Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Με το μπαρδόν... αλλά (όπως έλεγε και μία τύπισσα) είναι καλύτερο να κλαις μέσα σε ένα αμάξι παρά στο πεζοδρόμιο.

Τέτοιες απόψεις (όπως αυτή που παρέθεσες) πάντα (μα πάντα) προέρχονται από αυτούς που "τα έχουν". Όπως οι εισοδηματίες αριστεροί τραβάνε σε απεργίες τους εργάτες (π.χ. χαλυβουργική), όπως οι αρχηγοί θρησκευτικών ομάδων λένε για "μην είσαι τίποτα" αλλά αυτοί είναι "μετενσαρκώσεις", όπως το "παντεσπάνι δεν έχετε για να φάτε;".

In my point of view, το θέμα δεν είναι να ξεχωρίζεις αλλά να είσαι ό,τι στο πτηνό θες να είσαι επειδή αυτό σε ικανοποιεί εσένα πάνω από όλα. Επειδή αυτό που σου καρφώθηκε στο κεφάλι είναι κάτι που σε κάνει να νιώθεις καλά γιατί ΕΣΥ λειτουργείς καλύτερα.

Όχι επειδή ξεχωρίζεις, όχι επειδή το λένε οι φίλοι σου, όχι επειδή είναι τση μόδας. Όχι επειδή με αυτό καλύπτεις ψυχολογικές τρύπες αποδοχής, επιβράβευσης, αναπλήρωσης και ό,τι άλλο.

Αλλά επειδή ΕΣΥ, απηλλαγμένος από ό,τι επιπρόσθετο, νιώθεις ότι ανταποκρίνεσαι. May it be επιστήμη, video games, θρησκεία ή ό,τι σου καρφωθεί στο κεφάλι.

Πως νιώθεις ότι ανταποκρίνεσαι; Σε low level functionality, το δίκτυο του εγκεφάλου σου παράγει γρηγορότερα και ποιοτικά και ποσοτικά (σε σχέση με υφιστάμενες ενδείξεις) καλύτερα αποτελέσματα.

Δεν κατάλαβες πως το είπε;

To be is to not be

μόνο ένα νεκρό φίδι είναι καλό φίδι

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Την καραμελα του δεν πινω δεν καπνιζω δεν τη καταλαβαινω.

Αλλο να καπνιζες και να καταφερες να το κοψεις και αλλο να μην το ειχες αρχισει καν. Στη πρωτη περιπτωση θα ησουν περιφανος, στην δευτερη δεν αξιζει να το αναφερεις καν σαν ατου. Μονο οταν σου ζηταν αναπτυρα ισως.

Το να έχεις καταφέρει να μην το κάνεις μια εποχή που το κάπνισμα και το αλκοόλ ήταν "μαγκιά" και αν δεν το έκανες δεν υπήρχε περίπτωση να δεις "νινί" δεν παίζει; Γενικότερα το να αντιστέκεσαι σε πειρασμούς που είναι εμφανέστατα κακό για εσένα σε όλα τα επίπεδα που όμως είναι σύμβολο "μαγκιάς" και status ζωής είναι μεγάλη υπόθεση να το ξεπεράσεις συμβιβαζόμενος ότι δεν πρόκειται να είσαι ποτέ ποθητός ή "άξιος". 

Αρα περήφανος (ή βλάκας ανάλογα τη σκοπιά σου) σίγουρα θα αισθάνεσαι. 

Δημοσ.

Το να έχεις καταφέρει να μην το κάνεις μια εποχή που το κάπνισμα και το αλκοόλ ήταν "μαγκιά" και αν δεν το έκανες δεν υπήρχε περίπτωση να δεις "νινί" δεν παίζει; Γενικότερα το να αντιστέκεσαι σε πειρασμούς που είναι εμφανέστατα κακό για εσένα σε όλα τα επίπεδα που όμως είναι σύμβολο "μαγκιάς" και status ζωής είναι μεγάλη υπόθεση να το ξεπεράσεις συμβιβαζόμενος ότι δεν πρόκειται να είσαι ποτέ ποθητός ή "άξιος".

Αρα περήφανος (ή βλάκας ανάλογα τη σκοπιά σου) σίγουρα θα αισθάνεσαι.

Το ξεπερνας ευκολα κανοντας σωστες παρεες.Που δεν σου πιπιλαν το αυτι "δοκιμασε ενα" ..

Οποτε αν το παμε με την σκοπια σου ειμαι και γω περιφανος που δεν δοκιμασα ποτε χασις αν και ειχα γνωριμιες. Ουτε ναρκωτικα.

Ειμαι περιφανος επισης που δεν ανεβηκα στο 4G παιχνιδι του alloy fan park. Οχι οτι εχω υψοφοβια δηλαδη.

Οσον αφορα το θεμα τωρα.

Δεν ημουν ποτε περιφανος για κατι. Ουτε ελεγα στους γυρω μου εκανα αυτο και το αλλο στη ζωη μου, οπως βλεπω να συμβαινει στους συγγενεις μου που καθε καλοκαιρι που βρισκομαστε περιφανευονται για τα κατωρθοματα της χρονιας που περασε. Ειμαι ηρεμος ανθρωπος.

Εχω ακουσει και μια παροιμια που λεει "καλυτερα να σε ζηλευουν παρα να σε λυπουνται" αλλα με βρισκει αντιθετο. Καλυτερα να μην ασχολουνται καν μαζι σου ..

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να είναι κλεισμένος σε ένα δωμάτιο και το μυαλό του και η αντίληψή του να τον κάνουν το πιο ενδιαφέρον άτομο του κόσμου. Μπορεί κάποιος άλλος να έχει γυρίσει όλο τον κόσμο τρεις φορές πηδώντας από αεροπλάνα και να μην μπορείς να καθίσεις μαζί του πάνω από δέκα λεπτά...δεν έχουν να κάνουν απαραίτητα  οι ασχολίες και τα χόμπι με το πόσο ξεχωριστός και ενδιαφέρων είναι κάποιος.

Σωστα , εξαλλου δεν προκειται και για καποιον αγωνα δρομου .Αλλα βοηθαει μερικες φορες , να σπασει ο παγος , να μην επικρατει σε μια παρεα καποια μακρια αμηχανη σιωπη.Αλλα και το να εισαι ο '' cool '' τυπος , η ψυχη της παρεας και τα σχετικα είναι και αυτό θεμα ιδιοσυγκρασιας και ''ταλεντου ''  , για να μην εισαι ενας διποδος βαρετος ταξιδιωτικος οδηγος η ξερολας παντος επιστητου .Ενας τέτοιος τυπος μπορει και να επιδρασει θετικα πανω σου

• Like 2
Δημοσ.

Το ξεπερνας ευκολα κανοντας σωστες παρεες.Που δεν σου πιπιλαν το αυτι "δοκιμασε ενα" ..

....

....

Ούτε αυτό είναι απαραίτητο. Δεν κόβεις τον άλλον επειδή καπνίζει ή πίνει. Είναι άσχετο όμως αυτό που λες με αυτό που λέω. Το να κάνεις ανοιχτά χασίς (ή έστω αν έκανες εκείνη την εποχή) είναι status και "μαγκιά" και αυτόματα θα σου ανοίξει τις πόρτες για να βρεις "νινί"; Αν ναι τότε σαφέστατα και πρέπει να αισθάνεσαι περήφανος που μπόρεσες και το προσπέρασες. Η ψυχική δύναμη του καθένα δεν είναι ίδια. Οπως βλέπεις ο περισσότερος κόσμος είναι επιρρεπής και εύκολα πέφτει σε λούμπες μόνο και μόνο για να είναι μέρος της γενικότερης κουλτούρας. Αρα η αντίσταση σε αυτό δηλώνει κάτι για εσένα. 

Δημοσ.

Πιστεύω πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι, μόνο όταν έχουμε κατορθώσει κάτι αξιόλογο και σημαντικό. Πχ έκανες ένα παιδί και το κρατάς πρώτη φορά στην αγκαλιά σου. Ο καθένας με την δικιά του σκοπιά πάντα το τι θεωρεί ξεχωριστό και τι όχι. Όσον αφορά ξεχωριστά άτομα υπάρχουν εμείς οι ''κοινοί θνητοί'' και υπάρχουν και άτομα όπως ο Stephen Hawking πχ.

Χωρίς να σημαίνει ότι ο μεν είναι καλύτερος άνθρωπος από τον δε. Bottom line, ο καθένας είναι ξεχωριστός με τον δικό του τρόπο άσχετα αν δεν έχουμε κάποιο ταλέντο σε κάτι. Είναι προτιμότερο να είσαι ο εαυτός σου και αυτό σε κάνει αυθεντικό. 

Δημοσ.

Ούτε αυτό είναι απαραίτητο. Δεν κόβεις τον άλλον επειδή καπνίζει ή πίνει. Είναι άσχετο όμως αυτό που λες με αυτό που λέω. Το να κάνεις ανοιχτά χασίς (ή έστω αν έκανες εκείνη την εποχή) είναι status και "μαγκιά" και αυτόματα θα σου ανοίξει τις πόρτες για να βρεις "νινί"; Αν ναι τότε σαφέστατα και πρέπει να αισθάνεσαι περήφανος που μπόρεσες και το προσπέρασες. Η ψυχική δύναμη του καθένα δεν είναι ίδια. Οπως βλέπεις ο περισσότερος κόσμος είναι επιρρεπής και εύκολα πέφτει σε λούμπες μόνο και μόνο για να είναι μέρος της γενικότερης κουλτούρας. Αρα η αντίσταση σε αυτό δηλώνει κάτι για εσένα.

Εξαρταται και παλι το νινι φιλε μου. Πολλα νινια "δεν" επισης, το ιδιο με εσενα.

Τωρα αν εσυ ηθελες ανοιχτες πορτες σε νινια που τους αρεσουν τετοιοι τυποι ειναι αλλο θεμα. Και μενα μου αρεσαν κατι κοριτσια στο λυκειο που καπνιζαν αλλα αν αρχιζα το καπνισμα, παλι δεν θα ειχα ελπιδα γιατι δεν ειχα μηχανακι πχ, η μπρατσα η ακριβο κινητο. Τι να λεει??

Δημοσ.

Όλοι διαφορετικοί είμαστε και ξεχωρίζουμε,είναι σα να λες "έχω το κώλο πίσω",εκτός και αν είσαι ο Μέσσι ρε παιδί μου, για τέτοιου είδους τρανταχτές περιπτώσεις δε γίνεται συζήτηση.

Δημοσ.

Εξαρταται και παλι το νινι φιλε μου. Πολλα νινια "δεν" επισης, το ιδιο με εσενα.

Τωρα αν εσυ ηθελες ανοιχτες πορτες σε νινια που τους αρεσουν τετοιοι τυποι ειναι αλλο θεμα. Και μενα μου αρεσαν κατι κοριτσια στο λυκειο που καπνιζαν αλλα αν αρχιζα το καπνισμα, παλι δεν θα ειχα ελπιδα γιατι δεν ειχα μηχανακι πχ, η μπρατσα η ακριβο κινητο. Τι να λεει??

Δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ μεγάλωσα σε μέρος που αν δεν είχες μηχανάκι/ρόδα γενικά, δεν κάπνιζες και δεν έπινες τότε έχετε γεια βρυσούλες. Συνεπώς μια χαρά περήφανος μπορώ να αισθάνομαι που αυτό δεν με επηρέασε και δεν με έκανε σαν τα μούτρα τους. Ειδικά βλέπω κατάντια από παλιούς συμμαθητές και γνωστούς και το θεωρώ Θεία δίκη (γιατί πράγματι αρκετοί πλέον μοιάζουμε με θείοι/θείες :wacko: ).   

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ μεγάλωσα σε μέρος που αν δεν είχες μηχανάκι/ρόδα γενικά, δεν κάπνιζες και δεν έπινες τότε έχετε γεια βρυσούλες. Συνεπώς μια χαρά περήφανος μπορώ να αισθάνομαι που αυτό δεν με επηρέασε και δεν με έκανε σαν τα μούτρα τους. Ειδικά βλέπω κατάντια από παλιούς συμμαθητές και γνωστούς και το θεωρώ Θεία δίκη (γιατί πράγματι αρκετοί πλέον μοιάζουμε με θείοι/θείες :wacko: ).   

Αν είναι να το βλέπεις έτσι επειδή τότε δεν κάπνιζες και τώρα "δικαιώνεσαι", καλύτερα ρε φίλε να το ξεκινούσες το ρημάδι για να μην έχεις τώρα απωθημένα :lol: :lol:

Δημοσ.

Αν είναι να το βλέπεις έτσι επειδή τότε δεν κάπνιζες και τώρα "δικαιώνεσαι", καλύτερα ρε φίλε να το ξεκινούσες το ρημάδι για να μην έχεις τώρα απωθημένα :lol: :lol:

Εντάξει μην το παίρνεις της μετρητοίς, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του τι τελικά είναι σωστό για τον καθένα. Φυσικά επειδή εκ του αποτελέσματος κρίνονται κατά πόσο "δίκιο" είχε ο καθένας για τον εαυτό του νομίζω είναι εμφανές με πολλούς και πολλές για το θέμα της "Θείας" δίκης που λέμε. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θυμάμαι μια γνωστή που πηδιόταν από νήπιο (μεταφορικά το λέω). Εδώ και κάτι χρόνια έχει παιδί. Δεν έχω δει να κάνει αυτά που έκανε μικρή και από ότι είχα προσέξει έδινε το "σωστό" παράδειγμα στο παιδί της.

Δηλαδή παλιά ήταν 'τανα και τώρα σωστή μητέρα. Πόσο δίκιο είχε όταν έπαιρνε τους γκόμενους πριν κλείσει τα 16;

Δημοσ.

Παντως εχω δει σε πολλα βιογραφικα προσληψης να ζητουν μεσα απο αλλες ερωτησεις, τη συγκεκριμενη ερωτηση.

Ποια ειναι τα πραγματα για τα οποια αισθανοσαστε περιφανος/ τα προσοντα σας/ κτλ δεν θυμαμαι ακριβη διατυπωση.

Τη πρωτη φορα που το ειδα κολλησα. Τι να γραψω; Οτι ειμαι καλο παιδι? :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...