kfyros Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Η λογική των εξαγορών ειναι να απομυζήσουν οτι τεχνογνωσία /πνευματική ιδιοκτησία έχει δημιουργηθεί και μετά να τις εξαφανίσουν. Η Boston Dynamics έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου και δεδομένης της υποστήριξης απο το στρατό των ΗΠΑ δεν νομίζω να επέτρεπαν να "χαρίσουν" οτι δημιούργησαν. Για το λόγο αυτό ήταν απρόθυμοι και οι μηχανικοί της να συνεργαστούν Αδερφέ ισχύει το ακριβώς ανάποδο. Η boston dynamics απέτυχε παταγωδώς να πάρει οποιοδήποτε συμβόλαιο από το υπουργείο άμυνας των ηπα, παρόλο που χρηματοδοτήθηκε αρκετά για διάφορους δοκιμαστικούς πιλότους και το πάλεψε πολύ. Η google φαντάζομαι την αγόρασε βλέποντας την προοπτική ανάπτυξης της μέσω σύναψης συμβολαίων με το υπουργείο άμυνας. Αυτό λογικά θα τους παρουσίασαν παραφουσκωμένο και τα στελέχη της εν λόγω εταιρίας. Επειδή αυτό απέτυχε, θα κοιτάξουν να τη δώσουν σε κάποιον άλλο κατασκευαστή με πιο σχετικό αντικείμενο (πχ. εργοστασιακά ρομπότ ) που μπορεί να αξιοποιήσει αυτή την τεχνολογία. Από την αρχή που είδα την εν λόγω εταιρία, τη θεώρησα μέτρια σαν ιδέα. Επειδή βρήκε κάποιος ένα τρόπο να φτιάξει ανθρωπόμορφο - ζωόμορφο ρομπότ με αρθρώσεις δε σημαίνει ότι βρήκε αγορά για να το πουλήσει. Το ρεζουμέ της αποτυχίας ήταν το εξής : αν θες ένα γαιδούρι, παίρνεις ένα γαιδούρι, όχι ένα πανάκριβο ρομπότ που μοιάζει με γαιδούρι, κάνει λιγότερα από ένα γαϊδούρι , και θέλει ολόκληρη μονάδα υποστήριξης.
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 αν θες ένα γαιδούρι, παίρνεις ένα γαιδούρι, όχι ένα πανάκριβο ρομπότ που μοιάζει με γαιδούρι, κάνει λιγότερα από ένα γαϊδούρι , και θέλει ολόκληρη μονάδα υποστήριξης. Ε τότε το πρόβλημα ήταν του τμήματος μάρκετινγκ της boston dynamics. Έπρεπε να του βάλουν λέιζερ και στην παρουσιαση να απαντήσουν: "Ναι, αλλά ένα γαιδούρι πετάει λέιζερ?". Τελειωμενη δουλεια! Πέρα από την πλάκα η δουλεια που κάνουν στην boston dynamics είναι μεγάλη, όχι εμπορικα αξιοποιήσιμη όμως. Σε 10-20 χρόνια κάποιος θα εκμεταλλευτει εμπορικα την δουλεια που κάνουν αυτοι σήμερα. Το βλέπουμε πχ στο VR που όλη την δουλεια υποβάθρου που έγινε στις 10ετιες 1990-2000 τις εκμεταλλευονται τώρα 20χρονοι, ονοματα δεν λέμε! Το ειδαμε και το 1980 με τo xerox PARC και τον Steve Jobs. Γνωστή και επαναλαμβανόμενη ιστορία στον χώρο. Δυστυχώς μεχρι να ωριμάσει μια τεχνολογία, υπάρχουν καποιοι που τραβάνε το κουπί με αμφίβολα ανταλλαγματα, ουτε δόξας μερικές φορες.
kfyros Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Ε τότε το πρόβλημα ήταν του τμήματος μάρκετινγκ της boston dynamics. Έπρεπε να του βάλουν λέιζερ και στην παρουσιαση να απαντήσουν: "Ναι, αλλά ένα γαιδούρι πετάει λέιζερ?". Τελειωμενη δουλεια! Πέρα από την πλάκα η δουλεια που κάνουν στην boston dynamics είναι μεγάλη, όχι εμπορικα αξιοποιήσιμη όμως. Σε 10-20 χρόνια κάποιος θα εκμεταλλευτει εμπορικα την δουλεια που κάνουν αυτοι σήμερα. Το βλέπουμε πχ στο VR που όλη την δουλεια υποβάθρου που έγινε στις 10ετιες 1990-2000 τις εκμεταλλευονται τώρα 20χρονοι, ονοματα δεν λέμε! Το ειδαμε και το 1980 με τo xerox PARC και τον Steve Jobs. Γνωστή και επαναλαμβανόμενη ιστορία στον χώρο. Δυστυχώς μεχρι να ωριμάσει μια τεχνολογία, υπάρχουν καποιοι που τραβάνε το κουπί με αμφίβολα ανταλλαγματα, ουτε δόξας μερικές φορες. Σωστά, ακριβώς αυτό που λέω και εγώ. Πήγαν να πουλήσουν στο στρατό ηλεκτρικά γαϊδούρια που κάνουν ένα κάρο λεφτά, ζυγίζουν 1 τόνο, μπορούν να μεταφέρουν το ίδιο φορτίο με ένα γαϊδούρι, κάνανε τρομερό θόρυβο, και είχαν αυτονομία 2 ώρες. Κέρδισε το γαϊδούρι κατά κράτος. Η google πουλώντας την boston dynamics σε εταιρία με συναφές αντικείμενο, νομίζω θα δώσει πνοή στη συγκεκριμένη εταιρεία ξεκολλώντας την από το κυνήγι των χρυσών χρυσών συμβολαίων του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ. Τα στελέχη της τελευταίας νομίζω ψωνίστηκαν αρκετά , και από ένα startup με προοπτικές έχουν γίνει ένα project που απλά έτρωγε λεφτά και κάνανε εξέλιξη για την εξέλιξη. Κάτι σαν τους δικούς μας χαραμοφάηδες σε αρκετά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα (πχ. Δημόκριτος) που κάνουν έρευνα για την έρευνα και δεν έχει χρησιμοποιηθεί τίποτα από αυτά που έχουν ανακαλύψει - δημιουργήσει στην πράξη. Εκτός κάποιων τμημάτων που έχουν πρακτική εφαρμογή. Είναι η λεγόμενη και επί χρόνια συζητούμενη ανυπαρξία σύνδεσης της εκπαίδευσης και της πανεπιστημιακής έρευνας με την βιομηχανία και την αγορά εργασίας.
DJTaurus Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 BetaQueen Google is selling its robot company to Toyota
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα