nickvas19 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα, Ενδιαφερομαι για την αγορά της συγκεκριμενης ηλεκτρονικης συσκευης. Κυριως για ταινιες,μουσική και σερφαρισμα και θα ηθελα προτιστως να αναφερθω σε καποια θεματα που αναρωτιεμαι. 1) οι εφαρμογες που χρησιμοποιω ειναι μtorrent,office,bsplayer,foobar. διατιθονται για mac με δωρεαν ληψη; 2) αναφερει καπου για 1.4ghz και σε τουρμπο 2.7ghz...να φανταστω αυτο θα γινεται απο μονο του οταν χρειαζεται; 3) αναβαθμιση σε ssd γινεται;... αυτα για αρχη ευχαριστω
technology_guy Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα, Ενδιαφερομαι για την αγορά της συγκεκριμενης ηλεκτρονικης συσκευης. Κυριως για ταινιες,μουσική και σερφαρισμα και θα ηθελα προτιστως να αναφερθω σε καποια θεματα που αναρωτιεμαι. 1) οι εφαρμογες που χρησιμοποιω ειναι μtorrent,office,bsplayer,foobar. διατιθονται για mac με δωρεαν ληψη; 2) αναφερει καπου για 1.4ghz και σε τουρμπο 2.7ghz...να φανταστω αυτο θα γινεται απο μονο του οταν χρειαζεται; 3) αναβαθμιση σε ssd γινεται;... αυτα για αρχη ευχαριστω 1) Αν τις έχεις πάρει σπασμένες, το βρίσκω αρκετά δύσκολο να τις βρεις δωρεάν. 2)Ναι 3)Αρκετά δύσκολα. Θα σου πρότεινα να περιμένεις 2-4 μέρες να γίνει το event και να δεις αν θα ανακοινώσει καινούρια mac mini. Αν δεν ανακοινώσει περίμενε λιγάκι μέχρι να το κάνει εκτός αν βιάζεσαι. 1
nickvas19 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 επειδη δεν παρακολουθω την τεχνολογια δεν γνωριζω επ ακριβως το event το οποιο αναφερεις. Δεν βιαζομαι καθολου εαν ειναι να επωφεληθω της αναμονης. Ωστοσο ειναι μονο 2-4 μερες οπως αναφερεις. Οποτε θα το εκτιμουσα αφανταστα εαν δεις ή ακουσεις κατι οσο αναφορα το συγκεκριμενο θεμα μου και με ενημερωσεις παραυτα.
afantos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 1) Αν εννοείς το microsoft office, όχι κοστίζει όσο στα PC, δίνει όμως δωρεάν σουίτα η apple με πολλές χρήσιμες εφαρμογές σε όλα τα μοντέλα υπολογιστών που περιλαμβάνει και λογισμικό γραφείου. Τα άλλα είναι free 2) Κάπως έτσι, όταν ζορίζεται σπιντάρει... γενικά πάντως ο επεξεργαστής είναι από laptop και δεν φυσάει κιόλας, κάνει πάντως τη δουλειά του. 3) Η αναβάθμιση του δίσκου είναι δυνατή αλλά πονοκέφαλος, η μνήμη δεν αναβαθμίζεται με τίποτα (πάρε 8 GB minimum). Να σου προτείνω και εγώ (όπως πολλοί άλλοι) να δεις και το μοντέλο late 2012 που παίρνει αναβάθμιση δίσκου και μνήμης (αλλά έχει πιο αργά γραφικά). Αλλιώς πάρε κάποιο πιο ακριβό αλλά πιο γρήγορο μοντελάκι του τωρινού mini. To event είναι η εκδήλωση κατά την οποία η apple ανακοινώνει καινούριο hardware (και άλλα) μπορείς να το παρακολουθείς και εσύ εδώ: http://www.macrumors.com/
technology_guy Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 επειδη δεν παρακολουθω την τεχνολογια δεν γνωριζω επ ακριβως το event το οποιο αναφερεις. Δεν βιαζομαι καθολου εαν ειναι να επωφεληθω της αναμονης. Ωστοσο ειναι μονο 2-4 μερες οπως αναφερεις. Οποτε θα το εκτιμουσα αφανταστα εαν δεις ή ακουσεις κατι οσο αναφορα το συγκεκριμενο θεμα μου και με ενημερωσεις παραυτα. Δευτέρα, 21 Μαρτίου στις 8 το βράδυ (για την Ελλάδα) πραγματοποιήται το event. Αν ανακοινωθούν νέα mac mini θα ενημερωθείς είτε από αυτό το θέμα, είτε από την κεντρική σελίδα του ινσόμνια όπου και θα ανέβει επίσημα.
Runner25 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 εχω παρει το τελευταιο μινι του 2014 το base edition δηλαδη το πιο απλο εινια μια χαρα μηχανηματακι απλα να υπολογιζεις αλλα 100 γιατι πρεπει να του βαλεις ssd αλλιως θα σου σπασει τα νευρα ο επεξεργαστης οντως εχει τουρμπο και ανεβαινει αλλα εγω τον παρακολουθω με ενα προγραμματι της ιντελ και μονιμα τρεχει πανω 2,2 μη μασας χτυπα το εινια μια χαρα απλα οπωσδηποτε θα του βαλεις ssd ειναι πολυ καλα μηχανηματα τα apple και εχουν καλη μεταπωλητικη αξια επισης ξεχνα τα προβληματα δε κολανε ποτε ουτε θελουν καθε τοσο φορματ. κατι επισης καλο που εχουν ειναι οτι μπορει να εινια επαπειρον σε sleep mode δεν χρειαζεται να τα κλεινεις εγω το χω μονιμα ανοιχτο θυμαμαι το μακ μινι του 2010 που ειχα το χα παρει το 2010 και εκλεισε το 2014 που το πουλησα και πηρα το καινουργιο μη φοβασαι χτυπα το αφοβα
nickvas19 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Απο οτι καταλαβαινω λοιπον θα πρεπει απαραιτητως να εχει εσωτερικα ssd. Για να ειμαι ειλικρινης ειχα οριοθετησει ενα ''ταβανι'' 500ευρο. Ετσι το ματι μου πηγε στην πιο απλη εκδοση ητοι 520 ευρο. Πιστευεται οτι χωρις τον ssd θα κολαει; Διαπιστωσα στο επισημο site της εταιριας οτι υπαρχει και η επιλογη για ssd...αλλα στην Ελλαδα δεν βρηκα κατι αναλογο...
dkotanid Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Φίλε καλησπέρα, αυτό που διαπίστωσες είναι προφανώς BTO (build to order) και λέγεται ειδική παραγγελία. Εσύ αν πάρεις το μηχάνημα, θα βγάλεις από μέσα τον μηχανικό δίσκο και αντ΄αυτού θα προσθέσεις έναν νέο ssd. Είναι απαραίτητο. Θα σου συνιστούσα όμως να προτιμήσεις 8GB μνήμη αν πάρεις μηχάνημα του 2014 γιατί όπως προαναφέρθηκε η μνήμη είναι fix. Το συγκεκριμένο μηχάνημα το είχα πάρει και το πούλησα, γιατί ήταν πολύ αργό με τον μηχανικό δίσκο και τα 4GB μνήμη. Δες στις αγγελίες των μεταχειρισμένων, έχει καλές ευκαιρίες και στο όριο του budget σου. Νομίζω και ένας το δίνει το συγκεκριμένο έτοιμο με ssd.
nickvas19 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 η τοποθετηση ειναι ευκολη ή δυσκολη; καποιος προηγουμενως το ορισε σαν σπαζοκεφαλια. το τελευταιο μοντελο ειναι του 2014;
afantos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 https://www.ifixit.com/Guide/Mac+Mini+Late+2014+Hard+Drive+Replacement/32815 έτσι αλλάζει ο δίσκος. Το late 2014 είναι το τελευταίο μοντέλο αν και υπάρχει μια φήμη ότι μπορεί να βγει σύντομα αναβάθμιση.
Runner25 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 λοιπον με τη μνημη εγω δεν εχω θεμα με το δισκο ομως ειχα. η χρηση που του κανω ειναι γενικα απλη σερφαρισμα μουσικουλα καμια φωτο αντε και κανα ελαφρυ παιχνιδακι ο δισκος αστο δεν αλλαζει ευκολα απο εσενα αλλα θα δωσεις κανα 30 ρι να στο κανουν καπου εξωτερικα γνωμη μου παρηγγειλε το απλο και αγορασε ενα δισκο εσυ στην apple θα το χρυσοπληρωσεις επισης ο ssd δισκος θα προσθεσει στη μεταπωλητικη αξια του μηχανηματος ;-)
nickvas19 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 και εγω αυτο σκεφτομουν να το παρω και να το βαλω εγω ή να το κανω σε καποιο μαγαζι.τωρα για την μνημη δεν ξερω...δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα με τα 4gb ετσι δεν ειναι; ξερετε κανενα τετοιο αξιοπιστο μαγαζακι στην αθηνα για μου το κανουν;
Runner25 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 και εγω αυτο σκεφτομουν να το παρω και να το βαλω εγω ή να το κανω σε καποιο μαγαζι.τωρα για την μνημη δεν ξερω...δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα με τα 4gb ετσι δεν ειναι; ξερετε κανενα τετοιο αξιοπιστο μαγαζακι στην αθηνα για μου το κανουν; εγω με τη μνημη δεν αντιμετωπισα προβλημα
Dr.Fuzzy Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δώσε κάτι παραπάνω και παρτο με 8GB οποσδηποτε ή πάρε ενα μοντέλο 2012 που αναβαθμίζεται μνήμη/δίσκος εύκολα. Το δίσκο τον αλλάζεις οποτε θες (αν θες).
nickvas19 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 φιλε μου εγω εχω δει mac με 4gb και πετουσε.αλλα ηταν λαπτοπ.... το mac mini με τα 4gb που υστερει;εφοσον τα macos δεν ειναι απαιτητικα.εγω εχω με windows και τα 4gb ειναι οκ.δεν μπορω να καταλαβω το γτ επιμενετε.βεβαια καποιον λογο θα εχετε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα