Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια..εχω ενα προβήμα.Δεν ξερω να το ποσταρω εδω σωστα αλλα θα ηθελα μια βοηεια..Παιζοντας τις τελευταιες μερες καποια παιχνιδια οπως Black Desert,Need For Speed 2015,Dying Light η εικονα lagαρει..Δηλαδη ας πουμε παιζω σημερα που βγηκε κιολλας το nfs και βαζω το fraps να δω τα frames εχω σταθερα 35-40 fps αλλα παιζω με πολυ lag..Δεν πεφτουν στο 0 τα frames δηλαδη shatter..Ολα ειναι ενημερωμενα!Τα παντα..Αλλα αυτο γινεται και σε αλλα παιχνιδια..και ολα εγιναν ξαφνικα.Τι συμβαινει??

Το Pc μου:

Phenom x4 630

Asrock m4a785-m

Nvidia GTX 960 2GB

8gb ram ddr2

WD HDD 500GB

Zalman 600W

Windows 10

EDIT:Κατι που ξεχασα οι θερμοκρασιες ειναι σταθερες..τιποτα το ιδιαιτερο..Εχω lag στην εικονα και οχι στον ηχο οπου πολλες φορες δεν συμπιπτουν μεταξυ τους..

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια..εχω ενα προβήμα.Δεν ξερω να το ποσταρω εδω σωστα αλλα θα ηθελα μια βοηεια..Παιζοντας τις τελευταιες μερες καποια παιχνιδια οπως Black Desert,Need For Speed 2015,Dying Light η εικονα lagαρει..Δηλαδη ας πουμε παιζω σημερα που βγηκε κιολλας το nfs και βαζω το fraps να δω τα frames εχω σταθερα 35-40 fps αλλα παιζω με πολυ lag..Δεν πεφτουν στο 0 τα frames δηλαδη shatter..Ολα ειναι ενημερωμενα!Τα παντα..Αλλα αυτο γινεται και σε αλλα παιχνιδια..και ολα εγιναν ξαφνικα.Τι συμβαινει??

Το Pc μου:

Phenom x4 630

Asrock m4a785-m

Nvidia GTX 960 2GB

8gb ram ddr2

WD HDD 500GB

Zalman 600W

Windows 10

EDIT:Κατι που ξεχασα οι θερμοκρασιες ειναι σταθερες..τιποτα το ιδιαιτερο..Εχω lag στην εικονα και οχι στον ηχο οπου πολλες φορες δεν συμπιπτουν μεταξυ τους..

Ο ένοχος... Πας για αλλαγή πλατφόρμας.

Δημοσ.

Ο ένοχος... Πας για αλλαγή πλατφόρμας.

Δεν νομιζω να ευθυνεται ο επεξεργαστης.

Ειπε κιολλας το παιδι οτι πριν επαιζε κανονικα....

Κοιταξε για θερμοκρασιες την καρτα σου.

Δημοσ.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις από το bios την ενσωματωμένη κάρτα ήχου.

Σε αντίστοιχη περίπτωση έτσι είχα βρει άκρη.

Δημοσ.

κατι με τον ηχο ειχα μια υποψια..επειδη δεν ειχα πολυ ενταση στα ηχεια χρησιμοποιουσα μεχρι και πριν λιγο ενα προγραμμα το dfx.απλα ενισχυση του ηχου..ξαφνικα εδω και μερες μετα το boot ειχα ηχο αλλα εκανε εναν πολυ ενοχλητικο ''κοψιμο'' του ηχου..σαν να εκανε ενα μπιπ-μπιπ ανα καρε εικονας..δεν μπορω να το περιγραψω αλλιως..και εκει ειδα το λαγκ...πηγαινε μαζι με το λαγκ του ηχου..απενεργοποιησα το προγραμμα αυτο,ξαναβρηκα τον ηχο σωστο αλλα η εικονα ακομα εχει λαγκ..αν απενεργοποιησω την ενσωματωμενη καρτα ηχου τοτε προφανος δεν θα εχω ηχο.. σωστα?

Δημοσ.

κατι με τον ηχο ειχα μια υποψια..επειδη δεν ειχα πολυ ενταση στα ηχεια χρησιμοποιουσα μεχρι και πριν λιγο ενα προγραμμα το dfx.απλα ενισχυση του ηχου..ξαφνικα εδω και μερες μετα το boot ειχα ηχο αλλα εκανε εναν πολυ ενοχλητικο ''κοψιμο'' του ηχου..σαν να εκανε ενα μπιπ-μπιπ ανα καρε εικονας..δεν μπορω να το περιγραψω αλλιως..και εκει ειδα το λαγκ...πηγαινε μαζι με το λαγκ του ηχου..απενεργοποιησα το προγραμμα αυτο,ξαναβρηκα τον ηχο σωστο αλλα η εικονα ακομα εχει λαγκ..αν απενεργοποιησω την ενσωματωμενη καρτα ηχου τοτε προφανος δεν θα εχω ηχο.. σωστα?

Σωστά. Κάντο για να δεις αν φταίει ο ήχος γενικά και μετά θα δούμε αν φταίει το software ή το hardware.

Δημοσ.

οκ..επανερχομαι..

Δεν λυθηκε το θεμα..Πηγα στο bios onboard configuration και απενεργοποιησα αυτο που ελεγε hd audio..Δεν εχω ηχο αλλα το παιχνιδι λαγκαρει..Λιγοτερο η αληθεια ειναι αλλα παλι λαγκαρει..και τα frames σταθερα..

Και ο δισκος εχει 100% Ηealth

Δημοσ.

Χμμ.

1) Δοκίμασε με το sentinel την υγεία του δίσκου όπως σου είπε ο φίλος.

2) Η θερμοκρασία του n/b φαίνεται απο κάπου? Αν όχι θα του έβαζα φρέσκια πάστα.

3) Στο resource monitor των win10 στο memory tab έχει μια στήλη με τα hard faults/sec.

Όταν παίζεις μένουν μηδέν ή ανεβαίνει το σκορ?

Δημοσ.

Ο δισκος εχει 100% υγεια..Στο hard faults που και που ανεβαινει το σκορ..πολυ αρεα ομως..βασικα 2 φορες ανεβηκε μονο και μετα 0 και θερμοκρασιες καρτας φυσιολογικοτατες..

Δημοσ.

Από τότε που ξεκίνησε το πρόβλημα έχεις περάσει κάποιο driver?

Για οτιδήποτε, όχι μόνο gpu.

Τα windows updates τα χεις στο αυτόματο?

Αν ναι, τσέκαρε τι έχει μπει από τη μέρα που ξεκίνησε το lag.

Επειδή είναι λίγο μυστήριο η φάση και σε λίγο θα θέλουμε τη βοήθεια παπά

προτείνω δύο δραστικές κινήσεις.

α) Βγάζεις τις ψύκτρες του m/b και περνάς φρέσκια πάστα σε southbridge και northbridge.

β) Κάνε format. Clean install μόνο με τα απαραίτητα και 1 παιχνίδι και δοκίμασε.

Δημοσ.

στο αυτοματο τα win updates ναι..Ναι η μονη λυση ειναι το format..Ηθελα να το αποφυγω γιατι αντε κατεβαζε παλι το gb pπαιχνιδια..αλλα δεν γινεται αλλιως..Οχι δεν εβαλα κανεναν driver αυτο τον καιρο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...