Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρα θελω να παρω μια βαση για tv ολοι μιλαν για Link.png Site: αυτην με τα καλυτερα λογια, λοιπον η τηλεοραση μου ειναι μια lg 32' με vesa 200x200 τωρα ολα καλα μεχρι εδω,η βαση λεει πως ειναι για οθονες 23'με42' ιντσων.εχω επισης και 2 μονιτορ το ενα 17' με vesa 100x100 και το αλλο 19' με vesa 75x75 σε περιπτωση που θελω να βαλω δηλαδη καποιο απο τα 2 μονιτορ θα εχω προβλημα??

Δημοσ.

ΧΑΧΑ Με τα καλύτερα λογια.... Μια απλη βαση ειναι της Κινεζικής αλλα αξιοπρεπής Brateck με κοστος οσο μια πιτσα!!! Δεν ειναι και κατι τρομερο.

Για 32'' ισως ανουσια καθως η οριζοντια κλιση που κανει για μια τετοια tv ειναι το πολυ 2 με 3 μοιρες. Βγαινει πολυ λιγο απο τον τοιχο. Το κάθετο tilt που κανει ειναι οκ σε περιπτωση που την βαλεις ψηλα. Η εγκατάσταση της ομως μπελαλίδικη. Ουσιαστικα μολις βαλεις τα ουπα στο τοιχο και την βαση στην TV βιδώνεις τις βιδες στον τοιχο πρωτα και το κεφαλι 1 ποντο εξω πριν τερματίσει. Μετα περνας την βαση στις μεγαλες τρυπες και κλειδωνει. Μετα ομως σφιγγεις με κλειδι μόνον καθως δεν χωραει τιποτα αλλο. Το βγαλε βαλε κοινως μπελας.

Θα ελεγα αν δεν σε ενδιαφέρει η οριζοντια κλιση να πας σε κατι τετοιο https://www.skroutz.gr/s/8201194/Brateck-LP09-22T.html. Ο λογος: πιο ευκολη εγκατασταση, πολυ πιο στιβαρή βαση και ευκολο tilt με σφιξιμο.

Αν θες οριζοντια κλιση της προκοπης σε 32'' μονο βραχιονας.https://www.skroutz.gr/s/7160335/Brateck-LDA21-223.html Θελει καλο βιδωμα ε καθως οι βραχιωνες ασκουν δυναμεις πολλες.

Η πρωτη κανει και για 22'' απλα τσεκαρε μην βρισκει η βαση σε διπλανες εισοδους - εξοδους, βυσμα τροφοδοσιας κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου δεν με ενδιαφερει ουτε η κλιση ουτε ποιοτητα στην βαση για αυτο επελεξα αυτην την μια pizza :-D απλως αυτο που θελω να μαθω  αν θα μπορω να τοποθετησω ενα απο τα μονιτορ??οσο για την εγκαταστση ενταξει δεν ειναι και τοσο δυσκολο!!!!

Δημοσ.

Απλα βαλε μεγαλυτερα στριφωνια απο αυτα που χει μεσα η συσκευασια... μιλαω ως παθων που "εχασα" τηλεοραση 1000€!!! Εμενα βεβαια ηταν με βραχιονα η βαση και 49ιντσων η οθονη!! Εσυ βεβαια θα βαλεις πολυ μικροτερη και ελαφρυτερη τηλεοραση αλλα κακο δεν κανουν τα μεγαλυτερα στριφωνια!

• Like 1
Δημοσ.

πωωωω αστα να πανε εμενα η tv ειναι 6 κιλα και απο κατω σε αποσταση 30 ποντων ειναι γραφειο οποτε δεν υπαρχει περιπτωση για κατι τετοιο!!!

Δημοσ.

Απλα βαλε μεγαλυτερα στριφωνια απο αυτα που χει μεσα η συσκευασια... μιλαω ως παθων που "εχασα" τηλεοραση 1000€!!! Εμενα βεβαια ηταν με βραχιονα η βαση και 49ιντσων η οθονη!! Εσυ βεβαια θα βαλεις πολυ μικροτερη και ελαφρυτερη τηλεοραση αλλα κακο δεν κανουν τα μεγαλυτερα στριφωνια!

σε γυψοσανίδα το είχες; :P

το μηχάνημα που βλέπεις εδώ το κρέμασα με 5 μεταλλικά ούπα 8mm (το 6ο και τελευταίο δεν το κατάφερα), είναι 45 κιλά προβολέας, η βάση είναι DIY από σιδερά και η πατέντα με τη ρύθμιση ύψους δικιά μου. Αντέχει και άλλα 50 κιλά ακόμη σε τέστ.

2ptnpyh.jpg

Όσο αφορά τη τηλεόραση, φρόντισε στο στήσιμο να βάλεις 3 ούπα 6mm η 8mm με κλειδί. Μη βάλεις και τα 4 γιατί χειρότερο θα είναι.

Πάνω αριστερά πάνω δεξιά και κάτω κέντρο. Αν δεις το σχήμα θα καταλάβεις τι λέω.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλα 1ον και σημαντικοτερο το μηχανημα αυτο ειναι σταθερο δεν αλλαζει θεση οπως μια τηλεοραση σε βαση με εκτεινομενο βραχιονα και 2ον αυτο κρεμεται ισομοιραζοντας το βαρος σε καθε βιδα ενω η βαση τηλεορασης οταν ο βραχιονας ειναι σε εκταση ολο το βαρος και η πιεση που ασκειται στη βαση ειναι ανομοιομορφη.

Σε τοιχο την ειχα απλα ειχε παρεχωμενα 6αρια στριφωνια...!!!

Δημοσ.

Το παν ειναι να γινεται διαδοχικο τρυπημα και οχι μονομιας. Πχ για δεκαρι ουπα αμα ο τοιχος ειναι σαθρος θελει πρωτα 4mm μετα 6, 8 και τελος το 10 χωρις κρουση. Αμα ο τοιχος ειναι οκ Μπορουμε και με 6 και μετα 10mm παλι χωρις κρουση.

Θελει μετα ενα ποιοτικο ουπα το οποιο θα πρεπει να σιγουρευτουμε οτι εχει μπει μεσα σε τουβλο και οχι σοβα. Τελος κατα το σφίξιμο πρεπει να τερματισει η βιδα και να εχει σφιξει αρκετα. Αμα γυριζει συνεχως και ευκολα τοτε το αγκυριο εχει μπει εσφαλμενα.

Pokemon640 βλεπω καλα? Barco CRT???

• 1 χρόνο αργότερα...
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, κ καλώς σας βρήκα (ως νέο στέλεχος εδώ μέσα)! Δυστηχώς είμαι ψιλοάσχετος από βάσεις επιτοίχιας, τρυπάνια κτλ και χρειάζομαι μια άμεση κ σοβαρή γνώμη. Μου πήραν δώρο μια Crystal Audio βάση, την  FM43-20 για 13-43᾽᾽, 200x200 vesa και μέχρι 20 κιλά. (...η εταιρία αναγράφει στο site της πως ειναι δοκιμασμένη για τριπλάσια κιλά!), μια αρκετά καλή βάση απ ότι είδα κ με πολλές ρυθμίσεις. 

Η βάση αυτή αρχικά προοριζόνταν για mia samsung 43᾽᾽ (δώρο μαζί με την βάση κι αυτή), όμως τελικά λόγω black friday την άλλαξα με μια 55᾽᾽samsung.  Στον κωτσοβολο που ρωτησα διαφορετικα μάλιστα ατομα, μου ειπαν πως δεν παιζει τοσο ρολο το μεγεθος των ιντσών αλλά κυρίως τα χαρακτηριστικά του μέγιστου VESA και να μην την αλλάξω γιατί δεν θα έχω πρόβλημα. Εγω πάραυτα δεν είμαι σίγουρος κ ακόμα δεν έχω τοποθετήσει την TV, λόγω κ ελλείψεως χρόνου βέβαια.

Το κακό είναι πως ο πατέρας μου ήρθε με το τρυπάνι που έχει και τοποθέτησε τα ούπα με την βάση και τις βίδες στον τοίχο και έτσι κατά μεγάλο ποσοστό δεν θα μου αλλάξουν την βάση με άλλη μεγαλύτερη, ε και η τιμή είναι λίγο τσιμπημἐνη (39.90 ευρώ).

Επίσης οι οδηγίες έγραφαν πως τα ούπα πρεπει να μπούν ολόκληρα μέσα στον τοίχο , όμως το τρίτο, το κάτω ούπα, δυστηχως δεν μπήκε πλήρως και περισσεύει λιγάκι (ο πατερ ειπε πως δεν υπάρχει θέμα) και ουσιαστικά η  βάση δεν εφάρμοσε τέλεια στον τοίχο και ψιλοκουνιέται (παρόλο που όμως δείχνει αρκετά σταθερή λόγω και των μεγάλων βιδών της κατασκευής). Επειδή παραπάνω διάβασμα σε έτερα σχόλια για πτώσεις κλπ κλπ και επειδή ό,τι κι αν λένε οι πωλγτές του Κωτσόβολου αν η TV σπάσει η δεν θα την πληρώσουν αυτοί, σας παρακαλώ θα ήθελα τις γνώμες σας. Ευχαριστω πολύ!!!     

Επεξ/σία από magicp
Δημοσ.

Για να φύγουν οι ανησυχίες η μονη λύση ειναι να πάρεις αλλη βάση. Οτι και να σου πουμε (ιδιο ή διαφορετικό απο αυτα που σου ειπανε στον κοτσο) δεν θα ηρεμήσεις, το βλέπω. Αγορασε λοιπον μια αλλη βάση, φέρε τον πατέρα σου να την περάσει, πες του μάλιστα να σου βάλει και μεγαλύτερες βίδες/ουπατ απο αυτα που εχει η συσκευασία (αρκει να περνάνε στις τρυπες της βάσης) και την παλιά που εχεις τώρα ειτε κρατα την καβάτζα ή πουλα την ή προσπάθησε να μάθεις αν ο Κώτσος την παιρνει πίσω.

Στις βάσεις ειναι σημαντικο τα υποστηριζομενα κιλα (άνετα σε παιρνει και ενα +10%) και να εχει καταλληλες τρυπες για τα vesa. 

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, isay είπε

Για να φύγουν οι ανησυχίες η μονη λύση ειναι να πάρεις αλλη βάση. Οτι και να σου πουμε (ιδιο ή διαφορετικό απο αυτα που σου ειπανε στον κοτσο) δεν θα ηρεμήσεις, το βλέπω. Αγορασε λοιπον μια αλλη βάση, φέρε τον πατέρα σου να την περάσει, πες του μάλιστα να σου βάλει και μεγαλύτερες βίδες/ουπατ απο αυτα που εχει η συσκευασία (αρκει να περνάνε στις τρυπες της βάσης) και την παλιά που εχεις τώρα ειτε κρατα την καβάτζα ή πουλα την ή προσπάθησε να μάθεις αν ο Κώτσος την παιρνει πίσω.

Στις βάσεις ειναι σημαντικο τα υποστηριζομενα κιλα (άνετα σε παιρνει και ενα +10%) και να εχει καταλληλες τρυπες για τα vesa. 

επειδή οι νέες τηλεοράσεις είναι πούπουλα, παίζει ρόλο και το φαινόμενο του "μοχλού". Αν δηλαδή παραείναι μεγάλη η τηλεόραση και τα κιλά παραείναι οριακά παίζει σε κάποιο απότομο χτύπημα της TV σε μια άκρη, και το οποίο έρχεται και πολλαπλασιάζει πρακτικά τη δύναμη στο κεντρικό σημείο της βάσης, να τη ζορίσει πολύ. Φίλος έριξε έτσι την τηλεόραση του

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλήμερα σε όλους, έχω μια lg sk 8500 55΄ και θέλω να την κρεμάσω στον τοίχο. Η σκέψη μου είναι να μην έχει η βάση  βραχίονα η κλίση και να είναι σταθερή (αν έχετε εκ πείρας διαφορετική άποψη παρακαλώ παραθέσετε την). Η LG  με καθοδήγησε σε προδιαγραφές  vesa 300*300. Δεν επιθυμώ το φθηνότερο άλλα κάτι πολύ κάλο (με διάφορα από τον ανταγωνισμό)  που θα έχει εύκολη εγκατάσταση, θα έχει την απαραίτητη απόσταση για καλώδια και τα συναφή και θα είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία της. Θέματά μη στρεβλώσεων και αντοχής θεωρούνται δεδομένα. Ευχαριστώ εκ των πρότερων για κάθε βοήθεια.

Επεξ/σία από panos_aster

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...