GreekMonkey Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Στάβι είσαι ακομπλεξάριστη σε μια κοινωνία κομπλεξικών. Αυτό έχει θετικά και αρνητικά. Πρέπει να μάθεις να πορεύεσαι με αυτά.
stavi Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Στάβι είσαι ακομπλεξάριστη σε μια κοινωνία κομπλεξικών. Αυτό έχει θετικά και αρνητικά. Πρέπει να μάθεις να πορεύεσαι με αυτά. ευχαριστώ φίλε μου αυτό ήταν ένα απο τα κοπλιμέντα που πολύ μου άρεσε και ξέρεις γιατί; γιατί δεν είχε σκοπιμότητα γι'αυτο δε μου αρέσουν τα κοπλιμέντα, όταν σου τα λένε, κάτι θέλουν απο σένα
GreekMonkey Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Μπερδεύεις όμως τους όρους. Το παραπάνω ήταν μια προσωπική διαπίστωση που όντως δεν είχε κάποια σκοπιμότητα. Ο ορισμός του κοπλιμέντου βασίζεται στην σκοπιμότητα.
stavi Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 ή που θέλουν να κερδίσουν κάτι απο σένα ή που θέλουν να χτίσουν τη δική τους εικόνα στην περίπτωση της φίλης ίσχυαν και τα δύο θεωρώ και που προσπαθούσε να το παίξει καλή και με τα δώρα θεωρούσε οτι θα με δεσμεύσει να κάνουμε παρέα και καλά θα γλυκαινόμουν εγώ... Μπερδεύεις όμως τους όρους. Το παραπάνω ήταν μια προσωπική διαπίστωση που όντως δεν είχε κάποια σκοπιμότητα. Ο ορισμός του κοπλιμέντου βασίζεται στην σκοπιμότητα. οι κολακείες είναι βασικα τα κοπλιμέντα που τα κάνει ο άλλος για να κερδισει κάτι απο σένα κι εγώ κάνω κοπλιμέντα αλλά γιατί οταν βλέπω κάτι που μου αρέσει μου είναι πρακτικα αδύνατο να μην το πω στον άλλον
mclein Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Λοιπόν περιεργη είμαι γιατι: δε μου αρέσουν τα κοπλιμέντα δε μου αρέσει να με παίρνουν τηλέφωνο δε μου αρεσει να μου κανουν δώρα δε μου αρέσει να με κερνάνε συνεχώς δε μου αρέσει να μου ζητάνε χάρες επίσης κι εγω δε ζητάω ποτέ χάρες δε μου αρέσει να ασχολούνται μαζί μου (κι ας έλεγε ο άλλος ο μπαγλαμάς οτι ειμαι attention whore) δε μου βγαινει καθόλου να μιλάω για τα προσωπικα μου και για προβλήματα (πέρα απο αστείες μαλακίες που μου έχουν κάνει πρωην για να γελάσουμε) υγ - λάθος διαπίστωση κάνουν σχετικά με το "περίεργη", αλλιώς χαρακτηρίζεται ένας άνθρωπος με τα χαρακτηριστικά που ανέφερες. (αν ισχύουν) 1
stavi Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 υγ - λάθος διαπίστωση κάνουν σχετικά με το "περίεργη", αλλιώς χαρακτηρίζεται ένας άνθρωπος με τα χαρακτηριστικά που ανέφερες. (αν ισχύουν) ισχύουν ρε συ αλλά σου εξηγώ γιατι όταν παίρνουν τηλέφωνο, σε διακόπτουν απο αυτό που κάνεις, είτε χαλαρώνεις, είτε έχεις δουλειά για να αρχίσουν να σου λένε το μακρύ τους και το κοντό τους.... 500 φορές μου λένε τα ίδια και τα ίδια, για ένα γκόμενο πχ. όταν σου κάνουν κοπλιμέντα και δώρα, σπανίως είναι με καλό σκοπό. Η άλλη όλη την ώρα έλεγε άσε θα κεράσω εγώ, άσε θα σε πάω εγώ με τα αυτοκίνητο και όλα δώρα κάθε τρεις μέρες... (δεν μπορούσε να βάλει κώλο μέσα και ήθελε παρέα για να είναι όλη μέρα έξω...) όταν ασχολούνται μαζί σου, συνήθως θα πούνε μαλακίες ακόμα κι αν δεν πούνε μαλακίες οι ίδιοι, θα τραβήξεις την προσοχή κακόβουλων ανθρώπων που τότε σίγουρα αυτοί θα πούνε μαλακίες. Γενικά καλά είναι να έχεις την ησυχία σου. Φυσιολογικές καταστάσεις. Ούτε να ασχολούνται πολύ μαζί σου, ούτε ανθρωπους γύρω σου που να σου κανουν συνεχώς δώρα και κοπλιμέντα χρειάζεσαι, ούτε κανένα να σε παίρνει τρεις φορές τη μέρα τηλέφωνο. 1
Alithinos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Το θέμα δεν είναι τι θα κάνεις για να εντυπωσιάσεις τους άλλους. το θέμα είναι τι θα κάνεις για να είσαι ικανοποιημένος με τον εαυτό σου.
stavi Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Το θέμα δεν είναι τι θα κάνεις για να εντυπωσιάσεις τους άλλους. το θέμα είναι τι θα κάνεις για να είσαι ικανοποιημένος με τον εαυτό σου. ε συνήθως οι άνθρωποι ζούνε για την εικόνα τους
Alithinos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 πάντως αν υπάρχει κάτι που με ξεχωρίζει για να απαντήσω και στο ερωτημα θεωρώ ότι δεν είμαι καθόλου περίεργη με τις ζωές των άλλων Αν κάποιος θέλει να μοιραστεί μαζί μου κάτι, ειμαι όλη αυτια, κατα τ'αλλα δε θα ψάξω πίσω από την πλάτη του, ούτε τα πράγματά του, ούτε κινητά, υπολογιστές, ούτε να διαβάσω κάτι που έχει γράψει και το έχει ξεχάσει σε κοινη θέα...ούτε θα ανοίξω συρτάρια, γενικα δηλαδή δε θα ψαχουλέψω... προκειμένου να ξεμπροστιάσω τη ζωή του. Κι έχω μια μικρή υποψία οτι οι άνθρωποι το κάνουν πολύ αυτό... θυμάμαι μια μέρα έφερα ένα φίλο στο σπίτι και μπήκαμε στης συγκατοίκου το δωμάτιο γιατί αυτή είχε τηλεόραση κι εγώ όχι και άρχισε αυτός να ψάχνει.. του λέω "τι κάνεις;;" μου λέει "γιατί εσύ δεν ψάχνεις;" ... δηλαδή οι περισσότεροι άνθρωποι που ξέρεις χώνουν τη μύτη τους με τέτοιο τρόπο και ψάχνουν κινητά και πράγματα ? δε μου αρέσει να με παίρνουν τηλέφωνο γι αυτό και 'γω σου είχα στείλει μήνυμα!
stavi Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 ... δηλαδή οι περισσότεροι άνθρωποι που ξέρεις χώνουν τη μύτη τους με τέτοιο τρόπο και ψάχνουν κινητά και πράγματα ? τι να σου πω... εχω πιάσει αρκετους στα πράσα πάντως θα πρέπει να ανοίγαμε καινουργιο νήμα αλλα πιστευω οτι δε θα είναι ειλικρινείς αν ήσασταν σε ενα δωμάτιο κάποιου άλλου μόνος θα ανοίγατε το συρτάρι του;
mclein Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 ισχύουν ρε συ αλλά σου εξηγώ γιατι όταν παίρνουν τηλέφωνο, σε διακόπτουν απο αυτό που κάνεις, είτε χαλαρώνεις, είτε έχεις δουλειά για να αρχίσουν να σου λένε το μακρύ τους και το κοντό τους.... 500 φορές μου λένε τα ίδια και τα ίδια, για ένα γκόμενο πχ. όταν σου κάνουν κοπλιμέντα και δώρα, σπανίως είναι με καλό σκοπό. Η άλλη όλη την ώρα έλεγε άσε θα κεράσω εγώ, άσε θα σε πάω εγώ με τα αυτοκίνητο και όλα δώρα κάθε τρεις μέρες... (δεν μπορούσε να βάλει κώλο μέσα και ήθελε παρέα για να είναι όλη μέρα έξω...) όταν ασχολούνται μαζί σου, συνήθως θα πούνε μαλακίες ακόμα κι αν δεν πούνε μαλακίες οι ίδιοι, θα τραβήξεις την προσοχή κακόβουλων ανθρώπων που τότε σίγουρα αυτοί θα πούνε μαλακίες. Γενικά καλά είναι να έχεις την ησυχία σου. Φυσιολογικές καταστάσεις. Ούτε να ασχολούνται πολύ μαζί σου, ούτε ανθρωπους γύρω σου που να σου κανουν συνεχώς δώρα και κοπλιμέντα χρειάζεσαι, ούτε κανένα να σε παίρνει τρεις φορές τη μέρα τηλέφωνο. λάθος παρέες σβήνουν την μοναξιά σου. αν ήθελες πραγματικά να σταματήσουν να υφίστανται "τέτοιοι" άνθρωποι γύρω/δίπλα σου, εύκολο θα ήταν ! α, κοίτα να ερωτευτείς κάποια φορά...σ'αυτή τη ζωή !!! θα τα δεις πιο όμορφα όλα & πιο κουλ. ========================================================================================== και για να απαντήσω στο ερώτημα : Είμαι πολύ τίμιος & πολύ ευγενικός για την Ελλάδα. (η μετάφραση σ'αυτή τη χώρα είναι μ@λακας μέχρι αηδίας)
zio10 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 τι να σου πω... εχω πιάσει αρκετους στα πράσα πάντως θα πρέπει να ανοίγαμε καινουργιο νήμα αλλα πιστευω οτι δε θα είναι ειλικρινείς αν ήσασταν σε ενα δωμάτιο κάποιου άλλου μόνος θα ανοίγατε το συρτάρι του; Όχι.
Alithinos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 τι να σου πω... εχω πιάσει αρκετους στα πράσα πάντως θα πρέπει να ανοίγαμε καινουργιο νήμα αλλα πιστευω οτι δε θα είναι ειλικρινείς αν ήσασταν σε ενα δωμάτιο κάποιου άλλου μόνος θα ανοίγατε το συρτάρι του; αν ήμουν στο δωμάτιο κάποιου άλλου μόνος μου, θα μου την έσπαγε που με παράτησε και κάθομαι και βαριέμαι. όχι δεν θα άνοιγα συρτάρια. αυτά είναι ψυχαναγκαστικές ιδέες. δόξα το Θεό δεν έχω κάτι τέτοιο. ----------------------------------------------------------------------------------------------- on topic: Τι με κάνει να ξεχωρίζω... Το ότι α' δεν βλέπω ανταγωνιστικά τους γύρω μου και δεν προσπαθώ να το παίξω μάγκας, δε με ενδιαφέρουν καθόλου οι μαγκιές. Το ότι έχω πάρει την απόφαση ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν τα ξέρω, και είμαι ανοιχτός στο να μάθω νέα πράγματα, ενώ οι περισσότεροι που ξέρω θεωρούν πως ότι σημαντικό υπάρχει για να το ξέρουν το ξέρουν ήδη, και έτσι μένουν εγκλωβισμένοι σε παγιδευμένοι στο ίδιο επίπεδο, πολλές φορές αμάθειας ή ημιμάθειας. Το ότι μου αρέσει το να μαθαίνω. Όχι σοβαρά. Δε μπορώ χωρίς να έχω κάτι να μαθαίνω. 2007 έως 2012 μάθαινα ηχοληψία και μουσική παραγωγή. ύστερα άρχισα να μελετώ τη φιλοσοφία, και ιδιαίτερα τη κλασσική, μέχρι πέρυσι. πλέον μαθαίνω προγραμματισμό. Το ότι δε ξηγιέμαι π$@τικα σε κανέναν, και άρα κανένας δεν έχει λόγο να τα βάλει μαζί μου ή να με μισεί κτλπ. (κάποιοι όμως βρίσκονται και το κάνουν αυτό... περαστικά τους) Από κει και πέρα, εμένα με έκανε να νιώσω ίσως κάπως παρόμοια κάτι διαφορετικό, δεν ζηλεύω το ότι οι άλλοι παν ταξίδια να πω την αλήθεια. Αλλά το ότι βλέπω συμμαθητές/ριες να κάνουν παιδιά, οικογένεια κτλπ, με κάνει να νιώθω κάπως. Προσωπικά νιώθω πως είναι νωρίς και δεν είμαι έτοιμος για κάτι τέτοιο ακόμα, και απορώ πως παίρνουν τόσο μεγάλες αποφάσεις έτσι 'νωρίς'. 1
astrosunnefo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 όταν σου κάνουν κοπλιμέντα και δώρα, σπανίως είναι με καλό σκοπό. Η άλλη όλη την ώρα έλεγε άσε θα κεράσω εγώ, άσε θα σε πάω εγώ με τα αυτοκίνητο και όλα δώρα κάθε τρεις μέρες... (δεν μπορούσε να βάλει κώλο μέσα και ήθελε παρέα για να είναι όλη μέρα έξω...) Το να μη θέλει να βάλει κώλο μέσα και να ήθελε παρέα και να βάζει αυτή τα έξοδα, το βρίσκω και το πιο σωστό (σε λογικά όρια πάντα), ιδίως στις περιπτώσεις που ξέρεις ότι ο/η φίλος/η τα έχει μετρημένα. Μπορεί να μην έχει άλλες παρέες, ν' απολαμβάνει την δική σου παρέα και γι' αυτό είδες τέτοια προθυμία. "Απ' το να μείνω σπίτι, ας βγω και να κεράσω την stavi" μπορεί να λέει. Και για κάποιον που έχει τον τρόπο του, δεν είναι και τίποτα φοβερό. Βέβαια, οι προθέσεις μπορεί να είναι οι αγνότερες, αλλά μια, δυο, τρεις αρχίζει κι ο άλλος να αισθάνεται κάπως άσχημα. Γι' αυτό πρέπει να υπάρχουν ισορροπίες, ή να συζητηθεί κιόλας. Πάντως, απ' όλα τα μηνύματά σου διακρίνω μια υπερβολή από μέρους της, που δεν μου έχει τύχει ποτέ. Μπορεί να υπήρχε δόλος, μπορεί όχι. Μπορεί απλώς να είναι αυτός ο χαρακτήρας της. Το μυαλό μου πήγε και στην περίπτωση του να σε βλέπει αλλιώς, πάντως. 1
evabb Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 πάντως αν υπάρχει κάτι που με ξεχωρίζει για να απαντήσω και στο ερωτημα θεωρώ ότι δεν είμαι καθόλου περίεργη με τις ζωές των άλλων Αν κάποιος θέλει να μοιραστεί μαζί μου κάτι, ειμαι όλη αυτια, κατα τ'αλλα δε θα ψάξω πίσω από την πλάτη του, ούτε τα πράγματά του, ούτε κινητά, υπολογιστές, ούτε να διαβάσω κάτι που έχει γράψει και το έχει ξεχάσει σε κοινη θέα...ούτε θα ανοίξω συρτάρια, γενικα δηλαδή δε θα ψαχουλέψω... προκειμένου να ξεμπροστιάσω τη ζωή του. Κι έχω μια μικρή υποψία οτι οι άνθρωποι το κάνουν πολύ αυτό... θυμάμαι μια μέρα έφερα ένα φίλο στο σπίτι και μπήκαμε στης συγκατοίκου το δωμάτιο γιατί αυτή είχε τηλεόραση κι εγώ όχι και άρχισε αυτός να ψάχνει.. του λέω "τι κάνεις;;" μου λέει "γιατί εσύ δεν ψάχνεις;" σοβαρα τωρα; που κοιτας γυναικες στο μετρο και σκεφτεσαι αν ειναι αδιστακτες και ξετσιπωτες μονο και μονο για να γαμηθουν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις