Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Προσπαθώ να ασχοληθώ λίγο με το seo της ιστοσελίδας μου και αν και προσπαθώ να τις λύσω ψάχνοντας, δεν μπορώ να απαντήσω σε κάποια ερωτήματα. (Δεν ξέρω και καλά αγγλικά :( )

Πέρασα στο site μου το wp Seo Yoast έφτιαξα όσο καλύτερα γινόταν την αρχική (έγινε πράσινη η κουκιδίτσα), έβαλα sitemap στο webmaster tools και σε αυτό το site seositecheckup.com σύγκρινα την σελίδα μου που βγαίνει 2 αποτέλεσμα σε συγκεκριμένο keyword, ενώ εγώ βγαίνω 9-10ο αποτέλεσμα.

Λοιπόν τα ερωτηματά μου είναι:

α) Το πρώτο σφάλμα είναι οτι δεν βρίσκει keyword. Το Yoast λεει οτι δεν χρειάζεται. Ισχύει αυτό?

β) Your webpage is using the canonical link tag. This means that your webpage is not the preferred one to use in the search results. Μπορεί να μου πει κάποιος σε Ελληνικά και με απλά λόγια τι είναι τα canonical urls? 

γ) Στα αποτελέσματα ενός keyword, βγαίνει δεξιά από τα αποτελέσματα, κάτι σαν επαγελματική κάρτα μιας επιχείρησης με εικόνα, χαρτη, στοιχεία επικοινωνίας κλπ. Αυτό είναι αποτέλεσμα καλού seo ή διαφήμισης?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

α) Πλεον η Google εδω και χρονια δε δινει σημασια στα keywords που βαζεις χειροκινητα. Προτιμα να διαβαζει το content. Αλλα πολλοι συμβουλευουν να βαζεις keywords.

β) Σημαινει πως δεν εχεις ορισει στα webmaster tools αν η σελιδα σου ειναι selida.gr ή www.selida.gr Πρεπει να βαλεις (ή οχι) το www μπροστα απο τη σελιδα σου.

γ) Αυτη η καρτα που βλεπεις ειναι οτι η σελιδα εχει καλο ranking αλλα επισης εχει περαστει μεσα στο Google my Business σαν επισημη επιχειριση.

Δημοσ.

α) Πλεον η Google εδω και χρονια δε δινει σημασια στα keywords που βαζεις χειροκινητα. Προτιμα να διαβαζει το content. Αλλα πολλοι συμβουλευουν να βαζεις keywords.

β) Σημαινει πως δεν εχεις ορισει στα webmaster tools αν η σελιδα σου ειναι selida.gr ή www.selida.gr Πρεπει να βαλεις (ή οχι) το www μπροστα απο τη σελιδα σου.

γ) Αυτη η καρτα που βλεπεις ειναι οτι η σελιδα εχει καλο ranking αλλα επισης εχει περαστει μεσα στο Google my Business σαν επισημη επιχειριση.

α) να βαλω δηλαδή καλύτερα χειροκίνητα στο header? Εσείς τι κάνετε?

β) Ναι την έχω δει αυτή την επιλογή. Τι είναι καλύτερα να το έχω. με ή χωρίς www? ή να μην επιλέξω? Στα canonical του Yoast, βάζω κάτι?

post-272239-0-61451700-1458509255_thumb.png

γ) thanks

Τι ακριβώς είδος site έχεις; Blog , portal , e-shop , directory ? 

Εταιρική παρουσίαση είναι επαγγέλματος (πχ. ηλεκτρολόγος, ηλεκτρικά είδη)

Δημοσ.

α) θα βαλεις τα keywords μεσα απο το Yoast plugin

β) δε χρειαζεται να γραψεις κατι. Επελεξε το www μεσα απο τα webmaster tools.

Δημοσ.

1. Οι λέξεις-κλειδιά είναι από τα κυριότερα κομμάτια του onpage seo και είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες για να ορίσεις μια σαφή στρατηγική με σκοπό να καταταγείς ψηλά στις μηχανές αναζήτησεις. Τώρα όσον αφορά το Google , πλέον οι αλγόριθμοι δίνουν περισσότερη βάση στην συνάφεια περιεχομένου όλης της δομής του site , αλλά πάντα σε συνάρτηση με τις λέξεις-κλειδιά που έχεις επιλέξει. Για να το πώ πιο απλά , βοηθάς να διαβάσει το περιεχόμενο δίνοντας τα σωστά keywords και χτίζοντας το γύρω από αυτές.

2. Από το search console ορίζεις παραλλαγές domain. Θα σε συμβούλευα να ορίσεις ως προτεινόμενο " www.mydomain.gr " μιας και δίνει πιο επαγγελματικό τόνο. Αν πχ είχες κάποιο blog ή site περιεχομένου καλύτερη λύση θα ήταν το " domain.gr ".

3. Google my business. Είναι αρκετά εύκολο το setup δεν πιστεύω πως θα έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.

Ωραία έκανα την καταχώρηση (στην ουσία εφτιαξα μια σελίδα στο google+, αν κατάλαβα καλά) , Τώρα απλά περιμένω μήπως εμφανιστώ και εγώ? Θέλω να πω με ποιο κρίτηριο θα εμφανίσει εμένα όταν εμφανίζεται ήδη άλλος? Μπορώ να κάνω διαφήμιση να εμφανίζομαι εγώ?

Δημοσ.

Καταρχας θα πρεπει να σου ερθουν επισημα εγγραφα απο την Google που θα υπογραψεις πως εισαι οντως μια φυσικη επιχειρηση και θα επιβεβαιωσεις και ονλινε το ιδιο. Οσο για το αν θα εμφανιστεις και εσυ στα δεξια των αναζητησεων, αυτο κρινεται νομιζω απο το ποσο καλο pagerank εχει η σελιδα σου. Αν ομως καποιος σε ψαξει στο google με την επισημη ονομασια της επιχειρησης, τοτε θα το εμφανισει κανονικα.

Δημοσ.

Στην περίπτωση που μιλάμε για κάποια τοπική επιχείρηση και όχι πανελλαδικής εμβέλειας , θεωρώ πως πρέπει να προσαρμόσεις την στρατηγική σου και στο μαρκετινγκ σαν σύνολο αλλά και στο SEO που αναφέρεται η ερώτηση σου , περισσότερο τοπικά. Να στο πώ πιο απλά κάνουμε SEO , για να ανεβάσουμε pagerank το οποίο θα φέρει traffic στο site μας.

Στην περίπτωση σου το να είσαι στην πρώτη σελίδα της Google , ναι μεν μπορεί να σου φέρει traffic αλλά δεν θα είναι στοχευμένο. Τι να το κάνεις έναν τύπο στην Πάτρα και έναν στο Ηράκλειο αν η επιχείρηση σου είναι στην Αλεξανδρούπολη? Μην αναλώνεσαι σε τέτοιες τακτικές είναι κρίμα να κάνεις τον χρόνο και τα χρήματα σου.

Επένδυσε τα έξυπνα για να έχεις αποτελέσματα.

Δημοσ.

Είναι τοπική επιχειρηση, που έχει να κανει ομως με επισκεπτες (π.χ. ενοικιασεις αυτοκινητων). οποτε με ενδιαφέρει σχεδον και η υπολοιπη Ελλάδα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...