meymigrou Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα σε όλους, Πριν από περίπου ενάμισι χρόνο αγόρασα το HP 250 G2. Το laptop ήρθε με ελαττωματικό επεξεργαστή, ανεμιστηράκι και η οθόνη του είχε δύο καμένες ίντσες. Το έστειλα για επισκευή στην HP και μου άλλαξαν στην κυριολεξία σχεδόν τα πάντα (νέα οθόνη, νέο ανεμιστηράκι και νέα μητρική - κανονικά θα 'πρεπε να μου κάνουν αντικατάσταση). Το laptop, ωστόσο, από την πρώτη κιόλας ημέρα είχε ένα ανεμιστηράκι το οποίο μέχρι και σήμερα έχει καταντήσει ιδιαίτερα εκνευριστικό αφού ακούγεται αρκετά. Ακόμα και μετά την αλλαγή, συνεχίζει να λειτουργεί συνεχόμενα χωρίς σταματημό και να βγάζει θόρυβο. Έκανα αναβάθμιση τα BIOS (από την επίσημη σελίδα της HP), άλλαξα λειτουργικό (δοκίμασα με Windows 7, 8.1 και 10) αλλά τίποτα. Έβαλα και διάφορες εκδόσεις Linux, αλλά και πάλι τα ίδια. Το άνοιξα και το καθάρισα πάρα πολλές φορές, αλλά δεν βοήθησε. Έβαλα επίσης και έναν SSD αλλά το ίδιο. Άρα, τι μπορώ να κάνω με αυτό το θεμα; Αγόρασα και ένα cooler (σχετικά καλό) το οποίο ναι μεν ρίχνει τη θερμοκρασία του laptop, ναι μεν το ανεμιστηράκι συνεχίζει να λειτουργεί συνεχώς (ακόμα και όταν δεν έχω τίποτα ανοιχτό). Εγκατέστησα το speed-fan και το πρόγραμμα αναφέρει πως το laptop έχει από 50 έως και 60 βαθμούς θερμοκρασίας. Του κολλητού μου το laptop (HP 250 G3 - ένα μοντέλο πιο καινούργιο) έχει μέγιστο έως 40. Το laptop γενικά πάει σφαίρα, και σηκώνει Photoshop CC για το χαβαλέ, αλλά το ανεμιστηράκι είναι θέμα. Για να φανταστείτε, όταν είμαι σε κλήση στο Skype το ακούνε όλοι. Καμιά ιδέα; Εκτός από το ανεμιστηράκι, θα ήθελα να ρωτήσω (εκτός από την αναβάθμιση της RAM και του SSD) τι άλλο μπορώ να αναβαθμίσω και από που μπορώ να δω τι υπάρχει διαθέσιμο για το μοντέλο μου. Το laptop μου στο Skroutz (για τεχνικά χαρακτηριστικά): HP 250 G2 (i3-3110M/4GB/500GB) (F0Y85EA) Ευχαριστώ!
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δες στο bios για την επιλογή 'fan always on' και απενεργοποιησέ τη, εφόσον το λαπτοπ δεν ανεβάζει μεγάλη θερμοκρασία. Θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν έιναι να ρίξει τη θερμοκρασία. Για πρόγραμμα θερμοκρασίων δες τα hwmonitor και speeecy, το speedfan είναι παρωχημένο πλέον.
zio10 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Αν και μετά από καλό καθάρισμα ακούγεται τότε μάλλον θέλει αλλαγή. Δες μήπως στο αλλάξουν δωρεάν. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Τα HP έχουν μόνο ένα χρόνο εγγύηση, πότε για να αλλάξει το ανεμιστηράκι θα πρέπει να πληρώσει.
zio10 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Τα HP έχουν μόνο ένα χρόνο εγγύηση, πότε για να αλλάξει το ανεμιστηράκι θα πρέπει να πληρώσει. Σε όλα τόσο δίνουν; Λογικά μπορεί να διεκδικήσει αλλαγή αν το κυνηγήσει (η γνωστή ιστορία με τα δύο χρόνια) αλλά ίσως δεν αξίζει τον κόπο, αφού μπορεί να το λύσει μόνος του μπορεί να κάνει τη δουλειά του φτηνά. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Τεσταρε καταρχην το εξης, παρε το ThrottleStop απο εδω το 6αρι:https://www.techpowerup.com/downloads/2288/throttlestop-6-00/H σελιδα (επεξηγησεων) του στο NotebookReview, ειναι αυτη εδω:http://forum.notebookreview.com/threads/the-throttlestop-guide.531329/Σε καθε περιπτωση, στα γρηγορα/ εν ολιγοις, το ρυθμιζεις ως εξης:εαν και σε αυτη την επιλογη = 800ΜΗz maximum, εχεις διαρκως θορυβωδες ανεμιστηρακι του,(δηλαδη σε καθε σεναριο/ παντοτε να δουλευει fan @ full speed) τοτε προφανως, ειναι θεμα! 2
tarantules Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Και ένα undevolting ίσως να βοηθούσε σε καλύτερες θερμοκρασίες.Παλιά είχα κάνει σε ένα toshiba και είχε τρομερή διαφορά. Επίσης, δες εαν στο BIOS το ανεμηστηράκι δεν ανεβάζει στροφές σε βαθμίδες αλλά είναι on/off.Εαν είναι on/off το πιθανότερο είναι να δουλεύει στο μέγιστο των στροφών οπότε κοιτάς μήπως και υπάρχει κάποια πιο πρόσφατη έκδοση του BIOS που του ανεβάζει στροφές ανάλογα τη θερμοκρασία.
meymigrou Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Δες στο bios για την επιλογή 'fan always on' και απενεργοποιησέ τη, εφόσον το λαπτοπ δεν ανεβάζει μεγάλη θερμοκρασία. Θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν έιναι να ρίξει τη θερμοκρασία. Για πρόγραμμα θερμοκρασίων δες τα hwmonitor και speeecy, το speedfan είναι παρωχημένο πλέον. Έχει, το έχω αφήσει και on και off πολλές φορές για να δω αν υπάρχει διαφορά, αλλά πραγματικά είναι το ίδιο πράγμα. Είτε είναι off, είτε είναι on, το ανεμιστηράκι λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο - δηλαδή συνεχόμενα και θορυβώδες. Αν και μετά από καλό καθάρισμα ακούγεται τότε μάλλον θέλει αλλαγή. Δες μήπως στο αλλάξουν δωρεάν. Τηλεφώνησα στην HP και μου είπαν ότι η εγγύηση έχει λήξει οπότε δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Πήγα σε μερικά καταστήματα να το κοιτάξουν αλλά μου είπαν πως δεν βρίσκουν ανταλλακτικά για να μου αλλάξουν το ανεμιστηράκι. Τεσταρε καταρχην το εξης, παρε το ThrottleStop απο εδω το 6αρι:https://www.techpowerup.com/downloads/2288/throttlestop-6-00/H σελιδα (επεξηγησεων) του στο NotebookReview, ειναι αυτη εδω:http://forum.notebookreview.com/threads/the-throttlestop-guide.531329/Σε καθε περιπτωση, στα γρηγορα/ εν ολιγοις, το ρυθμιζεις ως εξης:εαν και σε αυτη την επιλογη = 800ΜΗz maximum, εχεις διαρκως θορυβωδες ανεμιστηρακι του,(δηλαδη σε καθε σεναριο/ παντοτε να δουλευει fan @ full speed) τοτε προφανως, ειναι θεμα! Άλλαξα τις ρυθμίσεις με αυτές στην φωτογραφία και συνεχίζεται να ακούγεται το ίδιο, καμιά διαφορά. Σου παραθέτω και ένα screenshot για να δεις περισσότερα. Και ένα undevolting ίσως να βοηθούσε σε καλύτερες θερμοκρασίες.Παλιά είχα κάνει σε ένα toshiba και είχε τρομερή διαφορά. Επίσης, δες εαν στο BIOS το ανεμηστηράκι δεν ανεβάζει στροφές σε βαθμίδες αλλά είναι on/off.Εαν είναι on/off το πιθανότερο είναι να δουλεύει στο μέγιστο των στροφών οπότε κοιτάς μήπως και υπάρχει κάποια πιο πρόσφατη έκδοση του BIOS που του ανεβάζει στροφές ανάλογα τη θερμοκρασία. Έχω την πιο πρόσφατη έκδοση και γράφει 'Fan always on/off'. Τα άλλαξα αλλά τίποτα.
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Στο ThrottleStop* -> "Set Multiplier" = 8, για να εχεις 800MHz Αν ακουγεται λειτουργει διαρκως και εκει, τοτε (μπορει να) ειναιλαθος που (πρεπει να), εμπιπτει στη 2ετια εγγυησης εντος Ε.Ε.,καθως υπαρχει εξαρχης-απο τη πρωτη λειτουργια του εγγενως! *εχμ και για να ενεργοποιηθει, χρειαζεται να πατησεις, κατω δεξια το "Τurn On"{ναι, αυτες ειναι οι μικρες λεπτομερειες, που κανουν τις μεγαλες διαφορες χιχι!}
meymigrou Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Στο ThrottleStop* -> "Set Multiplier" = 8, για να εχεις 800MHz Αν ακουγεται λειτουργει διαρκως και εκει, τοτε (μπορει να) ειναι λαθος που (πρεπει να), εμπιπτει στη 2ετια εγγυησης εντος Ε.Ε., καθως υπαρχει εξαρχης-απο τη πρωτη λειτουργια του εγγενως! *εχμ και για να ενεργοποιηθει, χρειαζεται να πατησεις, κατω δεξια το "Τurn On" {ναι, αυτες ειναι οι μικρες λεπτομερειες, που κανουν τις μεγαλες διαφορες χιχι!} Για δες λίγο αν είναι τώρα εντάξει αλλά αν είναι και πάλι δεν έγινε τίποτα. Καταλαβαίνω βέβαια διαφορές που και που, σταματάει πιο πολλές φορές να λειτουργεί αλλά μιλάμε τώρα για περίπου 5-10 δευτερόλεπτα και ξανά ξεκινάει.
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Παντως, απο τη στιγμη που σταματαει, δεν ειναι "κολλημενο" σε κατασταση always on.... Εχεις δοκιμασει, να παιξεις με τα power options των windows για τον επεξεργαστη κλπ?http://www.digitalcitizen.life/how-tweak-advanced-settings-power-plan-windows-7?page=1 There is a third configuration item called System cooling policy, for which you have two options:Active and Passive. Active cooling means that your cooling fan will speed up and your processorwill cool down while running at maximum speed. This way your system's performance is not compromisedThe passive cooling slows down the processor before speeding up the cooling fan, so your system couldsometimes become cooler without even speeding up the fan and your processor will use less powerΗ δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!
zio10 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Εγώ πιστεύω ότι αν κάνει θόρυβο που δεν είναι φυσιολογικός είναι hardware θέμα και όχι ρυθμίσεων. Αν ανοίξεις το λαπτοπ θα έχει ένα αυτοκόλλητο με το part number στο ανεμιστηράκι. Λογικά θα τελειώνει σε 001. Αν ψάξεις με αυτόν τον αριθμό θα βρεις πιστεύω ή Ελλάδα ή εξωτερικό.
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Ναι μπορει να ειναι & τα 2(!) ελλατωματικα, μα πρωτου πας εκει καταρχην, τωρα πλεον επιβεβαιωνεις και πως σταματα?Γιατι, μεχρι την 800MHz δοκιμη του i3-3110m, στις περιγραφες του φαινοταν οτι δουλευει συνεχομενα, χωρις σταματημο. Κατεβασε το Sysinternals Autoruns και δες: μηπως με τα Windows, ξεκινα καποιο προγραμμα της HP, που τυχον οριζειhttp://sysinternals-autoruns.en.lo4d.com/σε aggresive συμπεριφορα τον ανεμιστηρα..! Για παραδειγμα, τετοιο μπορει να ειναι το Coolsense (μα και οχι μονο αυτο)http://support.hp.com/us-en/document/c02638953 Τελος, αν το bios οριζει ετσι τη λειτουργια του ανεμιστηρακιου, και να το αλλαξειςμε ετερο καινουργιο (ιδιο part number) το ιδιο pattern συμπεριφορας θα βλεπεις.. 1
zio10 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 ^Εγώ μιλάω για το θόρυβο που κάνει και δεν είναι φυσιολογικός πάντως.
meymigrou Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Παντως, απο τη στιγμη που σταματαει, δεν ειναι "κολλημενο" σε κατασταση always on.... Εχεις δοκιμασει, να παιξεις με τα power options των windows για τον επεξεργαστη κλπ? http://www.digitalcitizen.life/how-tweak-advanced-settings-power-plan-windows-7?page=1 There is a third configuration item called System cooling policy, for which you have two options: Active and Passive. Active cooling means that your cooling fan will speed up and your processor will cool down while running at maximum speed. This way your system's performance is not compromised The passive cooling slows down the processor before speeding up the cooling fan, so your system could sometimes become cooler without even speeding up the fan and your processor will use less power Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! Το έκανα από ένα βίντεο που είχα δει στο YouTube αλλά δεν έγινε δουλειά. Εγώ πιστεύω ότι αν κάνει θόρυβο που δεν είναι φυσιολογικός είναι hardware θέμα και όχι ρυθμίσεων. Αν ανοίξεις το λαπτοπ θα έχει ένα αυτοκόλλητο με το part number στο ανεμιστηράκι. Λογικά θα τελειώνει σε 001. Αν ψάξεις με αυτόν τον αριθμό θα βρεις πιστεύω ή Ελλάδα ή εξωτερικό. Εγώ να το κάνω αυτό που λες, αλλά είναι όντως μόνο το ανεμιστηράκι το πρόβλημα; Πως μπορώ να ξέρω πραγματικά από τι προέρχεται; Επίσης, θα μπορούσε να είναι έτσι γενικά το laptop θορυβώδες; Μην αγοράσω το ίδιο μοντέλο ανεμιστηράκι και μου κάνει το ίδιο αυτό φοβάμαι. Ναι μπορει να ειναι & τα 2(!) ελλατωματικα, μα πρωτου πας εκει καταρχην, τωρα πλεον επιβεβαιωνεις και πως σταματα? Γιατι, μεχρι την 800MHz δοκιμη του i3-3110m, στις περιγραφες του φαινοταν οτι δουλευει συνεχομενα, χωρις σταματημο. Κατεβασε το Sysinternals Autoruns και δες: μηπως με τα Windows, ξεκινα καποιο προγραμμα της HP, που τυχον οριζει http://sysinternals-autoruns.en.lo4d.com/ σε aggresive συμπεριφορα τον ανεμιστηρα..! Για παραδειγμα, τετοιο μπορει να ειναι το Coolsense (μα και οχι μονο αυτο) http://support.hp.com/us-en/document/c02638953 Τελος, αν το bios οριζει ετσι τη λειτουργια του ανεμιστηρακιου, και να το αλλαξεις με ετερο καινουργιο (ιδιο part number) το ιδιο pattern συμπεριφορας θα βλεπεις.. Δυστυχώς, πήγα να κάνω εγκατάσταση το πρόγραμμα και μου λέει ότι δεν το υποστηρίζει το σύστημα μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα