Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Your problem: too much judgement. Θα ήταν πολύ καλύτερα για σένα απ' όλες τις απόψεις να σταματήσεις να σκέφτεσαι ότι "είσαι καλύτερος" επειδή ΧΥΖ (που βασικά είναι μια μορφή άμυνας για να αντιμετωπίσεις τα ζόρια που τραβούσες) και αφού κάνεις μια βαθειά βουτιά εσωτερικά να ξαναβγείς στην επιφάνεια με τη σκέψη πως ο,τι έκανες το έκανες όχι γιατί είσαι "καλύτερος" αλλά επειδή είσαι εσύ.

Source: I've been there. Ήμουν σχεδόν πάντα καλύτερος από σχεδόν τους πάντες με σχεδόν όλους τους τρόπους, αλλά κάποτε κατάλαβα πως η σύγκριση φέρνει τελικά μόνο μιζέρια. Περήφανος να αισθάνεσαι, αλλά μόνο για πράγματα που δε χρειάζεται να συγκριθείς με κάποιον άλλο για να κατοχυρώσεις.

Προσωπικά δεν αισθάνομαι "ανώτερος", απλά περήφανος. Περήφανος γιατί πολύ απλά θα μπορούσα να ήμουν εγώ στη θέση οποιουδήποτε ή οποιασδήποτε από αυτούς. Θα μπορούσα να είχα παρασυρθεί και εγώ και να γίνω (ανεπιτυχώς) μέρος της γνωστής ελληναράδικης βλαχογύφτικης κουλτούρας (και μάλιστα της χειρότερης μορφής της, αυτής του χωριού) αλλά βλέπεις ήμουν αρκετά "δυνατός" για να ακολουθήσω και να κάνω αυτό που με ευχαριστούσε ακόμα και εναντίον του χλευασμού και του αποκλεισμού του κοινωνικού μου περίγυρου. 

Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας από αυτούς αλλά δεν γίνεται να μην συγκριθείς. Είναι αδύνατον και θα το κάνεις είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Μέσα από αυτό αντιλαμβάνεσαι ότι ήσουν σωστός προς τον εαυτό σου. Το ήξερες πάντα αλλά τώρα έρχεται και η χειροπιαστή απόδειξη επ' αυτού γιατί με τον καιρό αυτό που κάνεις εσένα σε γεμίζει και γίνεσαι πραγματικά η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου χρόνο με τον χρόνο ενώ οι άλλοι που τους πήρε το ρέμα στην ηλικία των 35 φλερτάρουν με την ιδέα του "τα παρατάω". 

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα μπορούσα να είχα παρασυρθεί και εγώ και να γίνω (ανεπιτυχώς) μέρος της γνωστής ελληναράδικης βλαχογύφτικης κουλτούρας (και μάλιστα της χειρότερης μορφής της, αυτής του χωριού) αλλά βλέπεις ήμουν αρκετά "δυνατός" για να ακολουθήσω και να κάνω αυτό που με ευχαριστούσε ακόμα και εναντίον του χλευασμού και του αποκλεισμού του κοινωνικού μου περίγυρου. 

Νομίζω ότι είσαι ελάχιστα υπερβολικός.

Δημοσ.

Νομίζω ότι είσαι ελάχιστα υπερβολικός.

Καθόλου υπερβολικός. Οποιος έχει μεγαλώσει σε χωριό και έτυχε να είναι πραγματικά διαφορετικός και να μην ταυτίζεται με σχεδόν κανέναν έτσι ακριβώς είναι. Γι αυτό και είπα ότι όσοι είστε μεγαλωμένοι σε μεγάλα αστικά κέντρα ή είστε νεότεροι δεν μπορείτε να το καταλάβετε. 

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας από αυτούς αλλά δεν γίνεται να μην συγκριθείς. Είναι αδύνατον και θα το κάνεις είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Μέσα από αυτό αντιλαμβάνεσαι ότι ήσουν σωστός προς τον εαυτό σου. Το ήξερες πάντα αλλά τώρα έρχεται και η χειροπιαστή απόδειξη επ' αυτού γιατί με τον καιρό αυτό που κάνεις εσένα σε γεμίζει και γίνεσαι πραγματικά η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου χρόνο με τον χρόνο ενώ οι άλλοι που τους πήρε το ρέμα στην ηλικία των 35 φλερτάρουν με την ιδέα του "τα παρατάω"

Λείπει εκείνο το συνδετικό επιχείρημα που εξηγεί για ποιό λόγο πρέπει να συγκριθείς με άλλον προκειμένου να αντιληφθείς αν ήσουν ΟΚ με τον εαυτό σου. Και ο άλλος και εσύ μπορεί να είστε μια χαρά σωστοί ο καθένας προς τον εαυτό του ενώ οι πράξεις σας είναι τελείως αντίθετες.

Δεν πρόκειται να συνεχίσω επι του θέματος (δε βλέπω το λόγο) αλλά FWIW για μένα ανοιχτό βιβλίο ότι έχεις κάποιου είδους ανάγκη να κρίνεις πως οι άλλοι "απέτυχαν" για να δικαιολογήσεις τα ζόρια που οδήγησαν εσένα στην "επιτυχία". Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Η δική σου επιτυχία είναι τελείως ανεξάρτητη από το τι κάνουν οι άλλοι.

Δημοσ.

Και επίσης είναι ένα "τεστ" για να δεις ποια άτομα αξίζουν να είναι δίπλα σου και ποια όχι. :)

Εγω τα εχω ηδη βρει τα ατομα που θα ειναι διπλα μου..

http://static1.therichestimages.com/cdn/315/395/90/cw/wp-content/uploads/6a00d83451587d69e2012875acce67970c-500wi.jpg

τα λεφτα μου λειπουν  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Καλά, εσύ δεν ήσουν γυναίκα; :P

Kαι οι λεσβιες εχουμε ψυχη   :-)

Για χτυπα το πανω κουδουνι, γιατι εκανες λαθος  :-D

Δημοσ.

Λείπει εκείνο το συνδετικό επιχείρημα που εξηγεί για ποιό λόγο πρέπει να συγκριθείς με άλλον προκειμένου να αντιληφθείς αν ήσουν ΟΚ με τον εαυτό σου. Και ο άλλος και εσύ μπορεί να είστε μια χαρά σωστοί ο καθένας προς τον εαυτό του ενώ οι πράξεις σας είναι τελείως αντίθετες.

Δεν πρόκειται να συνεχίσω επι του θέματος (δε βλέπω το λόγο) αλλά FWIW για μένα ανοιχτό βιβλίο ότι έχεις κάποιου είδους ανάγκη να κρίνεις πως οι άλλοι "απέτυχαν" για να δικαιολογήσεις τα ζόρια που οδήγησαν εσένα στην "επιτυχία". Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Η δική σου επιτυχία είναι τελείως ανεξάρτητη από το τι κάνουν οι άλλοι.

Το συνδετικό επιχείρημα είναι ότι στην εφηβική ηλικία η σύγκριση του εαυτού σου με τους άλλους είναι δεδομένη και ονομάζεται συναισθηματική λειτουργία του εφήβου. Αδυνατώ να παραθέσω κάτι επί αυτού καθώς θα βρεις μπόλικα και άπειρα να διαβάσεις από διάφορες πηγές. Επειδή όμως όπως είπα εκ του αποτελέσματος κρίνεται το ποιος τελικά είναι σωστός προς τον εαυτό του νομίζω είναι ξεκάθαρο όταν βλέπεις ότι συμμαθητές σου ή/και συνομήλικοι σου έχουν "παρατήσει" τον εαυτό τους και έχει "σβήσει" η φλόγα από τα μάτια τους. Αν πράγματι ήταν σωστοί προς τον εαυτό τους σε αυτό το στάδιο της ζωής τους και της ηλικίας τους θα έπρεπε να ήταν στο prime τους. 

Επίσης όπως είπα η "επιτυχία" όπως τη λες εσύ είναι καθαρά προσωπική και βιωματική υπόθεση. Αν κάποιος γλύτωσε από κάτι που "θέριζε" κόσμο γύρω του από δική του δύναμη τότε σαφέστατα και θα νιώθει περήφανος. Οχι ανώτερος. Περήφανος. Αλλο το ένα και άλλο το άλλο. Οπως περήφανος νιώθω και για το γεγονός ότι είμαι αυθεντικός χωρίς καμιά διάθεση κοροϊδίας για κανένα λόγο και για κανένα σκοπό. What you see is what you get.  

Δημοσ.

Λοιπόν..

εγώ δε θα απαντήσω, ακριβώς, γιατί ξεχωρίζω αλλά γιατί νομίζω πως είμαι  "περίεργη", όπως με ειπε και μια γνωστή πρόσφατα

Τα χα πάρει με κάτι και της έβαλα τις φωνές.. και μετά αυτή μου είπε ότι εχω εκρήξεις και είμαι περίεργη

κάθισα και σκέφτηκα τι μπορεί να εννοεί..

Καταρχήν να σας πω οτι τσακωθήκαμε γιατί για πολλοστή φορά μου εφερε ένα δώρο και μόνο που δεν της το φόρεσα κολάρο.

Είχε την κακή συνήθεια να μου κανει δώρα καθε τρεις και λιγο

εκείνη τη μέρα είχα τις μαύρες μου και της είπα στα ίσα οτι οταν κάποιος μου κανει δώρα αρχιζω να υποψιάζομαι οτι έχει σκοπιμότητα.

Λοιπόν περιεργη είμαι γιατι:

δε μου αρέσουν τα κοπλιμέντα

δε  μου αρέσει να με παίρνουν τηλέφωνο

δε μου αρεσει να μου κανουν δώρα

δε μου αρέσει να με κερνάνε συνεχώς

δε  μου αρέσει να μου ζητάνε χάρες

επίσης κι εγω δε ζητάω ποτέ χάρες

δε μου αρέσει να ασχολούνται μαζί μου (κι ας έλεγε ο άλλος ο μπαγλαμάς οτι ειμαι attention whore)

δε μου βγαινει καθόλου να μιλάω για τα προσωπικα μου και για προβλήματα  (πέρα απο αστείες μαλακίες που μου έχουν κάνει πρωην για να γελάσουμε)

Οπότε όπως καταλαβαινετε, οταν ο άλλος τα κάνει ολα αυτά (δώρα, τηλέφωνα, κοπλιμέντα) και νομίζει οτι κάνει το κάτι φοβερο για σένα... το πιο πιθανό είναι να σου πεταει ατάκες.. οπως μου έχουν πει κι αυτή η συγκεκριμένη κοπέλα αλλά και πρώην... : εγώ που σου φέρθηκα εντάξει... κι εσύ δεν το εκτιμησες.

Δημοσ.

Λοιπόν περιεργη είμαι γιατι:

δε μου αρέσουν τα κοπλιμέντα

δε  μου αρέσει να με παίρνουν τηλέφωνο

δε μου αρεσει να μου κανουν δώρα

δε μου αρέσει να με κερνάνε συνεχώς

δε  μου αρέσει να μου ζητάνε χάρες

επίσης κι εγω δε ζητάω ποτέ χάρες

δε μου αρέσει να ασχολούνται μαζί μου (κι ας έλεγε ο άλλος ο μπαγλαμάς οτι ειμαι attention whore)

δε μου βγαινει καθόλου να μιλάω για τα προσωπικα μου και για προβλήματα  (πέρα απο αστείες μαλακίες που μου έχουν κάνει πρωην για να γελάσουμε)

McCTpH_E.jpg

:P

• Like 4
Δημοσ.

'Πάλι δώρο μου έφερες γαμώ το σπίτι σου;'

κάπως έτσι...

: P

μπορώ να επιχειρηματολογήσω κι όλας γιατι δε μου αρέσουν ολα αυτά αλλά βαριέμαι

παντως οταν κάποιος σου κάνει συχνά δώρα κάτι δεν πάει καλά

επίσης αν σου φέρει  κάποιος δώρο το πιο πιθανο είναι να περιμένει μετά απο σένα

ουσιαστικά είναι σα να σε αναγκάζει απο το πουθενα και χωρίς λογο να του κάνεις δώρο

Μιλάμε τώρα η άλλη κάθε βδομάδα να μου φέρνει κατι

και ήταν φιλία του ενος μήνα

λες τι στο καλό ρε; θα μ'αφήσεις ήσυχη;

McCTpH_E.jpg

:P

εντελώς όμως!

πως να μη με αποκαλέσει μετά ο άλλος περίεργη

Δημοσ.

πάντως αν υπάρχει κάτι που με ξεχωρίζει για να απαντήσω και στο ερωτημα θεωρώ ότι δεν είμαι καθόλου περίεργη με τις ζωές των άλλων

Αν κάποιος θέλει να μοιραστεί μαζί μου κάτι, ειμαι όλη αυτια, κατα τ'αλλα δε θα ψάξω πίσω από την πλάτη του, ούτε τα πράγματά του, ούτε κινητά, υπολογιστές, ούτε να διαβάσω κάτι που έχει γράψει και το έχει ξεχάσει σε κοινη θέα...ούτε θα ανοίξω συρτάρια, γενικα δηλαδή δε θα ψαχουλέψω... προκειμένου να ξεμπροστιάσω τη ζωή του.

Κι έχω μια μικρή υποψία οτι οι άνθρωποι το κάνουν πολύ αυτό...

θυμάμαι μια μέρα έφερα ένα φίλο στο σπίτι και μπήκαμε στης συγκατοίκου το δωμάτιο γιατί αυτή είχε τηλεόραση κι εγώ όχι

και άρχισε αυτός να ψάχνει..

του λέω "τι κάνεις;;"

μου λέει "γιατί εσύ δεν ψάχνεις;"

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...