Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ TO SONY VAIO VPCEB2E1E ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΩ ΤΗΝ CPU ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ SSD....ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ CPU ΠΟΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;
TO LAPTOP ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ... https://www.sony.gr/support/el/content/cnt-specs/VPCEB2E1E/list

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καταρχάς μην γράφεις με κεφαλαία γιατι ειναι σαν να φωνάζεις , απο εκει και πέρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναβαθμίσεις ειναι περισσότερη ram αν παίρνει και εναν δίσκο. Για επεξεργαστή για το συγκεκριμένο δεν εχω ψάξει τι παίρνει και αν μπορείς να βάλεις αλλα γενικά να ξέρεις οτι ειναι ρίσκο στα laptop τετοιες αναβαθμίσεις γιατι μπορεί να θέλει αλλο bios μπορεί να μην δουλεύει σωστά και πολλά αλλα

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχάς μην γράφεις με κεφαλαία γιατι ειναι σαν να φωνάζεις , απο εκει και πέρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναβαθμίσεις ειναι περισσότερη ram αν παίρνει και εναν δίσκο. Για επεξεργαστή για το συγκεκριμένο δεν εχω ψάξει τι παίρνει και αν μπορείς να βάλεις αλλα γενικά να ξέρεις οτι ειναι ρίσκο στα laptop τετοιες αναβαθμίσεις γιατι μπορεί να θέλει αλλο bios μπορεί να μην δουλεύει σωστά και πολλά αλλα

αμα σ πω ποιο bios εχω? θα μπορεις να μ πεις?

Δημοσ.

θα ταιριαζει ομως...θα τον αναγνωριζει και το bios?

Δημοσ.

Εναλλακτικα, θα μπορουσες να βαλεις επισης i5-480m (ειναι λιγο μικροτερος απο i5-560m): 

http://www.ebay.co.uk/itm/CPU-INTEL-CORE-i5-480M-2x2-66GHz-SLC27-SOCKET-rPGA988A-/161996818855?hash=item25b7c349a7:g:Gb8AAOSwHnFVnCWc

δεν θα ταν καλυτερο εφωσον κανω την αναβαθμιση να προχωρησω στον μεγαλυτερο?

αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι να ειναι συμβατος..και να μην εχω προβληματα!

Δημοσ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ TO SONY VAIO VPCEB2E1E ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΩ ΤΗΝ CPU ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ SSD....ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ CPU ΠΟΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;

TO LAPTOP ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ... https://www.sony.gr/support/el/content/cnt-specs/VPCEB2E1E/list

Λοιπον..

Πρωτα ξεκινας και βλεπεις

α)Εαν εχουν το ιδιο socket (το δικο σου πρεπει να ειναι το 988 λογικα)

β)Κοιτας εαν εχουν τα ιδια watt (λογικα 35watt πρεπει να ειναι ο p6000)

γ)Κοιτας να δεις εαν το ακριβες μοντελο του λαπτοπ σου εβγαινε απο το εργοστασιο με καλυτερο cpu.

To γ) το κοιτας για να σιγουρεψεις οτι το υποστηριζει η μητρικη του λαπτοπ σου+το bios του καταστκευαστη.

Εαν δεν βρεις τον ακριβως ιδιο αλλα καποιο παρομοιο ιδιας αρχιτεκτονικης και fsb(ο p6000 πρεπει να ειναι 133,ο i5-560 233) λογικα θα κανει.

Αλλιως υπαρχει περιπτωση

-Να μην τον αναγνωριζει καν

-Να δουλευει με χαμηλοτερο χρονισμο

-Να μην υποστηριζει το turbo frequency

-Ακομα και να δουλευει κανονικα και να σβηνει αυτοματα στο 15λεπτο(το εχω συναντησει σε samsung np-350,δουλευανε μονο οι pentium, εαν κουμπωνες i3/i5 δουλευε κανονικα χωρις κανενα θεμα με θερμοκρασιες/ασταθειες και απλα εσβηνε στο τεταρτο.Λογικα θα ειχε καποιο τενχητο limitation το bios/μητρικη)

Παντως απο οσο ειδα θα κερδισεις αρκετα εαν βρεις συμβατο i5 (μεχρι και 50%) οποτε αξιζει το ψαξιμο.

Αλλα και να μην βρεις, αναλογος και το τι προγραμματα δουλευεις μπορεις να δεις σημαντικη διαφορα απλα με αλλαγη ραμ(εννοειτε πως εαν εχεις μονο 2gb πας απαραιτητα στα 4gb ανεξαρτητως επεξεργαστη) η/και με αλλαγη του hdd με ssd .

Δημοσ.

γτ επιμενεις τοσο πολυ σε αυτον ρε φιλε? πες μ ενα λογο να πειστω!

να ξες οτι στο site που μου εστειλες δεν υπαρχει το μοντελο μου..

Εκει παραθετονται οσα εχουν γινει διαφορα review και, προφανως, δεν μπορει να ειναι ολα τα μοντελα..!

Αναφερει ομως την σειρα, και οτι καποια εχουν φορεσει / δωθει με επανω i5-480M, αρα οι πιθανοτητες

ειναι μαζι σου. Απο 'κει + περα, στη περιπτωση που μας πληρωνεις(?), δικαιουσαι να ζητας πειστηρια ^_^

• Like 1
Δημοσ.

Εκει παραθετονται οσα εχουν γινει διαφορα review και, προφανως, δεν μπορει να ειναι ολα τα μοντελα..!

Αναφερει ομως την σειρα, και οτι καποια εχουν φορεσει / δωθει με επανω i5-480M, αρα οι πιθανοτητες

ειναι μαζι σου. Απο 'κει + περα, στη περιπτωση που μας πληρωνεις(?), δικαιουσαι να ζητας πειστηριεχει

εχεις ενα δικιο φιλε μου..απλα δεν ξερω μ φαινεται πολυ μικροτερος σε σχεση με τον 560m

Λοιπον..

Πρωτα ξεκινας και βλεπεις

α)Εαν εχουν το ιδιο socket (το δικο σου πρεπει να ειναι το 988 λογικα)

β)Κοιτας εαν εχουν τα ιδια watt (λογικα 35watt πρεπει να ειναι ο p6000)

γ)Κοιτας να δεις εαν το ακριβες μοντελο του λαπτοπ σου εβγαινε απο το εργοστασιο με καλυτερο cpu.

To γ) το κοιτας για να σιγουρεψεις οτι το υποστηριζει η μητρικη του λαπτοπ σου+το bios του καταστκευαστη.

Εαν δεν βρεις τον ακριβως ιδιο αλλα καποιο παρομοιο ιδιας αρχιτεκτονικης και fsb(ο p6000 πρεπει να ειναι 133,ο i5-560 233) λογικα θα κανει.

Αλλιως υπαρχει περιπτωση

-Να μην τον αναγνωριζει καν

-Να δουλευει με χαμηλοτερο χρονισμο

-Να μην υποστηριζει το turbo frequency

-Ακομα και να δουλευει κανονικα και να σβηνει αυτοματα στο 15λεπτο(το εχω συναντησει σε samsung np-350,δουλευανε μονο οι pentium, εαν κουμπωνες i3/i5 δουλευε κανονικα χωρις κανενα θεμα με θερμοκρασιες/ασταθειες και απλα εσβηνε στο τεταρτο.Λογικα θα ειχε καποιο τενχητο limitation το bios/μητρικη)

Παντως απο οσο ειδα θα κερδισεις αρκετα εαν βρεις συμβατο i5 (μεχρι και 50%) οποτε αξιζει το ψαξιμο.

Αλλα και να μην βρεις, αναλογος και το τι προγραμματα δουλευεις μπορεις να δεις σημαντικη διαφορα απλα με αλλαγη ραμ(εννοειτε πως εαν εχεις μονο 2gb πας απαραιτητα στα 4gb ανεξαρτητως επεξεργαστη) η/και με αλλαγη του hdd με ssd .

Αδερφε το θεμα ειναι δεν γνωριζω πολλα για να ψαχτω...απλα το βλεπω οτι το λαπτοπ το χρειαζεται για να παρει τα πανω του... ram εχω 4αρα για ssd δεν το συζητω...θα τον αλλαξω μολις μπορεσω!!

Το θεμα ειναι οτι θελω βοηθεια απο καποιον που γνωριζει στο ψαξιμο..!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...