Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Λόγω κάποιου πρότζεκτ που ετοιμάζετε σε ένα απόμερο σημείο, σκέφτομαι την δορυφορική λύση της datafast με μεγαλο όγκο traffic. 

Κάνω αυτό το ποστ σε περίπτωση που έχει κάποιος εμπειρία σχετικά με την συγκεκριμένη εταιρία, το service τους, καθώς και το θέμα ταχύτητας.. Όσους παρόχους έψαξα μου βάζουν περιορισμούς ταχύτητας (κλείνοντας πόρτες) κάποιες ώρες της ημέρας.. Λόγω επαγγελματικής φύσεως, εγω ψαχνω δορυφορική σύνδεση όλη την ημέρα (χωρις περιορισμούς). Η Datafast δεν έχει σύμφωνα με τα λεγόμενα τους. Υπάρχει κάποιος που να δουλεύει με αυτή την εταιρία? κάποια αλλη λύση να προτείνει κάποιος?

Ευχαριστώ,

Δημοσ.

Το 4 το διάβασες

πχ για το Datafast 26 flat

4.ΟΡΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Ο πελάτης υποχρεούται να προκαταβάλλει το ποσό των 596,55 € που περιλαμβάνει:
1) το κόστος εξοπλισμού 367,77 €
2) το κόστος συνδρομής 1ου 4μήνου (4 x 41,82 € / μήνα) = 167,28 €
3) το κόστος ενεργοποίησης 36,90 €
4) το κόστος μεταφοράς 24,60 €
Όλες οι τιμές της αίτησης περιλαμβάνουν ΦΠΑ 23%.

Δημοσ.

Το 4 το διάβασες

πχ για το Datafast 26 flat

4.ΟΡΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Ο πελάτης υποχρεούται να προκαταβάλλει το ποσό των 596,55 € που περιλαμβάνει:

1) το κόστος εξοπλισμού 367,77 €

2) το κόστος συνδρομής 1ου 4μήνου (4 x 41,82 € / μήνα) = 167,28 €

3) το κόστος ενεργοποίησης 36,90 €

4) το κόστος μεταφοράς 24,60 €

Όλες οι τιμές της αίτησης περιλαμβάνουν ΦΠΑ 23%.

ναι το έχω δει και έχω επικοινωνήσει με την εταιρία.. Το budget υπάρχει απλά ως τεχνικός πρέπει να εκφέρω μία παραπάνω γνώμη και να εγγυηθω ότι όλα θα δουλεύουν φυσιολογικά.

όποιος το έχει δοκιμάσει ας μου στειλει..

Ευχαριστώ και πάλι

Δημοσ.

Στην Ευρώπη υπάρχουν 2 όμιλοι που παρέχουν δορυφορικό Internet.

Η Astra μέσω της SES Broadband (δεν παρέχει στη χώρα μας) και η Eutelsat μέσω της Tooway.

Η Tooway, το παρέχει μέσω μεταπωλητών που για την χώρα μας είναι ΟΤΕ, Forthnet, Datafast και 2-3 άλλοι.

Αν και οι γενικοί κανόνες όγκου και περιορισμών είναι ίδιοι, εν τούτοις επιτρέπει στους μεταπωλητές να φτιάχνουν δικά τους προγράμματα, οπότε υπάρχει κάποια διαφοροποίηση.

Και η Datafast έχει περιορισμό στον όγκο, ανάλογα το πακέτο που θα επιλεγεί. Οπότε πρέπει να υπολογίσετε καλά ποιος περίπου θα είναι ο συνολικός όγκος σε ένα μήνα.

Μετά την κατανάλωση του μηνιαίου ορίου χρήσης, οι ταχύτητες μειώνονται και δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση.

Kατά τις βραδινές ώρες μεταξύ 23:00 και 05:00 (UTC) γίνεται μείωση κατά 50% στην μέτρηση της κατανάλωσης του όγκου.

Δυνατότητα αύξησης μηνιαίου ορίου GB, με επιπλέον κόστος.

Δημοσ.

Στην Ευρώπη υπάρχουν 2 όμιλοι που παρέχουν δορυφορικό Internet.

Η Astra μέσω της SES Broadband (δεν παρέχει στη χώρα μας) και η Eutelsat μέσω της Tooway.

Η Tooway, το παρέχει μέσω μεταπωλητών που για την χώρα μας είναι ΟΤΕ, Forthnet, Datafast και 2-3 άλλοι.

Αν και οι γενικοί κανόνες όγκου και περιορισμών είναι ίδιοι, εν τούτοις επιτρέπει στους μεταπωλητές να φτιάχνουν δικά τους προγράμματα, οπότε υπάρχει κάποια διαφοροποίηση.

Και η Datafast έχει περιορισμό στον όγκο, ανάλογα το πακέτο που θα επιλεγεί. Οπότε πρέπει να υπολογίσετε καλά ποιος περίπου θα είναι ο συνολικός όγκος σε ένα μήνα.

Θα γίνει μεταφορά του γραφείου μου σε άλλο,  οπότε ξερω περίπου τον όγκο που χρειάζομαι (100 GB traffic)

Κάποιος που να έχει δοκιμάσει την datafast??

καλησπερα φιλε.επειδη αντιμετωπισα το ιδιο θεμα αν θες επικοινωνησε μαζι μου στο [email protected] . να ειστε καλα

Νομίζω ότι θα ήταν πιο δίκαιο να γράψεις εδώ την εμπειρία σου και για μελλοντικές αναζητήσεις..

Ευχαριστω

Δημοσ.

Θα γίνει μεταφορά του γραφείου μου σε άλλο,  οπότε ξερω περίπου τον όγκο που χρειάζομαι (100 GB traffic)

Κάποιος που να έχει δοκιμάσει την datafast??

Όπως έγραψα και προηγούμενα, όλοι δίνουν σύνδεση δορυφορική μέσω της Tooway. Σε όποιον κι αν πας η μόνη διαφορά είναι το πακέτο που δίνει και το κόστος. Η λειτουργία είναι ακριβώς η ίδια.

Προσωπικά το δοκίμασα πριν 3-4 χρόνια, καλοκαίρι σε νησί των Δωδεκανήσων, σε ξενοδοχείο μακρυά από τον πολιτισμό. Δούλευε μια χαρά και απροβλημάτιστα. Το μόνο θέμα είναι σε πολύ βαριά κακοκαιρία όπου είναι λογικό να μειώνεται το σήμα έως και να χάνεται σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Θα προτιμούσα τον ΟΤΕ που προσφέρει πακέτο 100GB στα 80€ και είναι γενικά φθηνότερος από Forthnet και Dadatfast. H τελευταία έχει και επιχειρησιακά πακέτα αλλά ξεφεύγουν πολύ. Είναι η μόνη στην οποία πληρώνεις πανάκριβα τον εξοπλισμό αλλά μένει στην κατοχή σου, ενώ οι άλλοι τον δίνουν με χρησιδάνειο.

Υπόψη ότι ο μηνιαίος περιορισμός στο μέγεθος των δεδομένων, αφορά την συνολική διακίνηση (Down + Up). Πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά τους όρους και τα δεδομένα και των 3 εταιρειών, πριν αποφασίσεις.

Τέλος να γνωρίζεις ότι αναγκαστικά λόγω απόστασης με τον δορυφόρο (36000 χλμ είναι αυτά), υπάρχει καθυστέρηση περίπου 600-800ms.

Δημοσ.

Όπως έγραψα και προηγούμενα, όλοι δίνουν σύνδεση δορυφορική μέσω της Tooway. Σε όποιον κι αν πας η μόνη διαφορά είναι το πακέτο που δίνει και το κόστος. Η λειτουργία είναι ακριβώς η ίδια.

Προσωπικά το δοκίμασα πριν 3-4 χρόνια, καλοκαίρι σε νησί των Δωδεκανήσων, σε ξενοδοχείο μακρυά από τον πολιτισμό. Δούλευε μια χαρά και απροβλημάτιστα. Το μόνο θέμα είναι σε πολύ βαριά κακοκαιρία όπου είναι λογικό να μειώνεται το σήμα έως και να χάνεται σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Θα προτιμούσα τον ΟΤΕ που προσφέρει πακέτο 100GB στα 80€ και είναι γενικά φθηνότερος από Forthnet και Dadatfast. H τελευταία έχει και επιχειρησιακά πακέτα αλλά ξεφεύγουν πολύ. Είναι η μόνη στην οποία πληρώνεις πανάκριβα τον εξοπλισμό αλλά μένει στην κατοχή σου, ενώ οι άλλοι τον δίνουν με χρησιδάνειο.

Υπόψη ότι ο μηνιαίος περιορισμός στο μέγεθος των δεδομένων, αφορά την συνολική διακίνηση (Down + Up). Πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά τους όρους και τα δεδομένα και των 3 εταιρειών, πριν αποφασίσεις.

Τέλος να γνωρίζεις ότι αναγκαστικά λόγω απόστασης με τον δορυφόρο (36000 χλμ είναι αυτά), υπάρχει καθυστέρηση περίπου 600-800ms.

Συμφωνώ απόλυτα με ότι αναφέρεις πιο πάνω, αλλά στην περίπτωση μου έχει μεγαλύτερη σημασία το να έχω σταθερή ταχύτητα όλη την μέρα παρά το κόστος - αναφέρεται σε επαγγελματικό περιβάλλον.

Όσον αφορά τον ΟΤΕ έχει τους περιορισμούς που επισυνάπτω.. στην Datafast δεν υπάρχουν αντίστοιχοι περιορισμοί. Περισσότερο θέλω να μάθω αν όντος ισχύει και τι ταχύτητες παιζουν.. Το ping θα είναι αργό.. :/

post-214080-0-16636800-1458652887_thumb.jpg

Δημοσ.

Σταθερή ταχύτητα κανείς δεν στην εξασφαλίζει. Ενδέχεται να έχει μείωση ανάλογα του διαθέσιμου bandwidth, αφού αυτό είναι δεδομένο για τον κάθε δορυφόρο και ανάλογα την χρήση που γίνεται την κάθε στιγμή από το σύνολο των συνδρομητών που συνδέονται με αυτόν.

Με απλά λόγια κι εδώ ισχύει το "έως" και αναφέρεται παντού.

Το ξαναγράφω, και η Datafast έχει περιορισμό μέσω πολιτική ορθής χρήσης:

Μετά την κατανάλωση του μηνιαίου ορίου χρήσης, οι ταχύτητες μειώνονται και δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση.

Kατά τις βραδινές ώρες μεταξύ 23:00 και 05:00 (UTC) γίνεται μείωση κατά 50% στην μέτρηση της κατανάλωσης του όγκου.

Το παραπάνω είναι εμφανές σε όλα τα πακέτα στην ιστοσελίδα της, αλλά και στο pdf όταν πατήσεις "Παραγγελία".

Δεν μνημονεύεται πουθενά όμως ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι όροι, πράγμα που αναφέρονται στην Forthnet και τον ΟΤΕ, αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα της Tooway.

Πάρε πρώτα τηλέφωνο και ζήτησε λεπτομέρειες μην βρεθείς προ εκπλήξεως. Ψάξτο καλά διότι έχει πολλά ψιλά γράμματα.

Δημοσ.

Διευκρίνισε το απόμερο. Υπάρχει περίπτωση να μπορείς να παίξεις με ασύρματο link?

Δεν υπάρχει ούτε σήμα κινητού :/

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...