Fulgore Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Ειπα οτι χτυπαει καπως οταν βλεπεις απο εκει που καποιος το σκεφτεται να κανει μεταβαση απο i7 2600 σε i7 3770 λογω οικονομιας,να πεταει μετα τον i7 5960x σαν αγορα ακομα και αν εχουν περασει τοσοι μηνες. Οσο για το αλλο που γραφεις,οπως βλεπεις δεν ειναι τυχαιο που δεν εχεις 10μερες απαντηση τωρα καθως μιλαμε για αγορα σχεδον 3μηνες μετα,κοινως με αλλες τιμες/διαθεσιμοτητα και προιοντα. Γιαυτο οταν λιγες μερες πριν κανεις την αγορα ανοιγεις το θεμα και σου απαντανε αναλογα οχι τοσο νωρις δεν εχει νοημα.
philos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Ναι έχεις δίκιο, βασικά το σκεπτικό μου ήταν να φουλάρω το τρέχων σύστημά μου (και η καλύτερη CPU που παίρνει η μητρική μου είναι ο 3770), αλλά όπως είπαν και τα παιδιά, δεν αξίζει και το κατάλαβα κι εγώ. Στο μεταξύ αποφάσισα να διαθέσω ποσό για αναβάθμιση και αλλαγή πλατφόρμας, εξού και η στροφή προς τον 5960X. Οπότε ας μείνουμε στην αγορά που σκοπεύω να κάνω εντός 15-20 ημερών. Σκέφτομαι λοιπόν να αναζητήσω μεταχειρισμένο τον 5960Χ (ξέρω γω δε τον βρίσκω 650-700ευρώ; ), συν μητρική και RAM (300 για μητρική και 200 για RAM - αν μπορέσω αυτά να τα πάρω καινούργια). Σκληρούς, SSD, τροφοδοτικό και GPU έχω αυτά που λέω στο link, αλλά δεν είναι ακόμα η σειρά τους - οπότε τα καινούργια parts θα χρησιμοποιηθούν με αυτά.
Fulgore Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Ερωτηση αλλα υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος που κοιτας τον 5960x και οχι οικονομικοτερους οπως ο 5820k(ή και ο i7 6700 αν κανει για την χρηση που τον θες με αρκετη Ram).
philos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Βασικά το έκανα με την υπόθεση ότι ο 5960x είναι ταχύτερος και καλύτερος γενικά, συν επειδή έχω ορίσει το συγκεκριμένο budget για την τριάδα. Γενικά τους υπολογιστές μου τους κρατάω χρόνια και προτιμώ συνήθως τα βασικά parts τους (cpu - ram - mobo) να μου κρατάνε. Σίγουρα και ένας 4790k θα μπορούσε να αποβεί χρήσιμος, όμως ψάχνω για κάτι καλύτερο.
Fulgore Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Ναι βεβαια δεν μπορω να καταλλαβω με βαση αυτη την χρηση Σερφάρισμα με πολλά tabs, XAMPP, ConvertXtoDVD, Camtasia, Photoshop και σπάνια 3DSMAX και VMWare Workstation. Μουσική, βίντεο full hd, παράλληλη χρήση tv tuner. Που δεν θα σε καλυπτε ενας i7 5820k μαζι με αρκετη ram? Και μακροπροθεσμα θα τα βγαλει τα λεφτα του(εδω ποσος κοσμος εχει ακομα i7 920 του 2008...)και στο μελλον παλι με τοσα χρηματα που περισσευουν παιρνεις παλι ενα αντιστοιχο και εισαι αρχοντας. Κοινως μακροπροθεσμα παλι κερδισμενος εισαι.
philos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Θα κάνω την έρευνα μου και για τον 5820k, thanks (αν το πάρω απόφαση τον αγοράζω και καινούργιο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα