Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, momoair είπε

Έχω ένα Seat Ibiza του '99 και αντιμετωπίζω πάνω κάτω τα ίδια προβλήματα με τα σβησίματα κυρίως τους φθινοπωρινούς - χειμωνιάτικους μήνες. Τα σβησίματα γίνονται στα 3-5 πρώτα λεπτά αφού το αυτοκίνητο ξεκινήσει μετά από πολύωρη ακινησία, τόσο με βενζίνη όσο και με αέριο. Αφού σβήσει πρέπει να περιμένω περίπου 2-3 λεπτά για να πάρει μπρος και μετά όλα οκ. Τις περισσότερες φορές απλά πέφτουν οι στροφές και ξαναπαίρνει μπρος ενώ κινείται. Φίλε Δημήτρη βρήκες τελικά κάποια λύση; Ταλαιπωρούμαι πάνω από δύο χρόνια με αυτό το θέμα και δεν βρίσκουν λύση ούτε οι μηχανικοί ούτε και οι ηλεκτρολόγοι. Ευχαριστώ.

Επειδή έχεις και υγραέριο . Το έχεις δοκιμάσει να το δουλέψεις μια εβδομάδα μόνο βενζίνη να δείς τι θα κάνει ;

Επίσης αισθητήρα στροφάλου έχει βάλει γνήσιο , έχει γίνει έλεγχος στο πριζάκι που ενώνει το αισθήτηρα στροφάλου ;

Επεξ/σία από meletis_m
Δημοσ.

Κατ'αρχάς ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Το αμάξι το πήρα μεταχειρισμένο, δεν γνωρίζω αν ο αισθητήρας στροφάλου που έχει είναι γνήσιος, οι μηχανικοί πάντως αποκλείουν πως είναι πρόβλημα στροφάλου. Ναι, το έχω δουλέψει και με βενζίνη για τουλάχιστον 3 μέρες και μου έκανε τα ίδια. Το περίεργο με τα σβησίματα αυτά είναι πως για κάποιες μέρες συμβαίνουν σε συγκεκριμένα χιλιόμετρα, δηλαδή μπορεί για 2-3 βδομάδες να παρατηρηθούν στα 3-4 πρώτα λεπτά από την εκκίνηση, και κάποιες άλλες στα 8-10 λεπτά.Αρχικά παρατηρείται μία μικρή πτώση στις στροφές, νιώθω ένα κενό, και μετά από 10 με 30 δευτερόλεπτα η πτώση των στροφών είναι μεγάλη που οδηγεί ορισμένες φορές σε σβήσιμο του κινητήρα και άλλες φορές επανεκκίνηση εφόσον είμαι εν κινήσει. Πάντως σε όλες τις περιπτώσεις ανάβει το φωτάκι του EPC το οπόιο όμως σβήνει μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Οι μηχανικοί πάντως με τη βοήθεια του διαγνωστικού δεν κατάφεραν να βγάλουν άκρη. Οι περισσότεροι μου λένε πως πρέπει επί τόπου (την ώρα του σβησίματος) να εξεταστεί το πρόβλημα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελικά έφταιγε ο αισθητήρας στροφάλου, το άλλαξα και το αμάξι έστρωσε. Κατα πως φαίνεται ο αισθητήρας έβγαινε off μόλις το αυτοκίνητο ζεσταινόταν έπιανε δηλαδή τη θερμοκρασία λειτουργίας. Δεν έβαλα τον αυθαιντικό, νομίζω bosch ήταν, κοντά στα 50 ευρώ κόστισε. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...