Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν και όχι τόσο σημαντικό όσο τα άλλα που αναφέρθηκαν, τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού με τι τις καθαρίζετε; Ξέρετε, για τις μαυρίλες που δημιουργούνται στην άκρη, με τον καιρό, όταν την κλείνεις με το χέρι πχ. (κάποιες πόρτες μου είναι άσπρες)

Και άλλο ένα, στην κουζίνα σε κάποια σημεία στον τοίχο μαζεύονται σιγά σιγά μπιχλοσταγονίδια από καφέ (μια εσπρεσσιέρα ήταν λίγο ατίθαση), πορτοκαλάδα (κοντά στον στίφτη), ίσως και σάλτσες.... Για να μη βάφω κάθε 2 μήνες, υπάρχει τρόπος να φύγουν; Δυστυχώς τα πέρνω χαμπάρι αφού έχουν στεγνώσει.

Αργία σήμερα, θα κάνω λίγες ώρες καθαριότητα :-)

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και τα δύο εγώ τα κάνω με σφουγγάρι, λίγο υγρο πιάτων και βετεξ μετά για ξέπλυμα. Υπάρχουν και τα λευκά σφουγγαράκια που καθαρίζουν μόνο με νερο αλλά δεν ξέρω με τι χημικό είναι εμποτισμένα (φοβάμαι λίγο για τη μικρή που πιάνει τα πάντα) και δεν βλέπω το λόγο να πάρω κάτι που ουσιαστικά δεν χρειάζομαι αφού γίνεται δουλειά με πράγματα που ήδη έχω.

Με τον ίδιο τρόπο κάνω τα σοβατεπί και τα ντουλάπια. Επίσης δεν παίζει ρόλο πόσο καιρό είναι εκεί η βρωμιά, 99% θα καθαρίσει τελείως. Απλά μην βάλεις πολύ υγρό πιάτων και δεν ξεπλένεται μετά, ξεκίνα με μικροσκοπικες σταγόνες.

Δημοσ.

Καποιο τιπ για σκονη ? Εχω μαυρα επιπλα... Ουτε 2 μερες δεν μενουνε καθαρα. Ειμαι φοιτητης οποτε να ξεσκονιζω καθε μερα δεν γινεται αλλα εχω και αλλεργια λαι η σκονη μονο χειροτερα με κανει.

Δωστε τα φωτα σας!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καποιο τιπ για σκονη ? Εχω μαυρα επιπλα... Ουτε 2 μερες δεν μενουνε καθαρα. Ειμαι φοιτητης οποτε να ξεσκονιζω καθε μερα δεν γινεται αλλα εχω και αλλεργια λαι η σκονη μονο χειροτερα με κανει.

Δωστε τα φωτα σας!

Πού να ήσουν και εργαζόμενος δηλαδή! Αχαχαχαχαχ...

Σοβαρά τώρα, ενάντια στη σκόνη δεν ξέρω τίποτα εκτός από το υγρό πανάκι που περνάμε πάνω από τα έπιπλα όσο το δυνατόν συχνότερα. Εναλλακτικά, κλειδαμπαρώνεσαι μέσα και δεν ανοίγεις ποτέ παράθυρο, αλλά και πάλι μια σκόνη θα την έχεις, απλά ίσως μαζευτεί αργότερα απ' ότι αν άνοιγες κάθε μέρα.

Α επίσης για το πάτωμα μια και είσαι αλλεργικός, οπωσδήποτε σφουγγάρισμα.

Δημοσ.

Έχω την υποψία ότι το υγρό πανάκι θα μαζέψει πιο γρήγορα τη σκόνη. Αλλά για άμεσο αποτέλεσμα είναι σίγουρα καλύτερο από απλό ξεσκονόπανο/φτερό.

Δημοσ.

Ουτε 2 μερες δεν μενουνε καθαρα.

'Η υπερβάλλεις ή μένεις σε κανένα ισόγειο/υπόγειο στο κέντρο. Δεν γίνεται έπιπλο εσωτερικού χώρου να μαζεύει σκόνη τόσο γρήγορα. Εδώ μαύρα ηλεκτρονικά δεν λερώνουν τόσο γρήγορα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Φτερό από την εμπειρία μου σκορπίζει τη σκόνη στον αέρα, δεν τη μαζεύει.

Ιδομενέας είναι πιθανό αυτό που λέει, αν έξω περνάει πολύ αυτοκίνητο....

Άσχετο, ανακάλυψα ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι, και ήταν η βάση της ηλεκτιρκής οδοντόβουρτσας, καθώς και η λαβή της που έχει κάτι χαραμάδες. Δεν το παίρνεις χαμπαρι για πότε μαζεύει μαυρίλα :shock:  Ντράπηκα

Δημοσ.

Μονο αμα μένει πάνω στην εθνική, σε καμιά βιομηχανική ζώνη ή σε υπόγα. 'Οταν έμενα κέντρο μου ερχόντουσαν τα δακρυγόνα μέσα στο σπίτι αλλά όχι και σε δύο μέρες να γεμίσει σκόνη.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω, ναι το 2 μερες ητανε υπερβολη αλλα συνηθως σε 3-4 μερες αρχιζει και γεμιζει σκονη.

Μενω πανω στον πιο κεντρικο δρομο της Θεσσ/κης(Κ.Καραμανλη) οποτε ισως αυτο φταιει αλλα στον 3ο οροφο οχι χαμηλα.

Ισως φταιει το συνεργειο αυτοκινητων που χω διπλα.

Δημοσ.

Δωστε τα φωτα σας!

δεν ειναι μονο η εμφανης σκονη που δημιουργει προβλημα με τις αλλεργιες αλλα κυριως η κρυμενη. καταβασε κουρτινες και πλυνε τες. αλλαξε σεντονια και καθαρισε καλα το στρωμα. επισης η σκονη πισω απο τα επιπλα βγαινει σιγα σιγα γι αυτο ισως να σκονιζεται τοσο γρηγορα το σπιτι σου. σφουγγαρισε και αλλαξε σαλουκα στην ηλεκτρικη σου.επισης μεχρι και μεσα σε ντουλαπια καθεται. γενικως οσο πιο διεξοδικο το καθαρισμα τοσο το καλυτερο, μια με δυο φορες το χρονο πρεπει να καταβαζεις κουρτινες και να καθαριζεις ντουλαπια και περιοχες που το εβδομαδιαιο καθαρισμα δεν τις πιανει.

• Like 1
Δημοσ.

Δωστε τα φωτα σας!

Σεμεδακια.. :-D

Δημοσ.

Σας ευχαριστω, ναι το 2 μερες ητανε υπερβολη αλλα συνηθως σε 3-4 μερες αρχιζει και γεμιζει σκονη.

Μενω πανω στον πιο κεντρικο δρομο της Θεσσ/κης(Κ.Καραμανλη) οποτε ισως αυτο φταιει αλλα στον 3ο οροφο οχι χαμηλα.

Ισως φταιει το συνεργειο αυτοκινητων που χω διπλα.

Φίλε και γω μια από τα ίδια.

Στο πατρικό μου, που ήταν 50μ πιο μέσα από το δρόμο, που ούτε κεντρικός ήταν, ούτε πάνω από 20 αυτοκίνητα δεν περνούσαν, ακόμα και 10 μέρες να μην ξεσκονιζες, δεν είχε σκόνη.

Τώρα που μετακομισα σε πολύ κεντρικό δρόμο στον 2ο και με λεωφορείο να κάνει στάση απέξω, κάθε 4 μερες έχει σκόνη.

Όταν είδα αυτό το πράγμα, έπαθα σοκ και οπότε ξεσκονιζω θα είναι με βετεξ

• Like 1
Δημοσ.

Μονο αμα μένει πάνω στην εθνική, σε καμιά βιομηχανική ζώνη ή σε υπόγα. 'Οταν έμενα κέντρο μου ερχόντουσαν τα δακρυγόνα μέσα στο σπίτι αλλά όχι και σε δύο μέρες να γεμίσει σκόνη.

Speak for yourself, εγώ στην Κύπρο που ήμουν είχε τόσο χώμα και σκόνη ο αέρας που άπαξ και άφηνες ανοιχτή καμιά μπαλκονόπορτα και ανάλογα τον αέρα μπορούσε το σπίτι σου μέσα σε μισή ώρα να γίνει κατακίτρινο ή κατακκόκινο. Αυτή τη φωτό την έβγαλα πέρυσι μέρα μεσημέρι (γύρω στις 12). Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι μια χαρά γίνεται!

post-144902-0-47138900-1459016696_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή έτσι ήταν πάντα ή είχε τίποτα σκόνες από την Αφρική εκείνο το διάστημα? Αυτο πάντως ούτε στον Ασπρόπυργο δεν γίνεται.

Δημοσ.

Speak for yourself, εγώ στην Κύπρο που ήμουν είχε τόσο χώμα και σκόνη ο αέρας που άπαξ και άφηνες ανοιχτή καμιά μπαλκονόπορτα και ανάλογα τον αέρα μπορούσε το σπίτι σου μέσα σε μισή ώρα να γίνει κατακίτρινο ή κατακκόκινο. Αυτή τη φωτό την έβγαλα πέρυσι μέρα μεσημέρι (γύρω στις 12). Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι μια χαρά γίνεται!

Έτσι ήμασταν την προηγούμενη Τετάρτη. Μιλάμε δεν έβλεπες τίποτα παρά μόνο σκόνη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...