kamposgiwrgos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Χαιρετώ το forum. Έχω το Macbook pro late 2011 A1278 !! Είναι σχεδόν 4 χρονών. Το πήρα 2ο χέρι και σίγουρα το δουλεύω καθημερινά (8-12 ώρες, ανάλογα την μέρα).Η μπαταρία έχει εδώ και ένα 7μηνο που έβγαλε ειδοποίηση για αλλαγή.. Οπότε τώρα, ήρθε η ώρα για αλλαγή. Αυτό που με προβληματίζει είναι η αγορά μίας καινούργιας-αυθεντικότατης ? ή να συμβιβαστώ με τις διάφορες μπαταρίες που υπάρχουν στην αγορά και λένε πως είναι συμβατές με το μοντέλο μου ? για αυθεντική μπαταρία, δεν έχω βρει κάποιο μαγαζί που να υπάρχει στην Ελλάδα -> Εδώ θέλω τα φώτα σας Σίγουρα αυθεντική είναι από ifixit αλλά για να ρθει με τα μεταφορικά είναι κάπου στα 170 δολάρια. https://www.ifixit.com/Store/Mac/MacBook-Pro-13-Inch-Unibody-Mid-2009-to-Mid-2012-Battery/IF163-019 Στο skroutz έχει 2 μαγαζιά που πουλάνε 2 συμβατές μπαταρίες που ταιριάζουν με το δικό μου μοντέλο και είναι στο 40αρικο. Έχω πάρει ένα feedback από ένα φίλο, πως η πιο κάτω είναι δοκιμασμένη από τον ίδιο σε ένα 15αρι macbook http://www.computron.gr/battery-apple-macbook-pro-13-aluminum-unibody-2009-version-a1278-mb990ll-a-sku-1467.htmlΑπό ebay, amazon να πάω προς τα εκεί ? Το macbook το χρησιμοποιώ καθημερινά για δουλειά κυρίως αλλά και για τις οποιεσδήποτε άλλες χρήσεις του. Οπότε θέλω μια καλή μακροχρόνια λύση. σημ. το δουλεύω με ssd και 10αρά (8+2) RAM Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Chris M Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Της Newertech είναι καλές αλλά δεν είναι φτηνές... http://www.logicsolutions.gr/el/newertech/
kamposgiwrgos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Της Newertech είναι καλές αλλά δεν είναι φτηνές... http://www.logicsolutions.gr/el/newertech/ Σε ευχαριστώ φίλε, Φαίνεται πως δεν είναι αυθεντικές αλλα και αυτά πιστά αντίγραφα !! Αν έχεις εμπειρία, να πάω σε κάποια από το skroutz ? ή σίγουρα προς αυθεντική της apple (αν υπάρχει κάποιο μαγαζί που πουλάει) ?
Mercyful_Fate Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Ας γράψω και εγώ την εμπειρία μου εδώ, για να μην ανοίγω νέο θέμα. Ο βασικός μου υπολογιστής είναι ένα 13'' Macbook Pro early 2011. Πριν ένα μήνα περίπου άρχισα να παρατηρώ ότι κάθε φορά που η μπαταρία έφτανε στο 25-30%, το μακ έσβηνε εντελώς (power off απότομο, όχι sleep). Θεώρησα πλέον ότι η μπαταρία έχει χαλάσει, οπότε έβαλα στα σχέδιά μου να την αντικαταστήσω γιατί ούτως ή άλλως θα άνοιγα το λαπτοπ για να βάλω έναν δεύτερο SSD με caddy bay. Σημείωση: εδώ και αρκετούς μήνες το μακ "έμπαζε" όταν το έβαζα σε επίπεδη επιφάνεια!!! Κάτι σαν το iPhone 6/7 που η κάμερα προεξέχει στη μια γωνία, οπότε αν το βάλεις με την πλάτη κάτω και το πιέζεις στις άλλες γωνίες, παίζει πάνω κάτω. Προφανώς το καπάκι του μακ από κάτω δεν ήταν επίπεδο, θεώρησα ότι για κάποιον λόγο έχει στραβώσει (!!!). lol Αυτή την εβδομάδα λοιπόν ήρθαν όλα τα εξαρτήματα και αποφάσισα να κάτσω σήμερα να κάνω την εγχείριση. Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση είναι ότι καθώς έβγαζ τις βίδες μία μία, το καπάκι αναπηδούσε σαν να το έσπρωχνε κάτι από κάτω. Πάω και βρίσκω και γω το σπαθί και το φέρνω δίπλα μου, να είμαι σε ετοιμότητα αν πεταχτεί κανένα troll από μέσα. Η έκπληξη ήρθε όταν έβγαλα εντελώς το καπάκι και είδα ότι η μπαταρία είχε φουσκώσει από την δεξιά μεριά!!! Ακόμα μεγαλύτερη ε΄κπληξη όταν την αφαίρεσα εντελώς, και είδα από την άλλη μεριά ότι από την πίεση είχε ανοίξει εντελώς το πλαστικό περίβλημα της μπαταρίας!!!! Εδώ πάλι το φούσκωμα από την ίδια γωνία με την πρώτη φωτογραφία, με την μπαταρία εκτός του λάπτοπ όμως: Επειδή πολλές φορές εκθειάζουμε τα προϊόντα της Apple (διότι η εταιρεία έχει πολλούς ευχαριστημένους χρήστες, μεταξύ των οποίων και εγώ), καλό είναι να αναδεικνύουμε και τα αρνητικά όποτε αυτά υπάρχουν (ευτυχώς πολύ σπάνια από προσωπική εμπειρία). Το λάπτοπ έχει μεν κάποια ηλικία, και καταλαβαίνω απόλυτα την απώλεια ζωής σε θέματα φορτίσεων και διάρκειας. Ωστόσο εδώ μιλάμε για ένα πρόβλημα που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στα υπόλοιπα εξαρτήματα λόγω διογκωσης, και στη χειρότερη θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια ανάφλεξη (δεν θέλω να σκέφτομαι για έκρηξη). Προφανώς και δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό, αλλά έτσι όπως φούσκωσε η μπαταρία ποιος μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο? Δεν είναι καθόλου αποδεκτό premium προϊόν να επιδεικνύει τέτοια αστοχία και να θέτει ζήτημα ασφάλειας στη χρήση. Κατα τ'αλλα τσίμπησα αυτή την μπαταρία και την εγκατέστησα προ ολίγου: https://www.amazon.com/gp/product/B01J0JHRZ2/ref=oh_aui_detailpage_o02_s00?ie=UTF8&psc=1
Eliaskat Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 αν σου δειξω πως εγινε η μπαταρια σε macbook pro mid 10 θα παθεις πλακα σαν κεικ φουσκωσε... αισχος .. ποτε ξανα mac
janus5555 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 @mercyful_fate σου φούσκωσε η μπαταρία και δεν είχε βγει καμία ένδειξη για αντικατάσταση; Δλδ τόσα χρόνια μπαταρία και λειτουργούσε φυσιολογικά μέχρι τη στιγμή που άρχισε να σβήνει; Δεν νομίζω ότι είναι θέμα ποιότητας, οι μπαταρίες γενικά ελοχεύουν τέτοιους κινδύνους, είτε πρόκειται για λαπτοπ είτε για κινητό, είτε για apple είτε για οποιαδήποτε μάρκα. Η μπαταρία που αγόρασες από το amazon είναι δοκιμασμένη, έχει καλές αξιολογήσεις;Γενικά οι no name από amazon, ebay κτλ θέλουν πολλή προσοχή επειδή πολύ πιο εύκολα σου βγάζουν ζημιά, ίδια με αυτή που πήγες να πάθεις. Ενδιαφέρομαι και εγώ για αντικατάσταση μπαταρίας, έχω ένα macbook pro mid 2012 και πλέον δεν αντέχει πολλές ώρες οπότε η αλλαγή θα είναι μονόδρομος. Ας μας πει κάποιος που έχει αλλάξει από που αγόρασε, τιμές και αξιολογήσεις!
Mercyful_Fate Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 @janus5555, όχι δεν είχε βγάλει την παραμικρή ένδειξη. Και πρέπει να ήταν πολύ καιρό έτσι, διότι επί σχεδόν ένα χρόνο μου είχε κολλήσει το trackpad του mac και δεν πατιόταν, δεν είχε περιθώριο δηλαδή το trackpad να πατηθεί προς τα κάτω. Ε μάντεψε γιατί... lol Χτες που έβγαλα την φουσκωμένη μπαταρία και έβαλα την καινούργια, άρχισε ξαφνικά να δουλευει και το trackpad. Anyway, η μπαταρία που πήρα από amazon έχει καλες αξιολογήσεις, είναι υποτίθεται επώνυμη (έχει πάνω την στάμπα της εταιρείας που το φτιάχνει) και έρχεται με 18-μηνη εγγύηση. Οπότε την εμπιστεύτητα και την έβαλα στο λαπτοπ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα