TheDevilMayCare Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Θα ελεγα οποιο σου αρεσει! Δες τα και απο κοντα, σε καποιο καταστημα! (δεν ειναι απαραιτητο να ειναι εκεινο απο οπου θα το αγορασεις τελικως)
kavouras Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Για τη χρήση που θέλεις όποιο mac mini και να πάρεις απο το 2010 και μετά, θα είναι μια χαρά. Για ακριβώς την ίδια χρήση που θες εσυ ήμουν στο ίδιο δίλλημα πριν 8 χρόνια. Πήρα mac pro (το θηρίο desktop) επειδή πολλοί μου έλεγαν οτι το mini δεν θα είναι αρκετό. Τελικά το θηρίο αποδείχτηκε οτι ήταν παραπάνω απ ό,τι ήθελα, οπότε σκέφτηκανα δοκιμάσω το mini. Πήρα το mac mini του 2011 και δεν είδα καμία διαφορά με το mac pro. Τώρα μετά απο τόσο καιρό έβαλα ssd (και δεν βλέπω τεράστια διαφορα να σου πω την αλήθεια). Η χρήση που του κάνω: ανοιχτό 24/7, ταινίες, μουσική, ανοιχτά 3 παράθυρα firefox με τουλάχιστον 20 tabs το καθένα, photoshop, παρακολούθηση και ρύθμιση mobotix καμερών ασφαλείας, teamviewer σύνδεση με άλλους υπολογιστές μου κτλ. Απλά πετάει το μηχάνημα. Ως το 2008 δούλευα σε όλα τα windows, έφτιαχνα μόνος μου τα desktop μου. Συμβουλή μην πάρεις windows, για τη χρήση που θες όλο προβλήματα θα έχεις και θα τρως χρόνο στις ρυθμίσεις και στα προβλήματα, παρά θα κάνεις τη δουλειά σου. 2
technology_guy Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Στην θέση σου δεν θα σκεφτόμουν καν για οτιδήποτε άλλο εκτός από μακ.
Runner25 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Για τη χρήση που θέλεις όποιο mac mini και να πάρεις απο το 2010 και μετά, θα είναι μια χαρά. Για ακριβώς την ίδια χρήση που θες εσυ ήμουν στο ίδιο δίλλημα πριν 8 χρόνια. Πήρα mac pro (το θηρίο desktop) επειδή πολλοί μου έλεγαν οτι το mini δεν θα είναι αρκετό. Τελικά το θηρίο αποδείχτηκε οτι ήταν παραπάνω απ ό,τι ήθελα, οπότε σκέφτηκανα δοκιμάσω το mini. Πήρα το mac mini του 2011 και δεν είδα καμία διαφορά με το mac pro. Τώρα μετά απο τόσο καιρό έβαλα ssd (και δεν βλέπω τεράστια διαφορα να σου πω την αλήθεια). Η χρήση που του κάνω: ανοιχτό 24/7, ταινίες, μουσική, ανοιχτά 3 παράθυρα firefox με τουλάχιστον 20 tabs το καθένα, photoshop, παρακολούθηση και ρύθμιση mobotix καμερών ασφαλείας, teamviewer σύνδεση με άλλους υπολογιστές μου κτλ. Απλά πετάει το μηχάνημα. Ως το 2008 δούλευα σε όλα τα windows, έφτιαχνα μόνος μου τα desktop μου. Συμβουλή μην πάρεις windows, για τη χρήση που θες όλο προβλήματα θα έχεις και θα τρως χρόνο στις ρυθμίσεις και στα προβλήματα, παρά θα κάνεις τη δουλειά σου. σοβαρη αποψη απο ανθρωπο που εχει μακ , σε οτι λες συμφωνω με τα χιλια
MoviemakerGr Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Ρε παιδιά ρε παιδιά,το θέμα εδώ δεν είναι τι βολεύει τον καθένα μας,η ποιο λειτουργικό προτιμάει ο καθένας μας, το θέμα είναι ότι με τα χρήματα που έχει το παλικάρι αν αξίζει να πάρει mac mini με 4GB μνήμη μη αναβαθμίσιμη και χωρίς ssd. Αν έχετε άποψη επ'αυτου και εσείς νομίζετε οτι θα κάνατε μια τέτοια αγορά,τότε οκ κάντε και την πρόταση. Ο φίλος πιο πάνω δεν νομίζω να εχει μόνο 4GB μνήμη να τρέχει Yosi η EL_Capitan και να κάνει όλα αυτά που περιγράφει μαζί, και ουτε μπορώ να θεωρήσω σωστο το να μην βλεπει κάποιος αξιοσημείωτη διαφορά απο μηχανικό δίσκο σε SSD εκτός και αν έβαλε κανένα πτώμα SSD γιατι υπάρχουν και τέτοιοι. Το ερώτημα λοιπόν ειναι εσείς θα το αγοράζατε ? Οχι macbook Οχι iMac Ούτε Mac pro.. το συγκεκριμένο μηχανάκι με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Runner25 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Ρε παιδιά ρε παιδιά,το θέμα εδώ δεν είναι τι βολεύει τον καθένα μας,η ποιο λειτουργικό προτιμάει ο καθένας μας, το θέμα είναι ότι με τα χρήματα που έχει το παλικάρι αν αξίζει να πάρει mac mini με 4GB μνήμη μη αναβαθμίσιμη και χωρίς ssd. Αν έχετε άποψη επ'αυτου και εσείς νομίζετε οτι θα κάνατε μια τέτοια αγορά,τότε οκ κάντε και την πρόταση. Ο φίλος πιο πάνω δεν νομίζω να εχει μόνο 4GB μνήμη να τρέχει Yosi η EL_Capitan και να κάνει όλα αυτά που περιγράφει μαζί, και ουτε μπορώ να θεωρήσω σωστο το να μην βλεπει κάποιος αξιοσημείωτη διαφορά απο μηχανικό δίσκο σε SSD εκτός και αν έβαλε κανένα πτώμα SSD γιατι υπάρχουν και τέτοιοι. Το ερώτημα λοιπόν ειναι εσείς θα το αγοράζατε ? Οχι macbook Οχι iMac Ούτε Mac pro.. το συγκεκριμένο μηχανάκι με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. εγω το εχω το συγκεκριμενο μακ μινι με ssd και εινια μια χαρα για απλη προς μετρια χρηση το ειπα και παραπανω το θεμα εινια οτι πεταγεται ο καθενας και λεει το μακρυ και το κοντο του
smask Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 εγω το εχω το συγκεκριμενο μακ μινι με ssd και εινια μια χαρα για απλη προς μετρια χρηση το ειπα και παραπανω το θεμα εινια οτι πεταγεται ο καθενας και λεει το μακρυ και το κοντο του Επειδη εχω το ιδιο monitor που εχεις στην υπογραφη σου θα ηθελα να σε ρωτησω αν το εχεις συνδεσει με το mac mini και πως συνεργαζεται με αυτο ..
AlienTechGR Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Ας πάρει NUC και να του βάλει hackintosh... Έτσι τα συνδιάζει όλα κατά κάποιο τροπο.
kavouras Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά ρε παιδιά,το θέμα εδώ δεν είναι τι βολεύει τον καθένα μας,η ποιο λειτουργικό προτιμάει ο καθένας μας, το θέμα είναι ότι με τα χρήματα που έχει το παλικάρι αν αξίζει να πάρει mac mini με 4GB μνήμη μη αναβαθμίσιμη και χωρίς ssd. Αν έχετε άποψη επ'αυτου και εσείς νομίζετε οτι θα κάνατε μια τέτοια αγορά,τότε οκ κάντε και την πρόταση. Ο φίλος πιο πάνω δεν νομίζω να εχει μόνο 4GB μνήμη να τρέχει Yosi η EL_Capitan και να κάνει όλα αυτά που περιγράφει μαζί, και ουτε μπορώ να θεωρήσω σωστο το να μην βλεπει κάποιος αξιοσημείωτη διαφορά απο μηχανικό δίσκο σε SSD εκτός και αν έβαλε κανένα πτώμα SSD γιατι υπάρχουν και τέτοιοι. Το ερώτημα λοιπόν ειναι εσείς θα το αγοράζατε ? Οχι macbook Οχι iMac Ούτε Mac pro.. το συγκεκριμένο μηχανάκι με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Το δικό μου mac mini είναι mid 2011. Το είχα πάρει με 4 gb μνήμη και απλό hd. Μετά απο λίγο αναβάθμισα σε 8gb μνήνη.Για τη χρήση που περιέγραψα πιο πάνω δεν είδα καμία διαφορά των 4 με 8 gb μνήμη. Και αυτό γιατι πολύ απλά τα 4 gb είναι υπεραρκετά για να ανοίξεις ό,τι θες στο firefox και συγχρόνωσ να τρέξεις μια ταινία κτλ...Αν έκανα επεξεργασία video φαντάζομαι θα είχα πρόβλημα, αλλα δεν κάνω! Επίσης ακόμα και να γέμιζε το cache των 4gb (που δεν το θυμάμαι να είχε γίνει ποτέ), απλά η σελίδα του firefox θα ξαναφόρτωνε και δεν θα είχε κρατηθεί σε cache. Δηλαδή καθυστέρηση όσο κάνει να φορτώσει μια σελίδα...Μισό δευτερόλεπτο; Σιγά την καθυστέρηση για απλή, μη επαγγελματική χρήση... Οπότε όσο και να φαίνεται περίεργο για τη δική μου χρήση δεν είδα διαφορές απο τα 4 στα 8 gb. Πριν δυο μήνες αναβάθμισα το δίσκο σε ssd. Για να μη νομίζεις οτι μιλάς με άσχετο, έβαλα τον samsung evo 250gb. Όταν γράφω οτι δεν είδα μεγάλη διαφορά το εννοώ. Και εξηγώ τι εννοώ... Ανοίγωντας τον υπολογιστή το λειτουργικό φορτώνει γρηγορότερα, ίσως και στο μισό χρόνο. Αλλα ο χρόνος που φόρτωνε δεν ήταν πάνω απο 10 δευτερόλεπτα, οπότε μπορεί να πήγε στα 5-6. Πολύ μικρή η διαφορά, και μάλιστα για κάτι που το κάνω μια φορά ίσως τους 3 μήνες. Γιατι όπως είπα δεν κλείνω τον υπολογιστή καθόλου, απλά τον βάζω σε sleep. Ο ssd δεν έχει καμία διαφορά στο πως φορτώνουν οι σελίδες στο firefox, απειροελάχιστη διαφορά στο πως ανοίγει ο vlc ή μια ταινία στο xbmc, πολύ μικρή διαφορά στο πόσο γρήγορα αποθηκεύεται μια φωτογραφία στο photoshop. Οπότε επιμένω οτι για τη χρήση που του κάνω εγώ υπερκαλύπτεσαι με τον πιο απλό i5 mac mini, με 4gb μνήμη, με απλό hd των 5400 στροφών. Τέλος να πω οτι φίλος με ανάλογη χρήση με τη δική μου πήρε τον καινούριο mac mini με i5, 4gb, απλό hd και υπερκαλύπτεται... Τέλος να διευκρινήςω οτι όλα τα mac που έχω πάρει είναι μεταχειρισμένα, γιατι καινούρια είναι ακριβά και γιατι είναι σκυλιά και δεν παθαίνουν τίποτα. Οπότε όπως είπα και επιμένω, πάρε όποιο mac mini μετα το 2010 θες και θα είσαι υπερκαλυμμένος... Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2016 από kavouras 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Τhe Ssd Truth is out there just a few videos away...Στο Mac Mini μοντελο 2014, για το οποιο μιλαμε και Σε ετερα Mac Minis που ισως επαιρνε (μετα 2010) https://www.youtube.com/watch?v=6kwCgUzCL4w
kavouras Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Τον ssd τον πήρα σε προσφορά απο amazon.es και τον έβαλα μόνος μου(κρατώντας και τον απλό hd 1tb). Η όλη δουλειά μου πήγε περίπου 130 ευρώ(μαζί με τον αντάπτορα για το 2ο δίσκο) και ήταν σε προσφορά και τον έβαλα μόνος μου(δεν είναι πολύ εύκολο για κάποιον που δεν ασχολείται με ηλεκτρονικά). Το mac mini το είχα πάρει 300 ευρώ περίπου αν θυμάμαι καλά (μεταχειριςμένο). Αν είναι να πάρεις 300 το mac και να δώσεις άλλα μισά για να βάλεις ssd, όχι δεν αξιζεί τελικά κατα την άποψή μου...Και μιλάω πάντα για τη δική μου χρήση και τη δική μου εμπειρία...Οπότε το το ssd truth είναι μεν υπαρκτό, αλλα πολύ ακριβό για απλή χρήση χωρίς πολλές απαιτήσεις και βέβαια για οικονομική λύση...Άποψή μου. Αν όμως υπάρχουν λεφτά παίρνεις καινούριο mini με 8gb (750 skroutz), του βάζεις και εναν evo (80) +αντάπτορας (30)+ τεχνικός να τον βάλει (30)= 890 ευρω και είσαι μια χαρά! Αν κάνεις αυτό που σου λέω εγω παίρνεις ενα μεταχειρισμένο mini απο 2010 και μετά (ή καλύτερα 2011 για να έχει i5) με 300-400 ευρώ και είσαι μια χαρά με λιγότερα απο τα μισά χρήματα... 1
MoviemakerGr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Φιλ ε μου κανείς δεν μπορεί να πει οτι είναι λάθος το σκεπτικό σου,και εγώ αν δεις στην αρχη του είπα αν θέλεις osX πάρε ένα Mac mini πιο παλιό που ν'αναβαθμιζεται,αρα μεταχειρισμένο. Απ'οτι όμως έχω καταλάβει ως τώρα εσύ είσαι κατασταλαγμένος χρήστης και όπως είπες έχεις και άλλους υπολογιστές,τοσο κατασταλαγμένος που μετριάζεις και την διαφορά ανάμεσα σε HDD>SSD δηλαδή σαν να λες οκ εχουν διαφορά αλλα εγώ δεν βιάζομαι. Για έναν Άνθρωπό που τώρα ξεκινάει,με τις ανάγκες του να μην είναι συγκεκριμένες περα του σήμερα,και με την οικονομική δυνατότητα που μας περιγράφει σε συνδυασμό με την κλειδωμένη αναβάθμισημότητα κατα την γνώμη μου πάντα δεν αποτελεί πρόταση αγοράς το συγκεκριμένο μίνι ένα παλιότερο και πιο φτηνό αποτελεί, 4GB Ram και HDD εν ετη 2016 είναι απλά πεταμένα χρήματα,η κλειδωμένες αυστηρά ανάγκες,δεν ανοίγεις ορίζοντες που κατά την γνώμη μου ενας προσωπικός υπολογιστής πρέπει να εμπεριέχει αυτό το χαρακτηριστικό,αλλά κλειδώνεις ορίζοντες. Τεσπα ο δικός μας ρόλος περιορίζεται στο να πούμε την άποψη μας,απόψεις καταγράφηκαν,ας πάρει κ την ευθύνη της απόφασης αυτός που τελικά θα πληρώσει κιόλας. 1
kavouras Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Φιλ ε μου κανείς δεν μπορεί να πει οτι είναι λάθος το σκεπτικό σου,και εγώ αν δεις στην αρχη του είπα αν θέλεις osX πάρε ένα Mac mini πιο παλιό που ν'αναβαθμιζεται,αρα μεταχειρισμένο. Απ'οτι όμως έχω καταλάβει ως τώρα εσύ είσαι κατασταλαγμένος χρήστης και όπως είπες έχεις και άλλους υπολογιστές,τοσο κατασταλαγμένος που μετριάζεις και την διαφορά ανάμεσα σε HDD>SSD δηλαδή σαν να λες οκ εχουν διαφορά αλλα εγώ δεν βιάζομαι. Για έναν Άνθρωπό που τώρα ξεκινάει,με τις ανάγκες του να μην είναι συγκεκριμένες περα του σήμερα,και με την οικονομική δυνατότητα που μας περιγράφει σε συνδυασμό με την κλειδωμένη αναβάθμισημότητα κατα την γνώμη μου πάντα δεν αποτελεί πρόταση αγοράς το συγκεκριμένο μίνι ένα παλιότερο και πιο φτηνό αποτελεί, 4GB Ram και HDD εν ετη 2016 είναι απλά πεταμένα χρήματα,η κλειδωμένες αυστηρά ανάγκες,δεν ανοίγεις ορίζοντες που κατά την γνώμη μου ενας προσωπικός υπολογιστής πρέπει να εμπεριέχει αυτό το χαρακτηριστικό,αλλά κλειδώνεις ορίζοντες. Τεσπα ο δικός μας ρόλος περιορίζεται στο να πούμε την άποψη μας,απόψεις καταγράφηκαν,ας πάρει κ την ευθύνη της απόφασης αυτός που τελικά θα πληρώσει κιόλας. Συμφωνούμε απολύτως φίλε μου σε όλα...
Runner25 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Επειδη εχω το ιδιο monitor που εχεις στην υπογραφη σου θα ηθελα να σε ρωτησω αν το εχεις συνδεσει με το mac mini και πως συνεργαζεται με αυτο .. ναι το συνεδεσα με hdmi 4k αναλυση με 30 hz 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα