Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους!!!

Εχω μια ερωτηση για οσους γνωριζουν!! Διαθετω 2 ηχεια JBL 4312A τα οποια θελω και να αξιοποιησω για να μην καθονται τζαμπα. Επισης εχω και εναν ενισχυτη Yamaha A-S300 ο οποιος μου περισσευει καπως.!! 

Τι λετε ταιριαζουν τα ηχεια με τον ενισχυτη??

Ευχαριστω!!

Δημοσ.

Τσέκαρε τα ohm των ηχείων πχ 8 ohm και δες και τα ohm του ενισχυτή αν ειναι ίδια ταιριάζουν εάν όχι τότε μην δοκιμάσεις επίσης δες και τα watt συνήθως και τα watt και τα ohm αναγράφονται πίσω από τα ηχεία

Θα κάνω μια έρευνα να δω κι εγω

Τα ηχεία ειναι 100 w και 8ohm εάν και ο ενισχυτής υποστηρίζει 8 ohm και 100+ w τότε ταιριάζουν γάντι

Βρήκα και για τον ενισχυτή ταιριάζει και αυτός

Δημοσ.

Θα παξουν καθως ειναι πολυ ευαίσθητα. Βεβαία θέλουν πιο πολλα ρευματα για να κουνηθούν σωστα. Αυτα να ξερεις ειναι PA. Εχουν σκληρό ηχο. Ειναι της εποχής του 70.

Με δυο τετοια εκανα παρτυ οταν ημουν 15 με 16.!!!!! Δεν τα εχω πια.... :unsure:  :unsure:

Δημοσ.

Θα παξουν καθως ειναι πολυ ευαίσθητα. Βεβαία θέλουν πιο πολλα ρευματα για να κουνηθούν σωστα. Αυτα να ξερεις ειναι PA. Εχουν σκληρό ηχο. Ειναι της εποχής του 70.

Με δυο τετοια εκανα παρτυ οταν ημουν 15 με 16.!!!!! Δεν τα εχω πια.... :unsure:  :unsure:

Λάθος καμία σχέση με PA ... από τα πιο κλασικά, vintage JBL παθητικά μόνιτορ είναι.

Υπό συνθήκες αν είναι σε καλή κατάσταση μπορείς να στήσεις πολύ καλό hifi σύστημα.

Θέλουν όντως πολλά ρεύματα, ξέχασε τους ολοκληρωμένους hifi ενισχυτές.

Aυτά για να παίξουν σωστά θέλουν κάτι σε Bryston.

Επειδή από ότι βλέπω θέλεις να κινηθείς σε κάτι οικονομικό κοίτα από Crown XLS 2500 και πάνω.

Δημοσ.

Τα ηχεια βρισκονται σε καλη κατασταση.
Το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι σε θεση να δωσω τοσα χρηματα για εναν ενισχυτη καθως ηδη εχω εναν με τον οποιο μπορω να κανω την δουλεια μου!!! Απλα ηθελα μια επιβεβαιωση!! Θα τα βαλω στο σαλονακι μου και ολα γκουντ!!

Σας ευχαριστω πολυ!!

Δημοσ.

Λάθος καμία σχέση με PA ... από τα πιο κλασικά, vintage JBL παθητικά μόνιτορ είναι.

Υπό συνθήκες αν είναι σε καλή κατάσταση μπορείς να στήσεις πολύ καλό hifi σύστημα.

Θέλουν όντως πολλά ρεύματα, ξέχασε τους ολοκληρωμένους hifi ενισχυτές.

Aυτά για να παίξουν σωστά θέλουν κάτι σε Bryston.

Επειδή από ότι βλέπω θέλεις να κινηθείς σε κάτι οικονομικό κοίτα από Crown XLS 2500 και πάνω.

Στο  PDF που εσυ ο ιδιος εστειλες στην επάνω μερια της σελίδας τι λεει? Professional Series... P.A = Professional Audio. To οποίο άφορα ειτε ηχεια για μαγαζιά ειτε για studio. 

Τα μόνιτορ ηχεία γενικά ειναι σεταρισμενα να παίζουν φλατ και ουδέτερα. Μάλιστα αυτα τα JBL ειναι και λιγο σκληρά. American Rules εκείνη την εποχή.

Και παρόλο δεν τα θεωρείς P.A. προτείνεις να αγοράσει P.A ενισχυτή....

Δημοσ.

Στο  PDF που εσυ ο ιδιος εστειλες στην επάνω μερια της σελίδας τι λεει? Professional Series... P.A = Professional Audio. To οποίο άφορα ειτε ηχεια για μαγαζιά ειτε για studio. 

Τα μόνιτορ ηχεία γενικά ειναι σεταρισμενα να παίζουν φλατ και ουδέτερα. Μάλιστα αυτα τα JBL ειναι και λιγο σκληρά. American Rules εκείνη την εποχή.

Και παρόλο δεν τα θεωρείς P.A. προτείνεις να αγοράσει P.A ενισχυτή....

Γράφεις πάρα πολλά λάθη και επιμένεις σε αυτά...

Δεν θες να γράψω πάλι στο άλλο νήμα για τα ηχεία και τα Ohm κτλ

PA σημαίνει Public Adress όχι Professional Audio.

https://en.wikipedia.org/wiki/Public_address_system

Professional series σημαίνει επίσης οτι ειναι επαγγελματικά monitor για studio ηχογραφίσεις κτλ

Στο δεύτερο σκέλος προτείνω τον crown λόγω κόστους.

Οι επαγγελματικοί ενισχυτές θα του δώσουν περισσότερη ισχύ με λιγότερα χρήματα.

Σαφώς και μπορείς να βάλλεις έναν crown σπίτι αν δεν έχεις χρήματα προφανώς με κάποιες εκπτώσεις σε άλλα πράγματα.

Δημοσ.

Η μισαλοδοξια στο φόρουμ αυτο βλέπω δεν σταμάτησε... Για αυτό είχα σταματήσει να ασχολούμαι.

Τώρα σοβαρά επιμένεις με το άλλο νήμα ότι είχα λάθος. Εξήγησα δύο φορές τα πάντα και θεωρείς ότι δεν ισχύει ότι οι ενισχυτές στα χαμηλότερα ohm δεν δίνουν περισσότερη ισχύ??? (εφόσον υποστηρίζει). Και ερασιτέχνες του είδους το γνωρίζουν. Αν έχεις άλλη άποψη τεκμηριωσε την. Όχι στον αέρα πετάς ένα νόμο του ohm και νομίζεις ότι απάντησες.

Professional audio η pro audio που στην καθημερινότητα των επαγγελματίων λέγεται και P.A.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Professional_audio.

Όλοι οι κατάλογοι από Νακα, ΕΤΥΤ κτλ στο section επαγγελματικων τα λέμε pa. Όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι τα λέμε έτσι. Σωστό η Λάθος. Έτσι έχει καθιερωθει.

Αν δεν σου αρέσουν οι συντομεύσεις οκ pro Audio. Κοινώς εννοούσα ότι ειναι επαγγελματικα. ΤΑ μόνιτορ ηχεια ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Οι επαγγελματικοι ενισχυτές παρέχουν δύναμη αλλά όχι hi-fi απόδοση. Άσε που θέλει κάποιο προενισχυτη η κονσόλα - μικτή για να τον δουλέψει.

Ο άνθρωπος απλά θέλει να παίξει με αυτά που έχει. Δεν θέλει να ξοδεύει. Και ρωτάει σαφέστατα αν θα παίξουν..

Δημοσ.

Η μισαλοδοξια στο φόρουμ αυτο βλέπω δεν σταμάτησε... Για αυτό είχα σταματήσει να ασχολούμαι.

Τώρα σοβαρά επιμένεις με το άλλο νήμα ότι είχα λάθος. Εξήγησα δύο φορές τα πάντα και θεωρείς ότι δεν ισχύει ότι οι ενισχυτές στα χαμηλότερα ohm δεν δίνουν περισσότερη ισχύ??? (εφόσον υποστηρίζει). Και ερασιτέχνες του είδους το γνωρίζουν. Αν έχεις άλλη άποψη τεκμηριωσε την. Όχι στον αέρα πετάς ένα νόμο του ohm και νομίζεις ότι απάντησες.

Professional audio η pro audio που στην καθημερινότητα των επαγγελματίων λέγεται και P.A.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Professional_audio.

Όλοι οι κατάλογοι από Νακα, ΕΤΥΤ κτλ στο section επαγγελματικων τα λέμε pa. Όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι τα λέμε έτσι. Σωστό η Λάθος. Έτσι έχει καθιερωθει.

Αν δεν σου αρέσουν οι συντομεύσεις οκ pro Audio. Κοινώς εννοούσα ότι ειναι επαγγελματικα. ΤΑ μόνιτορ ηχεια ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Μην μου μιλάς για επαγγελματίες και για μαγαζιά.

Θα μιλάς με επιχείρηματα.

Επαγγελματικό ηχείο θέλει και ένα club ή ένας συναυλιακός χώρος,

επαγγελματικό ηχείο θέλει και ένα studio ηχογραφίσεων.

Τα studio δεν θέλουν PA. Το ηχείο του φίλου είναι παλιό κλασικό JBL monitor.

Τελείως διαφορετική φιλοσοφία τελείως διαφορετική κατηγορία.

Οι επαγγελματικοι ενισχυτές παρέχουν δύναμη αλλά όχι hi-fi απόδοση. Άσε που θέλει κάποιο προενισχυτη η κονσόλα - μικτή για να τον δουλέψει.

Ο άνθρωπος απλά θέλει να παίξει με αυτά που έχει. Δεν θέλει να ξοδεύει. Και ρωτάει σαφέστατα αν θα παίξουν..

Έχεις επαφή με ηχεία JBL; Ξέρεις τι ανάγκη έχουν από ρεύματα;

Από τη στιγμή που παίζει σε αυτά τα χρήματα σαφέστατα πρέπει να κοιτάξει και για επαγγελματικούς ενισχυτές.

Το ότι θα βγάλουν ήχο με τον yamaha A-S300 δεν σημαίνει οτι ειναι η καλύτερη επιλογή για αυτό το ηχείο.

Δημοσ.

Αυτό είπα ακριβώς πιο πάνω. Ότι θα παίξει αλλά δεν θα πάρει το 100%

Τα monitor ηχεια θεωρούνται επαγγελματικα (για studio) . Δεν είναι για οικιακη χρήση. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Studio_monitor

Σαφώς και γνωρίζω από jbl. Έχουμε βάλει, ρυθμίσει άπειρα από τότε που ξεκίνησα. Το συγκεκριμένο ηχειο όταν βγήκε ήσουν αγενητος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...