Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα πρόβλημα από σήμερα το απόγευμα με το pc μου!το είχα ανοιχτό για πολλές ώρες, κοντά δύο μέρες αλλά δε τον Δούλευα όλη την ώρα και έμπαινε και σε sleep mode από μόνος του! Μέχρι που έκλεισε και δεν ξανανοιγε μετά! Σκέφτηκα ότι θα κάηκε το τροφοδοτικό αλλά ούτε καμμένο μυρίζει και το ανεμιστήρακι του δουλεύει κανονικά! Τώρα προσπάθησα πάλι να το ανοιξω και μου βγάζει συνέχεια μια μαύρη οθόνη που λέει "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key". Τι μπορεί να είναι? Δε κάνει τίποτα άλλο πέρα απ το να δείχνει αυτή τη μαύρη οθονη

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα πρόβλημα από σήμερα το απόγευμα με το pc μου!το είχα ανοιχτό για πολλές ώρες, κοντά δύο μέρες αλλά δε τον Δούλευα όλη την ώρα και έμπαινε και σε sleep mode από μόνος του! Μέχρι που έκλεισε και δεν ξανανοιγε μετά! Σκέφτηκα ότι θα κάηκε το τροφοδοτικό αλλά ούτε καμμένο μυρίζει και το ανεμιστήρακι του δουλεύει κανονικά! Τώρα προσπάθησα πάλι να το ανοιξω και μου βγάζει συνέχεια μια μαύρη οθόνη που λέει "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key". Τι μπορεί να είναι? Δε κάνει τίποτα άλλο πέρα απ το να δείχνει αυτή τη μαύρη οθονη

δοκιμασε να μπεις bios και να βαλεις first boot τον σκληρο που περιεχει τα windows

Δημοσ.

Προσπάθησα να το κάνω αυτό αλλά δε ξέρω αν έχει νόημα! Έχω μόνο έναν σκληρό που είχε τα windows δεν έχω δεύτερο σκληρο! Να φέρω αύριο κάποιον τεχνικό? Παίζει να τα παίξε ο σκληρός??

Δημοσ.

το εκανες σαν επιλογη να μπουταρει απο τον σκληρο που εχεις τα windows? και? συνεχιζει να μην bootarei?

αν δεν τοτε ισως ναναι ο σκληρος αλλα περιμενε να σου απαντησουν πιο εμπειροι

• Like 1
Δημοσ.

Προσπάθησα να το κάνω αυτό αλλά δε ξέρω αν έχει νόημα! Έχω μόνο έναν σκληρό που είχε τα windows δεν έχω δεύτερο σκληρο! Να φέρω αύριο κάποιον τεχνικό? Παίζει να τα παίξε ο σκληρός??

μαλλον κατι σε σκληρο μου λεει...δοκιμασε να βγαλεις και να βαλεις παλι τα καλωδια του σκληρου μηπως εχει κουνηθει τπτ...

Δημοσ.

Έτσι από το πουθενά ? Και πως να κουνήθηκε κατι? Τον ειχα αφησει ανοιχτο καμποσες ωρες, μετα οταν τον ξαναδα ειχε κλεισει οπότε υπεθεσα ότι θα ήταν σε sleep mode αλλά όταν πήγα να τον ανοιξω πάλι,τίποτα! Επίσης αρχικά μου άνοιγε κ έδειχνε και το σήμα των windows κ μετά μαυριζε τελείως ή οθόνη και δεν έδειχνε τίποτα!τώρα δείχνει μονο αυτη τη μαυρη οθονη με το μηνυμα να κανω reboot!Με το σκληρό δεν είχα ποτέ πριν πρόβλημα!

Δημοσ.

Έτσι από το πουθενά ? Και πως να κουνήθηκε κατι? Τον ειχα αφησει ανοιχτο καμποσες ωρες, μετα οταν τον ξαναδα ειχε κλεισει οπότε υπεθεσα ότι θα ήταν σε sleep mode αλλά όταν πήγα να τον ανοιξω πάλι,τίποτα! Επίσης αρχικά μου άνοιγε κ έδειχνε και το σήμα των windows κ μετά μαυριζε τελείως ή οθόνη και δεν έδειχνε τίποτα!τώρα δείχνει μονο αυτη τη μαυρη οθονη με το μηνυμα να κανω reboot!Με το σκληρό δεν είχα ποτέ πριν πρόβλημα!

ετσι γινονται αυτα απο το πουθενα ...αλλα δεν ειναι απολυτο οτι ειναι ο δισκος..απλα ειναι πιθανο...

μπορει να ειναι και καποιο θεμα software και να θελει windows παλι...

στο bios τον βλεπει τον δισκο ??

• Like 1
Δημοσ.

Ποιο είναι το σύστημά σου?

Στο BIOS μπαίνεις κανονικά έτσι? Εκεί τον βλέπει τον σκληρό?

Μήπως από το BIOS έχει αλλάξει το Boot priority?

Δημοσ.

Απο οτι εχω καταλαβει του περναει το POST δηλαδη ακουει 1 μπιπ οχι καθολου ή 3 μπιπ συντομα. Αρα μητρικη cpu μνημες και και gpu ζουνε και βασιλευουν. Οσον αφορα το τροφοδοτικο το αφηνω εντελως ασχολιαστο για ευνοητους λογους. Οποτε ειναι 99.9% ο σκληρος δισκος σου οποτε παρε λυσεις:

1) Αλλαξες το boot device sequence βαλε σαν πρωτη boot device τον σκληρο δισκο.

2) Αν δεν το βλεπει το bios κατι κουνηθηκε βγαλε και βαλε ξανα τα καλωδια sata και ρευματος.

3) Ο σκληρος δισκος τα επαιξε εντελως συνηθως αυτο σημαινει οτι ο βηματικος κινητηρας παρεδωσε το πνευμα

και εσυ κλαις για τα αρχεια που εχασες και τα ευρω που θα σκασεις να παρεις 1 καινουργιο εκτος και προνοησες να παρεις backup.

ΥΓ: Ολοι οι σκληροι στα ξαφνικα κλαταρουν. Αν πας για HDD και οχι solid state προτιμησε την Western digital. Αν δεν σου κλαταρει μεσα στην 2ετια θα σου κρατησει για παντα. Προσωπικα εχω εναν 500αρη 7 χρονια τωρα και δουλευει ακομα το θηριο. παλι για ευνοητους λογους (ειναι sata 1) τον εχω κουμπωμενο στο backup pc.

Κατι τελευταιο κατεβασε το hard disk sentinel να ελεγχεις την κατασταση των σκληρων σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...