TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Το Autoruns, ειναι για Windows 10 / 8 / 7 / Vista / XP, και θα σου δειξει τα παντα ολα που/ οπως εκκινουν στο λαπτοπ σου -> ισως καποιο, να ελεγχει/ καθοριζει (software) => πως συμπεριφορεται ανεμιστηρας του.. https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx Αν δεν το ελεγχει καπως ετσι η HP ενδεχομενως καθοριζεται απο το bios.Mαλιστα καποιες φορες, διαφορετικα bioses, καθοριζουν πιο + aggresivefan profiles για προληψη καταστροφων..! (και ναι η HP, το 'χει κανει αυτο)
meymigrou Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Το Autoruns, ειναι για Windows 10 / 8 / 7 / Vista / XP, και θα σου δειξει τα παντα ολα που/ οπως εκκινουν στο λαπτοπ σου -> ισως καποιο, να ελεγχει/ καθοριζει (software) => πως συμπεριφορεται ανεμιστηρας του.. https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx Αν δεν το ελεγχει καπως ετσι η HP ενδεχομενως καθοριζεται απο το bios. Mαλιστα καποιες φορες, διαφορετικα bioses, καθοριζουν πιο + aggresive fan profiles για προληψη καταστροφων..! (και ναι η HP, το 'χει κανει αυτο) Δεν βλέπω κάτι ασυνήθιστο αλλά δεν καταλαβαίνω τι κάνουν και τα περισσότερα από αυτά που βγάζει το πρόγραμμα που μου έστειλες. Θα έβγαζα screenshot αλλά είναι κατεβατό και έχει πάρα πολλά για να τα χωρέσω.
TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Κοιτας τι προγραμματα της HP εκκινουν -> μηπως καποιο απο αυτα κανει το <εγκλημα>.Θα μπορουσε να ειναι καποιο monitoring utility, (οπως στα Lenovo) φορτωνουν αρκετα... Αν δεν ειναι κατι τετοιο, τοτε ο υπαιτιος -με προυποθεση οτι δεν ειναι χαλασμενο το fan-εντοπιζεται bios, αν googlαρεις κατι στυλ 'hp fan always on', θα βρεις αρκετους χρηστεςαγανακτισμενους, χρονια τωρα με διαφορα μοντελα! Θεωρητικως, θα μπορουσες και ναδοκιμασεις ολα τα bios του -δηλαδη και τα παλιοτερα ακομη- μηπως καποιο εχει defaultενα ησυχοτερο fan profile (αλλα παλι, αν δεν κατεχεις με απολυτη σιγουρια -λεμε τωρα-,φλασαρισματα καλυτερα μην πας εκει: μη γινει καμια στραβη/ νομος Μερφυ για λαπτοπ)
zio10 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Εγώ να το κάνω αυτό που λες, αλλά είναι όντως μόνο το ανεμιστηράκι το πρόβλημα; Πως μπορώ να ξέρω πραγματικά από τι προέρχεται; Επίσης, θα μπορούσε να είναι έτσι γενικά το laptop θορυβώδες; Μην αγοράσω το ίδιο μοντέλο ανεμιστηράκι και μου κάνει το ίδιο αυτό φοβάμαι. Το ανεμιστηράκι ήταν ποτέ πιο αθόρυβο ή πάντα έτσι δούλευε; Απλά αυτό που λέω είναι ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά θέματα μάλλον. Το ένα είναι ότι δουλεύει συνέχεια και το άλλο ότι κάνει διαφορετικό θόρυβο από τον κανονικό, οπότε αυτό δεν θα λυθεί αν λύσεις το πρόβλημα του ότι δουλεύει συνέχεια. Αυτό θα λυθεί αν αλλάξεις ανεμιστηράκι (αν είναι εκεί το πρόβλημα, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να το δοκιμάσεις) και αυτό ίσως λύσει και το πρόβλημα ότι δουλεύει συνέχεια. (Αν αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχει καλή απόδοση το ανεμιστηράκι δηλαδή και δεν μπορεί να ρίξει την θερμοκρασία).
meymigrou Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα και συγνώμη για τη καθυστέρηση της απάντησης μου. Τελικά αγόρασα μια πάστα και την πέρασα, καθάρισα το ανεμιστηράκι και πήρα και ένα καλύτερο cooler. Οι θερμοκρασίες του laptop έπεσαν από τους 54-60-65 βαθμούς στους 40-45 μέγιστο. Παρατήρησα πως τώρα με το καινούργιο cooler που πήρα το ανεμιστηράκι του laptop ξεκινάει να λειτουργεί σπάνια και μόνο όταν ανοίγω Photoshop κ.τ.λ. Ωστόσο, ακόμα και τώρα όταν ανοίγει συνεχίζει να βγάζει τον ίδιο εκνευριστικό θόρυβο. Βρήκα το ίδιο ανεμιστηράκι με το δικό μου και σκέφτομαι να το παραγγείλω και να το αντικαταστήσω. Εσείς τι λέτε; Θα είναι αθόρυβο ή έτσι είναι φτιαγμένο το συγκεκριμένο μοντέλο; Το ανεμιστηράκι ήταν ποτέ πιο αθόρυβο ή πάντα έτσι δούλευε; Απλά αυτό που λέω είναι ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά θέματα μάλλον. Το ένα είναι ότι δουλεύει συνέχεια και το άλλο ότι κάνει διαφορετικό θόρυβο από τον κανονικό, οπότε αυτό δεν θα λυθεί αν λύσεις το πρόβλημα του ότι δουλεύει συνέχεια. Αυτό θα λυθεί αν αλλάξεις ανεμιστηράκι (αν είναι εκεί το πρόβλημα, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να το δοκιμάσεις) και αυτό ίσως λύσει και το πρόβλημα ότι δουλεύει συνέχεια. (Αν αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχει καλή απόδοση το ανεμιστηράκι δηλαδή και δεν μπορεί να ρίξει την θερμοκρασία). Το ανεμιστηράκι εξ 'αρχής έτσι λειτουργούσε, ήταν θορυβώδες από την πρώτη κιόλας ημέρα. Δεν είμαι σίγουρος αν κάνει κανονικό θόρυβο ή ασυνήθιστο, πάντως λειτουργεί συνεχώς και ο θόρυβος του είναι σχετικά δυνατός. Ο κολλητός μου έχει το HP 250 G3 και το laptop του είναι εντελώς αθόρυβο (μιλάμε τώρα για ένα μοντέλο πιο καινούργιο αλλά με τις διαφορές πως ο δικός του επεξεργαστής είναι στα 1.70Ghz ενώ ο δικός μου στα 2.40).
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Κοιταξε (το πλεον πιθανο ειναι) εκεινο που εχω ηδη αναφερει -> bios Απο μια θερμοκρασια* και "+" / επανω => το ανεμιστηρακι <γκαζωνει>..! Δεν αποκλειεται βεβαιως, τα συγκεκριμενα δυο που ειχες-εχεις (τωρινοκαι προηγουμενο) να ειναι faulty -η ισως καποιο αλλο ανεμιστηρακι ναακουγεται λιγοτερο- αν ομως οχι, τοτε η μονη αλλαγη θα μπορουσε ναδωθει μεσα απο bios => (οπως εγραψα) αν υπαρχει καποιο αλλο biosπου να [καθ]οριζει καλυτερη = ησυχοτερη συμπεριφορα, στο fan του... ~ ~(*αυτο μας το εδειξε & το Throttlestop τεστακι, που σου ειχα προτεινει)
sil_unique Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δοκίμασε μήπως το μηχάνημά σου υποστηρίζει το hp coolsense μέσω του οποίου ρυθμίζεις πως θες να δουλεύει ο ανεμιστήρας, http://support.hp.com/us-en/document/c02638953 http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp67501-68000/sp67743.exe
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 (και) το Coolesense εχει αναφερθει @ post#13 http://www.insomnia.gr/topic/603700-ερώτηση-για-το-ανεμιστηράκι-και-την-αναβάθμιση/?p=54730890
meymigrou Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Κοιταξε (το πλεον πιθανο ειναι) εκεινο που εχω ηδη αναφερει -> bios Απο μια θερμοκρασια* και "+" / επανω => το ανεμιστηρακι <γκαζωνει>..! Δεν αποκλειεται βεβαιως, τα συγκεκριμενα δυο που ειχες-εχεις (τωρινο και προηγουμενο) να ειναι faulty -η ισως καποιο αλλο ανεμιστηρακι να ακουγεται λιγοτερο- αν ομως οχι, τοτε η μονη αλλαγη θα μπορουσε να δωθει μεσα απο bios => (οπως εγραψα) αν υπαρχει καποιο αλλο bios που να [καθ]οριζει καλυτερη = ησυχοτερη συμπεριφορα, στο fan του... ~ ~ (*αυτο μας το εδειξε & το Throttlestop τεστακι, που σου ειχα προτεινει) Έφαγα το κεφάλι μου αυτές τις μέρες θα βρω άλλα BIOS και να δω τι ακριβώς γίνεται, αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να μείνω στο ίδιο σημείο που ήμουν αρχικά. Το καλό είναι πως πλέον λειτουργεί πολύ λιγότερο με το cooler, αλλά και πάλι όταν ξεκινάει ακούγεται όπως πριν. Πήγα σε ένα σωρό καταστήματα αλλά μου είπαν πως δεν υπάρχει διαθέσιμο ανεμιστηράκι για το συγκεκριμένο μοντέλο που έχω. Θα κοιτάξω τον κωδικό του και θα δω αν υπάρχει να το παραγγείλω online και να το αλλάξω ο ίδιος μου.
TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Ανεμιστηρακι σχεδον σιγουρα, θα βρεις @ ebay κ.λπ. Απο κει και περα η HP το εχει ξανακανει,-σε μοντελα που φοβαται οτι (θα) βγαζουν προβλημα- το ανεβασμα στροφων απο bios (με νεο) Αν ειναι ιδια, η συμπεριφορα & του επομενου, τοτε δεν υπαρχουν πολλα να δοκιμασεις, και με....τις ζεστες -> καλοκαιρι να ακολουθουν => ειναι δεδομενο να "φορτσαρει" κανονικα & με το νομο Με επισης δεδομενο οτι: undervolting δεν ειναι ευκολο, εως βασικα δεν παιζει καθολου με αυτεςτις cpu, μονο αν υπηρχε καποια συνολικα λιγοτερο θερμη απ' τον i3 ισως βοηθουσε αλλαγη του
meymigrou Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Ανεμιστηρακι σχεδον σιγουρα, θα βρεις @ ebay κ.λπ. Απο κει και περα η HP το εχει ξανακανει, -σε μοντελα που φοβαται οτι (θα) βγαζουν προβλημα- το ανεβασμα στροφων απο bios (με νεο) Αν ειναι ιδια, η συμπεριφορα & του επομενου, τοτε δεν υπαρχουν πολλα να δοκιμασεις, και με.... τις ζεστες -> καλοκαιρι να ακολουθουν => ειναι δεδομενο να "φορτσαρει" κανονικα & με το νομο Με επισης δεδομενο οτι: undervolting δεν ειναι ευκολο, εως βασικα δεν παιζει καθολου με αυτες τις cpu, μονο αν υπηρχε καποια συνολικα λιγοτερο θερμη απ' τον i3 ισως βοηθουσε αλλαγη του Άλλαξα σήμερα το ανεμιστηράκι με ένα μεταχειρισμένο από το ίδιο μοντέλο που βρήκα από ένα φιλαράκι και δεν ακούγεται καθόλου. Τελικά το δικό μου είχε το πρόβλημα, αλλά ένα ξέρω, από την HP ξανά τίποτα. Σ' ευχαριστώ για την βοήθεια και τις απαντήσεις!
TheDevilMayCare Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Μπορει να ηταν εντελως αλλη παρτιδα και/η απο αλλο κατασκευαστη..(δεν φταιει αμεσα η HP γι' αυτο, μα σιγουρα εμμεσα αν δεν τα ελεγχει,ισως μαλιστα κυκλοφορησαν μετα νεο bios, ακριβως γι' αυτο το λογο..)Με τις θερμοκρασιες, τσεκαρες τι εχει γινει -> καλυτερες # χειροτερες?
StefanosMar18 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Καλύσπερα έχω το laptop Lenovo idea pad 3 gaiming σήμερα πήγα να παίξω rp και δνε επερναν τα φαν μπροστά και ανέβασε θερμοκρασία 90 και το σταμάτησα έκανα επανακινηση τίποτε πάλι τα ίδια τι κάνω ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα