Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, το σύστημα μου είναι το εξής:

μητρική: GIGABYTE GA-H61M-DS2

cpu: Intel Core i5-3470 CPU @ 3.20GHz

ram: DDR3
        Size    4096 MBytes
        Channels #    Single
        DRAM Frequency    665.1 MHz

graphics: GeForce GT 520 1gb

hard drive: Western Digital
                   Form Factor    GB/3.5-inch
                  Business Unit/Brand    Desktop/WD Caviar  500gb

η χρήση που του κάνω είναι καθαρά χρήση γραφείου με εφαρμογές γραφείου, office, λογιστικές κλπ και τον χρησιμοποιώ και ως server στο τοπικό δίκτυο. Από παιχνίδια παίζω καμιά φορά για χαλάρωμα το WoT Blitz που το χω κατεβάσει από το store.

Σκέφτομαι να το αναβαθμίσω σε θέμα ram και σκληρού δίσκου βάζοντας άλλα 4gb και έναν ssd τουλάχιστον 250gb και να κρατήσω τον τωρινό για αποθήκευση.

Επειδή δεν είμαι τόσο σχετικός, τι θα μου προτείνατε να αγοράσω; Με ενδιάφερει να είναι και σχετικά οικονομικά.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Μνημη παρε ακριβως την ιδια με αυτη που εχεις τωρα αν ειναι δυνατον. 

Αν μπορεις δες ποια εχεις τωρα και ποσταρε ακριβως το μοντελο της ωστε αν δεν υπαρχει να μπορεσουμε να σου βρουμε καποια που να ταιριαζει.

SSD θα σου προτεινα να μην πας σε φτηνο αλλα να πας στον industry standard πια, Samsung 850 EVO.

Η τιμη του ξεκιναει απο 87 ευρω.

https://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html?from=best_picks

Αν σου φαινονται πολλα και θες να γλυτωσεις λιγα ευρω ευρω μπορεις να παρεις καποιον απο τους πιο φτηνους.

Οι πιο φτηνοι συνηθως εχουν χειροτερες επιδοσεις και μικροτερης διαρκειας εγγυηση αλλα ετσι κι αλλιως ειναι πολυ πιο γρηγοροι απο τους μηχανικους δισκους οποτε ισως να εισαι ΟΚ με αυτο.

Κατα σειρα προτιμισης σε συναρτηση με το κοστος:

https://www.skroutz.gr/s/6681971/Intel-535-Series-240GB.html

https://www.skroutz.gr/s/5338978/Sandisk-Ultra-II-SSD-240GB.html

https://www.skroutz.gr/s/7803248/Crucial-BX200-240GB.html

• Like 1
Δημοσ.

και εγώ τον samsung σκεφτόμουν και 85€ είναι μέσα στο μπάτζετ μου απλά δεν ξέρω καθόλου από ssd και δεν ήξερα αν θεωρείται καλός γιατί διαβάζα περιστασιακά για θέματα κλπ. Επίσης δεν ήξερα ποιον υποστηρίζει η μητρική μου. Και για ραμ την ίδια σκεφτόμουν να βάλω. Πως μπορώ να δω ποια έχω χωρίς να ανοίξω κουτί; Το speccy δεν λέει άλλες λεπτομέρειες. Επίσης θεωρείτε ότι τα 240gb ssd θα μου αρκούν; Βέβαια θα κρατήσω και τον τωρινό σκληρό και δεν αποθηκεύω ταινίες ή παιχνίδια στο pc. Έχει θύρες επέκτασης και για ssd και για σκληρό; Ρωτάω γιατί όταν τον είχα ανοίξει να του βάλω floppy disk δεν είχε καν την κατάλληλη θύρα.

edit: επίσης ram μιας και είναι φθηνές να του βάλω 4 gb ή να πάω για 8gb συν 4gb που έχει ήδη 12gb σύνολο; Μέχρι 16gb υποστηρίζει η μητρική. Ή είναι λάθος να είναι διαφορετικά μεγέθη οι 2 μνήμες;

Δημοσ.

Εχει θυρεςκανονικα (4XSATA II) και τα 250GB φτανουν και περισσευουν αν δεν αποθηκευεις εκει μεγαλα αρχεια.

Τις μνημες μαλλον θα πρεπει να ανοιξεις το κουτι για να δεις ποιες ειναι. Γραφουν το μοντελο τους σε ενα αυτοκολητο χαρτακι.

Δημοσ.

Μνημη παρε ακριβως την ιδια με αυτη που εχεις τωρα αν ειναι δυνατον. 

Αν μπορεις δες ποια εχεις τωρα και ποσταρε ακριβως το μοντελο της ωστε αν δεν υπαρχει να μπορεσουμε να σου βρουμε καποια που να ταιριαζει.

post-89327-0-13211300-1458327607_thumb.jpg

Δημοσ.

ρίξε κ ενα καθάρισμα στην ψύκτρα του επεξεργαστή γιατί έχει πιασει κουβέρτα απο πάνω.

Και γενικότερα σε όλο τον υπολογιστή.

Δημοσ.

To No1 που πρεπει να κανεις ειναι ενα καλο καθαρισμα. Οχι με ηλεκτρικη σκουπα γιατι δημιουργει στατικο ηλεκτρισμο. 

Θελει πεπιεσμενο αερα, φυσητηρα φυλλων η δοχειο πεπιεσμενου αερα σε συνδυασμο με ενα πινελο για την επιμονη σκονη.

Τις μημες σου δεν τις βρηκα στην ελλαδα. Πολυ πιθανον αν βαλεις αλλες να μην εχεις προβλημα αλλα για να εισαι 100% σιγουρος βαλε τις ιδιες απο ebay http://www.ebay.com/itm/UK-New-4GB-Kingston-PC3-10600-1333mhz-240-pin-DIMM-DDR3-ram-memory-/272165789738?hash=item3f5e58602a:g:sYYAAOSwv9hW4ukT

Προσωπικα επειδη εχω ταλαιπωρηθει πολυ στο παρελθον με ασυμβατοτητες βαζω παντα μνημες απο την memory support list της μητρικης. Οι μνημη που εχεις δεν ειναι στη λιστα ειναι ομως απο τις πιο generic μνημες της εποχης τους και το πιο πιθανο ειναι οτι δεν θα εχεις κανενα θεμα με δυο τετοιες. Διαφορετικα μπορεις να δοκιμασεις με Link.png Site: αυτες  που ειναι και στη λιστα. Link.png Site: Αυτη ειναι ιδια αλλα μονη. 

Δημοσ.

έχω αυτό http://www.plaisio.gr/xartopoleio/promitheies-grafeiou/katharistika/Q-Connect-Ozone-Friendly-Air-Duster-400Ml-KF04499B.htm κάνει για καθάρισμα;

Επίσης τελικά να πάω για 8 gb ram και όχι 12 ή 16; Βέβαια και τα 4 που έχω τώρα δεν μπορώ να πω ότι έχει ζοριστεί το σύστημα και θα ανεβάσουμε και το κόστος.

Τελικό κόστος:

ram: 25€

ssd: 90€

εγκατάσταση λογικά ένα 30€

σύνολο: 150€

Νομίζω όμως ότι θα δώσει άλλο αέρα στο pc μου και θα φανεί η διαφορά.

Επίσης άλλη ερώτηση. Έχω το vpcf11m1e laptop vaio. Ο 850evo μπαίνει σε αυτό το laptop; Νομίζω ότι θα του έδινε μερικά χρόνια ζωής ακόμα.

Δημοσ.

έχω αυτό http://www.plaisio.gr/xartopoleio/promitheies-grafeiou/katharistika/Q-Connect-Ozone-Friendly-Air-Duster-400Ml-KF04499B.htm κάνει για καθάρισμα;

Επίσης τελικά να πάω για 8 gb ram και όχι 12 ή 16; Βέβαια και τα 4 που έχω τώρα δεν μπορώ να πω ότι έχει ζοριστεί το σύστημα και θα ανεβάσουμε και το κόστος.

Τελικό κόστος:

ram: 25€

ssd: 90€

εγκατάσταση λογικά ένα 30€

σύνολο: 150€

Νομίζω όμως ότι θα δώσει άλλο αέρα στο pc μου και θα φανεί η διαφορά.

Επίσης άλλη ερώτηση. Έχω το vpcf11m1e laptop vaio. Ο 850evo μπαίνει σε αυτό το laptop; Νομίζω ότι θα του έδινε μερικά χρόνια ζωής ακόμα.

Το σπρει κανει μια χαρα. Φυσα να φυγουν τα πολλα, τριψε επιμονα με πινελο και ξαναφυσα μεχρι να καθαρισει ολο.

Μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις και μια ακομα των Link.png Site: 8GB και να πας στα 12 (αν και μαλλον πως δεν σου χρειαζονται) πιθανοτατα θα ειναι ΟΚ. Ρωτα στο καταστημα αν μπορεις να την επιστρεψεις και να παρεις αλλη αν δεν δουλεψει (αν ψωνισεις απο Ελλαδα).

30ευρω εγκατασταση για ποιο πραγμα?

Windows?

Δεν ειναι απαραιτητο.

Μπορεις να κατεβασεις ενα clone Link.png Site: software και να αντιγραψεις απλα τον σκληρο σου στον SSD.

Το λαπτοπ σιγουρα θα παρει ανασα με εναν SSD, ναι μπαινει κανονικα.

Δημοσ.

επειδή έχω όλα τα επαγγελματικά προγράμματα μέσα το φοβάμαι λίγο, αλλιώς θα το έκανα και μόνος, αλλά δεν με παίρνει για φορμάτ. Εντάξει εννοείται τα σημαντικά αρχεία και τις βάσεις τις έχω back up αλλά και πάλι έναν φόβο τον έχω. Θα δω διαφορά από τα 8 στα 12; Αν δεν δω δεν έχει νόημα να δώσω τα έξτρα λεφτά. Δεν τρέχω autocad κλπ που θέλουν μνήμη. Η διαφορά της kingston από ebay με το πακέτο της gskill έχει 10€ διαφορά. Έλεγα να πάω για την kingston να έχω ίδιες εκτός και αν είναι καλύτερες οι gskill.  Καλά εξαρτάται και από τα capital control. Αν δεν δεχθούν την κάρτα αναγκαστικά θα πάω σε gskill.

Δημοσ.

Παρε καλυτερα το πακετο της G.Skill, η τιμη ειναι καλη και δεν μπλεκεις και με capital controls.

Αν κανεις την αντιγραφη απο τον ενα δισκο στον αλλο δεν εχεις τιποτα να διακινδυνεψεις. Μεχρι να σιγουρευτεις οτι ολα ειναι ΟΚ (που δεν υπαρχει περιπτωση να μην ειναι) απλα δεν πειραζεις τον παλιο δισκο.

To Casper εχει ενα wizzard που σε καθοδηγει βημα βημα για να κανεις τον κλωνο.

Ειναι πιο ευκολο και απο το piece of cake. 

Και δεν μιλησε κανεις για format.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ξεκίνησα με την αλλαγή μνήμης μια και οικονομικότερη από τον ssd και κατέληξα με καμμένη μητρική και συνολική ζημιά με εργατικά, νέα μητρική και μνήμη στα 160€!!! Την πλήρωσα την μνήμη πανάκριβα τελικά!!! Οπότε ο σκληρός θα αργήσει λίγο να αγοραστεί.

η νέα μητρική είναι η:

asus h61m-k και η μνήμη που αγόρασα αλλά και αυτή που μου έβαλε ο τεχνικός μετά είναι η:

https://www.skroutz.gr/s/2889294/Kingston-4GB-DDR3-1333MHz-KVR13N9S8-4.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...