MetalHead Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 Ειμαι σχετικά αρχαριος σε C και εχω να κανω μια ερωτηση. Εστω οτι κάνω scanf και ο χρηστης εχει δώσει το παρακατω: george maria nikos. Πως μπορώ να βάλω το καθε ονομα σε ξεχωριστη μεταβλητη΄ετσι ωστε να κανω μετα μια συγκριση που χρειαζομαι? (δηλ x=george, y=maria, z=nikos).
Mapas Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 char x[20],y[20],z[20]; ... ... scanf("%s %s %s",x,y,z); kai meta px an 8eleis na ta sygrineis if (strcmp(x,"george") == 1) ....
nodreams.ct Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 if (strcmp(x,"george") == 1) .... strcmp(x,"george") == 0
wizard Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 if (strcmp(x' date='"george") == 1) ....[/quote'] strcmp(x,"george") == 0 Σωστός! Και ο λόγος είναι ότi εξ' ορισμού επιστρέφει 0 αν x==george, <0 αν x<george και >0 αν x>george. Υ.Γ. Επειδή λες ότι είσαι αρχάριος, για να δουλέψει η εντολή πρέπει να εισάγεις στην αρχή του προγράμματος την γραμμή: #include <string.h>
MetalHead Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Εχω και μια ακομα ερωτηση. Πως μπορω να δω με καποιο προγραμμα τα περιεχομενα ενως καταλογου? (οπως κανει η ls). Υπάρχει καποια εντολή της C για αυτη την δουλειά, καποια κληση συστήματος (unix ή dos) ή γίνεται αλλιώς? Ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις.
Opaque Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2003 Yparxei h synarthsh system(const char*) me thn opoia mporeis na ekteleseis entoles systhmatos (gia DOS toylaxiston,den kserw an doyleyei kai se unix). Gia paradeigma, an 8eleis na deis ta periexomena toy katalogoy ston opoio briskesai, mporeis na grapseis : system("dir"); Y.G. : #include <stdio.h> #include <stdlib.h>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.