Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω το παρακάτω σύστημα

mobo:
gigabyte z97p-d3
cpu
Intel i5-690k
cpu cooler
BE QUIET! SHADOW ROCK LP
RAM 
G.SKILL F3-2400C11D-16GSR 16GB (2X8GB) DDR3
2400MHZ SNIPER DUAL CHANNEL KIT 
GPU
VGA XFX AMD RADEON R9 280X R9-280X-TDFD
DOUBLE DISSIPATION 3GB DDR5 PCI-E 
Hard drive
HDD TOSHIBA DT01ACA100 1TB 3.5'' SATA3
OS 
Win 7 64bit 
monitor :
DELL ULTRASHARP U2412M 24'' FULL HD BLACK

Ποια η άποψή σας γενικά ? 

Επειδή έχω ξεμείνει απο αποθηκευτικό χώρο σκέφτομαι να πάρω WD 3.5'' SATA3 3TB RED 64MB WD30EFRX

αλλά και έναν ssd  SAMSUNG 250GB 850 EVO SERIES SATA3 2.5" MZ-75E250B

πώς θα πρέπει να οργανώσω τους δίσκους μετά απο αυτό ?

Δημοσ.

Από τους περισσότερους που ρωτάνε καταλαβαίνουμε το ερώτημα αλλά δεν γράφουν ποιο είναι το σύστημά τους. Εσύ κάνεις το αντίθετο. Αναφέρεις τα specs αναλυτικότατα αλλά δεν καταλαβαίνω το ερώτημά σου. Τι ακριβώς σκέφτεσαι και τι έχεις στον υπάρχων σκληρό σου?

Αν σκεφτώ κάποια πράγματα υποθετικά τότε στον ssd θα βάλεις εννοείται το λειτουργικό και τις εφαρμογές. Αν παίζεις παιχνίδια εγκατέστησε και αυτά στον ssd αν δεν πιάνουν πολλά giga και τα υπόλοιπα στον παλιό σκληρό. Καλό είναι τα αρχεία σου να τα έχεις σε 2 σκληρούς για λόγους ασφαλείας. Προσωπικά αυτό κάνω. Τώρα ανάλογα με τον όγκο των αρχείων σου παίρνεις και ανάλογης χωρητικότητας σκληρό. Έτσι όπως το βλέπω και τα 2ΤΒ θα σε βολέψουν.

Δημοσ.

Από τους περισσότερους που ρωτάνε καταλαβαίνουμε το ερώτημα αλλά δεν γράφουν ποιο είναι το σύστημά τους. Εσύ κάνεις το αντίθετο. Αναφέρεις τα specs αναλυτικότατα αλλά δεν καταλαβαίνω το ερώτημά σου. Τι ακριβώς σκέφτεσαι και τι έχεις στον υπάρχων σκληρό σου?

Αν σκεφτώ κάποια πράγματα υποθετικά τότε στον ssd θα βάλεις εννοείται το λειτουργικό και τις εφαρμογές. Αν παίζεις παιχνίδια εγκατέστησε και αυτά στον ssd αν δεν πιάνουν πολλά giga και τα υπόλοιπα στον παλιό σκληρό. Καλό είναι τα αρχεία σου να τα έχεις σε 2 σκληρούς για λόγους ασφαλείας. Προσωπικά αυτό κάνω. Τώρα ανάλογα με τον όγκο των αρχείων σου παίρνεις και ανάλογης χωρητικότητας σκληρό. Έτσι όπως το βλέπω και τα 2ΤΒ θα σε βολέψουν.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου, γενικά έχω πρόβλημα με τον υπολογιστή (διάφορα blue screens ,corupted files etc) kαι μάλλον θα του κάνω format .Τώρα με τους καινούργιους δεν ξέρω τι να κάνω, raid 0 ? Η ερώτησή μου αφορά το πώς να διαχειριστώ τους δίσκους που θα έχω. 

Δημοσ.

Εκτος απο το αυτονοητο που ειναι να μπει στον SSD το λειτουργικο τα προγραμματα και ισως μερικα παιχνιδια αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να φροντισεις οι δισκοι να εχουν αρκετο ελευθερο χωρο (ιδανικα  τουλαχιστον 30%).

Μετα μπορεις να κανεις μερικα benchmarks στους δυο HDD δισκους και αν διαπιστωσεις μεγαλη διαφορα σε ταχυτητα να βαλεις αυτα που σε ενδιαφερουν να τρεχουν πιο γρηγορα στον πιο γρηγορο δισκο.

Επισης οπως σου ειπε και ο BlueBlood7 τουλαχιστον τα σημαντικα σου αρχεια (αυτα που δεν θες να χασεις με τιποτα) σε δυο δισκους.

Για RAID 0 χρειαζεσαι δυο ιδιους δισκους και εκτος του οτι δεν νομιζω να σου χρειαζεται ειναι και επικινδυνο γιατι θα χασεις τα παντα αν παθει κατι ο ενας απο τους δυο.

• Like 1
Δημοσ.

Το Raid 0 είναι για ταχύτητα. Αυτό θέλεις? Από τη στιγμή που θα βάλεις ssd δεν έχει νόημα το raid 0. Αν θέλεις ότι data έχεις ο ένας να έχει και ο άλλος τότε θες raid 1. Δεν ξέρω πως το σκέφτεσαι. Προσωπικά έχω ένα δίσκο 3.5άρη και πήρα και μια καλή θηκούλα και τον έκανα εξωτερικό και έχω ΚΑΙ εκεί τα αρχεία μου. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη λύση μιας και πλέον αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα με ransomware virus. Πριν βάλω εκεί τα αρχεία βέβαια τα σκανάρω για malware. Ο εξωτερικός ανοίγει μόνο για backup και ξανά κλείνει.

Όσον αφορά για blue screen το φορμάτ δεν είναι λύση γιατί αυτά μπορεί να οφείλονται είτε σε προβληματικό Hardware (π.χ. δίκσκοι) είτε σε παλιούς drivers που πρέπει να ενημερώσεις. Τρέξε το bluescreenview και ανένασε μια φωτό στο αντίστοιχο θέμα

http://www.insomnia.gr/topic/434908-bsod%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9/

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας ( θα ποστάρω στο άλλο θέμα για τα bsod) .Έχω το bitdefender total security, αρκεί για να είμαι σίγουρος πως δεν έχω ιούς ή θα πρέπει να τρέξω και τίποτα άλλο (πχ malware bytes).Έχω ήδη έναν εξωτερικό 500 gb για τα σημαντικά αρχεία μου. Έστω ότι τώρα παίρνω αυτούς τους δίσκους και τους συνδέω, πώς θα τρέχει το os απο τον ssd ?θα αλλάξω το boot order ? Χρειάζεται με κάποιο τρόπο να "βγάλω" το os από τον δίσκο που χρησιμοποιώ τώρα ? Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας ( θα ποστάρω στο άλλο θέμα για τα bsod) .Έχω το bitdefender total security, αρκεί για να είμαι σίγουρος πως δεν έχω ιούς ή θα πρέπει να τρέξω και τίποτα άλλο (πχ malware bytes).Έχω ήδη έναν εξωτερικό 500 gb για τα σημαντικά αρχεία μου. Έστω ότι τώρα παίρνω αυτούς τους δίσκους και τους συνδέω, πώς θα τρέχει το os απο τον ssd ?θα αλλάξω το boot order ? Χρειάζεται με κάποιο τρόπο να "βγάλω" το os από τον δίσκο που χρησιμοποιώ τώρα ? Σας ευχαριστώ.

αν παρεις SSD (που δεν βλεπω τον λογο να ΜΗΝ.....), θα κανεις το εξης απλο. βαλε μονο τον SSD επανω, μπες στο BIOS να γυρισεις τις ρυθμισεις των δισκων σε AHCI-SATA (καθε μητρικη το εχει διαφορετικα), και θα κανεις την εγκατασταση του λειτουργικου.  

αφου τελειωσεις με την εγκατασταση και δουλευει κανονικα το πισι, θα το κλεισεις και θα συνδεσεις πανω τους υπολοιπους δισκους. θα πατησεις start, θα μπεις στο BIOS, θα πας στο BOOT DISK ORDER, και εκει που θα βλεπεις και τους 3 δισκους, θα βαλεις πρωτο στη σειρα, τον SSD.  ετσι θα κανει BOOT απο τον συγκεκριμενο δισκο...!

για τα BSOD στο αλλο θεμα θα το ψαξεις..!     

• Like 1
Δημοσ.

αν παρεις SSD (που δεν βλεπω τον λογο να ΜΗΝ.....), θα κανεις το εξης απλο. βαλε μονο τον SSD επανω, μπες στο BIOS να γυρισεις τις ρυθμισεις των δισκων σε AHCI-SATA (καθε μητρικη το εχει διαφορετικα), και θα κανεις την εγκατασταση του λειτουργικου.  

αφου τελειωσεις με την εγκατασταση και δουλευει κανονικα το πισι, θα το κλεισεις και θα συνδεσεις πανω τους υπολοιπους δισκους. θα πατησεις start, θα μπεις στο BIOS, θα πας στο BOOT DISK ORDER, και εκει που θα βλεπεις και τους 3 δισκους, θα βαλεις πρωτο στη σειρα, τον SSD.  ετσι θα κανει BOOT απο τον συγκεκριμενο δισκο...!

για τα BSOD στο αλλο θεμα θα το ψαξεις..!     

Σε ευχαριστώ, δεν θα υπάρχει πρόβλημα που ο ένας hdd θα έχει  os και ο άλλος όχι ?

• Moderators
Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/topic/558140-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CF%89%CE%BD/page-48?do=findComment&comment=54270719

Εφόσον δεν θέλεις αναβάθμιση ολοκλήρου του υπολογιστή υπάρχει κατάλληλη ενότητα /θέμα για αυτές της ερωτήσεις

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ, δεν θα υπάρχει πρόβλημα που ο ένας hdd θα έχει  os και ο άλλος όχι ?

και οι 3 να εχουν λειτουργικο, το συστημα θα εκκινει απο τον δισκο που εχεις ορισει εσυ, στο BIOS. 

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...