Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!προσφατα άλλαξα στο μαγαζι τη σύνδεση απο adsl και την κάναμε vdsl 30mbps απο ΟΤΕ διότι δεν υποστηριζόταν 50.το πρόβλημα ειναι το εξής,με το ρουτερ του ΟΤΕ το οποίο ειναι το speedport entry 2i εχω πρόβλημα στο wifi.δηλαδη,ενώ αμα κάνω ενσύρματη μέτρηση η γραμμή δίνει 28-29mbps πάντα,με το wifi και δίπλα στο ρουτερ χωρίς κανένα αλλο συνδεμένο μου δίνει ουτε 13mbps.εμενα με απασχολεί περισσότερο το wifi διότι μπαίνουν οι πελάτες γιαυτο το εκανα και vdsl.εψαξα ρυθμίσεις αλλα δε φαινεται κατι.αν μπορει καποιος να βοηθήσει.επισης θα με ενδιέφερε να βάλω ένα access point γιατι του ΟΤΕ το ρουτερ δεν πιάνει καλα,συνεπώς θα κλείσω τελείως το wifi απο το ρουτερ όποτε θα δίνω 29mbps ενσύρματα στο access point και απο κει θα μοιράζω.αυτο που θέλω να ρωτήσω ειναι,αμα παρω ένα dual band access point θα παίξει και στα 5ghz εφόσον το ρουτερ δεν ειναι dual band αλλα δουλεύει μονο στα 2.4ghz?η ειναι καλύτερο να παρω μια και καλή ένα καινούργιο ρουτερ dual band?αλλα υποψιάζομαι οτι με καινούργιο ρουτερ θα ειναι πιο δύσκολο να πιάνω τις ταχύτητες που πιάνω με του ΟΤΕ λόγω των ρυθμίσεων που εχει του ΟΤΕ έτοιμες για τη γραμμή!ψαχνω να δω πως θα κάνω καλύτερη δουλειά.ευχαριστω και σορρυ για το κατεβατο

Δημοσ.

Καλησπέρα ζητά αντικατάσταση του ρούτερ του Οτε με το ρούτερ που δίνουν σε vdslσυνδέσεις, δηλαδή θα σου δώσουν το w724 αυτό δίνει και την εκπομπή Wi-Fi σε 2.4 και σε 5 ghz.δοκίμασε το και στην εκπομπή 5 να δεις πως παίζει η συχνότητα αυτή. Αλλά θα πρέπει να έχεις συσκευές που να το υποστηρίζουν. Πάντως καλύτερα να πάρεις ένα access point και να δώσεις σε θύρα wan και όχι να πάρεις νέο ρούτερ. Δες κανένα που να υποστηρίζει από 300mbs και πάνω.

Δημοσ.

Και αυτο υποστηριζει VDSL2 modulation, αλλιως πως παιζει. Σημειωτεον το εχω δοκιμασει το wifi σε φιλο που εχει επισης οτε vdsl 30 και πιανει καμπανα. Κοιτα τις ρυθμισεις του wireless. Βαλε 20 MHz και καναλι 1. Αν εχεις παρεμβολες και απο αλλα κοιτα που παιζουν αυτα και αναλογα βαζεις ενα μακρια τους κατα προτιμηση 1 6 11. Τα 5ghz δεν τα χρειαζεσαι εκτος αν οι πελατες σου ερχονται στο μαγαζι με Apple ipads.

Δημοσ.

Τα 5ghz τα χρειάζομαι για αλλο λόγο!αλλα για να καταλάβω,εφόσον το ρουτερ δεν υποστηρίζει 5ghz με dual band access point δεν κάνω δουλειά σωστά;

Δημοσ.

Εφόσον μπορείς να ζητήσεις αντικατάσταση στο 724 γιατί να μην το ζητήσεις ? Και να έχεις και2.4 και 5 ? Το θεωρώ χαζό. Όσο για το access point dual band πιστεύω ότι σίγουρα θα κάνεις δουλειά.

Δημοσ.

Ο ΟΤΕ νομίζω δεν δίνει πια το 724 αλλά το entry 2i, καλύτερα πάρε ένα καλό ρουτερ dual θα είναι καλύτερο απο αυτό που έχεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!προσφατα άλλαξα στο μαγαζι τη σύνδεση απο adsl και την κάναμε vdsl 30mbps απο ΟΤΕ διότι δεν υποστηριζόταν 50.το πρόβλημα ειναι το εξής,με το ρουτερ του ΟΤΕ το οποίο ειναι το speedport entry 2i εχω πρόβλημα στο wifi.δηλαδη,ενώ αμα κάνω ενσύρματη μέτρηση η γραμμή δίνει 28-29mbps πάντα,με το wifi και δίπλα στο ρουτερ χωρίς κανένα αλλο συνδεμένο μου δίνει ουτε 13mbps.εμενα με απασχολεί περισσότερο το wifi διότι μπαίνουν οι πελάτες γιαυτο το εκανα και vdsl.εψαξα ρυθμίσεις αλλα δε φαινεται κατι.αν μπορει καποιος να βοηθήσει.επισης θα με ενδιέφερε να βάλω ένα access point γιατι του ΟΤΕ το ρουτερ δεν πιάνει καλα,συνεπώς θα κλείσω τελείως το wifi απο το ρουτερ όποτε θα δίνω 29mbps ενσύρματα στο access point και απο κει θα μοιράζω.αυτο που θέλω να ρωτήσω ειναι,αμα παρω ένα dual band access point θα παίξει και στα 5ghz εφόσον το ρουτερ δεν ειναι dual band αλλα δουλεύει μονο στα 2.4ghz?η ειναι καλύτερο να παρω μια και καλή ένα καινούργιο ρουτερ dual band?αλλα υποψιάζομαι οτι με καινούργιο ρουτερ θα ειναι πιο δύσκολο να πιάνω τις ταχύτητες που πιάνω με του ΟΤΕ λόγω των ρυθμίσεων που εχει του ΟΤΕ έτοιμες για τη γραμμή!ψαχνω να δω πως θα κάνω καλύτερη δουλειά.ευχαριστω και σορρυ για το κατεβατο

a.εσυ δεν θες να δωσεις 29 mbit σε ενα ατομο αρα αμα μπουν 10 ατομα θα τα φτασουν τα 30 mbit.

β.αν ο οτε σου δινει voip τηλεφωνια και δεν θες να την χασεις δεν μπορεις να βγαλεις το ρουτερ του οτε αλλα πρεπει ειτε να βαλεις access point πανω σε αυτο ή να το κανεις bridge/pppoepassthrough και να μπει ρουτερ απο πισω.

γ.αν παρεις ναι μπορεις να παρεις dual band και θα παιξει κανονικα και στα 2,4 και στα 5 ασχετα με το αν το router του οτε παιζει μονο στα 2,4.το ενα δεν επηρεαζει το αλλο.αν θες μπορεις να αφησεις ανοιχτο και του speedport entry το wireless και να βαλεις λιγο πιο μακρυα το access point για να καλυπτεις πιο ομοιομορφα το χωρο.ή και να κλεισεις του speedport και να βαλεις 2 access points αντι για ενα αν ειναι μεγαλος ο χωρος.επισης αυτο βοηθαει να μην πιταρεις το wireless του ενος access point αν μπουν παρα πολλα ατομα.οχι και νεο ρουτερ να παρεις θα πιανεις τα 30 κανονικα.απλα η μονη διαφορα ειναι οτι δεν θα παιξει η τηλεφωνια αμα σου δινει voip(vobb οπως το λεει ο οτε) οπως και θα πρεπει να βαλεις Username/password /vlan id χειροκινητα.δεν ειναι κατι δυσκολο.αν κρατησεις το speedport entry δες και για firmware update αν δεν εχει κατεβει μονο του και αμα δεν εχει το τελευταιο.οδηγιες στο site του οτε. η καλυτερη δουλεια αμα δεν εχεις voip ενα καλο vdsl router και ενα ή δυο poe access points αναλογως το ποσο μεγαλος ειναι ο χωρος.

Καλησπέρα ζητά αντικατάσταση του ρούτερ του Οτε με το ρούτερ που δίνουν σε vdslσυνδέσεις, δηλαδή θα σου δώσουν το w724 αυτό δίνει και την εκπομπή Wi-Fi σε 2.4 και σε 5 ghz.δοκίμασε το και στην εκπομπή 5 να δεις πως παίζει η συχνότητα αυτή. Αλλά θα πρέπει να έχεις συσκευές που να το υποστηρίζουν. Πάντως καλύτερα να πάρεις ένα access point και να δώσεις σε θύρα wan και όχι να πάρεις νέο ρούτερ. Δες κανένα που να υποστηρίζει από 300mbs και πάνω.

a.και το speedport 724 τα ιδια χαλια ειναι.οκ εχει 5 ghz αλλα 100 firmware updates και 200 bugs.sta 5 ghz λενε οτι παιζει καλυτερα απο οτι τα 2,4.

αν παρει access point τοτε θα το συνδεσει με το vdsl router υποχρεωτικα σε lan γιατι ειναι access point.αν παρει ρουτερ εκει θα μπλεξει αν αποφασισει να παιξει με wan γιατι για να παιξει σωστα ειτε θα πρεπει να παιξει pppoe passthrough ειτε bridge.αυτο ειναι μια λυση αν εχει voip τηλεφωνια που δεν μπορει να αλλαξει ρουτερ και θελει κατι καλυτερο απο το speedport.επισης το να παει σε ac access point δεν εχει και τρελο νοημα.ειναι λιγο ακριβα και καλυτερα να παρει 2 που να ειναι n για να καλυψει καλυτερα το χωρο παρα 1 ac μονο.

Και αυτο υποστηριζει VDSL2 modulation, αλλιως πως παιζει. Σημειωτεον το εχω δοκιμασει το wifi σε φιλο που εχει επισης οτε vdsl 30 και πιανει καμπανα. Κοιτα τις ρυθμισεις του wireless. Βαλε 20 MHz και καναλι 1. Αν εχεις παρεμβολες και απο αλλα κοιτα που παιζουν αυτα και αναλογα βαζεις ενα μακρια τους κατα προτιμηση 1 6 11. Τα 5ghz δεν τα χρειαζεσαι εκτος αν οι πελατες σου ερχονται στο μαγαζι με Apple ipads.

καλο ειναι να δοκιμασει και 20/40 γιατι μπορει να εχει αυτην την χαμηλη αποδοση λογω οτι ειναι 20 και  με 20/40 να παιξει καλυτερα.δεν ξερω τι δινει απο default.επισης μπορει να φταιει και καποιο παλιο firmware οπως μπορει να φταιει και το καναλι οπως μπορει απλα να φταιει και η ασυρματη καρτα που εκανε δοκιμη.αν εχει παλιους drivers ή ειναι 802.11g και οχι 802.11n δεν ειναι παραξενο να ταβανιαζει ευκολα.αλλωστε δεν θελει ενας πελατης να παρει 30 mbit αλλα ολοι οι πελατες να εχουν 30 mbit οποτε εκει θα το εχει ανετα.

Τα 5ghz τα χρειάζομαι για αλλο λόγο!αλλα για να καταλάβω,εφόσον το ρουτερ δεν υποστηρίζει 5ghz με dual band access point δεν κάνω δουλειά σωστά;

οπως σου εγραψα το καθε access point ή το καθε ρουτερ που θα βαλεις ή οτι αλλο βαλεις ειναι αυτονομο και ασχετο με το wifi του speedport.μονο αν επαιζες με repeater και με ενα radio στο repeater θα ειχες θεμα γιατι θα επαιζες μονο 2,4.εκτος αν ειχε διπλο radio.αν το repeater ηταν 5αρι τοτε θα παιζες μονο 5.θα πρεπε να ειναι και το repeater ειτε με dual radio ειτε με ενα Radio αλλα dual band για να παιξεις και στις 2 bands.αλλα εφοσον μιλαμε για access point ολα ειναι διαφορετικα.οποτε βαζεις οτι θες.

Εφόσον μπορείς να ζητήσεις αντικατάσταση στο 724 γιατί να μην το ζητήσεις ? Και να έχεις και2.4 και 5 ? Το θεωρώ χαζό. Όσο για το access point dual band πιστεύω ότι σίγουρα θα κάνεις δουλειά.

γιατι απο το ενα ρουτερ του 5ευρου πας στο αλλο ρουτερ του 5ευρου.καποια συν εχει το ενα καποια συν εχει το αλλο αλλα και τα 2 ειναι του κιλου.αν το θελει για πελατες οπως λεει και βγαζει λεφτα απο αυτο ειτε ειναι ξενοδοχειο ειτε καφετερια αξιζει να το φτιαξει σωστα με δυνατα access points που να ειναι και Poe για πιο ευκολα να ειναι και σοβαρη εταιρεια και το vdsl router να κανει μονο το κομματι του vdsl router και οχι του ασυρματου.που και αυτο θα το αλλαζα στα σιγουρα με κατι καλυτερο για να μπορω να ειμαι πιο σωστος και να μπορω να παραμετροποιησω παραπανω πραγματα.kai siga σιγα τον βλεπω τον οτε να τα γυρναει ολα σε speedport entry

Ο ΟΤΕ νομίζω δεν δίνει πια το 724 αλλά το entry 2i, καλύτερα πάρε ένα καλό ρουτερ dual θα είναι καλύτερο απο αυτό που έχεις

και να του εχουν μεινει κομματια του οτε δεν ξερω πραγματι αν τα δινει και ειτε εχει το entry 2 o φιλος μας ειτε το 724 μικρες διαφορες.οπως σιγουρα ο οτε σιγα σιγα θελει να τους παει στο speedport entry 2 οποτε αντικαταστασεις θα γινονται με το speedport 2 entry.και το 724 μπορει να ειχε dual band αλλα 800 bugs και καθε λιγο και λιγακι firmware update.οχι οτι το entry 2 ειναι τιποτα το τρελλο.δεν αξιζουν δηλαδη για σοβαρη χρηση και για Hot spot.ακομα και να εχει voip καλυτερα εκει ας το κανει bridge και απο πισω router και access point ή εστω access points να κανουν το κομματι του ασυρματου.

Δημοσ.

γιατι βγαινει καλυτερο το entry 2i ; αφου και τα δυο εχουνε bugs και αναβαθμισεις ; και επισης το μονο που βλεπω ειναι οτι στο ενα 2,4ghz και τα 5ghz ενω στο entry2i οχι . 

Απο την αλλη οτι εχω διαβασει εδω και οχι απο προσωπικη εμπειρια . 

Παντως αμα μπορουσε να το παρει το 724 θα εκανα τις κινησεις μου να το ζητουσα απο τον οτε και να το δοκιμαζα χωρις να χαλασω χρηματα για να δοκιμασω τα 5ghz ( παιρνωντας μια κεραια wifi 5ghz στο λαπτοπ μου , αφου εχω την ενσωματωμενη στα 2,4 . ) . 

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντήσεις!ναι χρησιμοποιώ και voip μέσω του speedport άρα δε φεύγει!ο χώρος δεν ειναι αρκετά μεγάλος!αρα πιστεύω οτι με ένα access point θα κάνω δουλειά!θα κλείσω το wireless απο το speedport για να μην επηρεάζω και θα δίνω μονο απο access point,μπορειτε να μου προτείνεται κάποια access point;κάποια που να έχουν ανοχή αν συνδεθούν αρκετά άτομα ταυτόχρονα.εχω χρησιμοποιήσει tp link κάποιες φορές και εχω μείνει ικανοποιημένος αλλα δεν κολλάω εκει αν ειναι να κάνω καλή δουλειά!κατα προτίμηση dual band ψάχνω αλλα δε με κολλάει και μονο το 2.4.ευχαριστω

Δημοσ.

ενα access point συν το wireless του speedport ή χωρις αυτο?αν ειναι με αυτο σκεψου οτι θα μπορουσες να εβαζες και ενα δευτερο με σκοπο να μην εχει το speedport και το κομματι του wireless.

επισης δεν ειναι μονο η καλυψη του χωρου αλλα και ποσοι θα μπουν.αν ειναι να μπουν 10-20 ατομα τοτε καλυτερα να υπαρχουν 2 wireless για να σπαει η κινηση.

τωρα για μαρκα υπαρχουν και ubiquiti αμα εχεις ορεξη που ειναι και νορμαλ οι τιμες αλλα ειναι και πολυ καλα.για μοντελα μπορεις να δεις και στο site της ubiquti εκτος αν καποιος εχει να προτεινει κατι συγκεκριμενο.

σε tp link τα dual band ειναι αρκετα ακριβα με πανω απο 140 ευρω οπως θα δεις.οποτε δεν ξερω κατα ποσο θες να πας σε πανω απο 100αρα.

πχ tp link ap500,ap300.

αντιθετα τα απλα access point τα n πχ 701nd,801nd,901nd ειναι πολυ πιο φτηνα και θα μπορουσαν να μπουν παραπανω απο ενα αφου δεν ειναι τρελα δυνατα.

ubiquiti επισης τα dual band access point ειναι λιγο ακριβα.

http://www.hightech.com.gr/προϊόντα/δικτυακά/accesspoints/ubiquitiunifiacliteuap-ac-lite802.11acdualradioaccesspoint007114.html

η linksys εχει το wap300n που ειναι φτηνο μετα παμε σε λιγο πιο ακριβο της dlink και εχει και η asus αλλα πρεπει να διαβασεις πρωτα reviews πριν παρεις κατι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...