Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρα..

Έχω το εξής σύστημα μετά από ευγενική χορηγία spare parts φίλων και συγγενών

Gigabyte GA-945GME-DS2

Core 2 Duo E4400

3GB RAM DDR2 (2+1)

80GB HDD (SATA II)

Το πρόβλημα είναι το εξής, μόνο με το λειτουργικό και 2 παιχνίδια MMO που έχω περασμένα είμαι στο 

90+% του σκληρού δίσκου (1,79 ελεύθερο από 74,4)

Σκέφτομαι να πάρω έναν 120αρι SSD για να δω και κάποια μικρή διαφορά.

Το ερώτημα είναι το εξής, η πραγματική του χωρητικότητα είναι 120GB ή θα είναι μικρότερη? Δε θα έχω πρόβλημα να συνεχίσω να λειτουργώ με <30% ελεύθερου χώρου στον σκληρό? Μήπως συμβάλει στην υγεία του SSD και τα κακαρώσει νωρίτερα?

Άρα SSD και <30% ελεύθερο χώρο ή έναν 500αρι HDD και άπλετο χώρο?

PS Δε σκοπεύω να περάσω άλλα αρχεία στο σκληρό του συστήματος, θα παραμείνω με το σύστημα, τα 2 χαζοπαίχνιδα μου, άντε να περάσω και Office να κάνω καμιά δουλειά.

Δημοσ.

Όπως θα έχεις ίσως παρατηρήσει σε σκληρούς ή φλασάκια, δεν είναι η ακριβής χωρητικότητα όπως εμείς την πιστεύουμε/χρησιμοποιούμε (για παράδειγμα όταν βάλεις σε ένα σύστημα έναν 500GB δίσκο θα δεις ότι έχει ελεύθερο χώρο πχ ~465GB).
Αυτό γίνετε διότι για λόγους "ευκολίας", λένε ότι 1kByte=1000Byte, ενώ στην πραγματικότητα είναι 1024. Δηλαδή, αυτοί πουλάνε 120GB δίσκο, ενώ στην πραγματικότητα πουλάνε 120000000000Bytes---->111.8GB.

Απ'αυτό κρατάμε δηλαδή ότι υπάρχει μια μείωση, και στην πραγματικότητα θα πάρεις ένα δίσκο των ~112GB. Αν αφαιρέσουμε ένα 10% που προτείνουν οι κατασκευαστές να είναι ελεύθερο για να δουλεύει σωστά και γρήγορα ο SSD, πέφτουμε αμέσως στα ~100GB ελεύθερου χώρου.

Ένας SSD θα δώσει μια άλλη πνοή σε οποιοδήποτε μηχάνημα έχει SATA II και πάνω, αλλά αν δε σου φτάνουν τα GB, μιας και είσαι με παλιό μηχάνημα ίσως ο σκληρός να ήταν καλύτερη λύση.

• Like 1
Δημοσ.

Οι καινούριοι SSD είναι πρακτικά αθάνατοι για τον μέσο user, είναι απίστευτα ταχύτεροι αλλά υστερούν σε χωρητικότητα. Θα έλεγα αν πάρεις τον SSD και να κρατήσεις τον 80άρη που έχεις για αποθήκη. 

Δημοσ.

Αν είναι 10% το προτεινόμενο ελεύθερου χώρου, πιστεύω πως θα είμαι εντάξει. Δε σκοπεύω να ξεπεράσω τα 80-85 GB σε μόνιμη χρήση.

Για αποθήκευση (ταινίες, τραγούδια κλπ) υπάρχει ένας εξωτερικός 500άρης.

Στο θέμα της αγοράς.... Τι θα προτείνατε? Με δεδομένο ότι δε θέλω να ξεπεράσω τα 50 ευρώ στοχεύω μεταξύ των παρακάτω τριών (κιτρινομάγαζο δυστυχώς λόγω ευκολίας γιατί τους έχω δίπλα μου)

Link.png Site: PatriotBlast 120

Link.png Site: Kingstonsv300s37a 120g

Link.png Site: Toshibahdts712ezsta q300 120gb

Τι λέτε?

Δημοσ.

εγω θα σου προτεινα να δωσεις +15€ και να πας σε 240-250gb SSD..!!!! 

αν ψαξεις θα βρεις στα 65-70€...., το E-shop εχει στο newsletter ενα Mushkin triactor 240gb, αλλα δεν ξερω να σου πω αν αξιζει...!!! 

post-121902-0-17485700-1458328894_thumb.jpg

υπαρχουν επισης 

http://www.skroutz.gr/s/7803248/Crucial-BX200-240GB.html

εσυ βεβαια, ΜΟΝΟ, γνωριζεις τις απαιτησεις σου και τις δυνατοτητες σου...!!

αν χρειαζεσαι χωρο πας σε εναν HDD..! αν σε καλυπτουν τα 120-128gb (αποψη μου ειναι οτι θα τελειωσουν πολυ γρηγορα....παντως...), πας σε SSD..!! 

Δημοσ.

Αν είσαι στα 80-85, δηλαδή σου μένουν ας πούμε 15-20GB ελεύθερα (25-30 στην ουσία αλλά είπαμε αφήνουμε ~10 ελεύθερα), μπορείς όπως σωστά είπε και ο άφαντος να αφήσεις και τον 80άρι καθαρά για αποθήκευση και μιας και υπάρχει ο εξωτερικός είσαι κομπλέ, οπότε πάνε για SSD με χίλια!

Απέφυγε τον Kingston που παρέθεσες. Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για τον Patriot, ο Toshiba δεν είναι διαθέσιμος. Από e-shop από τους φθηνούς θα πρότεινα τον Force της Corsair. Αν και (όντας κάτοχος 120GB SSD, μιας και όταν τον πήρα όταν είχαν πρωτοβγεί ήταν αρκετά ακριβότεροι, σίγουρα θα έρθει η στιγμή που θα πεις "κρίμα που τσιγγουνεύτηκα τα 15 ευρώ", όπως σωστά αναφέρει ο cabdik. Σκέψου το καλύτερα!

Δημοσ.

Έχεις δίκιο για τα newsletter, δε τα έχω κοιτάξει τελευταία. Και ίσως τα +15 ευρώ να μπορέσω να τα δώσω. Απλά μέσω Skroutz όλα τα προϊόντα βγαίνουν από +3-8 ευρώ για αντικαταβολή και αποστολή, όσο τα προϊόντα του κιτρινάρη δλδ.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο για τα newsletter, δε τα έχω κοιτάξει τελευταία. Και ίσως τα +15 ευρώ να μπορέσω να τα δώσω. Απλά μέσω Skroutz όλα τα προϊόντα βγαίνουν από +3-8 ευρώ για αντικαταβολή και αποστολή, όσο τα προϊόντα του κιτρινάρη δλδ.

http://www.insomnia.gr/topic/558140-βοήθεια-προτάσεις-αγοράς-σκληρών-δίσκων/?p=54727170

Δημοσ.

Δε ξέρω αν το είδες, αλλά να ενημερώσω ότι μπήκε στο e-shop crazy sundays ο Crucial BX200 240GB στα 67.70. Είναι ακόμη ακριβότερος από skroutz, αλλά εφόσον είπες ότι σε βολεύουν τα e-shop points, θα βγει φθηνότερος λόγω μεταφορικών.

http://www.e-shop.gr/ssd-crucial-ct240bx200ssd1-bx200-240gb-25-7mm-sata-p-PER.305985

Δημοσ.

Το ειδα και τον παράγγειλα πρωι πρωι φιλε μου. Μέτριος λενε σαν επιδόσεις (εκανα μια αναζήτησή πριν) απλα σκεφτηκα πως δε χρειάζομαι και κανενα τρελο δίσκο (SSD) απο τη στιγμη που προορίζεται για σύστημα 10ετιας. Ασε που δεν ειμαι κ κανενας freak με τις επιδόσεις.

Σιγουρα θα ειναι καλύτερος απο τον 80αρι που εχω!

Ευχαριστω ολους για τη συνδρομή σας....

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 2
Δημοσ.

Μια χαρά θα είναι για every-day use, up to par με τους καλούς SSD, και σίγουρα θα κερδίσεις την αποκρισιμότητα που θα κέρδιζες με οποιονδήποτε, έναντι του HDD που έχεις.
Αν δε κάνω λάθος, εκεί που απογοητεύει ο συγκεκριμένος (πέραν του ότι είναι TLC - αλλά όταν κοιτάμε budget SSD σε παλιά μηχανήματα δεν μας πολυνοιάζει) είναι στα writes μεγάλων αρχείων (>3GB), αλλά τα reads είναι μια χαρά.

Όπως και να 'χει, εφόσον κοιτάς από e-shop και για φθηνό 240άρη, είναι από τις καλύτερες επιλογές. Μεγειά!

• Like 1
Δημοσ.

καλορίζικος  , άριστη επιλογή για τα λεφτά.

Θα σε βολέψει τόσο πολύ που μέσα σε λίγες μέρες θα αναρωτηθείς πως λειτουργούσες πριν χωρίς αυτόν.

• Like 1
Δημοσ.

ρωτα εμενα, που εβαλα SSD σε πισι s478 με pentium 3,0ghz και 1.5gb RAM....!!  αλλο μηχανημα, τηρουμενων των αναλογιων......!!!! 

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...