχικα, και ποσο.

θα μπορουσες να βαλεις μια 4gb + τις δυο του ενός  gb που εχεις ιδη.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δεν έγραψα κάτι παραπάνω γιατί δεν βρήκα στοιχεία για το mainboard. Ούτε καν όνομα δεν είχε επάνω και μου έκανε περιέργεια για σύστημα της Dell. Θα ανεβάσω φωτό του μπας και βγάλουμε άκρη αν είναι.

Το σύστημα γενικά είναι

intel i3 dual core (αν θυμάμαι καλά)

2GB Ram

ATI Radeon HD 5450 video card

Windows 7 home premium

650 GB HDD

Παναγιώτης

Δημοσ.

Οι μητρικες της Dell ειναι OEM, δεν ειναι του εμποριου. Αυτο που χρειαζεται να μας πεις ειναι το μοντελο του υπολογιστη.  Π.χ Dell optiplex 3020 MT. ισως να χρειαστει και καμια ακομα πληροφορια αλλα για αρχη το μοντελο και βλεπουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Οι μητρικες της Dell ειναι OEM, δεν ειναι του εμποριου. Αυτο που χρειαζεται να μας πεις ειναι το μοντελο του υπολογιστη.  Π.χ Dell optiplex 3020 MT. ισως να χρειαστει και καμια ακομα πληροφορια αλλα για αρχη το μοντελο και βλεπουμε.

Αυτό που κατάφερα να βρω (δια τηλεφώνου προς το παρόν με τον αδελφό μου να το ψάχνει) είναι : INSPIRON 580

Μάλλον αυτό πρέπει να είναι, στη φωτό Link.png Site: εδώαυτό είναι

Παναγιώτης  

Δημοσ.

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=INSPIRON+580&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XINSPIRON+580+memory+upgrade.TRS0&_nkw=INSPIRON+580+memory+upgrade&_sacat=0

Σε μια προχειρη ερευνα διαπιστωσα οτι τα σαιτ που εχουν memory configurators δινουν ελαχιστες επιλογες σε συμβατες μνημες και αυτο ειναι ανησυχητικο.

Δεν θα εβαζα σε καμια περιπτωση μνημες που δεν θα εχω ελεγξει οτι ειναι 100% συμβατες σε ενα τοσο επιλεκτικο motherboard.

Δημοσ.

Την πάτησε με δαύτο ε?

Γιατί τώρα προς το παρόν σέρνεται το μηχάνημα, θα του κάνω ένα καλό φορμάτ μπας και συνέλθει λίγο και έλεγα να του βάλω και λίγη μνήμη.

Από ελλάδα δεν παίζει κάτι ή να μην το ρισκάρω?

Παναγιώτης

Δημοσ.

τι να σου πω, εγω για 15-20 ευρω που εχει μια 4gb ram θα το ρισκαρα. στην χειρότερη θα μου εμενε στο συρταρι ή θα την πουλαγα

ειναι ρισκο που θα επερνα για να κανω τον υπολογιστη μου πολυ πιο γρηγορο.

οπως εκανα καποτε upgrade τον cpu μου που δεν ειναι καν στην λιστα συμβατότητας. #yolo

• Like 1
Δημοσ.

Ενδεικτικα http://www.crucial.com/usa/en/ct51264ba160bj (Not compatible)

Oι αγορες απο ebay ειναι πανευκολες και ασφαλεστατες. Που ειναι το προβλημα?

Διαφορετικα μπορεις να δεις και απο Amazon http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=dell+inspiron+580+memory+upgrade

Τα Dell ειναι δυστροπα μηχανηματα, εγω δεν θα ρισκαρα ουτε τα 15-20 ευρω. Καλυτερα να τα φαω πιτογυρα και μπυρες.

Δημοσ.

Την πάτησε με δαύτο ε?

Γιατί τώρα προς το παρόν σέρνεται το μηχάνημα, θα του κάνω ένα καλό φορμάτ μπας και συνέλθει λίγο και έλεγα να του βάλω και λίγη μνήμη.

Από ελλάδα δεν παίζει κάτι ή να μην το ρισκάρω?

Παναγιώτης

Αυτο που στην ελλαδα εχουμε την παγκοσμια πατεντα του format που κανει πιο γρηγορο τον υπολογιστη δεν την εχω καταλαβει, και καπως μαγικα διαιωνιζεται σαν μεθοδος. Με 2gb ram οτι και να κανεις θα σερνεται, προταση μου ειναι να βαλεις linux στο pc για να πιανουν λιγοτερα resources

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...